Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még most sem müxik nálam a helyesírás ellenõrzõ a Thuderbird-ben.
Hogyan kell mûködésre bírni?
Nekem sincs ilyen fájlom. Hogy generálódott?
Jó Napot!

Az utóbbi idõben némely feladótol érkezõ leveleknél a magyar ékezetes betõk karakterhalmazként jelennek meg.
Már mindent állítgattam a karaktereknél de nem sikerült megjavítani.
Tud valaki valami megoldást?

Üdvözlet

Flamer
zorall. htx 😄

http://loal.atw.hu

ivjoe
1. igen
2. igen
Flamer
lenne két kérdésem..

1. tud a thunderbird profilokat kezelni?:o
2. elmenthetõek a beállításai (mint pl firefox az egész profil) ? (hogy ha más gépre átakarom tenni vagy netán újrahúzom sajátom.)

htx elõreis.

http://loal.atw.hu

Isten vagy!! Köszönöm!! 😊)
Ez a fájl eddig nem volt, most generálódott..
Miket lehet még beleírni?? Változtatni!
Sil78
Alapból nincs, de ez egy sima szöveges fájl, bármilyen szövegszerkesztõvel létrehozható és szerkeszthetõ. A lényeg, hogy a neve userChrome.css legyen, és a helye a profilodon (XP esetén alapból C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Thunderbird\Profiles\profilodneve mappa, az Application Data rejtett mappa) belül levõ, chrome nevû mappában van. (Ha változtatsz rajta valamit, akkor újra kell indítanod a Thunderbirdöt, különben nem látszik a hatása.) A ChromEdit Plus kiterjesztéssel egyébként még könnyebb kezelni.

Ha pl az összes helyen meg akarod változtatni a betûméretet, ezt írd bele (a méretet meg a betûtípust persze változtathatod):

* { font-size: 11pt !important;
font-family: Verdana !important;
}

These are my friends, see how they glisten...

Igen, felhasználói felület..
A userChrome.css fájlal is próbálkoztam már..nincs is ilyen?!?!
Aki csinált már ilyet, segítsen légyszi!

Köszönöm!
Gregorius
És a Fõablak itt most a felhasználói felületet jelenti?

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Gregorius
OMG <#wilting>
Két napja észre sem veszem, hogy melyik topic-ba írkálok?<#zavart1>
Ezer medvebocs és egy anyamedve! <#lama>

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Sil78
Ez a Firefox Nézet menüje, nem a Thunderbirdé... A Thunderbird alapból az operációs rendszer beállításait követi. A levelek alapértelmezett betûméretét át lehet állítani az Eszközök / Beállítások / Megjelenítés / Formázás Betûk résznél (ez csak a megjelenítésre vonatkozik, azaz ahogy te látod õket, nem így fognak kimenni).
A program felületét (pl menük, listák, stb) persze témákkal is át lehet alakítani (bár olyat nem tudnék most mondani, ami kifejezetten nagyobb betûket használ), vagy pl a userChrome.css fájl segítségével.

Gregorius

Sil78
Mármint a Thunderbird és a Firefox saját Csökkentett módjára kapcsol le (nem a Windows-éra), ugye? Tényleg Csökkentett módban indul (ilyet elvileg csak akkor csinál, ha így indítod, pl ha a parancsikonnál az elérési út ki van egészítve egy -safe-mode paraméterrel), vagy csak bizonyos dolgok állnak vissza alapra? Pontosan mit csinál?

Egyébként nem ártana frissítened (Súgó menü / Frissítések keresése), Thunderbirdbõl 2.0.17 az aktuális, és Firefoxból is van már 3.0.3 verzió (bár ez csak egy kisebb, nem biztonsági jellegû hibát javít).

Miért van az, hogy a Thunderbird 2.0.14, ill. a Firefox 3.0.2 automatikusan lekapcsol CSÖKKENTETT MÓDRA?
A Nézet menüben nincs nagyítás opció..
Van szöveg mérete, de az csak a megnyitott levelekre vonatkozik és az sem marad állandóra!
'Napot!

Az utóbbi idõben némely feladótol érkezõ leveleknél a magyar ékezetes betõk karakterhalmazként jelennek meg.
Már mindent állítgattam a karaktereknél de nem sikerült megjavítani.
Tud valaki valami megoldást?

Üdv.

Gregorius
Nézet -> Nagyítás -> Csak a szöveg nagyítása?

Sziasztok!
Mozilla legújabb részét használom 3.0.3. Hogyan lehet a fõképernyõ betûméretét megnövelni??? Olvastam már utána, de nem jártam eddig sikerrel. 😞(
Kérlek segítsetek!!
Köszönöm!
Vorpal
smtp szervernek a t-online os beállitásokat adtad meg? nem citrom.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

geri777
megprobáltam azt se fogadja ell

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

bertino
hát... ja.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

geri777
de nem fogadja ell a pinkodot

vagy a t-onlineos email cimem kodjat ?

Gigabyte 890XA-UD3 | AMD Phenom II X4 955 | Kingston DDR3 3*2GB | Ati Radeon 5770HD

Carmang
A t-onlányosat.

geri777
hellosztok most csinálok ijet elöször szovcal bocsánat a hülye kérdésért

Thunder Bird 2 töthasználok citromail.hu s e-mail cimem szeretnék beállitani de elakadtam
beálitotam a imap ot

és az smtp pét is be id tudom tölteni a leveleket de amikor küldeni szeretnék kép egy jelszot a mail.t-online.hu de se a citromail os se a pinkodot nem fogadja ell amit a weben walk hoz kaptam

mijen jelszót kell akkor oda beirni elöre is köszönöm válaszotokat !

Köszi Ballor. Ez a MozBackup tényleg jó.

Most azonban új problémával találtam magamat szemben. Eddig e tekintetben én segítettem másoknak, de most én vok tanácstalan.
Nem müxik a helyesírás ellenõrzés, annak ellenére hogy a könyvtárban benne van a hu.aff és hu.dic fájl is. Vajon miért?
És a beállításokban sem mutatja a magyar nyelvet. Be van pipálva pedig hogy a helyesírás ellenõrzés beírás közben...
bertino
ok na meglesem még így is, kösz.

Carmang
Nekem így van beállítva. és jól mûködik:

Eszközök menü > Beállítások. Feljön egy új ablak.
Azon belül a Megjelenítés fülön, alul van olyan gomb, hogy Betûk..., rákattintasz, új ablak jön fel.
Ezen belül (fentrõl lefelé):

Kódolás: Közép-európai
...
Az üzenetek használhatják a saját maguk által megadott betûkészletet: bepipálva
Kimenõ levelek: Közép-európai (ISO-8859-2)
Bejövõ levelek: u.a
Közvetlen alatta a két mezõ nincs bepipálva (Alapértelmezett karakterkódolás használata...).

Ennyi.
A Nézet fõmenüben, a Karakterkódolás alatt semmi nincs nekem bejelölve.

bertino
na valaki árulja el, hogy a búbánatban legyen a karakterkódolás beállítása mindenhol a programban, mert mostmár szó szerint tele a faszom az egésszel 😄

ha belövöm az UTF8at alapértelmezettnek, akkor rögtön utána faszányosan látszanak az ékezetes betûk az e-mailben.
ez az alapértelmezett karakterkódolás.
aztán vagy másfél óráig fasza minden, aztán ékezetes betûk helyén ismét kérdõjelek, csak tudnám mi a halál faszának a hatására változik ez és ha belövöm közép európaira, akkor lesz ismét normális. lehet mondjuk nem kedvel a program vagy fingom sincs :|

hihetetlen, hogy ez az egyetlen levelezõ, aminél jelentkezik ez a probléma egyébként.

köszönöm Carmang már megint elöbb járt a kezem mint a szemem
Carmang
Izé... természetesen Exportálás, nem Importálás.

Carmang
Eszközök menü > Címjegyzék. Bejön egy új ablak, ott megint Eszközök menü > Importálás.

A thunderbird-ot használja a kolleganõm és ki szeretnénk exportálni belõle a címjegyzéket milyen módszer van erre, ha valaki segítene megköszönném

etitkar
ivjoe
Pont ezért jó az átirányítás és a gmail külsõ e-mail cím kezelése. 😊
Tompie
Pont ezért használok emil klienst, hogy egyszerre több emil címemre jövõ emilt is el tudjam olvasni 😊

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

ivjoe
Kiszolgálón nincs olyan beállítás, hogy letöltéskor törölje? 😊
Amúgy ha rám hallgatsz regelsz magadnak egy gmail-t, a mostanit átirányítod oda és használod a gmail e-mil cím fake-elését meg az imapot.
Tompie
Ezt mire érted ?

ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD&#177;RW|400W táp

ivjoe
Valószínûleg a kiszolgálón is.
Tompie
Sziasztok!

Nekem az a problémám a Thunderbird-el, hogy ha törlök egy levelet akkor a kiszolgálón nem törli le, ha belépek a webesen akkor ott a levél olvasottként. A Thunderbirdben be van állítva a Postafiók beállításai / Kiszolgáló beállításai-nál Üzenetek megtartása a kiszolgálón, Letörlésükig.
A lényeg én azt akarom beállítani, hogy ha a Thunderbirdben törlöm a levelet akkor törlõdjön a kiszolgálóról is, ahhoz a fentebb leírtakat kell beállítani nem ?

Köszi

MozBackup program átpakol mindent: levelet, kiterjesztést stb.
Keress rá a neten!

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

Sziasztok!

Az op. rendszer újra telepítése elõtt állok.
Hogyan lehet a Thunderbird-et a legkomplettebben átrakni, levelestõl, címjegyzékestõl, szóval mindenestõl?
ReTeK
igen az abc/helyesírás ikonja ott van csak a tartalma üres, a további szótárak letöltés... résznél nincs magyar nyelv, kérdés honnan lehetne ezt most letölteni

Nekem csak ilyenem van.
[/img]Thund.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Evin
100%, hogy van, mert használom.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

ivjoe
Persze, a hely is jó, amit linkeltél, csak épp jelenleg nincs ott. :o
ReTeK
egy naiv kérdés: thunderbird 2 magyar helyesírás ellenörzõ létezik ?

https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/browse/type:3 <-- itt se hun se magyar nincs :-S

köszi,igy sikerült
Sil78
Milyen 3-assal? Ne a Firefoxra telepítsd, hanem a Thunderbirdre. Töltsd le a fájlt a gépedre, nyisd meg a Thunderbirdben az Eszközök / Kiegészítõk ablakot, és húzd bele a fájlt az egérrel.

De nem engedi felrakni mert azt mondja nem kompatibilis a 3assal..
Evin
Felrakod a MinimizetoTray kiegészítõt, és akkor kicsinyítéskor bekerül az óra mellé, és a háttérben fut. Aztán beállítod, hogy milyen gyakran ellenõrizze a leveleid.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.