Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

találtam egy Hungarian Dictonary-t fel is raktam, de nem jelenik meg a kiegészítõknél

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

hi
valaki tudna adni egy linket a magyar szótárához ???
mert itt nincs

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

petipetya
Oda húztam ahol a mellékletek kockát sejtettem, és megjelent a kocka. 😊

Köszi.

petipetya
Igen? És mi az a megfelelõ hely, ahová rá kell húzni?

Sil78
Eszközök / Postafiókok beállításai / adott postafióknál Kiszolgáló beállításai / Haladó, Beérkezett üzenetek mappa.

These are my friends, see how they glisten...

KoJin Mekre
Hali

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy bal oldalt ahol vannak/ voltak a felhasználó fiókok+ helyi mappák, ott most csak a helyi mappa szerepel.
4 fiók is be van állítva, de hol tudom visszaallitani hogy külön külön jelölje bal oldalt?

Sorry a kérdésért 😊

Sil78
Kipróbáltam, és nálam alapból mûködik. Ha ráhúzod a fájlt a megfelelõ helyre, megjelenik az a kocka...

Dj Faustus
Küldéshez szükséged lesz egy SMTP szerverre (a freemail-nek nincs ilyenje a felhasználói számára).
Ezt az Internet-szolgáltatód (T-Online, Externet, Fibernet, stb...) biztosít számodra.
A címe általában smtp.szolgaltato.hu - ahol a szolgaltato helyére a szolgáltató neve kerül, ékezetek, speciális karakterek nélkül.
Pontosabb információt a szolgáltatótól (weboldalukról) kaphatsz.

Nekem viszont azt nem sikerült megcsinálni, hogy tudjak küldeni a thunderbird-el levelet. Fogadni tudok minden freemail-os levelemet de nem tudom beállítani, hogy küldeni is tudjak. Ha valaki tudja segítsen legyen olyan jó!!!!
petipetya
Most csak akkor jelenik meg a melléklet kocka, ha csatolok egy fájlt a tündérbe ->

Van-e valami módszer arra, hogy alapból ott legyen a kocka, és csak bele kelljen húzni a mellékleteket? Mert most nem lehet ->

Sil78
Még ha el is van állítva valamiért a dátum (a gépeden amúgy jól van beállítva?), könnyen meg lehet találni az új leveleket: ott az a kis lenyitható "Nézet" nyilacska a levelek felett, ott ki lehet választani, hogy mondjuk az olvasatlanokat akarod csak látni, vagy ami nemrég jött... A sorrend meg jó, a legfrissebb van felül a kép szerint.

Nem tudom, mi a probléma, mert a legfrissebb van felül. Más kérdés, hogy a leveleid egy részének el van cseszve a dátuma és az évnél 2101. szerepel.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

hali!

nemrég tértem át Outlookrol Thunderbirdre. nagyon frankó, még a régi leveleimet is sikerült megmentenem. azonban van egy kis probléma..
a bejövõ leveleket egyszerûen nem bírom úgy rendezni, hogy a legfrissebb legyen felül..

amit látható, a dátumok is elég furcsák.. (2101) ez nem tudom mitõl van 😊 az új levelek is ott vannak valahol, de nem tudok minden alkalommal 1300 levelet végigpörgetni, hogy megtaláljak köztük 2 újat..
help me!! <#phone>

http://lery.freeblog.hu

JoeFromHun
Ezt már próbáltam de nem jól csinálja meg. A postafiókoknál ott vannak a beállított postafiókok de semmi más. És nem tölti le a leveleket.
Nah mind1! Azért köszönöm a válaszod!

Üdvözlettel : JOE!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

A keresõ szép, a keresõ jó.

Használd a MozBackup nevû progit, mely alkalmas a beállítások és a levelek lementésére is.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ivjoe
Lehet, hogy a kiszolgáló, vagy a meted hal be?
Ajánlanám a gugli levelezõrendszerét.
Szisztok!
Valakinek van elképzelése miért csinálja mostanában a levelezõm,hogy jekszó küldése sikertelen?Úgy vipmail-ra mont citromail-ra..!!
Néha meg letölti a leveleket!!
Ha újra rakom a programot akkor elõször léetölti a levelekte aztán ismét ez a hiba van!..Ötlet???
thnx

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

ivjoe
Igen, ezt a helyet system tray-nek hívják. ^^

link
hali
van olyan extension hozzá hogy leviszi oda oldalra ilyen kicsibe az óra mellé ? (mint pl mikor MSN ben az x re kattolunk)

Sil78
Csukd be a Thunderbird-öt és nézd meg a Profilodban (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve), maguk a leveleket tartalmazó fájlok megvannak-e. A Mail almappán belül kell lenniük (postafiókonként külön mappákban) olyanoknak, hogy Inbox, stb (ezek kiterjesztés nélküli fájlok). Ha ezek megvannak, és mégis eltûnnek a levelek a programból, akkor próbáld meg törölni a .msf kiterjesztésû fájlokat a profilodból (Inbox.msf, stb, de csak ezeket, mást ne). Utána indítsd el a programot, és várj, amíg újra létrehozza ezeket az indexfájlokat (ez levélmennyiségtõl függõen eltarthat egy darabig).

lybrahu
Köszike,de sajnos ez sem segített.Itt vmi. nagyobb gubanc lehet!
Érkezik egy mél,elolvasom,eközben mondjuk rákattintok a lomtáramra és mire ismét a beérkezett üzenetekre klikkelek eltûnik onnan az imént érkezett levélke!!!<#merges2> Ugyanez van akkor is ha írok egy üzit.Nem kerül be a küldött üzenetek mappába....és egyáltalán sehova sem kerül semmi.
Otthon is Thundert használok de ilyennel még soha nem találkoztam!!<#nemtudom>

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!&#8482; " --

Dj Faustus
Tools/Account Settings menüpont, és ott a postafiókodhoz tartozó résznél megkeresed a Disk Space listaelemet. Ott az alweays delete read messages ne legyen bepipálva.
Másrészt a Server settings listaelemnél a Empty Trash on Exit se legyen bepipálva.

Rage47
áh köszike 😊
lybrahu
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy miért tûnnek el az emiljeim minden mappából miután elolvastam/megírtam/vagy töröltem õket? Magyarán ha kilépek a Thundrbirdbõl és utána újra megnyitom sehol sincs egy árva levél sem.
Minden üres!!! <#falbav>
Mitõl lehet ez a jelenség?! <#confused>

--" Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!!&#8482; " --

Dj Faustus
Ha nem futtatod a csatolt állományokat, és nem kattintasz a levélben linkre, akkor nem történhet semmi baj.

Rage47
hogy lehet úgy törölni több levelet, hogy nem nézem meg õket közben?
tehát az a gondom, hogy van olyan, hogy törlök egy üzenetet, majd átugrik a következõre és megnyitja azt. nem tudom melyik a virusos, ezért szoktam törölni a kéretlen leveleket. vagy így nem lehet bekapni virust?
nemtom érthetö-e a problémám

pop3.yahoo.com nem ?

ugyanez :S

baajos
a yahoos címemrõl nem tudom letölteni a leveleimet. Mit kell beírni(mail.yahoo.com)? És miért nem kér jelszót? Nem történik semmi.

Pet

hali, olyan problémám van, hogy beállítottam egy második postafiókot, viszont nem kéri el a bejelentkezéshez a jelszót, hanem egybõl csatlakozni akar, aztán ey perc múlva közli, h túllépte a maximális várakozási idõt. ilyenkor mit lehet tenni?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Az eszközök\beálítások\általánosba nincs ilyen... :S az adatvédelemnél kivan kapcsolva a távoli képek letöltésének tiltása az üzenetben, viszont amikor még jött a mail akkor ez bevolt kapcsolva akkor abban már ezért "nem lesznek" a képek?

infidel

Eszközök, Beállítások, Általános, Távoli képek letöltésének engedélyezése, ha...

Fortuna fortes adiuvat.

Sziasztok!

1.5.0.7-em van tegnap raktam fel,outlook helyett, küldés fogadás tökéletesen mûködik, de azt hol tudom beállítani, hogy mondjuk egy hírlevélben megjelenjenek a képek és ne mellékletként legyenek felsorolva? Ami leírást itt--> http://opensourcearticles.com/introduction_to_thunderbird_5 találtam, nem jó mert ebbe már máshogy van a menü és nem ezek vannak az advanced optionsba. Remélem tudtok segíten egy kezdõ Thunderbird-esnek.

infidel

raven87
Sikerült megoldani. 😄

IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon&#8482; HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx

raven87
Nem jó úgy sem. 😞

IntelŸ Core i3-370M, 3 GB DDR3 (1066 MHz)RAM, 320GB HDD, ATI Mobility Radeon&#8482; HD 5470 512MB Xbox live: xx Raven87 xx

Dj Faustus
Próbáld meg azt, hogy kiveszed a pipát, és kitörlöd a felhasználónevet.
Hátha nem kell...

raven87
Igen. Kivan pipálva és a felhasználói nevem is be van írva.

Enternet a szolgáltatóm, hátha ez segít.

Dj Faustus
"Valaki segtsen hog hogy tudnám hsználni, mert már nagyon felidegesített."
Tools/Account settings menüpont/Outgoing server (SMTP)/Edit gomb/Security and authentication résznél a User name and password be van pipálva? User name ki van töltve?
Általában (normál internet-szolgáltató) nem szokott kelleni.

"Végül is jelent valamilyen kockázatot egy felhasználóra, ha nincs pl SSL kaplcsolata?"
Abban az esetben ha nem titkos dokumentumokat küldözgetsz e-mailben, akkor nincs (pláne, hogy létezik PGP-titkosítás, amivel tudják titkosítani a neked szánt üzeneteket).

raven87
Egy kis segítség kéne. A legujjabb frissítéssel van meg a Thunderbird és üzenetet nem tudok küldeni róla csak elolvasni a beérkezõket. mikor üzit akarok küldeni akkor mindig kéri az smpt szervernek a jelszavát amit én baromira nem tudom hogy mi az.
Valaki segtsen hog hogy tudnám hsználni, mert már nagyon felidegesített.

Közbe megoldódott.
Hogy lehet megoldani azt hogy 2 postafiókom van és a beérkezett üzeneteket máshova akarom menteni?
Lehet, hogy nem egyértelmûen fogalmaztam. A szolgáltató SMTP szervere alapból 25-ös portot használ, de az SSL kapcsolat esetében a Thunderbird alapértelmezésnek a 465-ös portot adja meg. Amúgy azt tudom, hogy 2 különbözõ beállítása van a fogadó és a küldõ szerverének.
Ezek után feltételezem, hogy az internet szolgáltatóm nem támogatja az SSL kapcsolatot, de majd megkérdezem valamikor.

Már én is meg akartam nézni a GMailt. Sok jót hallottam róla.

Végül is jelent valamilyen kockázatot egy felhasználóra, ha nincs pl SSL kaplcsolata? A felhasználó jelen esetben nem tud hadititkokat és egyéb nagyon fontos információt.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Dj Faustus
"Amúgy az internet szolgáltató SMTP szervert használ, ez esetben a 465-ös portot."
Akkor a szolgáltató nem normál SMTP-t használ (a normál SMTP 25-ös portot használ), hanem SMTP/SSL-t (ugyanúgy, mint a POP3-nál, illetve IMAP-nál, itt is van SSL-es kapcsolt).

De vigyázz, ne keverd össze a POP3/IMAP SSL kapcsolatát az SMTP SSL kapcsolatával. Két különbözõ dolog, két különbözõ beállítási hellyel!
A POP3/IMAP (fogadó) SSl kapcsolata a Tools/Account settings menüpont/postafiókod/Server Settings/Secure settings résznél állítható be.
Az SMTP (küldõ) SSL kapcsolata a Tools/Account settings menüpont/Outgoing server (SMTP)/Edit gomb/Security and authentication résznél állítható be.

Ha jól tudom, a Freemailnél nincs SSL-es kapcsolódásra lehetõség.
GMail-nél biztos van.

Mellesleg épp most próbáltam ki egy számomra új kimentési módot a levelekhez.
Itt egy pár kapcsolódó oldal linkje:
http://kb.mozillazine.org/Archiving_your_e-mail
errõl az oldalról érhetõ el a mentést végzõ program:

Nekem mûködött.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

ez jön ki, mikor mindkettõre beállítom az SSL-t:

Kipróbáltam, ha a POP3-ra beállítom az SSL-t és az SMTP-re is úgy nem küldi el a levelet. Csak akkor, ha az SMTP-re nem állítom be. Talán nem engedné a net szolgáltató?

A lelevelzõ rendszer szolgáltatóm a Freemail. Megnéztem a FAQ-t nem nem találtam a biztonsági kapcsolatra utalást. Mielõtt a Freemail ügyfélszolgálatát megkérdezném, itt kérdezem meg, hogy tudja-e valaki, hogy támogatja-e a Freemail?
Gondolom igen, de jobbnak látom, ha elõbb utánakérdezek.
Amúgy az internet szolgáltató SMTP szervert használ, ez esetben a 465-ös portot.
A net szolg. nem ugyanaz a levelezõ rend. szolg.-val.
Számít a biztosnág, jobb "félni", mint megijedni.

Dj Faustus
"Ha a szolgáltató engedi érdemes beállítani? "
Ha számít neked a biztonság igen.

"Mellesleg az internetszolgáltatónak is kell, hogy támogassa vagy csak a levelezõ rendszer a szolgáltatójának?"
Mivel az internetszolgáltató általában nem szüri a kapcsolatot (milyen porton keresztül kapcsolódhatsz egyes szolgáltatásokhoz), ezért engedi az SSL kódolt levelezést (POP3s: 995-ös port; IMAPs: 993-as port).
Ha az internetszolgáltató == (azonos) levelezõ rendszer szolgáltatója, az internetszolgáltató oldalán nézz szét.