159
  • Alwares
    #159
    Huh. Ez menőn néz ki! Nem toudom mileyn egy mac de biztosan jó... Sokan azt mondják hogy szar mert nincs rá sok játék és progi de hát a MAC nem PC igaz?
  • dez
    #158
    (Vagyis látja, csak hozzá van szokva.)
  • dez
    #157
    "Tény, hogy a PAL és NTSC képek frissítése _majdnem_ konstans"

    1Hz itt nem számít (kivéve, ha extrém módon ki van időzítve minden).

    "de inkább viselem el az állítólagos ricegést"

    Állítólagos? Hm, hát te tényleg nem látod, hogy pl. riceg az egérkurzor? (Bár az USB-seknél egy fokkal jobb a helyzet, mint az rs232/ps2-eseknél, mert sűrűbb a pozició-frissítése, csak épp még mindíg nem szinkronizált a monitor-képfrissítéshez.)

    "mintsem 50/60 Hz interlace-en nézzem a kijelzőt. Ez igaz a konzolokra."

    Ez igaz, az 50/60Hz nem kellemes. De sokszor olyankor sem szinkronizálnak rendesen, amikor lehetne.

    "Az Apple cuccok ugyanolyan kijelzőket és grafkártyákat használnak, mint a PC-k, tehát oda sem lehet jobb cuccokat csinálni"

    Ott legalább talán jobban odafigyelnek, és ha van rá lehetőség, ricegésmentesen oldják meg.

    3D-s játékokban (akár PC, akár más), ha gyorsabb a képgenerálás, mint a monitorfrissítés, akkor általában megvan az "1-frémes mozgás", de 2D-s játékok többsége általában nagyon riceg (az előbb leírt okból, nevezetesen, hogy külön számolni kellene a monitor aktuális frissítésével, ami itt nem lenne egyszerű, mert itt nincs újraszámolva minden, mint a 3D-seknél). De mindenesetre megoldható a dolog, csak némi (nem sok) pluszmunka, de ezt inkább megspórolják, mert a többség úgysem látja.

    "ha az állításod igaz."

    Húh. Én próbáltam érthetően leírva megalapozi az "állítást". Ha nem érted, és nem is látod, akkor nem tudok mit tenni. :)
  • Pheel
    #156
    "Többek között azért is nehéz egyátalán megoldani, mert itt nem lehet előre tudni, hogy milyen frissítésre lesz állítva a felhasználó monitorja"

    Tény, hogy a PAL és NTSC képek frissítése _majdnem_ konstans, de inkább viselem el az állítólagos ricegést, mintsem 50/60 Hz interlace-en nézzem a kijelzőt. Ez igaz a konzolokra. Az Apple cuccok ugyanolyan kijelzőket és grafkártyákat használnak, mint a PC-k, tehát oda sem lehet jobb cuccokat csinálni, ha az állításod igaz.
  • Macc
    #155
    Ez lehet csak azoknak okoz vizualis csalodast, akik anno c64, amiga es hasonlo rendszeren demokat meg introkat irak:) (regi szep idok) Amugy ez a folyamatossag, meg megfigyelheto a konzoloknal is, ott meg ugyelnek re. De ott sem minden jateknal. Az OSX desktopnal gyorsabb gepen szerencsere szepen folyamatosan mozognak az ablakok az esetek 99%-aban, viszont OS9-alatt csak az egerkurzornak volt lehetosege erre.
  • dez
    #154
    Itt nem olyan hosszú akadásról van szó, amit észrevennél egy flash-animon. Kezdjük ott, hogy mond-e az valamit: "1-frémes mozgás"? Ezt arra mondtuk régen, ha egy jétékban, demóban, stb. garantáltan minden új képfrissítés új képtartalmat hozott. Ez kell az tökéletesen folyamatos mozgáshoz, a szem még 100fps-nél is észreveszi, ha pl. minden 2., 3., stb. képkocka ismétlése az előzőnek, ilyenkor ricegést, ill. megkettőződött, szellemképes-szerű képet látunk. Namost, a régebbi gépeken a legtöbb esetben erősen törekedtek arra, hogy mindíg meglegyen az "1-frame", kivéve PC-n! PC-n mégcsak nem is lehetett ezt megvalósítani sokáig, mert egyszerűen nem volt lehetőség szinkronizálni a képfrissítéshez. És amikor már lehetett, akkor sem nagyon használták (kivéve a jobb demókat), mert elég hülyén volt megvalósítva (a procival kellett pollozni egy regisztert - tehát nem lehetett megszakítást hozzárendelni, sőt, ezt még ma sem lehet itt). PC-n ma is kevés játékban törekszenek az 1-frémes mozgásra, vagy legalább arra, hogy mondíg ugyanannyi legyen az ismétlés (pl. minden képkocka 2x jelenjen meg, helyette az van, hogy néha 1x jelenik meg, néha 2x, össze-vissza, ahogy esik). Többek között azért is nehéz egyátalán megoldani, mert itt nem lehet előre tudni, hogy milyen frissítésre lesz állítva a felhasználó monitorja (önmagában csak az 1-frémes szinkronizációval gyorsulna vagy lassulna a játék a frekitől függően).

    A DirectX-ben lévő VSync ehhez nem elég, mert az csak azt garantálja, hogy nem a kép közepén járó monitor képfrissítés közben lesz elkezdve megjelenítve a következő képkocka a grafkártya által (ennek kikapcsolása okozza egyébként a vízszintes vonal mentén szétesett képet).

    Egyébként van egyetlen dolog a Windows GUI-ban, ami szinkronizált, ráadásul általában 1-frémes is: a folyamatos finom görgetés az IE-ben. (Az ablakmozgatás, sőt, még az egér-pointer sem 1-frémesen szinkronizált, szóval az egérpointer is riceg.)
  • pafi
    #153
    már megint nem jött össze...
    Képek a mini alaplapjáról.
  • pafi
    #152





    www.macnews.de (ezek nagyobban, és más kpek is)
  • Pheel
    #151
    Nekem ugyan ki van kapcsolva a smooth scrolling, de pontosan úgy mozdul az oldal, ahogy az egeremmel mozgatom. Ha ráng, akkor azért, mert a kezem ráng az egérrel. Nem ráng :)
  • Laci
    #150
    Most épp ilyen browserekben mozgattam a scrollt nem túl lassan, nem túl gyorsan le, föl. Általában olyan alakzaton látszik ami nem csak vízszintes, meg függőleges elhatárolható részekből áll. Össze vissza "villogott, rángatózott" az egész. Most két gépen néztem ezt, de amit láttam a többin is kb. ez van. Lehet ennek ellenére szoftverhiba?
  • Pheel
    #149
    "Ablakok mozgatásáról itt nem nagyon van szó. Ahhoz nincs sok köze. Ikább ami az ablakban mozog, annak a mozgására akarok utalni."

    Hát ha mozgatás közben nem röccen, akkor nem mozgatva sem fog...


    Update: közben megnéztem egy másik gépen, azon akadt a videó, ha rángatták az ablakot. Lehet, hogy valami driver vagy hardver van mindkét gépben (abban meg a tiedben) hasonlóan szar.
  • Laci
    #148
    Ablakok mozgatásáról itt nem nagyon van szó. Ahhoz nincs sok köze. Ikább ami az ablakban mozog, annak a mozgására akarok utalni.
    "Nem lehet, hogy a hiba a te készülékedben van?"
    :))))#146:
    "Aztán meg sok PC-t láttam már, direkt meg is néztem később ezeket a hibákat is rajtuk és akármilyen képernyő, kártya, stb. volt hozzá mindig észrevettem ezt."
    " Volt amikor ezzel több különféle PC-n szenvedtem, persze később jöttem rá hogy egy valószínű nem fog megoldódni..."
    Azt meg nem tudom ki mennyire veszi észre de én eddig mindig láttam hogy a hiba ott van.
  • Pheel
    #147
    Mit is csináltam:
    Fogtam egy videót (Divx avi), elkezdtem lejátszani, rángattam-mozgattam az ablakot. Akadás nem volt, mozgás közben az ablakhoz képest a kép el volt csúszva 1-2 pixellel, de ez betudható az overlaynek, tehát nem hiba. Overlay letudva, nem találtam gondot.

    Ezután fogtam a böngészőt, kerestem egy folyamatosan animáló (beúszás, zoomolás) flasht, és az ablakot hasonlóképpen mozgattam, mint az előző esetben. Semmiféle akadás, visszaugrás nem volt tapasztalható. Ez volt a nem overlay eset.

    A teszt előtt semmiféle erőforrást nem szabadítottam fel, a rendszerben 37 process fut, fizikai memória 60%-ban foglalt, a processzor terhelése alapjárati, tehát a futó processzek fogják, de jellemzően 0%.

    Szerk
    Uptime: 79 óra jelenleg. Előtte én kapcsoltam ki.
    Szerk vége

    Nem lehet, hogy a hiba a te készülékedben van?
  • Laci
    #146
    Ehmmm:)
    Van mondjuk Windows alatt egy videolejátszás, de lehet bármi amúgy folyamatosan mozgó, pl. scrollozó, vagy 2D-ben erre-arra mozgó dolog a képen. 2D-s dolgoknál talán jobban látszik.
    Sajnos a folyamatosság, folytonosság szavak használata erre talán nem nagyon elég.
    Amikor ezek mozognak egyszer-egyszer a folyamatosság közben vagy egy nagyon rövid ideig tartó akadás van ami mindig "visszaugrik", vagy csak a kétdimenziós kép egyik része és a másik része elcsúszik vízszintesen egymáshoz képest egy pillanatra és így "ugrál" összevissza (egy pillanatig tart ez is). Akárhogy szabadítom fel az erőforrásokat ezt legfeljebb csak csökkenteni tudom, elhárítani nem. régen a Windows-ra tippeltem, de asszem most már nem feltétlenül attól lehet...
    Azt már észrevettem hogy a 3D-kártyák ezt mintha nem csinálnák ha játék közben néznem (meg az Apple gépek:-)) hanem ott hibátlan, folyamatos a mozgás, persze nem is csoda, mert a 3D gyorsítás egy külön hw-vel van ugye megoldva (a grafkiártyán) és az adja a monitorra a saját képet(asszem).
    Nem tévesztendő össze a lassúságból adódó akadással, bár sokszor nagyon hasonló. Volt amikor ezzel több különféle PC-n szenvedtem, persze később jöttem rá hogy egy valószínű nem fog megoldódni...
    DOS alatt is próbáltam, tisztán (pl. 3D gyorsítás meg ilyenek megléte nélkül), ott is (talán még jobban is) csinálja ezt és az a mérték már engem tényleg baromira idegesített.
    Azt tudom hogy mintha a Pentium előtti PC-k ezt nem csinálták volna, valahogy később jött ez elő úgy emlékszem.
    Aztán meg sok PC-t láttam már, direkt meg is néztem később ezeket a hibákat is rajtuk és akármilyen képernyő, kártya, stb. volt hozzá mindig észrevettem ezt.
  • Pheel
    #145
    "És jut eszembe felvetve itt is hogyan is oldják meg a kiváló PC-n a videomegjelenítés alapvető folyamatossági problémáját?? Amit ugye sokan nem akarnak észrevenni. Vagy csak az össszes IBM-PC volt ilyen amit én láttam?"

    Írd már le legalább egyszer RENDESEN, hogy mire gondolsz ezzel az általad kreált fogalommal. Esetleg csinálhatnál hozzá screenshotokat vagy videót vagy bármit, de ez így magában édeskevés. Hogyan oldjanak meg egy olyan problémát, amit te magad sem tudsz elmagyarázni?
  • dez
    #144
    A Commodore sem volt teljesen zárt. Nem mindent tartogatott magának, csak az alaplapot és az OS-t. A bővítő-slotok dokumentációi hozzáférhetőek voltak, és bárki gyárthatott hozzá különféle kártyákat. Csak mivel kicsi volt a piac, kicsi volt a darabszám, magasabbak voltak az árak, mint a PC-s alkatrészek árai. Kb. mint az Apple-nél. Az mégis él és virul... Sokak szerint leinkább a piaci pozicionálás és marketing volt igencsak elszúrt itt. "Jó kis játékgép, home computer".
  • dez
    #143
    Nekem is jobban tetszene, ha olyan lekerekítettek lennének a szélei, mint általában az Apple cuccoknak.
  • fonak
    #142
    indexes iMac teszt, bocsi
  • fonak
    #141
    <a href="http://index.hu/karacsony/2004/ajandek/ipod1202/" target="new">itt egy iMac teszt</a>
  • Macc
    #140
    Az Apple pont azota jon felfele, miota csak o "gyart" hardvert. Mikor meg volt egy rakat klon, majdnem kihalt. Es ha mar kozel 30 eve huzza, nemhiszem, hogy pont most tunne el a sullyesztoben...
  • fonak
    #139
    Van egy alapvető különbség a 2 platform között, a "pc" ugyanis nyílt platform, gyakorlatilag mindenki gyárthat pc-alkatrészeket (több konkurens procigyártó, GPU-gyártó stb., több oprendszer - OK lehet hogy a MAC-re is van Linux, de gondolom senki sem azért veszi meg, hogy linuxot futtasson rajta, leszámítva olyan különleges eseteket, ha pl. clustert építenek valahol belőlük) a mac pedig zárt, egy cég birtokolja az egész piacot, szabadalmakkal körülbástyázva. Anno a commodore is ezért bukott el, a PC az olcsó tajvani gyártóknak köszönhetően lekörözte, mert ez egy nyitott világ. Elvileg nem kényszerít rá semmi, hogy pl. Microsoft OS-t használj, ha nem akarsz Intel procis gépet, akkor van AMD stb. Az Apple (vagy régen a Commodore) viszont nem óhajtotta kiadni a kezéből a dolgokat, mert magának akarta megtartani az összes profitot. Így lett egy technikailag sok szempontból tökéletlenebb rendszer szinte egyeduralkodó. Nem az IBM-et kell szidni, meg az Intelt, meg a Microsoftot, ha pl. az IBM is azt tette volna, mint az Apple, már rég eltűnt volna a süllyesztőben az "ibm pc", mert egy viszonylag drága, relatíve keveseknek elérhető cucc maradt volna.
  • Macc
    #138
    OFF: unalmas rohelyes baromsag az egesz hulye flameles itt is mashol is, legyen az PC vs Mac, nVidia vs ATI, XP vs OS X stb stb. Es az egesz azert van, mert egymasnak esnek az emberek, es keptelenek elfogadni, hogy valakinek ez fekszik, a masiknak az. Es senki nem kepes azt mondani, hogy nekem a Win/OS X nem jon be, ehelyett inkabb az van hogy a Win/OS X szar, amit persze hogy megtamad az, akinek az egyik bejon. A legdurvabb az, amikor mar egyenesen az egyiket hasznalo user a fasz...
    ON
  • Ratty
    #137
    Basszus emberek, ez már nagyon osx vs xp vitába megy át, és ezt az "ibm pc" dumát nem teljesen értem. Most konkrétan az x86 architektúrával van bajod, vagy mi? Jó ahogy a teszteket néztem hasonló kategóriás ppc jobbn teljesít mint az x86, de árban nagyobb. Bár szerintem baromság pár 1000 forinton vitatkozni. És ez már rég nem az architektúrákról szól, szóval én linuxosként ki is szállok, mert az a rendszer mind2 architektúrán megy stabilan és ingyen...
    Ja és szerintem jól néz ki a doboz, de tiszta húfehérben szebb lenne:P
  • Totinkhamon
    #136
    Visszatérve egy picit a fenti cikkre: ha a képeken szereplő nyomorúságos kinézetű dobozra az lenne írva, hogy microsoft, mindenki fikázná veszettül, hogy milyen gagyin néz ki, bill erre képes csak, stb. Abszolút nem kell elájulni minden dizájntól ami Steve Jobs kezei közül kerül ki. Még melőtt mindenki rámtámadna: én csak a a fenti termék dizájnját kritizálom, és nem a minőségét - továbbá a gép mérete és tudása árához képest meggyőző. De ahogy kinéz...
  • Amero
    #135
    Térjünk át a Corel Illuska vitára???
    Hehe... ehhez most már nincs igazán kedvem.
    Egyébként én mind a kettőt szoktam és tudom is használni, attól függően, hogy mibe tudom megvalósítani az elképzeléseimet.
    Köszi a választ LaPlama.
    Részemről befejeztem ezt a vitát, amin megjegyzem nagyon jól szórakoztam.
  • LaPalma
    #134
    Amero!
    Amit tartalmaz az osx (illetve kapod vele): addressbook, iCal, iMail, Safari, iSync és sok apróság (pl ie explorer). Amit még a géphez kapsz: iLife (iPhoto, iTunes, iDVD, GarageBand). Aztán még az AppleWorks és az új IWork. És szerintem nem hagyják ki a WorldBook Enciclopedy-t, bár erre nem emléxem.
    És minden program-mindennel együtt dolgozik.
    Két játék: sakk és TonyHawk Skaterboard simulator (leht, hogy nem ez a pontos neve). Ez így felsorolva is elég tekintélyes mennyiség, az áráról (értékéről) ne is beszéljünk...
    na jóccakát nektek, békét küldök és nem provokálok (te se tedd)
  • Giotto
    #133
    Amero: a gep araban benne van az oprendszer + az iPhoto csomag, ami most a mini eseteben az uj iPhoto5 amit a macexpo-n is mutogattak.
    En tobb mint 10 eve hasznalok pc-t es igen en is tudom hogy lehet egy windows-t rendben tartani, de belefaradtam, valtok mac-re amint megtehetem. Pedig munkambol adodoan meg nehez is mert neha windows-ra is kell szoftvert fejlesztenem, de nem erdekel. Ez a gep NEKEM tokeletes.
  • Laci
    #132
    Nah legalább az egyik beismeri hogy csak egy provokátor... amikor a többi hasonló írogató előtt felemlítettem mind engem akart baromnak, paranoidnak kikiáltani. Végre egy őszinte ember!:)
    "Ha valóban ismernétek a Pc-s platformot, akkor tudnotok, hogy bizony ott sincs olyan gond amit ne lehetne megoldani és utána egy jól működő, minden igényt kielégítő, gyors rendszert kapni. Ez csak hozzáértés kérdése."
    Jajj. Már vártam itt is ezt a mondatot. Érdekes mind ezzel jön. Most már teljesen világos, bár eddig is tudtam, hogy ez az "érvesorozat" egy hatalmas baromság:)
    Megint okosabb lettem, kösz Amero barátom:)

    És jut eszembe felvetve itt is hogyan is oldják meg a kiváló PC-n a videomegjelenítés alapvető folyamatossági problémáját?? Amit ugye sokan nem akarnak észrevenni. Vagy csak az össszes IBM-PC volt ilyen amit én láttam?
  • pafi
    #131
    Úúú te Coreles vagy?
    Akkor már értek pár dolgot... :-D
    Azt a logikátlan borzalmat amit a használata jelent csak az tetézi az a tény, hogy semmilyen formátumban nemtud megbízható (hibátlan) kimenetet produkálni.
    Egy levilágítóval sem találkoztam eddig, aki ne anyázott volna a corel szó hallatán... :-D
    Viszont ha meg van Illuskád, akkor minek Corel?
  • Amero
    #130
    Benneteket kiválóan lehet provokálni (ez nagyon élvezetes)...
    Elég hülyén tudjátok lereagálni a flameket.
    JKJ ha valaki nem ért veled egyet, akkor az csak hülye lehet és fiatal kis pöcs. Hát elmondom, ha így gondolod, akkor te az vagy...
    Ezzel részemről is lereagáltnak tekintem a hozzászólásodat.
    Egyébként nem tudom, hogy mi volt az amit esetleg rosszul írtam le volna, mert te nem említesz semmit. Javíts ki nyugodttan és ne személyesen sértegess másokat.
    A személyes sértegetésről pedig annyit, hogy én is tudok rólad alaptalan hülyeségeket írni (lásd feljebb), hidd el ez a legkönnyebb.
    Én továbbra is azt mondom, hogy engem nem győztek meg az általatok hangoztatott előnyök, azoknak nincsenek valódi szakmai okai, vagy egyszerűen nem is igazak.
    És most itt nem elsősorban az új minire gondolok, lehet, hogy az tényleg egy jó alternatíva lehet sok ember számára.
    Ha valóban ismernétek a Pc-s platformot, akkor tudnotok, hogy bizony ott sincs olyan gond amit ne lehetne megoldani és utána egy jól működő, minden igényt kielégítő, gyors rendszert kapni. Ez csak hozzáértés kérdése.
    Csak, hogy egy kicsit lepihenjetek, olvasgattam a macexpo híreit és elismerem elég meggyőző ficsörök vannak az apple új szoftvereibe.
    Ezeket belerakják az OSX-be vagy külön meg kell venni???
  • Ratty
    #129
    1et értek Bocsika, ha az túlzás volt, de én egyelőre több olyannal találkoztam akinek a számítógép = x86+xp, és programozók akarnak lenni
    Mindenki használjon amit akar, és ami neki tetszik, de ne fikázzon másokat. Szerintem nem árt képben lenni más oprendszerek és architektúrák területén is, de akkor ne jöjjenek azzal h mi mennyire jó vagy nem. Vannak előnyeik és hátrányaik. Sajna még nem készült tökéletes oprendszer, és szerintem nem is fog, mert mindekinek az igényeit nem lehet kielégíteni!
  • Macc
    #128
    Sztem nem azt feltetelezi minden Mac-es hogy x86=windows, hanem csupan a windowst futtato x86-tol vannak kiborulva:) Es lassuk be, azert eleg eros ennek a kombinacio a jelenlete...
  • JKJ
    #127
    Hagyd szegény Amero-t. Így is annyi baja van szegénynek. A beírásiból látszik mennyire frusztrált. Először azt hittem kb 15 éves, de az azóta beírt hozzászólásaiból papíron már több. De csak papíron :-)

    Ő sajna még mindig azt gondolja, hogy:

    1. Mindenki ugyanolyan.
    2. Mindenki ugyanazt érti azon amit Ő mond mint Ő.
    3. Komolyan veszik azt aki olyanhoz szól hozzá amihez nem ért és ez meg is látszik.
    4. Erre büszke is.
    5. Ha sokszor mondja el a rossz érveit, akkor majd jók lesznek.

    Hagyni kell. Ő valóban a saját ellensége csak még nem tudja.

    Na jó :-) Lehet, hogy túllőttem a célon ;-) Peace :-)
  • cue
    #126
    Azért hasonlítsd össze azokat a "jórészt" azonos szoftvereket! :)

    Az első iLife programokkal elkészített DVDm óta boldog-boldogtalan esküvőjét, keresztelőjét, nyaralását vágom iMovie-ban és írom ki iDVDvel - pedig az ismerősök jórésze rendelkezik pc-vel...
  • Ratty
    #125
    Na készségesen végiolvastam az egészet
    Eléggé érdekes dolgokat írtatok le, már bocs. Ott kezdődik, hogy miért feltételezi minden mac-es h x86 arhitektúrán csak win megy?? Na végülis mind1, mert ebbe soxor bele lehet futni. És ppc-re is van debian, onnantól meg nekem mind1, hogy ppc, vagy x86:) Ez a kis gép nekem nagyon tetszik, és télleg bőven jó egy otthoni gépnek Arra gondoltam h valami media center szerűségnek jó lenneEz lenne az a gép, amit csak békénhagyok, bekapcsolok és működik, és nem a tudományos programok kellenek rá. Bőven megfelel arra a célra. Ja és persze mint mondjuk a free szoftver társadalom nagyrésze, szerintem a mac-esek sem szoktak annyit varezolni, bár lehet h nálam ez tévhitBár sajna még nem használtam osx-et, de már tervezem nagyon. És ha még egy debiant is fel tudok rakni mellé, akkor simán átállnék én is, bár még filózni kell rajta...
  • dez
    #124
    Hát, nekem egy csak kicsivel jobb konfigom van, de ha ennyi program megy, pár óra után már igen kényelmetlenné válik a helyzet. Főleg, ha közben párszor ide-oda másolgatok pár gigát. Na de minfegy, inkább nem is szállok be.
  • Amero
    #123
    Egyébként a szoftver lista valóban meggyöző, de ezek a funkciók sajna az XP-ben is benne vannak jórészt...
  • Amero
    #122
    Mostmár Photoshop is van...
    Úgy jó tizenvalahány éve...
  • Amero
    #121
    Kit érdekel, hogy nem volt Quark...
    Már az is a múlté, én egyébként is az Indeignt használom...
  • Amero
    #120
    Hát fiűk képzeljétek nekem egyszerre szokott futni a zeneprogram (Jetaudio)a Corel, vagy Illustrator+Photoshop és az Acrobat... de még simán elbírja a Wordt is... + néha még a DC is megy.
    És Alt-Tabbal simán váltogatok a progik között.
    Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a legujabb dual procis gépem van, akkor azt könnyen ki tudom ábrándítani.
    AMD Athlon XP1900+ 512MbRAM +GEF4Ti4400 ennyi kell ehhez Pc-n. A gép, ahogy már írtam három éves.