Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sil78
Akkor töröld le megint az egészet, rakd fel a programot (a régi profil nélkül), és próbáld meg létrehozni újra a postafiókokat. Utána lépj ki, és a profilon belül a Mail mappában az egyes postafiókok mappáiba másold be a régibõl a kiterjesztés nélküli fájlokat (azokban vannak ugyanis a levelek, a .msf -eket meg töröld). Utána indítsd újra a programot.

These are my friends, see how they glisten...

ivjoe
Ezen már túlvagyok. Fogtam és felmásoltam a régi appz datás mappáját a TB-nek a mostani helyére! PErsze elõtte full letöröltem a TB-t manuálisan is! Majd felnyomtam és meghalt megint! :CCC
Sil78
A Program Files-ban levõ cuccokat nem kell eltenni, az gondokat is okozhat, pl ha a már feltelepített program fájljait felülírod ezekkel. Szerintem uninstalláld a progit, töröld Program Files-ból, amit meghagy, és úgy installáld fel újra.

Az Application Data-n belül a Thunderbird mappa tartalma az, ami neked kell (ott vannak a levelek meg a beállítások), de azt meg még a program feltelepítése elõtt érdemes visszarakni (hogy ne hozzon létre új profilt). (Legközelebb használhatod majd erre a célra a MozBackup-ot is, az asszem egy fájlba menti az egész profilt, és onnan állítja vissza.)

A biztonság kedvéért mielõtt elõször elindítanád most a programot, töröld a Thunderbirdös profilodból a xul.mfl fájlt. (Ez egy ideiglenes fájl, majd úgyis csinál újat belõle. Amúgy ez arra való, hogy bizonyos beállításokat, a program egyes elemeit "elraktározza" - kb mint a Gyorsítótár -, hogy gyorsabban töltõdjön be a program indításkor. Mivel rosszul jelentek meg a gombok, meg hasonló gondok voltak, ezért érdemes ezt most szerintem törölni, hogy ezeket a hibás beállításokat ne jegyezze meg.)

burkusdió
szeriontem a MozBackup a legegyszerûbb erre a célra... :)

ivjoe
Ez az, hogy nem emlékszem, pedig simán meg tudtam csinálni, mindenféle gubanc nélkül.
MEgpróbálom leírni.
Van 3 kötetem (partíció) a meghajtón. Ebbõl formáztam az op rendszer kötetét. Fogtam a prgfiles-ban ill az appzdata-ban lévõ TB könyvtárakat és eltettem, hogy a format ne érje el. Majd telepítettem a TB-t és a másoltam vissza egy-két cuccot!
ÉS jó volt!
Most ugyanezt csináltam meg. De egyszer nem voltak gombok, egyszer minden ok volt, csak nem küldte el ajelszavam a kiszolgálóhoz, így nem tudtam letölteni a maileket. De megpróbálom megint, hogy mi lesz...
Sil78
Hogy cs*szõdik el, mi nem mûködik pontosan?

Sil78
Pontosan mit csináltál eddig? Az Application Data-ban levõ cuccokat a Thunderbird telepítése elõtt vagy után raktad vissza? Operációs rendszer, felhasználónév nem változott?

burkusdió
ez a #139-esre ment elfelejtettem a Válaszra nyomni... :/

burkusdió
próbálkoztál már esetleg a Mozbackup nevû progival?
én ezzel mentettem le a beállításokat, leveleket winreinstall elõtt, és utána szintén ezzel a programmal töltöttem vissza a cuccokat reinstall után...

ivjoe
Természetesen a régi gép vinyójáról még semmit sem töröltem, rádugtam az újra, visszamásoltam a fájlokat és a levelek ott is vanak, csak a TB cseszõdik el!
ivjoe
Gond van! PLS help! Új gépem van és szeretném a régirõl a Tb beállításokat és fõként a leveleket (olyan 300db) áthozni. Egyszer már sikerült egy ilyen manõver, mikor újraraktam anno régen a gépem, gondolva erre, a TB programfiles ill apzzdata-ban lévõ mappáit lementettem és onnan sikerült fájlok visszamásolásával helyrehozni! Most nem mûxik! Nem nagyon szoktam segítséget kérni, mert általában meg tudom oldani a problémákat, de most gyorsan kellene a help!
Sil78
Szerintem megszokás kérdése. Ha jól emlékszem, Outlookban az alapbeállítás a közös Inbox. De így is láthatod, hogy melyik címre érkeztek, ha ahol a leveleket felsorolja, a fejléc jobb szélén látható kis jelre kattintasz, és bejelölöd, hogy a Címzettet is mutassa. (Az oszlopok sorrendjét meg egyszerû húzással meg lehet változtatni, persze ezt is a fejléc mezõin. A fejléc mezõire való kattintással meg a rendezési szempont is megváltoztatható.)

Hu.man limbi
Kipróbáltam, még ízlelgetem, de valahogy talán jobb amikor külön látom hogy melyik postafiókra érkezett valami ( vagy csak megszokás kérdése?<#lookaround>)

Sil78
Akkor valamit nagyon elrontottál, eleve nem átirányítgatni kell. Eszközök / Postafiókok beállításai / kijelölöd az adott postafiókon belül a Kiszolgáló beállításait / jobboldalt alul Haladó gomb / POP fülön a Globális gyûjtõ (Helyi mappák) legyen bejelölve. Ezt megismétled mind a 4 postafiókra, és akkor az egészet a közösbe teszi.

Hu.man limbi
Van 4 db e-mailcímem, mind mûködik stb.
Azonban mindegyik postafióknál külön - külön van postázandó, sablon, elküldött fiók, amiket én már korábban átirányítottam egy közösbe, csak a beérkezett és a törölt maradt aktív. Hogy tudnám ezeket a felesleges fiókokat kitörölni, mivel nem kellenek, ill. ha lenyitom a fiókakat, nem férnek el:)

Sil78
Eszközök / Üzenetszûrõknél csinálsz neki egy új szûrõt (fontos, hogy postafiókonként külön, ne a Helyi Mappákhoz, mert csak akkor lesz automatikus), és megadod neki, hogy Áthelyezés... meg Megjelölés olvasottként.

akyyy
Hi! Remélem tudtok segíteni. Elkezdtem használni én is a Mozilla Thunderbirdöt, és azt csináltam, hogy egy bizonyos tipusú leveleket, amik tartalmaznak egy szöveget, azt egy külön mappába tegye egybõl, és ne a beérkezettek közé. Amit én szeretnék és nem tudok, hogy ezek az új leveleket ne tekintse ujnak, hanem csak gyûljenek... ezt ki lehet kapcsolni? Fontos, hogy azokata leveleket, amik a beérkezett mappába kerülnek (tehát nincs átirányítva mert rendes levél) azokat ismerje fel ujként, csak az áthelyezetteket ne!
Köszi..

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sil78
1. Garfield jól mondja, nem érdemes õket automatikusan olvasottá tenni, mert akkor nem értesülsz róluk, és így esetleg "jó" leveleket is lezúzatsz. De ha ránéztél a mappára, és látod, hogy tényleg mind spam, akkor a mappát kijelölve a jobb egérgombos menübõl olvasottá teheted mindet.

2. Ezt én is passzolom, szerintem maga a hibaüzenet önmagában is elég információt nyújt arról, hogy mi baja volt.

Egyébként The Bat!-ról miért váltottál? Az egy jó program... (Szerintem ez kb olyan, mint az Opera meg a Firefox viszonya: mindkettõ nagyon jó, nagyjából ugyanazt tudják csak máshogy mûködnek, és aki az egyiket megszokta, nagyon nehezen áll át.)

1. A "Junk mail controls"-ban te magad adhatod meg, hogy milyen mappába kerüljenek a "spam"-nek gondolt levelek, szóval akár a kukát is megadhatod.

Hogy automatikusan olvasottként kerüljön oda, azt szerintem nem lehet, de nem is ajánlott. A spamszûrõ ugyanis sosem lesz 100%-os pontosságú és lehet, hogy egy-egy "jó" levelet spamnek érzékel. Ha olvasottként kerülne a szemetesbe, akkor te nem értesülnél arról, hogy spam-et kaptál és nem néznél rá, hogy azok a levelek biztosan spam-ek.

2. passz.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

[Jakuza]
Lenyegtelen hogy megszunik e a fejlesztese, mert ha jol latom a backup annyit csinal, hogy a profilon beluli adatokat betomoritti egy zipbe es atnevezi pcv-re.
Szerintem siman mukodne azutan is, ha kezzel csinalnank meg a tomoritest es atneveznenk utana pcv-re a kiterjesztest.
Ezutan szerintem siman lehetne a Mozilla backuppal visszatenni a mailokat.
Amugy a 2 kerdesemre, egy TB guru sincs aki valaszt tudna adni ?
Vagy lehet kar volt valtanom a The Batrol ? :P

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Sil78
Nem egészen, a Bookmark Backup dolga az, hogy a véletlen adatvesztést megakadályozza (pl hirtelen vészhelyzet esetére, vagy ha valamit nagyon elrontasz a Profilodban), automatikusan csinál minden nap biztonsági mentést. A MozBackup (hmm, nem arról volt szó pár hónapja, hogy ennek a proginak megszûnik a fejlesztése/támogatása? most mégis folytatták?) meg hasonlók célja más, azok a Windows-újratelepítés elõtti Profil-lementést segítik, és nem automatikusan csinálják.

[Jakuza]
Egyetlen tomoritett *.pcv fajlban (ami mellesleg zip fajl) aminek a helyet te tudod megadni.
Amugy nem csak a Thundebird-t tudja backupolni, hanem a firefoxot es a mozillat is.

Ha mer itt tartunk kerdeznek ket dolgot hatha tudja valaki a megoldast.

1.
Leirna valaki, hogy hogy lehetne megoldani, hogy a levelszemet olvasottkent megjelolve keruljon bele a szemetesbe ?

2.
Hogy lehetne azt megoldani, mint a Batnal, hogy a kapcsolodas lepeseit is irja ? Mert igy nem lehet visszaellenorizni, hogy mi a hibauzenet, ha nem sikeres a kapcsolodas vagy email kuldes, a Bat viszont alul egy kis gorgeto sav alatt ezt kiirta.
Letezik ilyen extension a TBhez , esetleg belehet allitani a csatlakozas kozben torteno esemenyek logba kiiratasat ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

shrek82
Igen.. Mondjuk ez télleg nem rossz, a thundeerbirdnél, de firefoxhoz létezik olyan ext(bookmark backup), aminek ugyanez a dolga.. És egyébként ez hol tárolja a mentett adatokat?

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

[Jakuza]
Olvasgattam, hogy itt tobben a TB email es accunt exportalasara, masolgatos modszert ajanlottak, hat....
En inkabb konnyebbet javasolnek: Mozilla Backup

Hu.man limbi
Másképp. A címjegyzékben az összegyûjtött címeknél csináltam egy új levlitást. Átmásoltam az összegyûjtött címeket, új levél, kijelöltem mindet a levlistán és áthúztam a címzéshez.
Végülis egyszerû, de miért nem elég csak kijelölni a levelezõlistát?:)

Sil78
Szerintem Eszközök / Beállítások / Haladó, és ott kiveszed a pipát a "Csak a név megjelenítése a címjegyzékben szereplõ személyeknél" opció elõl.

Hu.man limbi
Hm, megoldottam, de nem logikus

Hu.man limbi
osztálytalálkozót szervezek, a címjegyzékben létrehoztam egy levelezõlistát.
Sajnos ez a személyes címjegyzékben van, így amikor rábökök :) beírja, hogy osztálytalálkozó és semmi.
Hogy kellene beállítanom, hogy beírja magától azt a 22 címet?

Mr Manson
ehh, mert egyre csak nö a szemét. pedig nagyon sokáig stagnált a dolog

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Olyan nincs, de nem is sok értelme van (pl ha html formátumú a levél, és vannak benne távoli képek - amiket a spammerek szerverérõl tölt le -, amiket hagysz neki megjeleníteni, mint azt az Outlook alapból hajlamos megtenni, akkor már tudják, hogy mûködik a cím). Spamre jobb, ha egyáltalán nem válaszolsz.
(Van "bounce" kiterjesztés, de az a levelek továbbítására szolgál úgy, hogy az eredeti feladó szerepeljen benne, pl titkárnõknek a levelek szortírozására és továbbküldésére jó.)

Mr Manson
spam szüröhöz nincs valami "bounce" plugin? ami spamra olyan levelet küld mintha nem létezne a mail cimem? (pl. IHATESPAM outlookhoz)

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Lásd #49-es hozzászólás 2. fele, és akkor minden beállításod is megmarad.

Cicero
Kijelölöd a levelet>Fájl>Mentés másként>Fájl (CTRL+S) <#smile>

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

Sziasztok. Most szeretnék rendszert újrarakni, és aa kérdésem az , hogy hogyan kell lementeni a leveleimet????
utána csak vissza kell majd másolni, és jó is??

shrek82
Köszi.. Nem tuttam, hogy ez mit jelent..

Látom, hogy már megoldódott, de csak jelezném, hogy a hibaüzenet szerint nem nálad volt tárkapacitás-gond, hanem a szervernél.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

shrek82
Cccccccccccc... Egy újraindítás után elküldte gond nélkül! <#nemtudom>

shrek82
Bármelyik postafiókkal próbálom elküldeni, ugyan ez van! A lemezen, ahova menti a leveleket, még 8 gigányi szabad hely van! Mit jelent ez?<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

shrek82
Ez meg mi a fene??

Õõõ, pontosan mit akarsz?

1. Global Inboxot használsz és azt akarod, hogy szimplán csak két külön mappába menjenek a levelek.

2. A postafiókok teljes mértékben szeparáltak legyenek, vagyis mindkét fióknak fióknak legyen saját inboxa, szemetese, "elküldött" mappája, stb.

Sil78
A szûrõket ne a "Helyi mappák"-ra add meg, hanem magukhoz a postafiókokhoz külön-külön, és akkor lefut automatikusan.

Lewy_
Nekem hasonló problémám van mint az már korábban felvetõdõtt. 2 postafiókom van és 2 külön mappába akarom, hogy menjenek. Szûrõként megadtam, hogy hova rakja ha beérkezik, de mindig a beérkezettbe rakja az összes levelemet.A poén az, hogy ha az egyik menüben - fejbõl nem tudom - rákattintok 1 olyanra, hogy szûrõk alkalmazása a mappára, akkor végrehajtja és szortírozza frankón. Na mármost ezt miért nem csinálja automatán??!!

shrek82
Tõlem ez nem kérdezte meg! Akkor nem szaroztam volna! Rgyébként köszi a segítséget.. <#worship><#worship>

Sil78
Az elsõ telepítéskor is megkérdezi rögtön, hogy akarsz-e importálni...

Sil78
Ilyen szerintem nincsen, de ha kijelölöd az utolsó levelet, akkor a következõ megnyitáskor azt fogod látni. De az újakat nem fogja automatikusan megnyitni, csak ha rákattintasz (adatvédelmi ill. biztonsági okokból).

Egyébként meg miért nem fordítod meg a sorrendet úgy, hogy a legfrissebbek legyenek felül? Bármelyik oszlop fejlécére kattintva rendezheted aszerint a szempont szerint, ha meg még egyszer rákattintasz, akkor megfordíthatod a rendezés irányát, ehhez nem kell a Nézet menü.

shrek82
én meg szarakodtam a postafiókok létrehozásával, és csak aztán olvastam itt, hogy van olyan opció,hogy egyszerûen csak importálnom kellett volna az outlookból az ottani postafiókjaimat..

Nézd meg, hogy mi a rendezési szempont, nálam a dátum, így mindig a legújabbat látom. Persze lehet, hogy nem emiatt, installálásnál hagytam az eredeti beállításokat, más szoftvernél már ráfaragtam, hogy állítgattam, rájöttem, hogy legjobb úgy hagyni, ahogy van. Kivéve, ha valami hiányzik!
shrek82
Sejtem mennyit kereshetted, mert én is ugyanennyit kerestem! :)) Outlook után hozzá kell szokni... De még mindig van, amit nem tudok! Pl, hogy hogy lehet beállítani, hogy mikor megnyitom a TB-öt, akkor a legutolsó beérkezett üzenetet lássam, ha meg jött új üzenet, akkor lássam azt, mert így mindig feljebb vannak csúszva a mélek, és nekem kell legörgetnem az új mélhez! ÚÚÚÚ, remélem érthetõen fogalmaztam..

Most jártam itt elõször, így nem tudtam, hogy kép van a válaszodban. Hát nagyon-nagyon köszönöm, Te nem is tudod mennyit összekerestem! Többször elõfordult, hogy csak sejtettem, azért nem megy el a levelem, mert túl nagy. Most már legalább tudom szabdalni. Ezért érdemes volt idejönnöm, kösz még egyszer.
shrek82
Betettem egy képet! És vmi hasonlót gondolom te is találsz a TB-ben, ha elindítod! Ott a mélek felett!