Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bocs, nem értem, hogy minek a végén?
shrek82

Ott a végén a "sürgõs" mellett van egy kis vmi, arra kell rákattintani és tt tudod kiválasztani, hog miket mutasson, van köztük méret is!

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

Az a kérdésem, hogy valami egyszerû beállítással el lehetne érni, hogy lássam a levelek nagyságát? Úgy látom, hogy a Nézetben erre nincs lehetõség.
Cicero
Hmmm... ez azért érdekes, hogy amíg Outlook-ot használtam minden napos volt vagy 10 spam levél, de most egy se jön! Lehet hogy az Outlook-on belül küldték? <#confused>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

shrek82
ja! lol

Cicero
thx

Sil78
Igen, csak a -turbo elõtt legyen azért egy db szóköz is... És ezt a parancsikont kell berakni az Indítópultba.

These are my friends, see how they glisten...

Cicero
"turbo mód (azaz felrakod a kiterjesztést, csinálsz a Thunderbirdhöz egy parancsikont, aminek az elérési útját kiegészíted a -turbo paraméterrel, és berakod az Indítópultba)"

Valahogy így?

Cicero
Hálám üldözni fog! .... <#worship><#worship><#worship>

...ameddig le nem lövöd :o

Sil78
Link. <#kacsint> Arra figyelj, hogy van ott egy msvcr71.dll fájl, amit (ha még nincs a gépen) a telepítés elõtt be kell rakni a Windows rendszermappájába, vagy a Thunderbird mappájába.

Cicero
Linket nem tudsz adni hozzá, mert kerestem itt, de nem találtam. :(((

Sil78
Minimize to Tray kiterjesztés, azon belül meg a turbo mód (azaz felrakod a kiterjesztést, csinálsz a Thunderbirdhöz egy parancsikont, aminek az elérési útját kiegészíted a -turbo paraméterrel, és berakod az Indítópultba).

Cicero
Hmmm... ha elindítom akkor letölti magától a leveleket, de a windows indításánál nem indul el "rejtett" módban és nem tölti le a leveleket. Azt hol lehet beállítani? <#fejvakaras>

ivjoe
Biztos megsértõdött!
ivjoe
Mindig megnézi! Vagy xarul configoltad be!
Cicero
Van olyan lehetõség Thunderbird alatt, hogy amikor bejelentkezek, rögtön megnézi a leveleimet, hogy kaptam-e újat? <#fejvakaras>

shrek82
egyébként mióta feltettem a TB-t, azóta outlook szarakodik, nem lehet bezárni, mert olyankor lefagy.

shrek82
Falh. név, jelszó stimmel, a másik 2t nem jelöltem be! Van 4 freemail fiók és mindre kültem egy mélt, hogy melyikkel lehet a gond! 4bõl az egyikre csak egy Mailer Daemon üzenet jött, azt kitöröltem(az egész postafiókot) és most úgy néz ki nincs már baja.. a fene se érti ezt..
Sil, a #71 közepére (mit lássak mikor indul) van 5leted?

Sil78
Csak simán freemail.hu. Felhasználónév, jelszó stimmel? Ugye azt nem jelölted be, hogy biztonságos kapcsolatot vagy netán hitelesítést használjon?

ivjoe
Nem haladhatja meg? Nekem ez elég gyorsan megtelne! Mondjuk, ha HTML-ben kapod a levelet! Vagy kapsz egy képet! Igen! egy 2 Megapixeles (ez ma már Qrva kevés) JPEG-be tömörítve kb 1Mb. Tehát 5 kép! "Komoly" levelezõ???
Gémél rúúlz! 2giga emiltárhely! A Freemail-es fiókod meg átirányítod!
shrek82
átállítottam simán freemail.hu -ra és még mindig ugyanaz! egyébként az outlookban pop3.freemail.hu volt megadva a szerver címeként, és mûködött! Neked simán freemail.hu-val is megy?

OFF:

egyébként aranyos a Freemail FAQ, ezt írja:

3.7 Ha van más internetelérésem és POP3 protokollal szeretném letölteni a leveleimet, megtehetem-e?

Igen, ráadásul ilyenkor semmiféle idõkorlát nincs, csupán a postafiók mérete nem lehet nagyobb 5 megabyte-nál. (Véleményünk szerint ez bõven elegendõ: egy "komoly" levelezõ többheti levelezése sem haladja meg az 1 megabyte-ot.) Ez esetben a csatlakozáshoz használt szolgáltató SMTP szerverét kell beállítani, s csak a POP3 szervernek kell a freemail.hu szervert megadni.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

"Utolsó üzenet", mint nézet: ezt passzolom.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Szerintem pedig valami a beállítással lesz: nem pop3.freemail.hu a szerver címe, hanem csak freemail.hu.

shrek82
#69esre gondoltam

shrek82
igen, télleg!Mekkora láma vagyok...<#lama><#lama><#nevetes1>
a képes problémára<#69> nincs vmi 5leted, hogy mitõl lehet?

Megfogod az adott fejlécet és húzd abba a pozícióba, ahova tenni akarod.

shrek82
nem, sztem nem az a baj, mivel rendesen pop3.freemail.hu van beírva, és a felhasználónevekhez tartozó jelszavak is rendben vannak, átnéztem..

És nem akarok idegesítõ lenni, de most próbálom testreszabni a tb-öt és az a következõ kérdésem, hogy hogy kell azt beállítani, hogy mikor megnyitom a tb-öt, akkor -ha nincs beérkezett üzenet- a legutolsó beérkezett üzenetet lássam?? Ezeket a beállításokat nem találom, de outlookban viszont könnyen ment..<#nemtudom>

És az elõbbi probléma is fennáll még!

ivjoe
Lehet, hogy elqrtad a POP3 beállításokat???
shrek82
ja, és ez mitõl lehet??

shrek82
oké, köszi!

Most az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom beállítani, hogy a nézetben a fejlécek mien sorrendben legyenek(fiók, feladó, tárgy, érkezett)?? Nem találtam sehol..

Sil, gondolom te is tb-öt használsz.. Nincs kedved összeállítani egy kis ext. csokrot, amiben a leghasznosabbak szerepelnének(mint a firefox-os topicban annó)?

<#kerdes>

Lehet, hogy én csinálom rosszul, de szerintem ha több szót akarsz szûrni, akkor egy szabályon belül használj több feltételt, melyek teljesülését meg a "Match all/any of the following"-gal tudod szabályozni; ezek meg ugye az AND/OR logikai változóknak felelnek meg.

shrek82
Sziasztok!
Tegnap én is ráuntam az outlookra, és leszedtem a tb-t! Az az elsõ kérdésem, hogy amikor megadoma szûrõfeltételeket, mindegyik szót külön feltételként adjam meg, vagy elég, ha vesszõvel, vagy pontosvesszõvel elválasztom?

Cicero
:DDDDD

ivjoe
Elméletileg igen, hacsak el nem qrtál valamit.
Cicero
Az SMTP-m mail.chello.hu, mivel chellos vagyok <#idiota> a POP-om meg freemail.hu. Az így jó? <#worship><#conf>

Sil78
A freemail nem biztosít SMTP szervert, csak a modemes eléréshez. SMTP-nek a saját internetszolgáltatód SMTP-szerverét add meg (ennek a címének ha máshol nem, a szerzõdésedben szerepelnie kell).

Aquir
pont errõl van itt szó? :)

a leveleket meg tudom nézni de nem tudok levelet küldeni SMTP kiszolgálóval vmi hibát ir ki

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Cicero
Hát nemtom, én késõbb megkaptam azokat a leveleket amiket magamnak küldtem el :)))

ivjoe
A freemail.hu nak, meg ha jól emlékszem új kapcsolatot is kellett csinálni, tehát válasz másik SMTP szervert!
ivjoe
Az százas, hogy nem küldte el, mert az SMTP jelszót igényel! Csakúgy mint a POP3! Azt pedig be kell írni!
Cicero
Helló! <#wave> Thunderbird használata során elsõ nagy problémámba ütköztem... Megadtam az SMTP kiszolgálót (mail.chello.hu) és a POP kiszolgálót (freemail.hu). Az üzenetemet elvileg el is küldi de nem fogad semmilyen üzenetet! Ezt valahogy lehet orvosolni? <#fejvakaras>

ivjoe
Fejlõdsz!
Aquir
tegnap leszedtem a progit. ez is tetszik :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sil78
Egyébként a probléma az volt, hogy mivel alapból az összes levél a közös inboxba jön be, a másik postafiókodnak nem volt még külön Beérkezett üzenetek mappája, azért jelent meg csak a Helyi mappák. De az nem megoldás, ha a másik postafiókod Beérkezett mappájába akarod tenni a leveleket, hisz akkor megint nem lennének szétválasztva egymástól. Nem tudom, érthetõ-e.

Sil78
Nem, a Beérkezett üzenetek mappát jelöld be (ez felülrõl a második opció), akkor csinál a postafiókhoz külön mappákat.

Illetve azt is megcsinálhatod, hogy csak a beérkezett leveleket válogatod szét külön mappákba, szûrõkkel a címzett alapján (Eszközök / Üzenetszûrõk). A szûrõket postafiókonként kell megadni.

ivjoe
A freemailt át lehet irányítani...
Kaszi46
sajna nem megy a külön mappákba való szelektálás. csináltam egy almappát a beérkezett üzeneteken beül, és próbaképpen a heléyi mappákon belül. az általad javasolt haladó opciónál kiválasztom a másik postafiók beérkezett üzenetek mappáját(mert csak ennél jelenik meg az hogy kiválszthassam hova is akarom menteni). itt lehetne kiválasztani gondolom hogy hova is mentse, de sajna csak 1 darab lehetõség van, és az, a helyi mappák. hiába csinálok uj mappát bárhova, az nem jelenik meg választható alternatívaként. mi lehet a probléma?

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
köszi!

*Posse*T.W.D*

Sil78
Ha nem a közös inboxot akarod használni, akkor Eszközök / Postafiókok beállításai / postafiók neve / Kiszolgáló beállításai, ezen belül van egy Haladó gomb, ott a POP fülön adhatod meg, hogy hova tegye a bejövõ leveleket.

Ha XP-d van, akkor a Profilodat (ahol az összes beállítást és a leveleket tárolja) a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve útvonalon találod. A legegyszerûbb, ha a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\ mappa teljes tartalmát (Profiles mappa + 2-3 fájl) lemented a gép legyalulása elõtt, és utána visszarakod ugyanoda, ahol volt (még a Thunderbird újratelepítése elõtt, hogy ne hozzon létre új Profilt a telepítéskor, hanem megtalálja a régit).