1448
Mozilla Thunderbird
  • ballor
    azt hol lehet beállítani, hogy automatán töltse le a leveleket?
    mert most a tálcán megjeleníti, hogy vannak, ha megnyitom, akkor látszik a beérkezettnél a jelzés, de nem szedi le automatán

mit és hol kell beállítani hozzá?
  • slime001
    Most meg megint nem birom letölteni őket! Hát ez hihetetlen, megőrülök
  • slime001
    Ma reggel sikerült letöltenem a leveleimet. Nem tudom mi lehet/lehetett a probléma
  • Vorpal
    Slime - és a szerverhez tud csatlakozni a TBird?
    mert ez a legkézenfekvőbb - akkor nem tud elküldeni semmit.
  • Vorpal
    Tools -> message filter - és az Inboxra teszed vonatkozóvá

tehát irsz egy filtert arra az esetre ha a cimzett ill cc bcc tartalmazná
    a cimed részét - és ha ez igy van, akkor tegye át egy mappába amit
    szintén az INboxban hozol létre jobbgombal.
    Gyorsan szortirozza érkezéskor - msg filterek nagyon jók tessék használni.
  • slime001
    Sziasztok!

Pár napja gondom van a Thunderbird-el. Amikor tölteném le a leveleimet ezt a hibaüzenetet kapom: "A jelszó elküldése nem volt sikeres, LOGIN FAILED" Megnéztem a beállitásokat minden stimmel. Felhasználó név, pass minden stimmel, kipróbáltam webes felületen is és beengedett. Valakinek van valami ötlete?

Köszönöm
  • Apocalipto
    Egy olyan kérdésem lenne, hog azt meglehet e oldalni, hogy mondjuk 3 email címet beállítok thunderbirdre, és külön külön mappába menti az üziket? mert régen asszem a beérkezett üzenetekbe mentette az összes üzit, kicsit zavaró volt..
  • cenobite
    Sziasztok!

Újra lett telepítve a gép, újra raktam a Thunderbird-öt is. A régi címlisták viszont még megvannak a régi windows egyik mappájában (win98-ról telepítettünk xp-re). Kérdésem: a címlistát át lehet hozni az új, teljesen szűz Thunderbird-be? Mert ha a mappák tartalmait átmásoltuk, akkor a levelek megjelentek, de a címlista nem akar átjönni.

Előre is köszönöm a segítséget.
  • tommi1975
    Köszönöm szépen a segítséget!
  • Sil78
    Ablakokban? Mármint a levelek listájában? Az üzenetlista fejlécénél ("Tárgy", "Feladó", "Címzett", stb), a jobb szélén van egy gomb, amire ha rákattintasz, további oszlopokat tudsz hozzáadni.
  • tommi1975
    Sziasztok! Hogyan tudom megjeleníteni a levelek méretét az ablakokban?
  • Lullaby
    gondoltam rá, de jó lett volna ha a dátum is megmarad és nem pedig 20 új levél 1 óra alatt (o:
  • Sil78
    Hmm, esetleg ha innen telepíted hozzá a magyar nyelvi csomagot (hu.xpi, mint egy kiterjesztés), és felrakod a Locale Switcher-t is, és azzal átváltasz rá?
  • Sil78
    Be van állítva alapértelmezettnek? (A Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is ellenőrizd.)
  • Sil78
    Küldd el őket a Gmail-es címedre. (Ha a Mail Redirect kiterjesztést használod ehhez, akkor akár az eredeti fejlécek - pl Feladó... - is megmaradhatnak.)

Ha letöltöd a leveleket, persze, hogy alapból törli őket a szerverről (hisz egy levelezőprogramot általában a webes felület helyett használnak, és a webes postafiók könnyen betelhet). De beállíthatod úgy, hogy hagyjon másolatot a szerveren, akkor a webes felületen is megmaradnak a levelek. (Eszközök / Postafiókok beállításai / adott postafióknál Kiszolgáló beállításai / Üzenetek megtartása a kiszolgálón...)
  • Oldsteró
    Sziasztok !
    Az a gondom , hogy a Thunderbird a beágyazott linkeket nem hajlandó megnyitni !
    Ujratelepítés nem segített !
    Más levelező megy !(30 napo Bat )
    Előre is köszi aki tud segíteni !

Oldsteró
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Egy apró segítség kellene nekem... Letöltöttem a http://portableapps.com -ról a Mozilla Thunderbird Portable Edition 2.0.0.6 -ot ... De ez sajnos angol nyelvű :( Meg lehet azt valahogy csinálni,h magyar legyen??? Annyira jó lenne. :)

Segítséget előre is köszi!

Üdv:Joe
  • Lullaby
    hi!
    szeretném a thunderbirdben lévő mailjeimet átenni a gmail-es címemre (amit weben használok). hogy lehetne ezt megoldani? exportot nem találtam, se importot a gmail-ben.

sajna a szolgáltató ahol a mail címem van, nem jeleníti meg azokat a leveleket amik át lettek irányítva a thunderbirdbe s:
  • Sil78
    Úgy emlékszem, van olyan opció, hogy törölje a kiszolgálóról...
  • Cat 02 #749
    megcsináltam a citromailnél :)
    (ha Thunderbirddel csinálom akkor a levelet megkapom csak nem tölti le a Thunder nem?)
  • Sil78
    Eszközök / Üzenetszűrők (minden postafiókra külön kell!), de lehet szűrőket beállítani a szolgáltató webes felületén is.
  • Rage47
    köszi
  • Cat 02 #746
    thunderbird el lehet mail címt tiltani ? v a kiszólgálónál kell ? (nekem citromail)
  • Sil78
    Eszközök / Postafiókok beállításai / adott postafióknál Levélszemét / Új levélszemét áthelyezése: Másik / Helyi mappák / Törölt elemek. (De vannak a levélszemétkezeléssel kapcsolatos részek az Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Szemét részben is.)
    Én úgy szoktam, hogy rakja a Szemétbe, és onnan 1 nap múlva automatikusan törölje (a Szemétre meg csak rá szoktam nézni, hogy nem rak-e bele nemszemetet).
  • Rage47
    Be lehet vhogy állítani a spamszűrőt, hogy a bejelzett(kis tűz ikon) spamleveleket egyből a törlés mappába rakja a thunderbird?
  • Sil78
    Lehet, hogy rosszul van beállítva a levél dátuma (pl szemétnél szokott előfordulni), és lejjebb van.
  • Cat 02 #742
    nem lehet h egy régebbit nem olvastál el ?
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Miért csinálja nekem a TB azt,h kiírja,h négy új ützenet meg is csillagozza a mappát.. és amikor meg belemegyek nincs benne új...???
    Tud erre nekem valami okosat mondani?
    Pedig tetszene jó kis progi. :)

Üdv:Joe
  • bala_
    Nem irtam tegnap le a teljes path-ot, de term a ...\mail\local folders -et néztem.És sajna az inbox-om itt volt pár száz bájt méretű.
    Akkor asszem elszálltak végleg:(
    Azért köszi!
  • Sil78
    Nem az .sbd mappák az érdekesek. A leveleid a profilod Mail nevű mappájában, postafiókonként külön almappákban találhatók, kiterjesztés nélküli fájlként (pl Inbox, Sent, stb). Ha a Helyi mappákba gyűjtöd őket, akkor a Local Folders nevű mappát nézd meg ugyanitt, ne a postafiókokét. Ha megtaláltad a leveleket, de a programban mégsem látszanak, akkor csukd be a Thunderbirdöt, és töröld a .msf kiterjesztésű fájlokat ugyanezekből a mappákból (pl Inbox.msf, Sent.msf...). Ezek indexfájlok, a következő megnyitáskor újra létre fogja őket hozni a Thunderbird.
  • bala_
    Valahogy eltűnt az inboxom tartalma. vissza lehet valahonnan másolni?
    Megnéztem a documents ..\app data...\ profiles ben az inbox-ot de csak néhány pár kb.:(
    A többi folderem jó (inbox.sbd alatt lévők, sent, stb.) csak az hiányzik.
    Csinál valahova backupot a Tbird, vagy csak itt van egyedül ??
  • vaczak
    ja nem szóltam. közben magamtól rájöttem.
  • vaczak
    sziasztok! letelepítettem a 1.5 bird-öt, aztán felraktam a 2.0-sat. de inditáskor kiírja hogy a program már fut, de nem válaszol. semmit nem tudtam csinálni vele igy visszaraktam a 1.5-öst erre most már az is ugyanezt csinálja. vajon mit toltam el ennyire??? mit próbáljak?
  • flatszeru
    azt hogy a csatolt melléklet miért változik át dokumentum.html -é arra nem tudtok választ?elég fontos lenne! kösz szépen
  • Sil78
    Végleg akkor tűnik el, ha tömöríted is a mappát (lásd Fájl menü vagy jobb egérgombos menü, de lehet automatikussá is tenni, ahogy az előttem szóló mondja).
  • Tpe
    Ha nincs bekapcsolva a mappa automatikus tömörítse, akkor jársz így.
  • flatszeru
    ha törlöd az üzeneteket,akkor első körben a törölt üzenetek mappába kerül.ha onnan is törlöd,akkor tünik el végleg.ha onnan is törölted,és nincs is bekapcsolva pl. a recycle bin,akkor nem tudom sajna a választ.
    Én kiprobáltam pár perce, nekem nagyából annyival lett kisebb a profilok könyvtár mint amennyit töröltem.
  • nyx
    hi
    az mitől van, hogy megnéztem a postafiók méretét (igaz csak totalcommanderbe, mert a TB nem tudja) aztán letöröltem csomó bejövő, kimenő mailt, kb 10 % a maradt meg, kukát ürítettem, de a totalcommamnder még azt mondja ugyanakkora a mérete a könyvtáraaknak ???

kköszi
  • flatszeru
    üdv!

valaki tudna nekem segiteni abban,hogy miért van az hogy küldök egy levelet csatolt file al, és a csatolt file neve átneveződik "2" -re majd ha mentésre nyomok,akkor dokumentum.html lesz belől.És nem az eredeti file név.átnevezés után müködik.csak tudni kell hogy mi volt a kiterjesztése.Régen nem csinálta ezt a thunderbird :-(

köszi
  • ivjoe
    gmail-nek van SMTP-je