1448
Mozilla Thunderbird
  • beresa
    Hello! Arra szeretnék választ kapni, hogy thunderbirdben lehet-e levédeni egy-egy postafiókot jelszóval? Előre is köszi
  • RDYT3X
    Sziasztok! Az a problémám a Thunderbirddel, hogy a Freemail-es fiók összes levelét egyszercsak letölti. Ezt napjában többször is megjátssza, és ilyenkor általában több, mint 1000 olvasatlan levelem lesz. A legfrissebb Thunderbirdöt használom (2.0.0.9. - 20071031), és eddig ezt sohasem csinálta. Lehet ezen változtatni? Köszönöm a segítséget.
  • josa
    Ez a lényeg!
    A bejövő hírlevelek címei kerülnek a személyes címlistámba.
    Mindegy az általad leírtak alapján átállítottam az összegyűjtött címek listára, aztán majd meglátom.
    Azért köszi.
  • Sil78
    A bejövőket? o_O Nem a kimenőket? (Ha a bejövőket adná hozzá, tele lenne a címjegyzéked spames címekkel...)
    Olyan van, hogy:
    Eszközök / Beállítások / Szerkesztés / Címzés / A kimenő levelek címeinek automatikus hozzáadása...
  • josa
    Sziaztok!
    A bejövő levelek e-mail címét automatikusan beteszi a címjegyzék Személyes címjegyzék mappájába és nem az Összegyüjtött címekbe. Lehet ezt valahól állítani, kezelni?
  • Mr Manson
    Mozilla Messaging - Az uj kliens??
  • Marvi
    Hy...nekem is akadt egy kis problémám a thunder-rel....felraktam a minimize to tray kiegészitést a programhoz hogy mindig tudjon futni és ne zavarjon a tálcán, illetve beállitottam hoyg 5percenként keressen rá az uj mail-ekre, ezen kivül beraktam az inditopultba az ikonját...viszont ezeket leszámitva semmit sem csináltam a programmal magával, és egyszer csak fogta magát és egyik inditás ota nem hajlando megnyitni a linkeket....már vagy ezer forumot nézegettem de nem találtam megoldást...csak telepitsd ujra meg ilyenek...de azok nem segitettek már magamtol is probáltam:)
    szal valaki valami help-et tudna adni?
  • xmöp
    Hello Sil !
    Nem. A merevlemezről nem tűntek el a mappák. Benne vannak a Mail mappában, minden postafiók külön könyvtárban. Csak a Thunderbird nem látja őket.
  • Sil78
    Nem ezt kérdeztem, hanem hogy fizikailag is eltűntek-e a mappák, a profilodon belüli Mail mappából? (XP esetén a profilod: C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve, az Application Data rejtett mappa.)
  • Sil78
    Azt már arra válaszoltam, hogy létrehoznád őket újra, csak melyik mappa melyikhez fog tartozni.
  • xmöp
    A másik.. ..mivel az Eszközök/Postafiókok kezelésében nincs postafiók, így az elérési útvonalat nem tudom megnézni sajnos.
  • xmöp
    Sil !
    Igen, beletrafáltál. Nincsenek meg a postafiókos mappák. Gyakorlatilag MINDEN eltűnt, beleértve a Helyi Mappák elnevezésű mappát is. Tehát a bal oldali sáv az teljesen üres lett.
  • Sil78
    Tehát akkor a profilodban nincsenek meg a régi postafiókos mappák sem, csak egy töküres alap profil?
    Azt, hogy melyik melyik, azt úgy tudod legkönnyebben megnézni, hogy belemész az Eszközök / Postafiókok kezelésébe, és az adott postafióknál a Kiszolgáló beállításaira, és ott alul a Helyi könyvtárnál kiírja.
  • xmöp
    Szia Sil !
    Sajnos nem segített. Amúgy a legújabb verzió van fent és nem a levelek tűntek el, hanem minden ! Tehát maga a bal oldalon nem látok postafiókokat, ahol eddig ott volt az összes. Mindegy. Megcsinálom újra, viszont azt lenne jó tudni, hogy mondjuk van 2 gmailes címem, annak létrehoz egy pop.gmail-1.com és egy pop.gmail-2.com könyvtárat és hogy ezek közül melyik melyik. Azt hol találom meg ? Köszi előre is !
  • Sil78
    Hmm. Akkor először csináld meg, amit a #478-ban írtam, és szólj, ha nem segít.
  • xmöp
    Szia !
    1 profilt látok, méghozzá a default elnevezésűt. Semmi előzménye nem volt, egyik este lekapcsoltam a gépet, másik nap délelőtt be és ekkor már nem voltak postafiókjaim és leveleim sem.
  • Sil78
    Nem hoztál létre véletlenül új profilt? Csukd be, és a Start menü / Futtatásba írd be, hogy thunderbird.exe -p, és nyomj egy entert. Így a Profilkezelőbe jutsz. Hány profilt látsz?
  • xmöp
    Hahhó !! ! ! !
    Van itt valaki ? ? ?
  • xmöp
    Sziasztok !
    Nagyon FONTOS! ! A gépemen Mozilla Thunderbird lev.progi van. Viszont az egyik bekapcsolás után eltűntek a postafiókjaim. Hogyan lehet ezeket visszahozni ? ?
    Segítsetek légyszi !!
    Köszönöm !
  • Evin
    Kimenő SMTP-nek csak 1kell, ha 1szolgáltatótól kapod a netet, független attól, hány postafiókot használsz. Viszont ha 1nél több postafiókod van, mindnél meg kell adni a bejövő POP3 vagy IMAP-at.
    Próbálj ki, hogy törlöd a fiókokat, és így hozod létre újra őket.

Persze ha úgy van beállítva, hogy a szerverről rögtön törlődjenek, amint letöltődtek, akkor persze Ne töröld őket, csak ha nem kellenek.
  • Worki
    Az egyik SMTP-s kimenő kiszolgáló az egyik gmail-es, a másik a másik gamil-es címemhez van.
    És épp az a baj, hogy a lenyíló menüben csak egy van.
    De bejövő postafiókból csak egy van.
  • desigo
    c2 nektek működik?
  • Evin
    Ja és ha több postafiókod van, mindnél meg kell adni a bejövő kiszolgálót. Talán azért nincs az egyik, mert rosszul van beállítva.
  • Evin
    Ha több fiókod van beállítva, akkor "Új üzenet" és a Feladó mező lenyíló menüjében kiválaszthatod, melyikből akarsz írni.
    Bár azt nem értem miért van 2 SMTP-d. Ha mindkető működik, akkor persze tartsd meg mind2t, de szerintem elég csak az, amelyik az internet szolgáltatódhoz van.
  • Worki
    Helló, kérlek segítsetek. Azt hogy tudom megcsinállni, hogy több feladó közül választhassak levél írásánál? Régen úgy emlékszem ment.
    Most be van állítva a postafiókoknál 2 STMP kiszolgáló, de csak egy választható feladó van a levél írásánál.
    Nem találltam beállítást, ami ezen módosítana, hogy több legyen...
    (Fogadó POP3-as szerverből csak egy van beállítva)
    Az is jó lenne, valami kiegészítővel mondjuk, ha olyan címről is lehetne küldeni, amihez nincs kiszolgáló(php-ból például lehet), mert néhány levél csak átirányítva van más címre a saját domain-emről.
    Kérlek segítsetek!
  • Tetsuo
    mar rajottem h kimenonek a sajat szolgaltatom szerveret kell megadni, bejovonek pedig a csinalt mailem szerveret.. haha pofon1xu meg gugli a baratom.. ugyhogy, mar nincs tovabb szukseg erre a forumra. :)
  • Tetsuo
    a kimeno szerver az mi a tokom?
  • Tetsuo
    SOS freemailnek mi a szervere meg egyeb ilyen beallitasok?? eddig csak webest hasznaltam.. pls!!
  • begin74
    segitség!!
    Hogy tudom beállitani hogy küldeni tudjak levelet ICEDSL kapcsolattal ("biztonságos kapcsolatot (SSL vagy TLS) igényel.")
    fogadás működik!
    ((gondolom nem én vagyok az egyetlen TB icedsl es)
    winxp op rendszer

begin74
  • JoeFromHun
    Köszönöm szépen :) Valóban megoldotta a problémát :)

Kösz-Kösz! :)
  • Mike
    van vmi módja annak hogy Opera alól a leveleimet áttegyem Thunderbird alá?
  • Sil78
    A Vezérlőpult/ Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is nézted?
  • Sil78
    Mint a levelezőprogramok általában, a Thunderbird sem törli véglegesen a törölt leveleket, amíg nem tömöríted a mappákat. Fájl menü / Mappák tömörítése vagy jobb egérgomb a mappán, Tömörítés. Az Eszközök / Beállítások / Haladó / Hálózat és lemezterület fülön automatikusra is lehet állítani.
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani,hogy ha megnézem a profilom alatt a mail mappát és ott a Sent aminek nincs kiterjesztése 59Mb az Inbox is 34Mb. Holott a programban a Sent azaz a küldött mappában semmi nincs. Az Inbox azaz a bejövőben is csak 6-8 levél van de mindegyik csak szöveges nincs csatolmány.
    Tudja valaki,hogy miért van ez?

Üdv:Joe!
  • decslac
    Sziasztok! Évek óta Thunderbird-öt használok, nagyon szeretem, de olyan gondom lett 2 hónapja, hogy nem tudom a levélben kapott linkeket megnyitni. Elolvastam a korábbi tanácsokat, de nem segített az alapértelmezetté tevés és az újratelepítés sem. Mit tegyek? Lécci segítsetek!!!!!!!!
  • kobraCode
    BALLOR

köszi szépen ezt keresetem, remélem neked is jó lett amit mondtam :)
  • ballor
    alattad írtam egy megoldást
    szerintem az jó lesz neked
  • guruzone
    sziasztok, sorry a kérdésért, de hogyan tudom mindenféle plusz progi nélkül elérni azt, hogy ha beikszelem a Thunderbirdöt, akkor ne záródjon be, hanem fusson tovább.

Alternativaként segitsetek lécci hogy offline thunderbird tud-e szervert lesni és uj levél esetén rikácsolni?

köcce
  • ballor
    köszönöm, talán tudok egyenlíteni ;)

van egy olyan kiterjesztés, hogy MinimizeToTray, ezzel bekerül az óra közelébe - remélem ezt kerested
  • kobraCode
    Ballor

Postafiók beállításai --> Kiszolgáló beállítása --> Új üzenetek autómatikus letöltése, pipa be. ennyi.

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy valakit nem tudja hogyan elhet az óra mellé kis ikon formájába letenni a thunderbird-et? mert a tálcára lemegy az oké, de az óra mellé nem lehet valahogyan levarázsolni?