-
Én azzal,hogy ki miket rak fel a discogsra (amivel a vita elkezdődött) nem igazán foglalkozom.Én igazábol annak örülök,ha egyáltalán felkerül valami(annyi minden nincs fent sajnos),én igazábol mindig is egy adatbázisnak,információforrásnak tekintettem,milliónyi hibája mellett is(erről is írt Laci).
Másrészt én SOSEM voltam lemezgyűjtő,már rádiósként sem,CSAK zenegyűjtő,hiszen(ahogy a Lacinál is),hozzánk csak beérkeztek a gyűjtőktől,vagy megvettem,beszereztem a lemezeket,majd átjátszás után ment vissza a gazdájához, a fizikai lemezekre sem nekem, sem a rádiónak semmi szüksége nem volt.Az a néhány lemez amit mégis megvettem,vagy megtartottam magamnak vagy olyan ami valahogy a szívemhez nőtt,vagy olyan,amit valami más okból úgy gondoltam,hogy szeretnék eredetiben is megtartani.De ez a gyüjteményem max néhány százaléka,és még ez is annyi amit már évek óta nem tudok sehol elhelyezni a lakásban. Így aztán néhány éve belecsöppentem már egy olyan elvi vitába amit a zenegyűjtők és a lemezgyűjtök között kibontakozott,és kicsit ebben a legutolsó mostani összezördülésben is talán ismét egy ilyen jellegű vitát éreztem ki a dologból,amit én már akkor is most is parttalannak és haszontalannak érzek.
Azzal természetesen én sem értenék egyet,ha más lemezeit valaki a sajátjaként rakna fel ilyen oldalakra,de én úgy olvastam Laci írásából,hogy ez nála sem volt cél,csak praktikum.Bár azt megértem,ha a fizikai lemezeket gyűjtők ezeket más szellemben nézegetik,olvasgatják.
Értem én ha most a Chicano maxi ürügyén ismét fellángolt ez a vita,de szerintem ebben Zsoltinak kell majd nyilatkoznia,ha ezt őt zavarja hiszen ő volt a filemegosztó,ő a "titokgazda"ahogy ezt mondják,én a nevében sem pro sem kontra nem állok egyik oldalra sem.
Jelenleg nem szeretnék "régi rádiós emlékekről" fecsegni,mivel emiatt is leszedték már rólam a keresztvizet,és mivel az aktív zenebeszerzés is most már több mint egy éve szünetel, ezért nem is olvasgatok nap mint nap beírásokat itt,de ezt a Chicanos-t vitát azért az utóbbi 2-3 napban volt alkalmam végigolvasni,és ezért bátorkodtam hosszú idő után ismét billentyűzetet ragadni,mert itt úgy éreztem nézetbeli vita ütközik egymással,ami sosem vezethet konszenzusra csak sértődésre (vagy mégrosszabb esetben sértegetésre) és ezt jó lenne már végre elkerülni.