Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KoJin Mekre
Sziasztok.

mozbackup nevü progival próbálkoztam a TB beállításait átvinni egy másik pc-re (amin ugyanaz a TB verzió van) de nem igazán mûködik 100%-an.
Beállításokat nem találja, + a leveleket sem.

5let? :)

psg5
még annyi hogy a POP3 fül nél a protokoll által használt portokhoz ha t-online-os emiled is van akkor érdemes a 110 mellé a 995-t is beírni hisz a t-online biztonsági portként azt használja nem a 110-et

F.K.T.

psg5
Igen így van. Ez rendben.Nekem is így van beállítva. Az illetõnek aki felvetette a témát az volt a kérdése, hogy hogyan látja hogy megvizsgálta a NOD a leveleket.
Te hogyan látod azt?

F.K.T.

Dj Faustus
IMON a Nod32 internetes forgalom ellenõrzõ eszközének - van külön EMON - de az csak Outlookhoz jó.

Az IMON-t elõször engedélyezni kell (Bal oldalt: Víruskeresõ modulok/IMON - majd jobb oldalt IMON engedélyezése).
Majd a Beállítások gombra kattintva az alábbiakat be kell jelölni:
* POP3 fül: E-mailek ellenõrzésének engedélyezése - legyen bepipálva
* POP3 protokoll által használt portok: 110
* Értesítés illesztése: Minden e-mailhez
* Kompatibilitási beállítások/Beállítások gomb: Csúszka Maximális hatékonyság
Ez így nálam mûködik Thunderbirddel

Az IMOD módot ismerem,csak a levél alján lévõ ellenõrzõ szöveget hiányolom,ezért kérdeztem rá,hogy külön be kell-e állítani.Válaszod alapján igen,csak nem tudom,hogy hol.Azért köszi.
psg5
A nod32 ben tudod beállítani IMOD módot.
A thinderben tudomásom szerint csak úgy látod, hogy ellenõrizte, hogy a levél alján feltünteti, hogy ez megtörtént.

F.K.T.

Hali.A Thunderbird-öt hol lehet beállítani,hogy a víruskeresõ /nod32/ a bejövõ leveleket ellenõrizze?Az Outlook Exress-ben a levél aljára ki is írja,hogy ellenõrizve.
Mr Manson
TB 64biteshez van valakinek müködõ MinimizeToTray kiterjesztése?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

psg5
Kösz. Nem izgulok tovább.

F.K.T.

Sil78
Az Opera feltevése elõtt nem csinált ilyet? Nem maradhatott valamilyen az Operával kapcsolatos bejegyzés a regisztrációs adatbázisban (a Firefox meg a Thunderbird alig írkál oda, de az Operát nem ismerem annyira)?

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
4 nappal a cikk megjelenése után kijavították, még novemberben. Ha zavar (bár ez szabálytalan fejlécekkel fordult elõ és elég ritkán), telepíts egy nightly-t vagy a 2.0 béta 1-et, ami nemrég jelent meg. De ha nem szoktad túl gyakran tömörítgetni a mappáidat (amit mezei felhasználó szerintem amúgy is ritkán tesz), megvárhatod nyugodtan a hivatalos 1.5.0.9-et.

psg5
shrek82
sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy elindítom a thunderbirdit, és mindig megkérdezi, hogy akarom-e, hogy az legyen az alapértelmezett levelezõ, és én mindig igent nyomok, és ki is pipálom, hogy ne jelenjen meg többet, illetve a programok hozzáférhetõségében is beállítottam már alapértelmezett levelezõnek, de mégis minden egyes induláskor megkérdi..Egy hete kb feltettem az operát, amit azóta leszedtem, és annak van vmi levelezõ opciója, nem lehet, hogy az zavar(t) be valahogy?? Vagy vkinek vmi ötlet? A többi levelezõ programot(outlok exp., microsoft outlook) el sem indítottam..nemtom mi lehet!!:S

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

Sil78
Ha továbbítás helyett átirányítani akarod a levelet (eredeti fejlécekkel), azt a Mail Redirect kiterjesztéssel lehet. Ez viszont nem automatikus.

Hi! Az üzenetszûrõben hogyan lehet azt beállítani, hogy egy adott címrõl érkezõ levelet továbbítsa egy másik címre, de úgy, hogy a feladó továbbra is az eredeti feladó maradjon? Jelenleg úgy mûködik, hogy mivel továbbított levélrõl van szó, ezért én szerepelek, mint feladó.
Köszi!
532 storno megoldodott!
A levelezés megtekintését közvetlenül a Firefox 2 -bõl nem tudom beállítani.Hogyan lehetséges ?
Sil78
Hmm... vagy a szerverrel van valami? Az Eszközök / Beállítások / Haladó / Általános fülön lehet egyébként az idõtúllépést hosszabbra venni.

Hegi90
egybkt a címet többféleképpen is beirtam ( a kiszolgálohoz) és tulajdonképpen kapcsolodik is de vmiért lassu... az nem lehet hogy tul sok a levelem és nem tudja fogadni?

Segitsetek pls mert más progiba nem bízok. Max ha ti ajánljátok<#vigyor2>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
NEm kétmagos a procim...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Sil78
Úgy tudom, az ingyenes Yahoos fiókokhoz nem jár POP3 támogatás. Vannak viszont külsõ programok, amikkel össze lehet kapcsolni a kettõt (pl YPOPs!), vagy ott a Webmail nevû kiterjesztés Thunderbirdhöz.

baajos
A Yahoos leveleim letöltéséhez beállitottam a mail.yahoo.com -ot de nem tölti le soha. Miért van ez? Hogyan oldhatom meg? vagy mást kell beírni?

Pet

Sil78
Nem kétmagos véletlenül a procid? Pl AMD Athlon 64 X2, vagy Intel Pentium D? Mert az 1.5-nek van egy ilyesmi bugja, de megoldható...

Hegi90
Hi! Az lenne a problémám hogy amikor még pár honapja feltettem a Tb.-t akkor még le tudtam tölteni a leveleket de most nem sikerül neki: Idõtullépés. Neten be tudok menni a pf-embe de a tb-vel nem sikerül. Nem tudjátok mi a probléma????

ivjoe
Köszönöm! <#worship><#worship><#worship>
Sil78
Elvileg tud kezelni aliasokat (bár én nem használom). Eszközök / Postafiókok beállításai / kattints a postafiók nevére / jobboldalt alul Személyazonosságok kezelése...

És ha nem külön fiókokat csinálsz, hanem úgy állítod be, hogy mind a local folderbe menjen? Akkor gyakorlatilag egy fiókod lenne, de tudnál aliasozni is.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ivjoe
A következõt szertném elérni:

Van egy domainem, pár e-mail aliassal. A lényeg az lenne, h ha levelet akarok küldeni, ki tudjam választani a feladót. (Ugye ez alapból csak úgy megy, ha több fiókot csinálok, nekem viszont egy fiókom van, és jópár aliasom.)
Sziasztok, újabb kérdésem lenne szintén email gondokkal:
Van olyan, hogy a kiszolgáló pop3 szervere idõnként nem mûködik? Én vipmailes vagyok, és a mozilla nem hajlandó letölteni az üzeneteket. Ha a Vipmail oldalán jelentkezek be, akkor ott megjönnek a levelek, de a Thundenbird nem hajlandó kapcsolódni a kiszolgálóhoz.
Elõre is köszi

Kösz a válaszokat. Mindent beállítottam, frankón mûködik. Nem tudtam egyébként, hogy van ilyen lehetõség is.....ja, és kerestem smtp szerver-szerû topicot de nem találtam, ezért ide írtam mivel Thundenbirdet használok.

A GMailnek van egy olyan feature-e, hogy be tudod állítani, milyen címet tüntessen fel küldõként. Örülni nem kell, mert szívatásra nem lehet használni: csak valós címet használhatsz és csak akkor használhatod, ha az arra kiküldött ellenõrzõ emailben levõ linkre rákattintottál.

Ezt a megoldást mind a GMail webes felületén, mind email kliensbõl tudod használni: ha a levelezõkliens ellenõrzött email címet állít be, mint küldõ, akkor a GMail SMTP-szervere nem írja át a GMailes címre.

Így leellenõrizteted az általad használt emailcímeket a GMaillel, majd beállítod SMTP-nek a GMail szerverét.

U.i.: A topik címe egyébként Mozilla Thunderbird...

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

ivjoe
Igen van külsõ, ami bárhonnan elérhetõ. És ÍGY kell beállítani a különbözõ levelezõprogramokat.
Nem mûkszik...........cseszik elküldeni a leveleket

Azért kell a saját szerver mert a koliból is netezek, aminek van saját szervere, itthonról is, aminek van t-online-os szervere(amit mellesleg nem tudok beállítani), és néha hotspotokról is.
Ha létezik külsõ szerver, amit bárki bárhonnan elérhet, nekem az a legjobb. Én nem tudtam ilyenrõl. De ha nincs, akkor viszont muszáj egy lokális program.

A Postcast-ot asszem már próbáltam, de nem biztos, úgyhogy mégegyszer kipróbálom most töltöm.

A gmail nem jó, automatikusan a rajta elküldött levelekhez hozzácsapja válaszcímként a gmailes címed.

Postcast Server?

ivjoe
Miért akarsz smtp szervert telepíteni?
Külsõ miért nem jó? MInek a local smtp?
gmail-nek van amúgy saját smtp-je, csak nézd meg a beállításoknál, h hogy kell feljelentkezni rá, mert asszem TLS-t használ, nem a default smtp porton.
Sziasztok!

Tudtok nekem ajánlani egy jó smtp szervert? Nagyon kéne mert sok helyrõl netezek (laptomon van). Találtam két progit: a free smtp server nem mûködik nem indul el, a QK smtp server pedig valamiért nem továbbítja a leveleket. Szóval ha van valami tuti, egyszerû és lehetõleg ingyenes program javaslatotok, akkor szívesen venném. Kösz

Sziasztok,

Volt egy olyan beállítás a Mozillánál a prefs.js-ben, hogy mikor az ember megnyitja a levelezõt, akkor abban a részben, ahol a levél tartalma jelenik meg, a reklám helyett üresség jelent meg. Mi ez a módosítás?

KoJin Mekre
Huhhúú :)

Nagyon köszi. Beállítottam mindent, remekül megy! ;-)

Sil78
Az a Profile Password kiterjesztés.
Persze, lehet több profilt csinálni (akkor is, ha a Windowsban valamiért nem akarsz több felhasználói fiókot csinálni a családtagoknak): a Start menü / Futtatásba írd be, hogy thunderbird.exe -p, és nyomj egy entert, és akkor elindul a Profilkezelõ. (Szokott egy parancsikont is rakni telepítéskor a Start menübe hozzá, de biztos ami biztos. A program közben ne fusson.) Ha létrehoztad a profilokat, akkor vagy úgy állítod be, hogy minden indításkor megkérdezze, melyikkel akarod elindítani, vagy csinálhatsz hozzá külön-külön parancsikonokat is az Asztalra. Azt úgy kell, hogy elõször simán kirakod a parancsikont, utána jobb egérgomb rajta, Tulajdonságok, és az elérési útjának a végére odaírod, hogy -p "profilneve". A külön profilok persze azt jelentik, hogy mindenkinek teljesen saját beállításai lesznek, és a kiterjesztéseket is külön fel kell tenniük.

KoJin Mekre
Sziasztok.

A TB-t nálunk többen is szeretnék használni ,de úgy hogy a csalad többi része ne tudja elolvasni a leveleket.

Anno "valamilyen-password" nevü kiterjesztéssel le lehetett jelszavazni a TB-t, ezzel szemben olyan van hogy több felhasználó is használja a többiektõl fügetlenül?
<#miaz>

shrek82
lol..köszi sil..ez segített..csak azt nem értem, hogy eddig sem csináltam meg, és mégis mûködött..na mind1, mit számít! köszönöm a segítséget

Sil78
Állítsd be itt is alapértelmezettnek:
Start menü / Beállítások / Vezérlõpult / Programok telepítése és törlése / baloldalt Programok hozzáférhetõsége és alapértelmezései.

shrek82
Sziasztok!
Mitõl van az, hogy a thunderbirdben hiába kattintok a linkekre, nem nyitja meg õket a böngészõmben(FF 2.0)..Nem állítottam át semmit, kiterjesztés csak kettõ van, de azok nem hiszem, hogy befolyásolnák a dolgot! :( Találkozott már vki hasonló problémával?

hülye vok -.-
át kell állítani angolról magyarra :) thnx !

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Az nem is gond, hogy nem jelenik meg, az normális.

megvan de #498 :)

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Ugyan olvass már egy kicsit vissza...<#wow3>