12
  • htmm
    Siman. ;]
    Inakbb perelnek be a riaa -t, tobb ertelmet latnam. Fogjanak ossze a fajlcserelok, ne oljek egymast! Igy is eleg sok korlatolt barom....ize....riaa akarja oket szivatni.
  • Yeti
    ez már hülyeség... Én is írtam már olyan progit, amiben volt hash függvény... Most akkor jogdíjat kellene fizetnem???
  • b
    az "a" betűt lécci ne használd! az az én szabadalmam az összes többi betűvel együtt. ^^
  • Jimmyke
    Vesszen a profitorientált világ!
  • Wilddog
    Ezek ökrök... Java is használ hash-elést. Be fogják akkor perelni a Sun-t is?
    Már megint ott tartunk, hogy valaki levédi az összeadást és szerzői jogi díjat követel.
  • tomo
    es egy jo kis oldal az egesz szabadalom oruletrol

noswpat
  • tomo
    itt a "szabadalmaztatott webaruhaz " linkje
    http://lme.tsabi.hu/webshop/webshop_hu_new2_20040513.pdf
  • NeoMaN
    mindegyiket bitófára!
  • pemga
    A linuxosoknak volt egy ilyen "reklámképe", amit a EU szoftverszabadalmi törvény ellen használtak. Gyakorlatilag egy mezei web-es bolt oldal volt, és kinyilazgatták, hogy melyik dolog milyen szabadalmat sért. Valami huszonvalahány volt, kezdve a bannercsíkoktól, a felhasználók regisztrálási lehetőségén át a 1-click shopping-al bezárólag.
  • entreri
    Ja ja. Igazad van. De ez a dolog a pénzről szól, és akik érdekeltek az ügyben nekik úgy jó minden ahogy van.
  • Theodora
    Szerintem előbb utóbb az emberek rá fognak jönni, hogy nem ez vagy az a kormány, nem a deep impact, nem a teroristák a legveszélyesebbek, hanem a szabadalmak illetve maga a szabadalmi hivatal. Erről már sokan írtak, főleg, hogy az utóbbi években tényleg nevetséges dolgokat is szabadalmaztattak a világban (kerék, tűz, telefon hang, dupla klikk, stb.). Az egész innoatív gazdaságot ezek szabadalmak gátolják. "Már lassan be sem merem kapcsolni a számítógépet, nehogy roszkor nyomjam meg a SHIFT billyentyűt, vagy ki tudja, mi lesz, ha Linux alatt kétszer kattintok?" A világban egy átfogó szabályozásra lenne szükség, ahol igazi szakértők (egyetemek, iskolák, törvényszéki szakértő, stb.) dönthetnének arról, hogy egy szabadalom bejegyezhető-e vagy sem, és nem a Gizike az íróasztal mögül, aki igazán még azt sem érti, hogy hogyan működik a számítógép.
  • kukacos
    Szédületes baromság... a hasholást, mint algoritmust talán valamikor a számítástechnika hajnalán találták ki, a Knuth-féle 70-es évek beli könyvben már egy tucatnyi változatát ismertetik. Hogy lehet egyáltalán engedni, hogy ilyeneket levédjenek?