112171
-
olvasol a sorok között is?
neked mi az hogy SIMA WAV????
ilyen fogalom nincsen wescome!
formátumok vannak,amiből az egyik a PCM,aminek mintavételi frekije lehet szinte bármekkora.én azt mondtam,hogy a video-dvd-re wav formátumban a 48KHz-re felkonvertált wav játszahtó le asztali lejátszón és ezek a progik pont ez csinálják. -
imre07 #48287 Köszi a válasz, Dióka!
A másik kérdésemre pdig, egy jó mp3-at, és abból felkonvertált wav-ot "egyszerű" eszközökkel (a fülön kívül) nem lehet megkülönbözeteni? -
A sima wav.-ot DVD-n? Egyéb kodolás nélkül? Hát sok szerencsét hozzá! Majd belátod, hogy elmélet és gyakorlat között bizony nagy a külömbség. -
DON HENLEY-THE BOYS OF SUMMER (84)
első generációs
-
Figyelem Mindenki!
Frenky és azok mind akik a #47930-as linkröl töltöttek le zenét (link törölve), nézzétek át azokat, mert lehetséges, hogy volt köztük olyan ami nem igazán odavaló volt. Elnézésetek kérem, sajnos hiba csúszott a dologba.
Wind a fején találtad a szöget! Sajnos én is tapasztaltam hasonlót, és sajnos én magam is készítettem hasonlót. Azért álltam át elsősórban wav-ra, mert abban "törvényszerü" minőségveszteség nélkül lehet a zenét szinezni és nagyon megnézem, hogy mit miböl/miért készítek. -
jó,de milyen hangformátumot akarsz normalizálni? -
normál audio cd formátuma ugye 16bit 44,1KHz PCM,ami pécés nyelvre lefordítva ugyanez csak wav fájl, ezt nyugodtan fel lehet írni dvd-re ezekkel a progikkal,hisz ha felkonvertálja 48 Khz-re,az rosszabb hangminőségű nem lesz,csak több helyet foglal el,mint 44,1Khz-en.a dvd-video és audio szabvány sem támogatja az mp3-at,csak az mp2-öt,tehát,ha te egy mp3-at bedobsz egy progiba,akkor az vagy pcm-et vagy mp2-öt vagy ac3-at (esetleg még dts-t) kreálhat belőle, hogy lejátszható legyen mondjuk egy asztali dvd-én. -
imre07 #48281 Hali!
Én nem akarok snkivel vitatkozni, csak hiányos ismereteimet szeretném a zeneírásról, tárolásról bővíteni. Tudom, kicsit off, de hát itt is vannak szakemberek, miért menjek másik fórumra, és talán másokat is érdekel.... -
igazad van és soha senki nem vonja kétségbe,mindenki olyat gyűjt és hallgat,amilyet akar!punktum.ezt meg is beszéltük.
nem is erről volt szó, de ez sem lényeg,tudod,de mindig vannak olyanok,akiknek dolgok értelmetlenek és semmitmondóak, ők általában azok,akik érdemi hozzászólás nélkül szeretnek beleköpni bárki levesébe,csak mert az jó érzéssel tölti el gyermeteg lekivilágukat, vagy azért mert egyébként meg nem tudnak értelmesen hozzászólni,de beleszólni azt igen.
-
imre07 #48279 És ezt érdemes-e csinálni wav fálloknál, már ami a minőséget (romlást) illeti? Mp3-ot mindenféle dvd creátor nélkül tudok dvd-re írni, és ott talán a formátum is megmarad, bár ebben nem vagyok biztos. -
"Wav file-okat lehet DVD-n tárolni, de azt sosem fogod semmivel sem lejátszani."
ja és ez sem jó megfogalmazás,hisz a 48KHz-es PCM is "wav" a pc-és szempontból és benne van a video-dvd standrad formátumában is, ergo le lehet játszani is.
-
Szevasztok !
Amint látom megint kezdödik az értelmetlen semmit mondó vita a zenék minöségéröl.
Mindenki olyat gyüjt és hallgat amilyet szeret!! Ennyi!
Vitatkozás helyett inkább nézzetek 80s non-stop tv-t !
TV !
Vagy hallgassatok zenét!
http://rapidshare.com/files/58685032/BestIM-2_Remisxxx_Dream_Team.rar
-
"A DVD creator átirja mpeg2-be az mp3-at. Tulajdonképpen DVD formátumot készít kép nélkül."
ez nem felel meg a valóságnak. a hasonló programok alapvetően 48KHz PCM-be konvertálják vagy valamilyen AC3-ba ezeket a hangfájlokat, amiknek nincs köze a dvd mpeg2-höz,azon kívül,hogy használja,ezek önmagukban is audioformátumok.bár a kép nélküli dvd-s hasonlatod értem,de ebben az esetben eléggé sántít.
-
tényleg nem akarok bolhából elefántot csinálni, hisz azért látszik, hogy a mi kis monológunkra vannak ilyen-lyan reakciók,tehát a téma összességében nem lenne érdektelen,de mivel én itt 1-2 "ember" szemében fekete bárány vagyok,emiatt inkább nem kreálnék ebben a minőség témában nagy értekezést,mivel előbb-utóbb anyázás lenne belőle...nem tőled,hanem mástól és mint Wind kolléga is jól mondta,mindenkinél eljön az idő,mármint nem pont nálad,hanem úgy általánosan,hogy majd "rájön" mi a bibi, de addig is sok-sok mp3. 
azzal a bizonyos általam felhozott mp3-al csak azt akartam jelezni, amit írtam is, hogy az a don henley 320 biztos, hogy nem egy eredeti audio cédéből lett egyből kreálva,hanem pontosan,hogy valahanyadik generációs konvertálás utáni hangállapotát tükrözi. nem azért írtam,hogy az enyém hűdefasza,mert én olyan jócsávó vagyok,mivel ahhoz a példaként említett számhoz az első fokozatú mp3 kreáláson kívül hozzá sem nyúltam.....egyszerűen az a lényeg, hogy az mp3,mint formátum, nem szar,ha az eredeti forrás jó minőségű, teljesen élvezhető zeneileg,legyen akár 128-as vagy 320-as.
de sok a kitudja milyen jóskapista által kreált "rossz" pancsolás (ez sem a te munkádra vonatkozik).és jóskapista akár lehetek én is, ez már csak nézőpont kérdése,de persze igyekszem nem az lenni,de hát mindenki hibázhat,én is megtettem már párszor.
felrakom az én don henley-imet,a hangzásképen nem változtattam semmit sem, de ha bárki meghallgatja,akkor eszébe nem jutna még félsüketen sem, hogy a te általad kapott és feltett verzió "csak" 2.generációs, azaz az eredeti formájához képest csak egyszer konvertált és mégegyszer újrakonvertált.
ennyire gyenge cd kiadvánnyal don henleyben még nem találkoztam,emiatt merem biztosan állítani, hogy kitudja hanyadik átkonvertálás valamiből valamibe,de hogy kettőnél több,az biztos. a frekimenete alapján mint mondtam ez valamikor 128-as lehetett.
-

nem ajanlanatok egy allatalatok bevalt programot normalizalasra? -
Wav file-okat lehet DVD-n tárolni, de azt sosem fogod semmivel sem lejátszani.
A DVD creator átirja mpeg2-be az mp3-at. Tulajdonképpen DVD formátumot készít kép nélkül.
Normálisan grabb-elt zenéböl készült mp3 minősége nem tér el hallhatóan a wav-tol. Így fordítva sem fogod észrevenni, talán csak sejteni a turpiságot, ha nincs referenciád. Én általában, ha észreveszek ilyesmit, nem tudatosul, hogy mi zavar, egyszerüen csak nem birom hallgatni. -
imre07 #48272 Bocsi: helyesen talán wav... -
Amúgy nem tudom, hogy vagy te vele, de szerintem egy tökéletes root-bol készült 3.-4. generációs mp3-nál már zavaró hangokat lehet felfedezni a magasabb tartományban. Mihelyt ezeket meghallom, már nincs szükségem semmi féle referenciára.
A Don Henley szerintem max 2. generációs mp3 lehet és szerintem a lemezkiadó nem volt a helyzet magaslatán amikor kinyomta ezt a példányt.
Kérdés: megvan még a Labi Siffre mp3 amit letöltöttél? -
imre07 #48270 Sziasztok!
Ha már szóba került itt a hangminőség, lenne egy kissé különösnk tünő kérdésem:(kicsit off)
Hogyan lehet egyszerűen megállapítani egy vaw fájlról, hogy nem valami progival hozták létre mp3-ból? Bennem már többször felmerült a gyanú, amikor egy cd fenn van valahol mp3-ban, és pl. APE+CUE, elméletileg veszteségmentes tömörítésben. Kicsomagolva ezt a majmos progival, az mp3 és a vaw -ok között nem mindig van finoman szólva egetverő hallható különbség?
Másik kérdésem is lenne, gazdaságosabb tárolás érdekében lehet-e (érdemes-e)vaw fájlokat valamilyen módon DVD-n tárolni? (Amit efgy átlagos asztali DVD lejátszó is le tud játszani) Olvastam valami Music DVD creator és Audió DVD Maker (creator) progikról, melyek átkonvertálják talán a vaw-okat valmi mássá, és így rögzíthetőek és lejátszhatóak DVD-n. Milyen minőségromlást okozhat, érdemes -e ezeket használni? -
Verőfényes napsütést mindenkinek !
Nem szeretnék pártolni senkit max véleményt alkotni:
Nyilván nem mindenkinek az az életcélja, hogy egy zenét (főleg az összes hiányzót) megszerezze eredetiben ,ráadásul ha korlátozottak a lehetőségei.Végülis Robinsonnak is jó volt a kecske még nem talált rá Péntekre !!
Viszont, szerintem itt értéktelenedik el a zene. XY letölt valahonnan 1 jó 128 as mjúzikot és nekilát megbütykölni, amivel lehet többet árt mint használ,és még ráadásul ezt viszza is teszi valahová így elárasztva a "világot" a kreált szarral. Megkérdezi tőle YZ megvan neked a ..... ŐŐŐőreg hát persze . Ez nem jelent probélmát , vannak ilyen és olyan emberek . Tény ez nem a minőségi fórum (talán annó ezért hullot szét az ide látogató csapat 2-3 részre). Előbb-utóbb mindenkinél eljön az az idő mikor a minőség fölékerekedik a mennyiségnek és Gigaszámra törli ki a sok hallgathatatlan minőségű zenét.De addig sok mp3-mat le kell még tölteni, ha jó a fülünk ,ha nem...
Uff -
Dióka! Szerintem nem zavarsz itt senkit.
A "Mondjuk Dióka, akinek állítólag kifogástalan minőségü zenéi vannak.", egyetlen kijelentésedre szólgált válaszul: "nekem is megvan 320-ban (természetesen saját készítésben) és fényévek vannak közte és az általad mp3-ból "normalizált" wav minta között is.". Mi tagadás, kissé nagyképünek találtam ezt a kijelentést.
Rendben, oszd meg velem a munkád, hadd tanuljak belöle valami újat.
Ne gondold, hogy "dicshimnuszokat" várok a munkámért! Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sok embernek az enyémnél is jobb hallása van, nem is vitatkozok ezen, de azt kissé bosszantónak tartom, ha valaki úgy alázza a munkám, hogy közbe nem mutat fel semmit.
A lényeg az, hogy én nagyon is birom az építő kritikát. Nem zavarsz itt senkit és nekem sem áll szándékomban "kiutálni" téged innen. Sőt, jó néven venném, ha gyakrabban látogatnál erre.
Volna bőven miröl beszélnünk... -
busmanneo #48267 Na ennek 'örülök'
! Mármint annak, hogy nem vagyok egyedül a 'kiváló' hallásommal!
-
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is "süket" vagyok ezekhez a dolgokhoz. -
busmanneo #48265 Jó reggelt!
Én annyira örülök, hogy a hallásom egy sügérével vetekszik
! Viszont jó olvasni, hogy vannak olyan Emberek, akik hozzáértőek és szeretnék kihozni a neten fellelhető anyagok közül a legjobbat! Sajnos - mint említettem - a hallásom miatt, Én nem nagyon tudok különbséget tenni bitráták között, viszont amit találok a neten, illetve ami nekem megvan, szivesen megosztom
! Úgyhogy, engem se a kiváló minőségű (hangzásra értem) feltöltéseim miatt fognak szeretni.... Ha egyáltalán lehet itt 'szeretetről' beszélni!
További szép napot mindenkinek! -
grafikát levettem,hogy ne zavarjon senkit sem....
-
Mivel biztos nagy hangsúlyt fordítottál a munkádra, így marha nehéz dolgom lenne megtaláni, ha nem haragszol,nem is futok neki.....
ez a mix túl sok pattogást meg apró ütemugrást tartalmaz, így bárhol benne lehetne az a bizonyos 2 másodperc.....kábé olyan,mintha a bakeliten a tű vágná ki az útját....ezek csak ahol ugrik vagy pattog....a teljesség igénye nélkül 1'40" 2'12" 3'40" 4'36" 6'45" 7' 9'12" 9'52" stb. -
Frenky!
http://www.2shared.com/file/2483749/1ddce312/07_London_Boys_-_Requiem_Continental_Remix.html -
WESCOME!
a "lehetőleg" és az x. generáció között nincs összefüggés, hisz ha a sok változatból megtartod az általad legjobbnak tartott mp3-at,attól még semmi sem biztosít téged róla, hogy az a korábbi generációja az eredetinek, hisz ha nincs referencia eredetid,akkor ennek semmi értelme.....mivel néveleges "eredetiből" is többtucatnyi lehet egy számnak (kivéve az legelső megjelenés eredeti stúdió felvételét). Lásd tovább a kiadók és stúdiók különbözőségét részt. Én inkább úgy gondolom, hogy Te itt egy picit túlfogalmaztad azt, hogy az átalg sok szarból kiválasztod a neked legjobban tetsző hangzásút.
Másik szempontból fogalmam sincs, hogy miért ironizálsz velem, hogy nekem cak kifogástalan minőségű zenéim vannak, hisz ez égen-földön messze nem igaz, és én sem mondtam soha, sehol, senkinek.....te kértél véleményeket az alkotásodra és munkádra korábban, és én csak válasszoltam rá, bár azt hiszem nem bántaóan, és nem is negatívan..........de úgy tűnik, Neked rosszul esik valami. Ha csak orrba-szájba dícséretre vagy ejakulációs üdvrivalgásra vágysz,akkor miért nem azt kérsz?!
Szívesen írok azt is.Most nehogy megsértődj,nem szívózás ez a 2 mondat,csak annyi irónia van benne,mint amennyit tőled éreztem....én csak azt írtam le,amit láttam hallottam a példáid alapján, semmi többet.
A grafikai megjelenítést persze nem neked tettem fel, hanem annak aki még van olyan buta és elolvassa,amiket írkálunk....
"Még egyszer végig olvastam amit korábban írtál, és azt kell mondanom, hogy tévedésben leledzel. Az mp3 minta egyáltalán nem az amiböl a wav normalizálva van, nem tudom, hogy láthatsz olyasmit ami egyáltalán nem is létezik. "
én mondtam ilyet?!akkor félreértettem, jelen esetben nagy jelentősége nincsen.....hisz a minta mp3 és minta wav különbözőségein nem igazán változtat. Viszont Te is félreértesz vagy félre akarsz érteni, én tudom miről szól ez a fórum,ezt a részt nem is feszegeti senki,így én sem, így csak ismétlen, a Te nyilvános kérésedre reagáltam és megpróbálok azon kereteken belül is maradni, és egy fontos apróság, sem Téged, sem mást nem akarnék és nem is tudnék elkárpráztatni semmivel sem, hisz oka fogytán nincs miért és legfőképpen nincs mivel!

-
Még egyszer végig olvastam amit korábban írtál, és azt kell mondanom, hogy tévedésben leledzel. Az mp3 minta egyáltalán nem az amiböl a wav normalizálva van, nem tudom, hogy láthatsz olyasmit ami egyáltalán nem is létezik. A wav és az mp3 is egy közös root-bol van normalizálva, ami nincs feltöltve. Csupán azért töltöttem fel mindkét "eredményt", hogy töltse mindenki olyan formátumban ahogy neki jól esik.
Egyébként átnéztem a weboldalad. Gratulálok hozzá, látom, hogy értesz a zenéhez és jól csinálod azt amit csinálsz, de ez a forum nem a patyolat minőség oltára, nem kimondottan a minőségröl szól, csak simán a zenéröl. Természetesen mindenki igyekszik a legjobb minőségben megszerezni a kedvenceket, de itt nem igazán fogsz widefüleket találni. Azok nem itt keresik a zenét. -
Ja! Nem igazán tudom; mit akarsz mutatni a grafikai megjelenítéssel? Vele dolgoztam, tudom, hogy néz ki.
A Mike Mareen Megamix-ben van egy 2 mp-es részlet melyet egy másik anyagbol vágtam bele, aval helyettesítve egy kiküszöbölhetetlenül hibás részletet. Ha el akarsz kápráztatni a tudásoddal, találd meg nekem.
Végülis, nem olyan nehéz... -
Itt van a Mike Mareen Megamix. Kb. 3 óra alatt sikerült megvágni, de megérte. Addig biztosan jó lessz amíg valaki fel nem tölti wav-ban.
Mondjuk Dióka, akinek állítólag kifogástalan minőségü zenéi vannak.
http://rapidshare.com/files/68839500/Mike_Mareen_-_Megamix.mp3 Mike Mareen Megamix -
A hangsúly a "lehetőleg"-en van. Ha módomban áll egy zenéböl letöltök 20-30 "példányt" is akár, és a legjobbat választom ki közülük. Sajnos azonban sokszor nem túl nagy a választék.
A normalizálást valóban meg lehet tenni mp3-mal is, de ha valamiért hozzá kell "nyúlni" egy számhoz később, kimaradt glitch pl., egy következő mp3 generálásnál már lényegesen romlik a minőség. Ezért tartom meg wav-ban is a zenéimet. -
tudnal ajanlani progit normalizalasra?
en az mp3 trim-et hasznalom, egyszeru kis program, de sajnos csak eggyesevel kell vegigcsinalni, nem lehet tobbet kijelolni ... -
ja és elnézést kérek a fórum "vezéregyéniségű és nagyembereitől", hogy megszólaltam....de örömükre szóljon, nem hozzájuk!!! 
-
letöltöttem,belenéztem,meghallgattam
grafikus realtime eq képe és álló hanghullámképe alapján
a don henley és mike mareeen "kígyó" normalizáslása ELHANYAGOLHATÓ változást eredményez mind lejátszásban,hallható hangképben és minőségben is!ez annyit tesz, hogy az emberek bő ~90%-a nem fog különbséget tenni egy vak fültesztben köztük.
labi siffre picit érezhetőbb,de inkább úgy tűnik, hogy azért,mert a felsőbb frekitartományban piszkáltál valamit,bár pl. egy 0,5db-es emelést nem biztos, hogy jól hallok ki!
a másik mareent nem néztem.
a don henley "eredeti" 320-asa annyira gagyin szól, hogy sosem volt eredeti 320-as. főleg rosszul szól joint stereoban kódolva (mint a többi is sajnos),ami már önmagában is gyilkosság a hanggal szemben,de sajnos jónéhány program és a legtöbb felhasználó ész és fül meg hallás nélkül ebben kódolva tárolja a zenéit (aminek oka legfőképp az,hogy nem tudják,miért NE ABBAN kódolják).
nekem is megvan 320-ban (természetesen saját készítésben) és fényévek vannak közte és az általad mp3-ból "normalizált" wav minta között is.
igazán azt sem tudom,minek raktad ide wavben,hisz csak a normalizálást egyből az mp3-al is meg lehet tenni, ha nem akarod fényezni a számot,akkor felesleges wav-ba alakítani. a példa mp3-ak hangereje 1,5-3db-vel növelhetőek torzítás és csúcsvágás mentesen.
gondolom tudod, hogy a normalizálás már önmagában is megváltoztatja a hangzásképet és nem csak amplitudóban......persze ez nem rosszat jelent,de egy hi-endes biztos harakirizne.....
akkor van értelme ehhez folyamodni, ha 1,5decibel feletti értékkel lehet növelni a hangerőt, azaz inkább 3-6db már jelentős hangosságérzet különbséget hoz ki.
don henley mp3
don henley wav
mike mareen kígyója mp3
mike mareen kígyója wav
arra viszont nagyon kiváncsi lennék (a helyes válasz ismeretében),hogy te honnan állapítod meg egy mp3-ról, hogy hanyadik generációs???!
"de csakis a legjobb, lehetőleg első generációs mp3-at tartom meg" -
szia, elkerhetnem a program nevet,amivel normalizaltal?
egyszeru a hasznalata?
tobb szamot is be lehet tolteni egyszerre?
udv zsolt -
Hacsak nincs meg valakinek jó minőségben, egészben, mert akkor nekem is kell! -
Ami nekem van az kb. 12 perc. Sajnos van az eredeti anyagban pattogás két helyen, ezért ki kell vágnom belőle. Kis időbe telik és kb. 10-11 perces lessz. -
busmanneo #48250 Igen, ezen a Megamix lemezen ez csak 7:03.... -
Ez alig több mint a fele a Mike Mareen megamixnek.