Mozilla Thunderbird
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hogyan lehetne beállítani hogy a freenail,vipmail..stb re érkezett leveleket a mozilla thunderbirdre kapjam.
https://addons.mozilla.org/firefox/2110/
Ha nem sikerülne feltenni:
https://addons.mozilla.org/firefox/421/ - ezzel az eszközzel cselezd ki a kompatibilitás-ellenõrzést.
A régi nem nagyon mükszik!
the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN
Kössz a segítséget <#worship>#worship>
Én is néztem a weboldalt.
Érdekes,hogy az utóbbi 1 hétben csak a tigáz ügyfélszolgálatnak kültem el vagy 20x ugyanazt a levelet.Semmi mást...
Úgy, hogy a szolgáltatód (elvileg mindegyik) használ különbözõ blokklistákat (lásd: DNSBL) - amelyeket különbözõ spam-ellenes szervezetek állítanak össze.
Vírust kaphattál, vagy spamet akartál küldeni - és rákerültél erre a listára.
[i]"Esetleg ne rakjam újra a thunderbirdet?"
Nem, ugyanis az SMTP szerver jelzett vissza.
Fel kell keresni a www.spamhaus.org oldalát - sõt leginkább a képen látható webcímet, és ott intézkedni (van ott egy CBL link, na pontosan arra a listára kerültél fel, ott lehet elintézni az eltávolítást).
Másrészt vírus- és spyware-irtás javasolt csökkentett módban kikapcsolt rendszervisszsaállítás mellett, frissített adatbázisokkal.
No meg ajánlatos feltenni egy tûzfalat, ha idáig nem aktál volna fel.
Esetleg ne rakjam újra a thunderbirdet?
Ennek oka lehet:
* Vírus vagy egyéb kártevõ van a gépeden, ami leveleket küldözött szét.
* Mailbombert használtál vagy spamet küldtél
* Valamelyik jóakaród felíratott erre a listára (bár ez utóbbi nem annyira biztos).
Megoldás? Keresd fel az elõbb említett oldalt, és a bal oldalon keresd meg a Remove IP részt.
Nem tudok mailt küldeni és az alábbi üzenetet kapom:
ötlet?
a kiszolgálóm a smtp.fibermail.hu
Ír ki valamilyen hibaüzenetet?
Reply-to-address: felhasznalonev@freemail.hu
POP3 (incoming) server name: freemail.hu
Use global inbox: ha egy helyen akarod tárolni az összes accountod levelét akkor igen, jelöld be. Egyébként ne.
Incoming user name: felhasznalonev
Outgoing user name: az SMTP szervertõl függ - de üresen hagyhatod
Account name: tetszõleges
SMTP szerver címe: mail.t-online.hu
Fortuna fortes adiuvat.
Olvastam a fórumot de lehet nem vettem észre de sehol nem láttam levélpapírt hogy tudok hozzáadni mint az outlok ban ?
These are my friends, see how they glisten...
Fortuna fortes adiuvat.
Gép újratelepítése esetén:
1. A legegyszerûbb, ha a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\ mappa teljes tartalmát (Profiles mappa + 2-3 fájl) lemented a gép legyalulása elõtt, és utána visszarakod ugyanoda, ahol volt (még a Thunderbird újratelepítése elõtt, hogy ne hozzon létre új Profilt a telepítéskor, hanem megtalálja a régit).
2. Ha a Thunderbird feltelepítése után akarod visszarakni a régi profilt, akkor csak a lementett Profiles\régiprofilodneve mappa tartalmát másold be a Profiles\újprofilodneve mappába, úgy, hogy felülírja azt.
Csak a levelek átmásolása:
A profilodban a Mail almappán belül kell lenniük (postafiókonként külön mappákban) olyanoknak, hogy Inbox, Sent, stb (ezek kiterjesztés nélküli fájlok). Ezek tartalmazzák a leveleidet. Ha ezeket lemented, átnevezed (pl Inbox2-re), és a kapott fájlt visszamásolod a megfelelõ helyre (a profilodneve\Mail\postafiókodneve mappába), akkor a program következõ indítása után látni fogja ezeket új mappaként (a mappa neve a fájl neve lesz). Persze kell egy kicsit várni, ha sok levelet tartalmaz a fájl, mert az elsõ alkalommal létre kell hoznia hozzá a .msf kiterjesztésû indexfájlt is.
Címjegyzékek:
Ezeket a profilodban alapból az abook.mab (Címjegyzék) és a history.mab (Összegyûjtött címek) fájlok tartalmazzák.
Most tettem fel a Thunderbird-öt.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám úgy elosztani az e-mail fiókjaimat, mint a fenti képen látható, tehát hogy a Local Folders nevû mappával egyenrangú mappát szeretnék létrehozni a két e-mail címemnek, és így a két külön címre érkezõ e-mail-ek nem keverednének össze.
Üdv:
DJviolin
Ez a progi layerként müxik a Tbird és a net között,
és nálam ha nagyobb fájlt küldök,
bár az adatfolyam megkezdõdik , de a Tbird ugy érzi
ez neki mégsem megy és timeoutot ir.
Van valakinek tapasztalata a 2 progi használatával?
illetve megoldása erre a problémára?
Most enigmailt használok, de szeretném, ha a mailek
már kódolatlan formában pottyannának be a ládámba,
és általában meg voltam elégedve a PGP vel kivéve ezt
az egy problémát.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
de most ennél a levelezõprogramnál nem tom miért nem küldi el a levelet...
itt a kép: http://kepfeltöltes.hu/view/070108/smtp_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
az ö-t javítsátok o-ra
Jelszó is? Szolgáltató troubleshooting-ját megnézted már?
Nekem olyan problémám van, hogy amikor küldök egyx levelet, akkor azt nem küldi el. AZ stmp be van állítava. Mi lehet a probléma??
Tudtok olyanról akár opció, akár addon, hogy bizonyos folderekhez, jelszót lehessen beállítani és csak ezekután lehessen bejutni?
Felhasználónév: a teljes emailcímed (a @ utáni rész is)
POP3: pop3.vipmail.hu
(esetleg IMAP: imap.vipmail.hu)
Szóval keine panic 😊
Mondjuk egy céges postafióknál illene egyébként lennie valamilyen szerveroldali szûrésnek is...
Valaki ha tud segítsen máááár nekem a céges emailem ellepték a spamek... napról napra egyre több és több jön... Thunderbird-öt használok. De már nem tom mit tegyek...
Mindenki segítségét nagyon köszönöm.
Üdv:JOE!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB