2255
Neked milyen van
  • magus
    mennyiert nyir?
  • The Hedgehog
    Egyszerű... keress egy mesterfodrászt, aki hidd el képes olyan hajat vágni neked, amit magad is könnyen kezelsz. Az én fodrászom úgy nyírt meg, hogy mosás után is alig kell állítgatni a hajamat, úgy áll be mint amikor tőle kijöttem...

Szóval egy jó mesterfodrász sztem segít rajtad.
    (ha győri vagy ajánlok egyet :)
  • fistin
    vki tudna nekem segíteni? egy frizurát szeretnék magamnak csinálni/tatni (bár mindegyik fodrász olyan szinten szart csinál, hogy csak na..) és nincs elképzelésem sem, és nem vagyok fodrász sem :D
    zselézni is lehetne, bár nem tudom, hogy hogyan tegyem, fogjak hozzá?
    most éppen egy irgalmatlan fos hajam van, ünnepek, meg minden egyéb, és most így kimenni az utcára is nehézkes lenne :)
    képet nem szeretnék magamról küldeni :D de a hajamról még ha kell is tudok...
  • krisztike
    ezt bírom benned ...
  • Breki33
    nem vagyok fodrász csak sokoldalú
  • krisztike
    Most lebuktál ...csak fodrász vagy ... vagy hajszobrász ? :-)
    de köszike ...
  • The Hedgehog
    frász tudja nekem sohasem jött be egy csaj, ha kontyot hord... tudom, hogy alkalmi viselet, de engem a természetesség mindíg jobban megfog.
  • Takezó
    lál:DSADAD
  • Dant0r
    ja az alsón valami piszok odakerült :D
  • Takezó
    flső képen szebb :)
  • magus
    vmi felhosszu frizuran gondolkodtam, h ne egyben alljon, hajszalak szetalljanak kicsit, meg legyen tepve, csak nem tom meg tudja e csinalni az a fodrasz aki itt van...
  • Breki33
    Timi hajában kialakítjuk az oldalválasztékot úgy, hogy a szemöldök csúcspontját függőlegesen meghosszabbítjuk, és ennek a képzeletbeli vonalnak a mentén választjuk el a hajat. A választék végétől a fülig leválasztunk egy tincset, és egy csipesszel összefogjuk. A maradék hajat copfba kötjük a fejtetején.

A póthajjal dúsított copfból tetszőleges tincseket választunk le, majd apró csomókat készítünk belőlük. A tincseket épp úgy csomózzuk, mint egy zsinórt, majd hajtűkkel rögzítjük őket. Elölről haladunk a fejtető, majd a tarkó irányába. Egyenletesen osztom a póthajat a modell eredeti hajával, hogy homogén, összedolgozott hatást érjek el.

• Breki33

Simára fésülve elegáns, borzolva fiatalos, lazán szexis, csavarásokkal különleges a konty. Nem kell más hozzá, mint egy maréknyi hajcsat és hajtû, egy kis kézügyesség, és az alkalmi konty saját kezûleg is elkészíthetõ.

1. Dupla banánkonty
    Frufruval vagy anélkül is elkészíthetõ ez az egyszerû, elegáns, szolid frizura, melyet vállig érõ hajból a legkönnyebb feltûzni.

1. Tarkón válasszuk kétfelé a hajat, majd tûzzük le néhány hullámcsattal.
    2. Hajhabbal rögzíthetjük a kósza szálakat, majd csavarjuk fel elõször az egyik oldalt, és rögzítsük hajtûvel.
    3. A másik tincset is tekerjük fel, rögzítsük, majd fújjunk rá egy kevés hajlakkot. A frufrut szárítsuk oldalra.

Aszimmetrikus konty

Merész, vállalkozó kedvû fiataloknak ajánljuk ezt a frizurát, mely a kétféle feltûzés miatt bohókássá teszi viselõjét.

1. Jobb oldalon válasszunk le négy vékony tincset, a többi részt fésüljük a bal oldalra, hullámcsattal rögzítsük.
    2. A kis tincseket félbeválasztva, egyenként sodorjuk meg, majd egymásba, és tûzzük meg a tarkón.
    3. Az eltûzött hajat tekerjük fel úgy, hogy a fonott tincsek végeit eltakarja, majd hajtûvel ezt is rögzítsük.

Fiatalos konty

Rövidebb, tépett hajból készíthetjük el legkönnyebben ezt a frizurát.

1. Borzolva szárítsuk meg a hajat, hogy dúsabbnak hasson, majd hátul a tarkón fogjuk össze, mintha copfot készítenénk. Ezután tekerjük fel úgy, hogy a vége szabadon maradjon. Hajtûvel, csattal rögzítsük.
    2. A tincsek végét habbal, zselével borzoljuk össze. Ha nem elég hosszú a frufrunk, oldalt tûzzük le.

Klasszikus konty

Régi idõk hangulatát idézi a megemelt frufru, mely rafinált feltûzésével mégis modern és fiatalos.

1. Egy tincset a frufruból válasszunk le, a többi hajat hátul a tarkón tûzzük oldalra néhány csattal.
    2. Osszuk három részre az eltûzött hajat, majd tincsenként alulról fölfelé haladva tekerjük fel, a végét tûzzük le.
    3. A frufruból leválasztott tincset tekerjük fel egy nagy csavaróra, száradás után tûzzük a fejtetõre.

Laza konty

Szélborzolta hatásával együtt elegáns viselet a laza konty. Elõnye, hogy nem kell minden tincset állandóan igazgatni.

1. Néhány tincset válasszunk le a hajból, a többit csavarjuk a fejtetõre, és tûzzük meg.
    2. Ezután lazán, fésû nélkül a leválasztott tincseket egyenként tûzzük le kedvünk szerint, oldalt vagy a tarkónál.
    3. A frufrut borzoljuk össze, kevés hajlakkal rögzítsük a kontyot.

• Breki33
    Két konty hat lépésben

Még elég meleg van ahhoz, hogy a hosszú haj leginkább a fejtetőn hordva elviselhető, ezért adunk némi segítséget azoknak, akik nem elég gyakorlott konty-kötők.

Az enyhén zilált típus:

1. lépés: Kössük föl hajunkat lazán, egészen magasra (nem baj, ha egy két tincs az arcunkba lóg, sőt...). Szedjük nagyobb részekre az így elkészített lófarkat, majd fésűvel tupírozzuk át őket.

2. lépés: Minél rendszertelenebbül, tehát össze-vissza fogjuk össze a kócos tincseket, és tűzzük föl őket.

3. lépés: Néhány tincset külön tűzzünk a lófarok mellé. Akinek pedig nem elég dús a haja, az ehhez a frizurához igazán feltűnés nélkül használhat vendéghajat, hiszen csak a tincsek közé kell tűzni, és a probléma meg is oldódott.

A csiga:

1. lépés: Mindenekelőtt tudni kell, hogy ehhez a típusú kontyhoz egyenes hajra van szükség. Ha ennek a kritériumnak megfelelünk, fésüljük hátra hajunkat, és kössük lófarokba, ezúttal is magasra. Az esetlegesen kiálló hajszálakat zselé használatával rögzítsük a többihez. Legszebb természetesen frissen mosott hajból lesz!

2. lépés: Kenjünk egy kis hajzselét a tenyerünkre, majd fogjuk meg két kézzel a lófarok végét, és kezdjük el az egyik irányba csavarni, egészen addig, amíg az magától be nem tekeredik.

3. lépés: A feltekeredő copfból formáljunk csigát, úgy, hogy kívülről befelé vékonyodjon. Ahhoz, hogy a konty tartós legyen, közben centiméterenként csattal kell rögzítenünk, amihez türelemre van szükség, de az eredmény megéri a kitartást! Ha a csiga elkészült, szórjunk rá (lehetőle csillogó) hajlakkot.
  • Breki33
    dehogynem
  • Takezó
    konty nem szep :C
  • krisztike
    írd le nekem ,hogy az ilyen fajta kontyot hogyan lehet megcsinálni ?
  • Breki33

Timcsi a frizura előtt.

A végeredmény: egy szexisen elegáns konty
  • Breki33
    pedig a konty nagyon jó főleg mikor nőnek izgató a nyaka és vannak a kis pihék amikre nagyon érzékeny...
  • krisztike
    én se mert olyankor titkárnőnek néznek ...,ha felkötöm akkor pedig állandóan kijavítanak ,hogy "Te még fiatal vagy ehhez " stb. ...
    valószínű pár tincset összefonok + pár tincset kreppelek és + pár tincst melírbín részesítem ...:)
  • The Hedgehog
    az első 2006-os lerészegedésemnek azért megadom a módját :)
  • The Hedgehog
    nem vagyok fodrász :) a nagyon hosszú hajó lányoknál sok választás nincs, max konty, de azt én valahogy nem csípem :\
  • krisztike
    egy derékig érő hajból mit csinálnál ? (mert nekem olyan van )
  • Lacika 79
    mint a többi napokon :P
  • The Hedgehog
    pörgessük fel kicsit a topikot... kinek milyen frizurája lesz a szilveszteri bulin? :)
  • The Hedgehog
    hmm talán inkább így? :P

• Breki33

Nem kell amiatt levágatni
  • sapkafej
    jovinak klafa a haja! :P

Én csak 2 év után vágattam le, de örülök neki.
    (Amúgy nekem is ez volt: amíg hosszú volt, fikáztak, h pöcsér növesztem, amikor meg levágattam, az volt a bajuk)
  • Ben C
    hja.
  • Ben C
    nekem is kéne olyan progi mellesleg :D
  • The Hedgehog
    na én pont a hosszú hajam miatt nem akarok melírt, mert ha nem tetszik vagy megunom akkor vágathatom miatta le a hajam...
  • Ben C
    nekem most is van, még nyáron tettem bele.

jelenleg növesztem.
  • The Hedgehog
    most gondolkodom a melíron, életemben nem volt még, meg nem is tartom túl jónak ha egy férfi melíroztat, de a fodrászom számítógépen megmutatta milyen lennék egy kis melírral és nem is volt rossz... frász tudja
  • Takezó
    képt?^^
  • eLviRA
    fodrásznál voltam! :-D

kicsit megtépett, és már nem olyan hosszú és egyenes a hajam, mint eddig. de nem sajnálom. :-)
  • _Vegeta_
    Koszi megnezzuk. :)
  • Breki33
    http://www.salonstyler.com
  • _Vegeta_
    Fogalmam sincs, kep alapjan hasznosnak tunik. :]
  • Takezó
    ez dzsak női, nem?
  • _Vegeta_
    Mi ez a hajszoftver? KELL! :D