Frizura

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

eLviRA
http://origo.hu/szoftverbazis/letolt.html?size=8899584&filename=Nautilus%20Designer%202000&letoltes=multimedia+egyeb+designer2000.exe

idáig eljutok... de utána nem tölt le. egy üres oldal jön be... :-(((((((((

...what\'s for You, will not pass You by...

eLviRA
nagyon köszi Breki!!!

Breki33
Breki33
de lásd milyen rendes vagyok

számítógép segítségével a hölgyek immáron kínos következmények nélkül is kipróbálhatják a különbözõ hajviseleteket. Válogatásunkban az ingyenesen letölthetõ frizuraalakító szoftverek mellett fantomkép-rajzolókat is bemutatunk.

Fodrászprogramok: hajvágás egérrel 1/2. oldal >>

Napjainkban a számítástechnika nem csak a munkahelyeken és otthonokban van jelen, hanem az élet legkülönfélébb területein is képviselteti magát. Az egyik ilyen, hétköznapinak egyáltalán nem mondható terület a fodrászat: a jelen cikkben bemutatásra kerülõ szoftverekkel fájdalommentesen, és legfõképp ingyen kísérletezhetnek a különbözõ frizurákkal bárminemû maradandó károsodás nélkül.

EImagePro

Ezzel a programmal saját képeinket felhasználva módosíthatjuk frizuránkat, illetve kinézetünket. Az élethûbb megjelenítés érdekében több szemszögbõl készült fotót is használhatunk.

A hajstílusok mellett kozmetikai eszközöket is találhatunk - rúzs, púder stb.- valamint egyéb kiegészítõk is megtalálhatók a szoftver teljes változatában (csatok, szemüvegek). A program kezeléséhez három eszközsor áll a rendelkezésre: fent a fontosabb mûveletek, jobbra az aktuális eszközök választéka (például a frizurák), lent pedig a rajzoláshoz szükséges eszközök kaptak helyet. A kész munkát elmenthetjük, illetve ki is nyomtathatjuk.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/eimageprodemo.html

Nautilus Designer

Ez a szoftver a "Legjobb fodrászprogram" címmel is dicsekedhet. A Nautilus Designer elsõsorban mutatós kezelõfelületével, valamint a beépített eszközök sokrétûségével emelkedik ki a sorból. A programba betölthetjük saját fotóinkat - a lapolvasók mellett a digitális kamerákat is támogatja a szoftver. Eszközpalettáján a szemüvegtõl kezdve a púderig és a rúzskészletig sok minden egyéb is megtalálható. Különlegessége a háromdimenziós modellezés, ahol a kész alkotást a "valóságban" is megnézhetjük. Ha megtetszett a program, akkor érdemes szétnézni a cég honlapján is , mivel többféle egyéb plasztikai és hajszobrász program is elérhetõ itt.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/designer2000.html

Hair Show: Virtual Salon

Különféle hajstílusokat, frizurákat tervezhetünk a program a demó változatával. A rendelkezésre álló mintegy 50-féle hajstílust saját képünkön, vagy a programban található három mintafejen alkalmazhatjuk. Az alkotás menetét a Prepare vagy az Add New Style menükkel érdemes elkezdeni, majd ezek után a felsõ részen olvasható útmutatót követve jutunk el végsõ hajforma megalkotásához.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/hairshow.html

Salon Styler Pro

Számtalan kifinomult eszközt tartalmazó szoftver, melynek érdekessége, hogy hajformázás mellett finomabb "virtuális plasztikai mûtétek" elvégzésére is alkalmas.

Az arcformázás (morph) funkció használata azonban gyakorlást és türelmet igényel. A program kezelése, felülete feltûnõen hasonlít az EimagePro-ra, ugyanakkor itt a fodrászkellékek szélesebb választékát találjuk. További elõnye, hogy a fejlesztõk weboldaláról extra képek, bemutatók és kiegészítõk tölthetõk le a Salon Styler Próhoz.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/sspdemo.html

Maggi: Hairstyles and Cosmetic

A sokatmondó név ellenére nehezen kezelhetõ szoftverrõl van szó, ráadásul a rendelkezésre álló funkcióinak köre is szegényes. A bolgár fejlesztésû Hairstyles and Cosmetic elõnye a saját képek és stílusok betöltése, illetve az, hogy öt nyelven használható.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/maggi60.html

Hair Pro

A Hair Pro demó változatában 14-féle, míg a teljes programban 267-féle hajstílus áll a rendelkezésünkre. A programban nem csak a hajak stílusát határozhatjuk meg, hanem a színét is szabadon módosíthatjuk - akárcsak a frizura méretét és elhelyezkedését.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/hp7light.html

SalonStar

Annak ellenére, hogy a programban csak minimális hajformázó eszközök találhatók, a SalonStar mégis ideális választás lehet a kezdõ "fodrászok" számára. Lényegében .BMP formátumú képeket (arc, haj) tölthetünk be vele, amit végül a felhasználó igazíthat egymásra. Az elkészített képet ki is nyomtathatjuk.

/szoftverbazis/multimedia/egyeb/sse.html

Breki33
nekem mûxik
eLviRA
tééééééééééééééééééééééék

nem tudom rátenni a hajat a fejére...

Breki33
mert?

amikor kipróbáltam ment
eLviRA
olyan nincs, ami mûködik is...? ezzel az eImageProDemoval nekem nem nagyon sikerül a dolog...

Breki33
hm?

eLviRA
köszi szépen!!!

remélem, megérted, miért nem volt az 503tól visszaolvasgatni a topikot... :-P

<#eplus2><#hehe><#taps>
Breki33
Egy mikrobusz haladt Budapesten az Andrássy úton a Hosök tere felol a
belváros felé. A sofor nem nagyon ismerte a járást errefelé, mert
folyamatosan balra indexelt, arra akart kanyarodni, amit ezen a szakaszon jó
hosszan nem lehet.

Leste az utcákat, és elég lassan haladt a belso sávban.
Mögötte egy batár-nagy fekete BMW sötötített üvegekkel nagyon hamar megunta
a lassú tempót, és huzamos dudálásal próbálta a furgont jobb belátásra
bírni. A sokadik dudaszóra kinyúlt egy kéz a mikrobuszból és jól bemutatott
a bömbinek. Erre a BMW kurva gyorsan megelozte, keresztben eléállt, és
kiugrált belole négy (4) tipikusan nagy darab kopasz cigány. Az egyik a
furgonhoz lépett, feltépte a sofor ajtaját, majd hanyatt bukfencezett. A
sofor a szép rúgás után ki is szállt, és sebtében megverte a többi hármat
is. A mutatvány elég nagy népszeruségre tett szert az Andrássy út közönsége
körében. A rendezvény fénypontjaként egy szakadt kanárisárga kiskocsiból
kikiabált egy pasas a levitézlett "gengsztereknek":
- Látod, cigány? Ezért kellett volna megtanulnod olvasni!
A mikrobusz oldalára ugyanis ez volt írva jó nagy betukkel:
Fehérorosz Karateválogatott A válogatott ki se szállt, csak röhögött a
kocsiban. A sofor intézte az egészet, bár lehet, hogy o is versenyzo volt.
(valami ifjúsági karate európabajnokság volt Pesten azidotájt)
Breki33
Ennyire lusta vagy?

klikk
Gabesz amd64
nemtom elmondani...talán punkos<#fejvakaras>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

eLviRA
ne csináld már...

kérek egy linket! :-)

Breki33
503-tól olvasgass
eLviRA
is-is

akkor mutasd meg újra légyszi! :-)

Breki33
tervezni vagy próbálni?

már mutattam ilyen programot
eLviRA
ha ezt 10 évvel ezelõtt tudom... ;-D

eLviRA
Breki! nem ismersz véletlenül olyan free software-t, amivel frizurát lehet tervezni egy archoz?

Breki33
nem mer képet P
lamase
szép lettem

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

hmhm

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Breki33
eLviRA
kérünk két képet: ELÕTTE és UTÁNA

lamase
minyá fodrász, má csak 4 óra :p

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

alany: haj
állitmány: nagy.

😊

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

eLviRA
voltunk már szépségverseny-topik is... most nyelvtanielemzõ-topikká válunk...? :-P

Breki33
alanyállítmány megvan
😄
1673bol is

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Breki33
csak az ige hiányzik
lamase
pénteken hatkor fodrász, nagy a hajam

Breki33
ismerõs érzés
eLviRA
nahát! :-)

mégiscsak történnek témábavágó dolgok.

engem is megnyírtak hétvégén - picikét, bár néha a nullásgéppel koketálok...

Breki33
én ma voltam a hölgynél

és felkértek borotválás megmutatására a gyakorló lánynak

szval meg leszek borotválva
eLviRA
és hogy zajlik itt az élet...

éhen fognak halni miattatok a fodrászok... :-P

eLviRA
nagyon jó fejek, csak sajnos fokozottan veszélyeztetettek. és a hajuk is mindig szép :-)))

eLviRA
na jó, ez igaz :-D

Breki33
HM szépasszony völgy ott vacsoráztam :-)

Mutassak képet? P

Ha támogatod a békákat soha többet nem mondom, hogy hülye majom :-)

Amúgy pár éve voltunk a Pécsi állatkertben volt ott egy ilyenféle majom uldögélt szomorúan, a csoportársam meg elkezdett ökörködni meg ugrálni hogy reakcióra bírja.

Erre az orandután felnézett majd bemutatta az egyezményes jelet.
Na nem azt hanem azt hogy kicsit lüke az illetõ. Tik-tak

Hát kifeküdtünk
Punkerwork
nem unatkozok, nem keltme rossz híredet, és emlékeim szerint szeretted a béka sütit.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

eLviRA
nem igaz. csak rossz híremet akarja kelteni. meg unatkozik is...

ne higgy neki.

mikor kicsi voltam, mindig békákat meg ebihalakat gyûjtöttem a Szépasszony-völgyben lévõ patakból (ami azóta már kiapadt) anyukám nagy örömére. ;-P

inkább olyan számlaszámot adj, amelyiken az orángutánokon lehet segíteni. azokat a békáknál is jobban szeretem. %)

Breki33
csa kbizonyos részeink ehetõek

különben is

pfuuujjjjjjjj

Skandallum
Punkerwork
megenni szereti õket.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Breki33
helyes akkor a békák is szeretnek téged

adjak számlaszámot? :-)
eLviRA
én nagyon szeretem a békákat 8-D

Breki33
Akkor egy közérdekû

Figyeljünk jobban békáinkra!

Az emberek többsége a béka látványát, esetleg már nevének említését is viszolygással fogadja. Igazán nem tudják megmondani, hogy miért van elõítélet irántuk. Valószínû régi idõkre nyúlik vissza az ellenszenvük. Hiedelmek, babonák alakíthatták megítélésüket. Talán a róluk szóló mesék sem segítették, hogy megszeressék e kedves kis állatokat. Mi, felnõttek ezen már nem egykönnyen fogunk változtatni, de gyerekeinket már nevelhetjük úgy, hogy õk ne így vélekedjenek.

Ha egyszer fordítanánk egy kis idõt, meg energiát békáink megfigyelésére, meglepõdnénk mennyire érdekes, csodálni való lények is valójában. Hasznukról nem is beszélve, a természetben igen fontos szerepük van a táplálékláncban.
Hazánkban 12 faj fordul elõ: sárgahasú unka, vöröshasú unka, barna ásóbéka, barna varangy, zöld varangy, zöld levelibéka, gyepi béka, mocsári béka, erdei béka, tavi béka, kis tavibéka, kecskebéka. Természetesen mindegyik védett. Egyes fajok állománya jónak mondható, de többségük veszélyeztetett. A nagyobb veszély azokra a fajokra leselkedik, amelyek nem vízben élnek, hanem szárazföldön. Ide tartozik a varangy, ásóbéka, gyepi béka, mocsári béka, erdei béka. Ezek a fajok kora tavasszal a téli pihenõjükbõl felébredve -melyet fagymentes helyen töltöttek-, tömegesen megindulnak azokhoz a mocsarakhoz, lápokhoz, kiöntésekhez, melyekben õk maguk is meglátták a napvilágot, ugyanis itt fogják lerakni petéiket. Ezen a hosszú úton, amely néha több kilométer is lehet a két hely között, sok veszély leselkedik rájuk. Mind közül a legnagyobbak a közutak, amelyeken át kell kelniük, ilyenkor rengeteget elgázolnak közülük. Szerencsére vannak civil szervezetek, amelyek ezt nem nézik tétlenül, ezeken a szakaszokon vödrökben összegyûjtik a békákat és áthordják õket az út túlsó oldalára. Pár nap múlva miután petéiket lerakták, természetesen újra át kell hordani a békákat az úttesten, csak most a másik oldalra. Ezután visszaindulnak eredeti élõhelyeikre, az erdõbe, mezõre, lakott területekre és oda, ahol megfelelõ életkörülményeket találnak maguknak. Természetvédelmünk erõsödését mutatja, hogy ha nagyobb petézõ helyek közelében autópálya, fõút épül, csak úgy épülhetnek meg, ha alattuk „békaalagutakat” létesítenek, amelyekben oda-vissza már biztonságosan közlekedhetnek a békák. Legyen követendõ példa, az is, ami már több országban bevált, a közutak bizonyos szakaszain figyelmeztetõ táblák elhelyezése, amelyek a tavaszi békavándorlásra. hívják fel az autósok figyelmét.

Jobb hozzáállással már sokat segíthetünk rajtuk, és akkor még nagyon sokáig élvezhetjük a meleg tavaszi estéken a semmihez nem hasonlítható „békakoncerteket”.
eLviRA
szép... :-)

loál 😄
Breki33
hát meg
megöltem a topikt :|