Mozilla Thunderbird
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
plz help, üzeneteket fogadni tudok, de küldeni nem, mindig ezt írja ki:\
miért? vmi még nincs beállítva?<#fejvakaras>#fejvakaras><#worship>#worship><#confused>#confused>
Yo, Bitch!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
küldtem 4 nem gmail-es címzettnek levelet, magamat belõttem másolatnak.
erre nem hajlando leszedni a másolatot, pedig ott van fent google-n <#pardon1>#pardon1>
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
These are my friends, see how they glisten...
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Lenne egy olyan sügér kérdésem, hogy lehet valahogy olyan többescímzést csinálni, hogy a címzettek ne lássák egymást a vevõ oldalon?
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Csak azt nem értem, hogy ha ugye közös mappába jönnek a cuccok akkor a freemail.hu-s mappa alatt a kiterjesztés nélküli inbox file miért olyan marha nagy?! A másik két emil inboxának pedig tök fika a mérete.Fõleg hogy a freemailesre nem is jön semmi nagy!
Mindenesetre köszi a segítséget, remélem, rendbejön a dolog.
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
Zárd be a programot, és ezeket a .msf kiterjesztésû fájlokat töröld. A következõ indításkor automatikusan újra létre fogja õket hozni a program. Ne ijedj meg, ha rögtön nem jelennek meg a levelek, idõbe telik (akár percekbe), mire egy ekkora inbox-fájlt újra beindexel.
Az Inbox fájlod egyébként azért ilyen nagy méretû, mert a többi levelezõprogramhoz hasonlóan a Thunderbirdnél is szükség van a mappák rendszeres tömörítésére ahhoz, hogy a törölt leveleket (amik már a kukából is ki lettek törölve) véglegesen törölje. Ezt meg lehet tenni a Fájl menü / Mappák tömörítése menüpont segítségével, vagy ha kijelölsz egy konkrét mappát, a jobb egérgombos menübõl. Illetve az Eszközök / Beállítások / Haladó / Hálózat és lemezterület fülön meg lehet adni, hogy ha x KB hely megtakarítható, akkor automatikusan tömörítsen.
(Ha a .msf fájlok törlése nem vezet rögtön eredményre, akkor szintén próbálkozz meg elõtte egy tömörítéssel, és utána töröld újra a .msf fájlokat.)
A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.
A munkahelyemen én vagyok az Isten. Mindenki tudja, hogy létezem, de még senki se látott....
TB-t használok már egy ideje, 3mailcímrõl jönnek be a levelek.
A három fiókból ugyanabba a mappába jön az összes levél. A mai nap bekapcsoltam a gépet, és nem voltak sehol az emiljeim.
A TB-dolgozott, a CPU közben 40%-on. Persze emilek sehol. Nem volt olyan sok levél a beérkezett üzenetek mappában, de mégis azt vettem észre, hogy a 'Local Folder' mappában lévõ inbox file 1,4GB. A freemail.hu mappában szintén.
A freemail-es emilemre csak hírdetések jönnek jószerivel, az sehogy sem lehet annyi, de a másik inbox file sem, mert az üzeneteimet rendszeresen törlöm, csak a fontosakat hagyom meg.
Szal a kérdés, hogyan tudnám visszacsalogatni azt a kb 100-120 emilt ami a Bejövõ üzenetek mappában volt?
A válaszokat elõre is köszi!
Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php
Van olyan beállítás, vagy kiegészítõ, amellyel az elküldött levél egy
másolatát automatikusan elküldi egy megadott mail címre?
Kösz
Limbi
Újra húzás elõtt készítettem egy másolatot a postafiókomról. A gond az, hogy nem tudom hogyan lehet a korábbi leveleket az újra felrakott Thunderbirdbe beilleszteni. A válaszokat elõre is köszönöm!
Játékaink: Driver San Francisco, R.U.S.E., ARMA OA, Sniper GW, Torchlight stb. http://www.cdv-sevenm.hu/index.php
Köszi!!
Két kérdésem lenne:
1. Nincs valami módszer, amivel idõrendben lehet listáni minden e-mail aktivitást? Tehát ami egy listában mutatja, mikor mi ment ki, mi jött be bármelyik fiókból /fiókba. Amikor pl. egy emberrel 3 különbözõ accounton kommunikálok, elég nehézkes néha áttekinteni, melyik levél melyiket követte.
2. Nem lehet valahogy jelszóval védeni egy profilt? Tehát hogy aki nem tudja a jelszót, az ne tudja megnézni a már beérkezett leveleimet, és a gépen is titkosított formában legyenek eltárolva.
2. Nem hiszem, mert amit beírsz, az alapján rögtön végre is hajtja a szûrést, folyamatosan. De a keresést el lehet menteni mappaként, ha lenyitod a nagyító melletti kis nyilacskával, ott lesz legalul.
Két kérdésem lenne:
1. Létezik olyan Thunderbird kiegészítõ, amely a mappákban lévõ leveleket napi bontásban tördelve mutatja?
2. étezik olyan Thunderbird kiegészítõ, amellyel a keresõ részbe beírt szöveget eltárolja?
Köszönöm a válaszaitokat!
Javaslat, ötlet?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Ez az adaptív levélszemét szûrõ a TB alatt, a LOG-ot csak arra használja, hogy Nekünk legyen benne visszajelzés, ugye?!
Vagyis a TB ezt nem használja semmire. (remélem)
Mert Én bizonyos idõközönként a merevlemezrõl mindenféle "temp" szart töröltetni szoktam a Wise Disk Cleaner progival.
Szóval ez a LOG, ez csak visszajelzés a felhasználó felé és semmi köze a beépített levélszemét szûrõ mûködésébe?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
Köszi, vmi ilyesmire gondoltam Én is, hogy ennek akkor van így értelme, ha valóban több postafiók is van...
Idõközben meg ez történt:
Ugyebár a TB-t futott szépen egész nap, az óra mellett volt az ikon és ezzel a Junk-os témával nem is igen tudtam érdemben foglalkozni.
Aztán gép kikapcs, bekapcs, stb.. és újra elindítom a TB-t.
Látom ám, hogy nincs Junk mappa, viszont lett egy olyan, hogy "Szemét" és lett egy olyan, hogy "Törölt Elemek".
Zérót nem nyúltam hozzá, ekkor sem, meg akkor sem, amikor a Junk mappa létrejött. Akkor annyit csináltam, hogy Freemail-en levettem a Spam szûrést, TB-ben kivettem a pipát, hogy hagyja figyelmen kívül a szerver Spam szûrõjét.
A Beállítások panelen ugyebár alapból ott a "Szemét" mappa.
A postafiók alatt, meg valóban csak úgy a semmibõl lett ez a Junk mappa, talán az után, hogy egyet a TB-ben manuálisan Szemét-nek jelöltem. Arra tudok gondolni, hogy mivel angol nyelvû progiról van szó, Õ automatikusan létrehozta a Junk nevû mappát, amibõl késõbb lett a Szemét nevû mappa, mert ugyebár a Beállítások-on ott volt, hogy tegye át a Szemét mappába, de olyan meg nem volt.
Így Õ legyártotta a Junk mappát, ezt a beállítást (miután, manuálisan szemétnek jelöltem egy levelet - ami egyébként valóban az is volt - ) Õ elvégezte a Postafiók panelen is.
De ekkor még ott is Junk néven szerepelt.
Aztán, amikor újra bekapcsoltam a gépet így du-n, késõ este és újra elindítottam a TB-t, akkor már a magyarítás felülírta a Junk mappát és lett belõle "szemét" így tulajdonképpen az ami a Beállítások panelen is van, hogy tegye át a "szemét" mappába.
A kuka helyett meg lett a Törölt Elemek mappa. És valóban, ha törlök az ide kerül, ha vmit szemétnek jelölök meg, az pedig a "szemét" mappába, csak gondolom ez a TB-ben Junk és nem "szemét" :)
Vmi ilyesmire tudok gondolni.
Szerinted?!
(Ha érthetõ voltam :)
A kézi megjelöléskor az "Áthelyezés a postafiók "Szemét" mappájába" szó szerint értendõ: abba a szemét mappába rakja ilyenkor, amit az adott postafiók beállításainál megadtál. Ha nem a Helyi mappák alatt levõt, akkor a postafiókhoz tartozó külön (ez esetben Junk) mappába fogja tenni a kézzel megjelölt szemetet is. Sõt, tetszõleges másik mappát beállíthatsz a postafiók beállításainál (lásd Másik...), és akkor oda fogja tenni.
<#fejvakaras>#fejvakaras>
És bocsi, de most egy laptop elõtt ültem és kibaszottul zavar a pöcs billentyûzete, hogy minden máshol van. <#falbav>#falbav>

Az utolsót elbasztam.

No, újabb kérdés(eim):
Levélszemét kezelésre (adaptív) 2db panel-t találtam a TB-ben.
1.) Postafiók beállítása alatt is 2db-ot.
-----------------------------------------
Elsõ a beállított POP3 fiók, a második pedig a Helyi mappákon belül.
Nekem mindegyikben van olyan, hogy levélszemét :o
És ez pöttyet zavaró, de még nincs vége....
E kettõnél ua.-kat állítottam be, vagyis új levélszemét esetén azt tegye egy helyi mappába, ami a Junk nevet kapta.
Mi a pöcsömért van 2 db?!
2.) A Beállítások panelen -> Adatvédelem -> Szemét
--------------------------------------------------
Na, itt jön Nekem az amit nem értek...
"
Az alapértelmezett levél-szemét kezelés beállítása. A postafiókra jellemzõ levélszemét-kezelés beállításait a Postafiók beállításai alatt végezheti el.
"
(Gondolom errõl írtam fentebb. Ezt Én nem teljesen értem)
Ezen a panelen 2 fajta beállítási lehetõség van:
/kézi megjelöléskor/
1.) áthelyezés a postafiók "szemét" mappájába, vagy
2.) törlés
De olyan, hogy Én tudnám kiválasztani, hogy kézi megjelölés esetén is legyen a fenti Junk mappa olyan nincs :o
Úgy érzem lehetséges, hogy kicsit kusza amit írtam, pedig nem is!
:)
Vki felhomályosíthatna, hogy hogyan is van ez a TB-ben?!
- Ez utóbbinál, kézi levélszemét megjelöléskor be sem tudom állítani, hogy szintén egy helyi mappába tegye, de az ne a "szemét" mappa legyen?!
- Vagy, ha a kézileg megjelölt is ebbe a helyi Junk mappába kerül, akkor meg mi a rákot állítok be ezen a panelen?!
Egyenlõre asszem elég lesz :)
Bocsi!!!!
Ki fogom próbálni, hogy Freemail alatt kikapcsolom majd a Spam szûrõt és akkor minden levél beesik.
Majd TB-el POP3-al leszedem, itt kliens oldalon elintézem a Spam kezelést. Mert annak, hogy fent maradnak a kiszolgálón a Freemail-es Spam mappában sajna van egy olyan hibája, hogyha az ember hozzászokik a kliens progihoz, akkor be se néz a webmail-be és közben ott meg a Spam mappában van mondjuk olyan üzi, ami fontos lenne...
Én leszedtem az összes levelem a Freemail-rõl ami cca. 200 levél volt és ez az adaptív Spam szûrõ egyet sem talált. Nyilván mivel a Freemail-en be van kapcsolva a SpamAssassin, vagyis teljesen más lenne(lesz) a kép, ha ott kikapcsolom és hagyom, hogy minden üzi essen be a mailbox-ba, majd POP3-al leszedem a TB-el és itt már csak ezt az adaptív Spam szûrõt használnám.
Azért írtam direkt feltételes módban, mert szerencsére Én a Freemail-n mûködõ SpamAssassin-al is meg vagyok elégedve. Nagyon kevés hüleséget enged át és ami szemét azt meg valóban jól ismeri fel.
Réges-régen amikor Magam is dolgoztam egy Linux szerveren Én is a SpamAssassin mellett döntöttem.
"
....
és nem szokott tévedni
....
"
Igen, azt csak Mi emberek szoktunk :)
Köszi!
2. A Thunderbird ezt a kétféle külsõ szûrõlistát tudja használni, ha a szolgáltatód nem ezeket használja, akkor asszem ezeket lehet külön programként is telepíteni a gépre (amúgy passz, én ilyeneket nem használok, csak a Thunderbird beépített szûrõjét, mert az nagyon jól bevált eddig).
A Thunderbirdnek van egy remek saját spamszûrõje is, ami a Bayes-féle algoritmust használja, és csak simán adaptív levélszemét-kezelés fedõnéven fogod megtalálni a menükben. Ez a szûrõ nem egy feketelista, mint a SpamPal vagy a SpamAssassin, hanem tanítható, és tanítani is kell, ha használod: ha kapsz szemetet, azt eleinte meg kell jelölnöd szemétként, és 1-2 nap alatt már egészen jó arányban fel fogja ismerni. Ha véletlenül rosszul ismeri fel, akkor meg meg kell mondanod neki, hogy az nem szemét. De ez tényleg csak pár nap, utána már nem nagyon kell hozzányúlni, megtanulja. (Mi pl a cégnél rendszeresen kapunk egy halom spamet, meg szintén sok idegennyelvû megrendelést meg egyéb emailt, és nem szokott tévedni.)
Köszi!
Más:
Én a Freemail-es leveleim kérem le a TB-el.
A Freemail a Spamassassin nevû Spam szûrõt használja és ugyebár úgy, ahogyan Én azt a web-es felületén beállítom.
Vagyis mennyire legyen "agresszív" a Spam szûrõ. Amit Spam-nek érzékel ezek alapján azt beteszi egy Spam nevû mappába, ahonnan Én vagy törlöm, vagy ha a téves, akkor ugyebár olvasom, stb....
1.) Ezt a mappát Nekem a TB nem szedi le, csak az Inbox tartalmát, gondolom ez csak IMAP esetén mûködne, nem POP3-nál, ill.
2.) kérdésem, hogy a TB-ben vagy azt állítom be, hogy elfogadom a kiszolgáló (Freemail) Spam szûrõjét, vagy a combo box-ból még ki tudok választani olyat, hogy SpamPal.
Ez utóbbi lenne a TB beépített saját Spam szûrõje?!
Ha igen, akkor ez ennyire jó?!
Ti, ezt használjátok, vagy aki szintén úgy tölti le vhonnan pl. Freemail, az csak hagyta azon, hogy elfogadja a kiszolgáló saját Spam szûrõjét?!
Tudom, még lehetne feltenni egyéb külsõ Spam progit is, de egyenlõre feleslegesnek tartom, fõleg ha erre az eposzra is kapok választ :)
És elnézést az eposzért!!!!
Most meg Én voltam gyors, megvan ez is :)
Xpunge az add-on neve.
<#nemtudom>#nemtudom>
:)
De találtam rá add-on (kiterjesztést), csak búvárkodni kellett :)
Azonban!
Kutakodom még most is közöttük, mert nem hinném, hogy annyira egyedi problémáim lennének, amik eddig másnak nem jutottak volna eszébe és ne lenne már rá, vmi kiterjesztés :)
De már megint olyan problémám van, amire eddig nem leltem add-on-t és hátha Neked, vagy vkinek már volt ilyen gondja és tudja is kapásból a megoldást:
A Lomtár/kuka/szemetes... tartalmának a kiürítésére keresek most vmi eszköztár gombot, amivel egyszerûen el lehetne végezni a kuka kiürítését.
Olyat már leltem, hogy Purge -> ami a törlésre jelölt üzeneteket törli és olyat, ami a szemétként Junk mail-ként megjelölt üzeneteket törli, de olyat ami a kukát, olyat még nem :)
Pedig már kerestem Trash-re, Bin-re, Recycle-re, stb...
Eddig semmi :(
Eszközök / Beállítások / Haladó / Általános, Az utolsó kijelölés megjegyzése elé rakd be a pipát. Meg fogja jegyezni, hol állsz a mappák közt: ha a Beérkezetteken állsz, azzal fog indítani.
Köszönöm!
A MagicSLR teljes mértékben az amire Nekem szükségem volt és amire gondoltam!!!!
Tökkéletes!
Az OutBox Add-on oldalán is inkább azt írják, hogy "Recommend MagicSLR"...
Még egy apró kérdés, ami csak most tûnt fel. Outlook E-ben be tudtam azt állítani, hogy indításkor a beérkezett üzenetek mappa legyen a jobb oldalon. (Betekintõ ablaktáblát alapból nem használok)
Itt azonban eddig csak azt találtam, hogy vagy vmilyen URL, vagy ha az nincs, akkor felhoz egy konfig ablakot. Erre is van vmi megoldás, hogy jobb oldalt rögtön a beérkezett mappa jelenjen meg?!
Köszi!
És <#worship>#worship>
Van egyébként egy ezeréves OutBox nevû kiterjesztés, de a MagicSLR is tud ilyesmit, ha jól emlékszem.
Amit nem lelek ebben a progiban az az, hogy hogyan lehet rávenni arra, hogy ne rögtön küldje, hanem elõbb Postázandó mappát használjon alapból(!).
Nem arra gondolok, hogy új levélnél menübõl kiválasztom hanem úgy, mint Outlook E-nél, hogy bepipálom, hogy ne legyen azonnali üzenet küldés.
Kb. 1 órája használom már a progit :) de még nem leltem rá :(
Ha vki tud vmi megoldást, vagy a szemem elõtt van, csak nem látom legyen szíves(!) ossza meg Velem!
Köszi!
Ha így kiválasztod a fájlt akkor is jó.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
az megoldasra.
A hungarian_dictionary-1.3-fx+sm+tb.xpi
fajlra entert kell nyomni, majd a keletkezo
konyvtart es meg ket fajlt be kell másolni a
c:/program files/Mozilla Thunderbird
mappaba es a Thunderbird ujrainditasat kovetoen
mar muxik a helyesiras ellenorzo.