xnl87ky5.jpg

free counters

• Dióka
    letöltöttem,belenéztem,meghallgattam

grafikus realtime eq képe és álló hanghullámképe alapján
    a don henley és mike mareeen "kígyó" normalizáslása ELHANYAGOLHATÓ változást eredményez mind lejátszásban,hallható hangképben és minőségben is!ez annyit tesz, hogy az emberek bő ~90%-a nem fog különbséget tenni egy vak fültesztben köztük.

labi siffre picit érezhetőbb,de inkább úgy tűnik, hogy azért,mert a felsőbb frekitartományban piszkáltál valamit,bár pl. egy 0,5db-es emelést nem biztos, hogy jól hallok ki!

a másik mareent nem néztem.

a don henley "eredeti" 320-asa annyira gagyin szól, hogy sosem volt eredeti 320-as. főleg rosszul szól joint stereoban kódolva (mint a többi is sajnos),ami már önmagában is gyilkosság a hanggal szemben,de sajnos jónéhány program és a legtöbb felhasználó ész és fül meg hallás nélkül ebben kódolva tárolja a zenéit (aminek oka legfőképp az,hogy nem tudják,miért NE ABBAN kódolják).
    nekem is megvan 320-ban (természetesen saját készítésben) és fényévek vannak közte és az általad mp3-ból "normalizált" wav minta között is.

igazán azt sem tudom,minek raktad ide wavben,hisz csak a normalizálást egyből az mp3-al is meg lehet tenni, ha nem akarod fényezni a számot,akkor felesleges wav-ba alakítani. a példa mp3-ak hangereje 1,5-3db-vel növelhetőek torzítás és csúcsvágás mentesen.
    gondolom tudod, hogy a normalizálás már önmagában is megváltoztatja a hangzásképet és nem csak amplitudóban......persze ez nem rosszat jelent,de egy hi-endes biztos harakirizne.....
    akkor van értelme ehhez folyamodni, ha 1,5decibel feletti értékkel lehet növelni a hangerőt, azaz inkább 3-6db már jelentős hangosságérzet különbséget hoz ki.

don henley mp3

don henley wav

mike mareen kígyója mp3

mike mareen kígyója wav

arra viszont nagyon kiváncsi lennék (a helyes válasz ismeretében),hogy te honnan állapítod meg egy mp3-ról, hogy hanyadik generációs???!
    "de csakis a legjobb, lehetőleg első generációs mp3-at tartom meg"