63
 • darakan
  #63
  A linuxos kliens az aMule legjobb tudomásom szerint.
 • norti
  #62
  Gratula ehhez a pártatlan és abszolút korrekt cikkhez ;) Rég olvastam ennyire jót, példát vehetne róla a magyar "újságírás".
 • Yossarian
  #61
  a könyvesboltból való lopást ne hasonlítsd a szoftverletöltéshez!
  Én nem lopom el a boltból a szoftvert, csak lemásolom. Gyak ugyanaz, mintha lefénymásolnám a könyvet... Sehol sem fog hiányozni a raktárkészletből és mivel rendes áron úgyse vettem volna meg, gyakorlatilag nem okoztam anyagi kárt senkinek, ellentétben a bolti lopással, ahol a hiányzó könyvet valakinek mindenképpen meg kell fizetni helyettem. Egyszerűen csak a zsíros hasznát sirathatja a kiadó. (toom, hogy törvénybe ütközik, meg csúnyaság is, de azért mégse ugyanaz mint elbugázni a Lenin összest)
 • zeus
  #60
  És őszintén...

  Ha valaki megvesz 1 hónapban 5-6 dvd-t akkor át kell gondolnia a hónapot...
  Ha megvesz valaki single game-t otthonra az egy láma és tele van lóvéval :)
  Ezekre a dolgokra soha nem fognak megoldást találni max 1-2 napig :DDD

  ---

  azért a könyvesbolti bugi már más kategória.
  ---
  a zenésznek meg van managere, keressen meg jófejű (nagy :)) informatikusokat :) és gondoljanak ki valami újat... mert a másolás soha!!! nem fog megállni... meg a sírás, hogy jaj nem tudom eladni a lemezem... akkor ne énekelj... és megy az élet tovább...

  azért senkit nem bántottam meg remélem.

 • zeus
  #59
  Örülök hogy így gondolod, csak nem értem, hogy miért akadtál ki ennyire?

  Azért amit leírtál, elég sok emberre igaz....
  és én magamra vettem :)

 • GABOR16
  #58
  Kockúnak a Kockák
 • Tetsuo
  #57
  Van olyan hogy aránytalan ellenszolgáltatás..
  S amit a Microsoft, EA Games, Lucas Arts, a Warner Brothers, a Sony Music, az EMI meg a többi nyújt az az..
 • RpPRO
  #56
  Tok jo, ahogy egy rakas ember probal kibujni a felelosseg (vagy lelkiismeretfurdalas) alol.

  -ha megveszek 5-6 dvd, nem tudok enni, elni, fizum keves stb...
  -minek vegyek jatekot, amiben nincs multi, 22 oras jatekido, stb...
  -minek fizessek en, majd a tobbiek, meg az amcsik....
  -stb

  Szanalmas!

  Ez kb olyan, h azert lopok lexikonokat a konyvesboltbol, mert nem tudok 5-6-ot megvenni. Azert lopok szamitogepet, mert nem tudom megvenni. A zenesz meg a zene szereteteert jatszon, ezt a hulye demagog szoveget, lol.

  Itt mindenki penzbol el. Aki lop, csal hazudik, az inkabb lapitson es ne kritizaljon meg pattogjon.
 • Myron
  #55
  arra még várni kell
 • szivar
  #54
  És valami linuxos klienset is emlegettek...
 • Myron
  #53
  www.exeem.com
  Lehet tölteni a publikus bétát!!!
 • archkoven
  #52
  Rossz a gondolatmeneted. Egy csomó dolog van amiben úgy is "lophatsz" hogy fizikailag nem tulajdonítasz el semmit, vagy az érték nem abban van amit fizikailag elloptál.
  Pl. plágium, ipari kémkedés, jogvédett technológiák engedély nélküli használata, megtévesztő márkanevek (pl. Adidos) stb.
  Nagyon szűklátókörű gondolkodásra vall, ha valaki a szellemi tulajdon a birtokolhatóságát képtelen belátni.
 • Chappy
  #51
  jó, én is dc-zek
 • Chappy
  #50
  jó, én is dc-zek
 • bld
  #49
  Sztem hosszútávon várható h eltűnjön az ún."gagyi" a piacról, hisz akinak van esze és nm hajlandó pénzt kidobni olyan dolgokra amik valójában nm egyenértékűek az értük adott pénzmennyiséggel, hanem sokkal inkább a mögötte legyeskedő marketinges pénzforgatók zsebeit vastagítja, az nm valószínű h az ilyen selejt/tucat "művek"-ért valaha is ezután pénzt fog kiadni, viszont ha letöltök valamit és nagyon megtetszik hajlamosabb vagyok megvenni az eredetit, a doksik miatt, a tetszetős, dekoratív csomagolás miatt és mert jó érzés lesz mondjuk a star wars trilógiát megmutatni a gyermekeimnek 10-15 év múlva
 • RadeoN
  #48
  ezért jók az ilyen "félhivatalos ön- és közsegélyező zenei egyesülések" :) , mint pl. a Budapestrocknroll, vagy a NegativeArt.
 • Atomreaktor
  #47
  Jaja:)
 • GodBadka
  #46
  Hát nem mondanám, hogy a dc alapú file megosztás csak Magyarországon népszerű. :)
 • p00h
  #45
  kurvajó felül a fájlcsere fejldése logóban az izmos néger :D
 • Zoleeca
  #44
  Egyre több (magyar) zenekar saját (szerzői) kiadásban adja ki a lemezét. Nem ritkán "csak" 1500 forintokért, szemben a kiadói 3000-rel. Ebből az 1500-ból viszont sokkal több jut hozzájuk mint a 3000-ből. Mindenkinek megéri. (Egyedül a kiadónak nem). Persze ilyenkor nekik kell gondoskodni a terjesztésről, de ez sem olyan vészes. Már működik a dolog, csak még nem adták fel a kiadók!
 • formatuq
  #43
  ez igen! szepen fogalmaztad meg, es "OK' is tudjak mar, elmutak azok az idok. Kicsit meg probalkoznak, megrangatni a szegeny embert, de majd csak radobbennek.

  Ok azt mondjak, $xxx millio a kiesesuk, mert masok letoltik. Nem eppen, mert es soha sem vennem meg, ha nem lehetne letolteni (spiderman esete, valaki emlitette).

  Viszont azoket a zenekert, amik kedvesek nekem szivesen fizetnek..................................................annak aki keszitette. Nem egy rablo bandanak. A zeneszek 95% megveti a kiadot, de sajnos meg nincs jobb modszer a terjesztesre. Remelem eljon az az ido amikor 1 szamert is lehet fizetni, es annak aki megerdemli.

  A cikk tenyleg nagyon jol sikerult.
  Ha jol tudom, volt meg egy fajta "nagyobb" probalkozas, valami Earth5 volt a neve. Nem tud valaki rola valamit?
 • fonak
  #42
  Majd ha kattan a kezeden a bilics, rájössz, hogy nem :(
 • The Termentor
  #41
  Igy van!
  a lemezkiadok ideje lejart. legalabbis az olyan orszagokban ahol van inernet.
 • FTeR
  #40
  a hacker nem egyenlő bünöző (sőt, csak a média keveri a crackerrel)
  pl ők csináltak az amerikai hadügy 1 programjából világhálót
  szal kartácsnak van igaza, ha nem hiszed járj utána, ha nem akarsz foglakozni vele akkor meg ne szólj bele hülyeségekkel...
 • grebber
  #39
  nincs többé az hogy megszünik az oldal meg ilyenek :)
 • Herkulles
  #38
  Hát ez az!
 • grebber
  #37
  Ez nagyon király.
 • kukacos
  #36
  Eccerű a képlet: a múlt század elején a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy a zenéből - a nyilvános előadáson túl is - bizniszt csináljunk, mert megszületett a sokszorosítás technikája. Ma ott tartunk, hogy a technikai fejlődés lehetetlenné teszi a bizniszt, mert túl könnyű sokszorosítani. Akik ebből bizniszt csináltak, áldják a szerencséjüket, hogy volt 100 profitot termelő évük, és menjenek kertészkedni vagy fektessék be az eddig összeharácsolt pénzüket valami olyanba, ami nyereséges marad.
 • NeoMaN
  #35
  this is the future...
  Amúgy a megoldás tényleg az lenne, ha a kiadók és producerek elmennének a búsba, és kiszorulnának az előadó és a vevő közűl. Ők azok, akik benyelik a pénzt.
 • tomo
  #34
  elobb utobb talan kikerulnek a kiadok kereskedok es a producerek a szerzo es a fogyaszto kozul. en ebben latom a p2p jovojet.
 • echo
  #33
  De mi az, hogy lopás? Szerintem: elvenni ami a másé. De mitől lesz valami valakié? Ez nem egy magától értetődő dolog. Mesterségesen van definiálva, törvények által, amik megváltoztathatók.

  Szerintem a kérdés pont az, hogy jó-e az,hogy jelenleg ez nem legális. Jó-e az,hogy ez lopásnak számít.
 • DeathMatch
  #32
  A cikkben azt Írja DC++ meg se említette volna, ha nem magyar cikket írna!! Pedig a többi szutyok( kazaa, emule stb... a dc közelébe se ér
  állandóan várakozik a letöltés elött ha meg hajlandó elindulni akkor jön a cucc vagy 4-5 kb-al!!!! nevetséges... nem mitha a DC olyan nagy találmány lenne...

  Én maradok a warez oldalaknál onnan max sebességgel tölthetek és nics vírusveszély.... a DC csak a zeneletöltésre kell...
 • archkoven
  #31
  Egyesek úgy állítják be mintha a zenehallgatás, vagy a DVD-zés létszükséglet lenne, és a játékok, zenék vagy filmek magas ára legitimizálja a lopást. Nem mintha a légszükségleti cikket lopni (pl. kenyeret) legitim lenne, de az még magyarázható. Azt hiszik, hogy ha valamit nem lopunk el fizikailag (mint mondjuk a boltból a CD-t) hanem közvetlenül nem jelentkezik hiányként senkinél, sőt nem is fog a tudomására jutni a lopás ténye, akkor az már nem is lopás.

  Félreértés ne essék: én is használom a fájlcserélő hálózatokat és én is jogvédett tartalmakat töltök le többnyire, csak én nem hitetem el magammal, hogy az amit csinálok teljesen legális és nem károsítok vele meg senkit. Tudatában vagyok annak, hogy ezzel törvénytelenséget követek el, viszont azt is tudom, hogy a felelősségrevonás esélye gyakorlatilag nulla, azt meg, hogy ezzel kit károsítok meg leszarom.
 • echo
  #30
  Azt nem tudom, miért tartod magától értetődőnek, hogy nem lemásolhatók a dolgok. Ez csak egy ugyan olyan megállapodás mint az összes többi törvény és ebből adódóan meg is változtatható.
 • keji
  #29
  "Nem a pénzért kellene zenélni, hanem azért mert szereti a zenét, szeret másoknak énekelni. Emellett mint más ember a zenész is meg tudna élni, azért az időért, meg amit felvétellel tölt, úgy is kap pénzt az eladott cd-k után..."

  Sztem az demagóg, az árakról már elmondtam a véleményem sztem 1-3 reális lenne. Egyébként fifi Neked alanyi jogon jár film/zene/játék? Ilyen államnak Én is lennék az állampolgára. Tudod van az úgy,hogy pénzhiány miatt kiszorulsz néhány termék szolg. megvételéből, nekem pl. jól jönne egy bömös, de egy szar Kia-val döngetek, sztem. Másrészt,ha nincs elég lóvéd a 75-80 ropis dvd gyűjteményre akkor várj pár hónapot amig összegyűjtöd a lét. Vagy kivárod amig rájönnek a kiadók hogy ha normális áron terjesztik a "gagyit", akkor lehet hogy nagyobb lesz a példányszámnövekedésből befolyó lé, mint az árcsökkenésből keletkezett kiesés. Barátom!

 • Sadist
  #28
  Jó kis cikk lett
  Nekem az jött le belőle, hogy néhány kreatív, nagy szaktudású programozó mennyire meg tudja változtatni a netes világot. Le a kalappal előttük!
 • Bucser
  #27
  Ez az amikor a jobb kezed nem tudja, hogy a bal miért veri csalánnal a saját farkadat:D
 • _Vegeta_
  #26
  Hopsza, hirtelen felindulasomba elfelejtettem megdicserni a cikket. Szoval kiraly a cikk. Foleg a kep Bram Cohenrol, hehe.


  Amugy nem a p2p illegalis, hanem az esetleges tartalom. Amikor kigyött a bit torrent, eloszor linux variansok votak rajta ha jolemlexem. :)
 • valamit
  #25
  Egyik oldalról a gyártók berzenkednek az illegális zenék ellen, másik oldalról meg eladják az mp3 (divx, ogg, stb.) lejátszókat, ez kicsit álszent viselkedés, szerintem... az így megkeresett pénzről meg nem igen beszélnek... Például olyan cég, mint a Sony, mindkét oldalról érdekelt az ügyben, Mp3-as Walkmen, meg DivX-es DVD lejátszó mellett ugye lemezkiadó is....
 • Ratty
  #24
  Gratula a cikkhez, télleg van benne valami, ami megfogott, és az jön le belőle, hogy ez elvileg tökre illegális, dehát basszunk rá, és p2p van volt lesz
  Nem értem mit kell balhézni ennyire a dolgokon. Nem nagyon szoktam varezkodni, csak ha nagyon kell valami, és azt is max úgy h kölcsönkérem megnézem és visszaadom. A zenészek (mármint amit én hallgatok) meg tényleg megérdemlik amit csinálnak, mert még az is nagy szó h találjon valami underground kiadót. Nem azért mondom h az agyonkényzetett milliárdokat kereső zenészek nem, de ha tetszik tőlük valami, és tényleg olyan fasza, akkor megveszem. Sokkal jobb egy eredti cd-t booklettel a kezedben tartani, berakni a hifibe és hallgatni. Persze ezzel az a gáz, hogy manapság inkább az mp3 lejátszók elterjedtebbek mint a discman, és ha aktuálisan nem tod lejátszani a cd-t akkor szopacs van. Erre találták fel a netes zeneboltokat, ami szerintem nagyon is jó dolog, sőt használtam is már. Egyetlen egy nagyon nagyon nagy baj van vele, hogy magyarországról nehéz fizetni. Azért nem csinálok devizaszámlát, hogy külföldre is utalhassak át mondjuk 10 eurot.
  A lényeg h remélem az exeem el fog terjedni, és lesz linuxos portja, vagy kliense vagy bármi, mert anélkül nálam bukó