1448
Mozilla Thunderbird
  • ballor
    csinálj egy gmailos mélt és azzal is lehet azt hiszem küldeni
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Valaki nem tud nekem egy jó szolgáltató független SMTP címet. Felraktam a Thunderbird-öt... Eddig nagyon jó minden már csak ez hiányzik. Anno használtam a mail.axelero.hu-t mert az nem kért azonosítást. De mostmár az is kér.
    Köszi a segítséget előre is!

Üdv:JoeTati
  • Sonlox
    Próbáltam , leszedtem teljesen de ugyanaz , újra felraktam de ugyanaz.
  • cr3ativ3
    Így már értem, mi vot a gond.
    Amúgy ezzel sikerült fél perc alatt megoldani ;) azért kösz..
  • Sil78
    Ez a hiba abból adódik, hogy úgy másoltad át a profilodat, hogy előtte nem csuktad be a Thunderbirdöt. Egyébként orvosolható a parent.lock fájl törlésével, persze a profil tartalmát csak akkor módosítsd, amikor a program nem fut.
  • cr3ativ3
    Uhh... közbe sikerült megoldani egy mozbackup nevű kis toollal amit haverom küldött az előbbb... Már gőz jön a fülemen kifelé...
    Azért már az órák óta itt baszakodok ezzel, a másoloós módszerrel, ez a progi meg fél perc alatt elintézi...
    Bocs a flameért...
  • cr3ativ3
    nem lehet átmásolni sehogy sem. már órák óta baszakodok vele, de egyszerűen nem megy.
    A laptopon külön fájlokba tárolja, az asztalin meg egybe, és nem tudom hogy lehetne árakni mindne.
    SEGÍTSETEK LÉCCI!
  • cr3ativ3
    Jó link:
  • cr3ativ3
    meg van a probléma.
    valami azért ebből nekem nem tetszik:

Bemásolom a profiles mappába, akkor kitöröl mindent. Ha úgy csinálom ahogy mondta, dakkor meg leáll a #719 hibával. Szintén ezt csimálja ha kitörlök mindnet, és úgy másolom be.
  • cr3ativ3
    Megcsináltam, hogy letöröltem a thunderbirdöt, beraktam az application data-t, amiben két fájl volt, feltettem ujra t progit, és azt írja, hogy a thunderbird már fut, kérlek zárd be vagy indítsd ujra a számítógépet

Már ásodszorra indítottam ujra, ujratelepítettem, mindent megpróbáltam, de még mindig ezzel a hibával áll meg.

Ahogy látom egyre súlyosabb a probléma...
  • Sil78
    XP esetén fogod a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird mappát úgy, ahogy van (Profiles mappa meg 2-3 külön fájl), átrakod a másik gépre ugyanoda, és utána telepíted csak fel a programot. (Az Application Data rejtett mappa.)
    Ha már volt telepítve a másik gépre Thunderbird, akkor meg a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappa tartalmával felülírod a másik gépen már létező alap profilt.
  • Sil78
    És ha uninstallálod, törlöd a program mappáját (a leveleid és a beállításaid megmaradnak, mert azokat a profilodban tartja), és újra felrakod?
  • cr3ativ3
    Hi
    hogyan lehet az egész progit beállításokkal, mindennel átrakni egyik gépről a másikra gyorsan?
  • Sonlox
    És az alapértelmezést is mindíg megkérdezi , pedig annak van beállítva a windowsba , hiába pipálom ki újból rákérdez .
  • Sonlox
    Van persze
  • Sil78
    Van rendszergazdai jogosultságod?
  • Sonlox
    Sziasztok ! nagyon zavaró probléma jelentkezett .. feltettem a 2.0-t (vagy újabbat, lényegtelen ) Működött is , egyszer csak megjelent egy ablak ami a 1.5.12. vagy valami hasonlóra akart frissíteni egymás után többször. Nem tehettem semmit ,mert ugyen nincsen NEM opció :D Gondoltam ez csak a 2.0 verzió baja, így feltettem egy korábbit 1.5...akármit . ez is uyganazt csinálta , gondoltam ez természetes , frissítettem és azóta is ezt csinálja minden egyes bejelentkezéskor. leszedtem teljesen is , utána tettem fel a 2.0-t de az sem segített . Miért akar frissíteni arra a verzióra ami fent van? Tipp? Vagy lehet a Vista baja?
  • nyugi1
    Köszi. Segítettél, csak egy pipát kellett be tenni az Outlook Express-hez
    (A Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései-nél a program elérhetőségének engedélyezéséhez.
  • Sil78
    A tűzfal nem blokkolja? Alapértelemezett böngészőnek melyik van megadva? (A Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is nézd meg.)
  • nyugi1
    Lenne egy kérdésem, ha a leveleimben levő linkeket meg akarom nyitni, egyszerűen nem csinál semmit sem. Hiába kattingatok rájuk. Ez érvényes a Thunderbird-re és Outlook Express-re is. Jó lenne ha valaki segítene a problémámon. Köszönöm előre is.
  • totya24
    köszi. segített...
  • Sil78
    Tömörítsd a mappákat, csak akkor törli véglegesen a törölt leveleket (a levelezőprogramoknál ez általános). Érdemes ezt rendszeresen elvégezni. Fájl menü / Mappák tömörítése, vagy jobb egérgomb a mappán, Mappa tömörítése. De be lehet állítani automatikusra is, hogy ha x helyet meg lehet takarítani vele, akkor tömörítse (Eszközök / Beállítások / Haladó / Hálózat és Lemezterület).
  • totya24
    Hali
    olyan kérdésem lenne, hogy hogy tudnám a levelek méretét (mármint, ahogy a gépen tárolja az app.data könyvtárban) lecsökkenteni, vagy valamit csinálni velük. már 1,2 giga, aztán pl töröltem az elküldött levelek mappa, kitöröltem minden elemét, mégis 100megás. Van erre valami beépített funkció vagy külső program?
  • Sil78
    A Helyi mappák tartalmát kérdezted, az a Local Folders. A Mail mappában minden postafiókhoz van külön almappa, és amik a Helyi mappákat használják, azokhoz a Local Folders. Ha a többit is át akarod helyezni, akkor ugyanez az eljárás, csak az Eszközök / Postafiókok beállításai / megfelelő postafióknál a Kiszolgáló beállításainál kell betallózni az új mappát.
  • ballor
    köszi, megnézem
    nem kell az egész Mail tartalmát másolni?
  • Sil78
    Csináld meg az új mappát, és másold át bele a profilodból a Local Folders mappa teljes tartalmát (ez a Mail mappában van a profilodon belül). Utána az Eszközök / Postafiókok beállításai / Helyi mappáknál add meg az új helyet.

(A profilodat XP esetén alapból a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappában találod, az Application Data rejtett mappa.)

A "pendrive-os dolog" egy hordozható verzió, Portable Thunderbird néven, a portableapps.com-ról lehet letölteni. Lehet pendrive-ra telepíteni, és a profilt is ott fogja létrehozni (ha telepítés után átmásolod a meglevő profilod tartalmát ide, akkor megmaradnak a beállításaid és a leveleid is).
  • Salsero
    Sil!

Imámba foglalom neved...és...és...nem is tudom!
    Sikerült, ez volt a megoldás!!!

Nagyon köszönöm!!!
  • ballor
    halihó

több postafiókom van, ezeket ahogy nézegettem különböző helyen tárolja a vinyón, lehetséges-e, hogy a fő "Helyi mappák" tartalmát átrakjam egy másik partícióra? ill. a pendrive-os dolog hogyan működik?
  • Sil78
    Na most, van egy Inbox nevű, kiterjesztés nélküli fájlod, abban vannak a leveleid, és az rendben van, ha jól értem. Kell ott lennie egy Inbox.msf nevű fájlnak is, az egy indexfájl hozzá. Ezt az Inbox.msf-et töröld (a Thunderbird ne fusson közben), és utána nézd meg, megjavult-e. (Ha sok leveled van, lehet, hogy kell várnod majd egy darabig, amíg megcsinálja az új indexfájlt.)
  • Salsero
    Sziasztok!

a következő jelenséggel találtam szembe magam, és nem tudom van-e megoldás - remélem!!

Pár nap ezelözz megnyitottam a Thunderbord-öt, letöltötte a leveleket, majd amikor meg akartam nyitni egyik új levelemeztt, akkor sikeresen memóriahiba miatt "kékhalállal" leállt a gépem. Amikor újraindítottam minden, így a Thunderbird-öt, akko rnem találtam a beérkező leveleimet, és azóta sem. Minden más mappán hibátlanul olvas, és meg is vannak benne a levelek, de a beérkező mappa tartalma majdnem hogy üres...

Amiket tettem:
    - megnéztem az inbox file-t, és van mérete
    - megpróbáltam megnyitni egy szerkesztőbe - sikerült (nem nyúltam bele :) )
    - újratettem az egész Thunderbir-öt, teljese leszedve a gépemről
    - átmásoltam a levelek mappát másik helyre - sikerült - módosítottam a mappa elérést

Egyéáb 5etem nincs, nem volt...
    Gyanítom, hogy a megnyitás pillanatában való elszállás ami galyra vágta az inbox fil-t, így a kérdés, hogy van-e esély rendbe rakni ezt...

Előre is köszi
  • Yani70
    Szia!

Köszönöm a választ. Egyébként azért akarok áttérni, mert Vista alatt fogok dolgozni és ott jobb, ha az outlookot használom a címjegyzék és a naptár miatt. Bár én is tudom, hogy nagyon jó program a thunderbird.

Üdv: Jani

• Sil78
    Én sem értem, hogy miért akarsz olyan programra váltani, amiben még spamszűrő sincs, de ha nagyon akarod, akkor vagy fogod és a TB Autosave kiterjesztéssel kiexportálod a mappáid tartalmát .eml fájlokba, vagy valami külső programot használsz rá (pl mbox2eml vagy valami hasonló). A .eml fájlokat meg elvileg már tudja importálni az Outlook Express, mondjuk ha ráhúzod az egérrel.
  • Seaweed
    Miert akarsz valami elfogadhato es elszeparaltrol valltani egy rakas szarra ami raadasul meg nem is biztonsagos?!
  • Yani70
    Szia!

Működik a citromail csak arra ügyelj, hogy 10 percen belül ne menjen ujabb letöltési kérés az oldalra, mert azt nem csípi.

• Yani70
    Sziasztok!

Szeretném a levelezésemet átrakni Thunderbird 2.0 -ról outlook expresszre. Mi módon tehetném meg? A thunderbirdben csak import funkció van export nincs. Az outlookban van export, de csak netscapeből vagy eudorából. Minden megoldás érdekelne.
    Előre is köszi.

• Seaweed
    Udv
    Info:
    Ha valakinek a 2.0-as Thunderbirdel hasonlo problemai vannak mint nekem voltak, miszerint elso inditaskor ok, masodikra a softokn3.dll-hibat general(v.3.11.4.0)...es csak csokkentett modban inditva (-safemode) es utana 1x! jo annak ajanlom hogy a dll-t cserelje le egy masikra! A firefox konyvtarban levo 2 honappal korabbi dll-el is ugyanazt csinalja de az Openoffice 2.1-esben levo* 2006.12.15-kei verzioval(v3.9.3.0) minden mukodik tokeletesen!!!! Kicserelve a dll-t Thunderbird 2.0 mar nem general hibakat, mukodik rendesen!

udv

Seaweed

*.:netrol is leszedheto kulon a dll. csak be kell irni a google-be a nevet es keresni kell egy megeggyezo(3.9.3.0) verziot vagy ki kell probalni mas verziokat is amik letolthetoek.
  • Dj Faustus #692
    Hogyan kell beállítani a külső levelező klienst (PL: Outlook) POP3 vagy IMAP használathoz?
  • Hegi90
    csá! Probléma: a citromail nem működik a thunderbirdön. nem tom letölteni a leveleimet!
  • kalapos
    Működik
    Mind a 197 levelet vissza tudtam küldeni a web es fiokre.Először a mail redirect sem akarta telepíteni magát mondva nem kompatibilis th2-val de mégis sikerült
    Kösz a segítséget.
    Lenne még kérdésem:Ha levelet küldök vagy törlök az nem látható web es felületen ezen lehet segíteni vagy a küldött leveleket mail redirect el küldjem?
    A másik :van arra lehetőség,hogy a levelek végére betegyek egy képet és írást anélkül,hogy ne nekem keljen betenni hanem automatikusan?Megtaláltam az aláírás csatolásnál de ott csak 1 valamit lehet betenni szoval nem lehet oda írni és amellett képet betenni.
  • Sil78
    Ne a Firefoxra telepítsd. Jobb egérgomb a linken, Hivatkozás mentése más néven. A lementett fájlt húzd rá az egérrel a Thunderbird Eszközök / Kiterjesztések ablakára.