1448
Mozilla Thunderbird
-
cater #848 HI, azt szeretném kérdezni, hogy egy ilyen címre: info@illetőneve.co.hu lehet-e pl. a freemailről írni?Megkapja az illető vagy inkább a TB.-vel küldjem?Csak azért kérdem mer' a freemailről írtam egy ilyen mail címre és úgynézki rendesen elment(tehát nem jött vissza a rossz címcéskor szokásos mailer daemon)de nem jött válasz.Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tényleg megkapta-e, pedig nagyon fontos volna.Köszi! -
tycoon67 #847 25 ezer, bocs -
tycoon67 #846 sziasztok,
az a problémám, hogy az üzenetszámláló megállás nélkül pörög, egy nap alatt 25.00 üzenet jött be, de megnyitni nem lehet, csak amit tényleg nekem küldtek. már karbantartottam a lemezt, töredezettségmentesítettem, de még mindig nem jó. mit csináljak? -
#845 oh thx kiprobálom....és amugy azzal kezdtem hogy nem olvastam visza...nem tudtam hogy ilyen közel volt a kérdés....sorry:) -
#844 Nem olvastál vissza. #838? -
#843 üdv!
nem olvastam visza igy már lehet másnak is volt ilyen gondja de azért megkérdezem:)
szal mozilla thunderbir-t használok mozilla to tray kieggel...azonban mostanában valamiért nem hajlando megnyitni a levélben lévő linkeket...és nem tudom miért...eddig/már jopár honapja/ jol müködött de most egyszere nem hajlando rá...semmi extra változtatás nem történt a gépen egyedül egy hamachit raktam fel mostanában...hiába reinstall meg addon eltüntetése az sem segit...nem tudja valaki mitől lehet?? -
cater #842 Üdv!
Nemrég raktam föl én is a TB-t, és letöltöttem a freemail-es címről a leveleket, de elfelejtettem beállítani, hogy onnan ne törölje le őket.
A mail redirect-et használnám a visszaküldésre, de ha belépek a freemailen akkor csak mailer-daemonok vannak, szóval nem tudja visszállítani a leveleket.Van vkinek ötlete, miért?Köszi. -
zsozs1 #841 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem:
Megoldható e az, hogy egy központi gépen van a thunderbird-es levelezés, ha jön új mail akkor a többi két gépen megjelenítse azt. De csak értesítés szinten, valahogy úgy mint a Google notifier, felugrik egy ablak, hogy új mail érkezett.
Köszönöm -
#840 Üdv!
Kis problémám lenne a TB.vel. Érzékeli a frissebb verziót, letölti, majd a telepítésnél elakad, hibát észlel és újraindul a telepítés, és ez menne folyamatosan ha le nem állítom. Un installáltam, de ugyanaz a hiba jön elő, ezzel lesz talán a baj :"mozMapi32.dll" -t nem lehet letörölni, és erre is hivatkozik.
5let eseleg?
ui.:
Itt anno találkoztak a hibával, de nem igazán találtam rá megoldást.
Itt isde ez csak a kitörlésre válaszolt, nem derült ki hogy meg sikerült-e javítani...
Előre is köszönöm a segítséget. -
rgida666 #839 Köszi a segítséget, nem volt alapértelmezett a Thunderbird. Most már működik. -
#838 Ha rákattintással nem jön be, győződj meg róla, hogy a Thunderbird az alapértelmezett levelezőprogram, és persze a böngészőknél is legyen egyértelmű, hogy melyik az alapértelmezett. (Ezt ellenőrizd a Vezérlőpult / Programok telepítése és törlése / Programok hozzáférhetősége és alapértelmezései résznél is.)
A link maga helyes és egész? Nincs pl széttörve több sorba? Ha bemásolod a böngésző címsorába, működik? -
rgida666 #837 Sziasztok!
Hogy lehet egy bejövő levélben lévő hivatkozást megnyitni? Pl.: ha jön egy iwi*-es levél, hogy xy üzenetet küldött és katt ide, hiába kattintok nem jön be az oldal.
Előre is köszönöm. -
#836 Halló,
épp ma telepítettem újra a Windózt, vele a TB-t. Azon szüttyögtem már rég óta, hogyan tudnám a kimentett .eml-jeimet Importálni, mikor eszembe jutott, hogy van ám TB fórum is a világon :) Feljövök, erre itt a megoldás !!!
Jókor jött, köszönöm!
Csak ennyit akartam :) -
Phery #835 Sziasztok, teljesen ugyanaz a problémám mint xszmöpnek, gyanítom egy vírus volt a ludas :(
Gondolom senki nem tud segíteni... megszívtuk :'(
-
Alc #834 köszönet érte.
exportálásig eljutottam, csak onnan akadt meg a tudomány
ezzel a kiterjesztéssel viszont már szuperül megy -
#833 Exportáld ki fájlokba (.eml-be csak tudja...), és a Thunderbird az ImportExportTools nevű kiterjesztés segítségével be tudja majd így importálni. -
Alc #832 sziasztok
Foxmail-ből hogyan tudom importálni a leveleimet Thunderbird-be?
Mert csak a varázslót találom a Thunderbirdbe, és ott meg csak Outlook, Eudora meg ilyenek vannak. -
#831 Megtörtént. Meglátjuk, mi lesz. Remélem többet nem jön elő a probléma, bár ahhoz várnom kell uszkve egy hónapot. Köszi a segítséget! -
#830 Minden postafiókodnál megcsináltad? Nem baj, ha üres, akkor nincs megadva, hogy mit csináljon (hogy letöltse-e az adott levelet pl). Mindenesetre törlés után nem tudja elvileg, mit töltött már le és mit nem a fent levők közül, tehát le kéne őket töltenie.
Próbáld meg még a Tömörítést (lásd Fájl menü, kicsit bővebben #822) is. És még egy tipp: csukd be a Thunderbirdöt, és töröld a profilodban a Mail mappában az adott postafiók mappájában levő .msf kiterjesztésű fájlokat (de csak ezeket, vigyázz, az ugyanilyen nevű, de kiterjesztés nélküliek a leveleidet tartalmazzák). Ezek a .msf fájlok indexfájlok, a következő indításkor újra létre fogja őket hozni. Ha ezekkel van valami kavar, az is okozhat rendellenes működést (pl fantomleveleket és -mappákat). -
#829 Megnéztem a fájlt. Addig volt, hogy "Do not edit" és utána aztán semmi, tök üres a kommenttől eltekintve. Töröltem, de nem töltött le semmit, csak egy szem új levelet. A többi 100 fent lévő levélhez nem nyúlt. Gáz vagy mák? Megnéztem, most már beleírt három index sort az újonnan generált fájlba. -
#828 Köszi! -
#827 #809? -
#826 Sziasztok!
Van egy problémám a Thunderbirddel. Nem tudom van-e bárki más, aki szintén tapasztalta ezt, de előfordul alkalmanként, hogy a Thunderbird letölti a régi e-mail-eket a kiszolgálóról, amiket már egyszer letöltött, és el is olvastam, de biztosnági okokból még nem törlök a kiszolgálóról. Nem is egyszer, akár többször is. Ilyenkor, ha még nem töröltem a Thunderbird mappájából, akkor akár többször is szerepel benne ugyanaz az üzenet, nem is beszélve arról a kellemetlenségről, hogy már letörölt leveleket is újra betölt a gépen tárolt még fel nem dolgozott velelek közé.
Tud valaki valami gyógyírt a gondomra? -
#825 Az elvileg a training.dat fájl a profilodban. Írd felül az újat a régivel. -
ballor #824 Jobban átolvasva, akkor lehet ez volt baj. Mert törlés után is ott maradt. Köszönöm. Lehet ez kellett volna.
Ha már ájraktam a cuccot, érdekelne, hogy a szemétgyűjtő szabályait át lehet hozni a régebbiből? -
ballor #823 Köszi a tegnapi megoldotta.
Igaz, hogy volt jópár levél, de nem nevezném túlontúl soknak. Sőt, az összes törlése után is megvolt a hiba. A backup során lehetett valami guzmi a MozBackup progival. Benne volt még olyan folder, ami nem is volt már meg. Ebből adódott a guzmi. Sajnos ezt a hibát tovább is örökölte.
Mindegy, megoldódott. -
#822 Túl sok levél? Nem lehet, hogy csak elfelejtetted megcsinálni az ún. tömörítést (lásd pl Fájl menü, vagy az egyes mappáknál a jobb egérgombos menü)? Ezt minden levelezőprogramban érdemes időnként megcsinálni (vagy automatikusra állítani), mert a leveleket véglegesen csak így törli (hiába törlöd a Törölt elemekből is, az még nem a végleges törlés). Ha ez nincs rendszeresen elvégezve, akkor akár több GB-ra is felduzzadhat a leveleket tartalmazó fájlok mérete. -
#821 A Helyi mappák helyét úgy tudod megváltoztatni, hogy belemész az Eszközök / Postafiókok beállításaiba, azon belül Helyi mappák, azt jelöld ki, és ott van egy olyan, hogy Helyi könyvtár. Az egyes postafiókoknál ez hasonló, csak a Kiszolgáló beállításai részben van. -
#820 Kézzel is át lehet másolni. Az egész profilodat alapból XP esetén a C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappában találod, az Application Data rejtett mappa. A profilodon belül van egy Mail nevű mappa, azon belül postafiókonként külön mappák, azokban pedig találsz kiterjesztés nélküli(!) fájlokat (pl Inbox, Sent), azok tartalmazzák a leveleket. Ezeket át tudod másolni a létrehozott új profilba is (a Mail-en belül valamelyik postafiókod mappájába), csak akkor nevezd át őket, pl Inbox2, stb (nehogy felülírja a másik profilban az ott meglevő leveleidet). A Thunderbird utána az első elindításkor felismeri majd, és megcsinálja hozzájuk automatikusan a .msf kiterjesztésű indexfájlokat (ez eltarthat egy ideig, ha sok levél van). Az így átmásolt levelek új mappaként fognak látszani a Thunderbirdben (a mappa neve a fájlnév lesz), és onnan már programon belül is át tudod őket rakosgatni, ahova akarod. -
ballor #819 Közben csináltam egy új profilt, és oda nem raktam fel a leveleket, beállítottam a postafiókokat. Jó lesz nekem így. Túl sok levél volt már. Néha kell törölni. -
ballor #818 Szia Sil,
a MozBackup rettenetes hibával áll le. Nem viszi jól át a leveleket. Hogyan tudom egy másik partíción gyűjteni a leveleimet? A Helyi mappa részt nem engedi megváltoztatni a program. Úgy akarom, hogy pl. a D:/levelek-ben legyenek ezentúl
Előre is köszönöm! -
#817 Ez akkor csinálja, ha a kimenő levelek kiszolgálója (az internetszolgáltatód SMTP-szervere) hitelesítést igényel. Meg kell adnod a (szolgáltatódtól kapott emailcímhez tartozó) felhasználónevet és jelszavat, csak akkor tudsz levelet küldeni. Eszközök / Postafiókok beállításai, baloldalt legalul Levélküldő kiszolgáló (SMTP), kijelölöd, aztán Szerkesztés gomb. Pipáld ki, hogy "Azonosító és jelszó használata", és add meg a felhasználónevedet, ami ahhoz a mailfiókhoz tartozik, amit a szolgáltatódtól kaptál. Utána, amikor majd megpróbálsz levelet küldeni, kérni fogja az ehhez tartozó jelszót is (ezt meg lehet majd vele jegyeztetni).
Nekünk épp a héten volt ilyen a cégnél, mert kedvenc szolgáltatónknál, a volt Emitelnél a hét elejétől már csak a t-online-os szerverek élnek, és persze nem volt elég átírni az SMTP-t t-online-osra, hanem kellett hozzá az azonosító és jelszó is. (Az volt benne a legviccesebb, hogy már legalább három éve nem használtuk az emiteles mailcímeket, és senki nem tudta az azonosítókat, a T-Online meg nem küldte ki. Meg persze az új ügyfélszámunkat meg PIN-kódunkat sem, ami nélkül lehetetlen náluk bármit elintézni...) -
turoczy #816 Sziasztok!
Segítséget kérek. A M. Thunderbird levelező programmal az utóbbi napokban nem tudok levelet küldeni, mert ezt írja ki:
"Hiba történt a levél küldése közben. A levelezőkiszolgáló válasza: 5.7.1 ...; Relay acces denied. Ellenőrizze az üzenet címzettjeit, majd próbálja újra."
Köszi:
T. -
#815 Sziasztok, van 1 olyan gondom hogy ha kapok egy levelet valami linuxostól ami utf 8 ba van kodolva azoknál nem jelenik meg az ékezet... A régiek jó...ha átállítom utf 8 ra akkor meg a régi emaileknél nem jó az ékezet....nincs erre valami automatikus beállitás? Látok ilyen lehetőséget de ha bekapcsolom..ugyanugy nem csinál semmmit:S Tudtok segíteni, van 5let? -
rgida666 #814 Köszönöm. -
#813 Postafiók beállításai-címzés és szerkesztés -
rgida666 #812 Sziasztok!
Hogy lehet azt beállítani, hogy ha válaszolok egy levélre, akkor ne az alatt kezdjek el írni, hanem a fölött?
Előre is köszönöm. -
beresa #811 Erről írj nekem pls többet! Csak anyám megnyugtatásásra kell, ho nem olvassuk el az ő üzieit... -
#810 Postafiókot nem, csak profilt (és azt is inkább csak lámák ellen). A Profile Password nevű kiterjesztéssel. -
#809 Csukd be a Thunderbird-öt, és keresd ki a profilodon belül levő Mail mappában az érintett postafiók almappájából a popstate.dat nevű fájlt, és töröld. A profilodat XP esetén alapból a következő helyen találod: C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve\ (az Application Data rejtett mappa). Ez a popstate.dat felelős azért, hogy tudja a Thunderbird, hogy mit töltöttél már le a szerverről, és mit nem. (A törlése után egyszer le fogja még tölteni az összes fentlevőt. Akkor szólj, ha utána sem javul meg.)