Világok harca
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vihar kúúúl volt. Amikor megjegyeztték hogy a szél a vihar felé fúj, tisztára lúdbõrös lettem. Remek kis hangulati elem.
A Tipodok ledobását máshogy oldottam volna meg. Kissé béna volt hogy ottvoltak pár millió éve. Bár sztem mindenki csak tippelt, szóval nem hiszem hogy komolyan kell venni, amit néhány a rettegésbe belehülyüt túlélõ motyog. Még az is lehet hogy teljesen máshogy kerültek oda a tripodok. Talán a villámláskor.
"Párat elkaptak Oszakában Ezek a japánok tudnak valamit"
Ez tetszett. Nem a szupermacsó amcsik tudtak lenyomi egy párat, hanem a okos kis ferdeszemûek. Japán Rulez!!!
A Tripodok kürtszerû hangja: Telitalálat! Igazi borzongató hang. Valamiért nagyon tetszett.
A csatajelenet. A Túlélõk tényleg akkora marhák voltak, hogy a csata FELÉ rohantak? Mi a fenét akartak? Megnézni? Hááát az amcsiktól minden kitelik.
Jól adta vissza a "nem menekülhetsz érzést" Eddig ha láttam egy-két katasztrófafilmet, és sokszor elgjátszottam magamban hogy én biztos megúsznám, nem úgy mint a bunkó statiszták. Ez volt az elsõ amikor semmit sem tudtam kitalálni.
Sajna most álmos vagyok és nem megy az írás...
Holnap jön majd a többi.
pl. hogy a vérünket felhasználhassák.
SPOILER
De érzésem szerint nem csak a föld volt a célpontjuk. Csak úgy jöttek... Ledobtak pár egységet, megpróbáltak kolonizálni. Nem jött össze nekik a baktériumok miatt, ennyi. Nyomatják helyettünk a többi beoltott bolygót. 😊))
Zavarban van, mint kannibál a panoptikumban.
Persze az is lehet, hogy annyira nem is volt fantasztikus...
Macccy minden szavával egyet kell hogy értsek...sajnos...én is többet vártam!
-=road block-spoilers ahead=-
De lehet velem van a baj. Lehet, hogy megszoktam, hogy Steve filmjei elmebomlasztóan csavarosak, tudományosak, új alapokra helyezik azt amit eddig vásznon láthattunk és néha a végén csattanósak. (megjegyzem ebben Shyamalan se kutya)
Szóval elmentem széles vigyorral, a DreamWorks logo-nál már borzongtam is elõre - bár a szinkronizált narrátor picit lelombozott mikor kinyögte, hogy "hideg, rideg lények figyeltek és szõtték biztos tervüket .... ELLENÜNK". Na itt felírtam a tenyeremre, hogy 'ne nézz szinkronos filmeket'!!
Aztán a film eleje egészen jól gördült tova, a látványos vihar is rendben volt bár ezt én darkosabbra és nyomasztóbbra csináltam volna és nem a pusztításért tettem volna le az ILM-nek a letta javát. ... Na a vihar után jött a leves és nem az a bajom, hogy hõsünk megmenekült mindíg, mert ugye õ a túlélõ, de a népek miért futkároztak egymással ellentétesen, idétlenül mikor jöttek a rengések?! Aztán Ray fia a marhaságaival, meg a lezuhant jumbo és a sértetlen minibusz esete, nameg a minden drámát nélkülözõ keselyû riporterek ... juj, és itt még nemjártunk a felénél. Késõbb jöttek még rosszabbak. Kimondottan idegelt a kislány hülyesége, mást nemcsinált csak bajt, vagy ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHH+kerek szemek. Ja amit mondtatok hullás rész azon énis kuncogtam, de vannak véletlenek ... persze ...vannak. <#wink>#wink>
Aztán a srác eltûnése. Azt a lángtengert McLean sem élte volna túl pedig az más kategóriás fickó könyörgöm!! A kislányon segíteni akaró önzetlen és egyben süket pártól a szék karfáját kapartam. Tim Robbins speciel engem nemzavart annyira, megkattant a család elvesztése miatt. Én itt inkább Cruise-on ráncoltam a szemöldökömet: mi a halálnak kellett eltenni láb alól szegény flúgost?????? És könyörgöm!! Ha nemvolt Rádió meg TV akkor miért vágta mindenki kisujjból, hogy "TRIPODOK"??? Honnan szedték?
És a végére hagytam a végét: minõsíthetetlen baromság. "A támadók amilyen gyorsan jöttek, pusztítottak és falatoztak, olyan gyorsan el is tûntek." Nameg azaz amõbás effekt, meg a magyarázat. De barátnõmmel már a parkólóban megleltük a legnagyobb gyengepontját a filmnek: HA OTTVOLTAK BEÁSVA AMIKOR MÉG EMBER SE VOLT, AKKOR MIÉRT VÁRTAK, HOGY LEGYEN? MIÉRT NEM FOGLALTÁK EL A BOLYGÓT?
Egyetlen ésszerû magyarázat erre a lapos és buta sztorira meg a befejezésére, hogy regénybõl származik és ezt tudom mondani mindenkinek. Egyszer nézzétek meg - aki nemláttam - de NE a moziba!! Pénzkidobás és még a szinkron is gyenge.
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"
😊 na ezt pont nem egy hozzáértõtõl vártam. a film nem úgy építkezik, hogy veszünk egy random embert és megnézzük, hogy túléli-e és ha igen, akkor mindenki azt mondja, hogy "nem hiszem el, hogy túlélte", hanem pont, hogy visszafele teszi ezt, vagyis vesz egy túlélõt és az õ útját mutatja meg a túléléshez. ennyi. (boston-t nem érték amúgy akkora károk, ráadásul az a pár hét (nemtom mennyi idõ, de 1000 kilométer gyalog nem kis táv😊, mire odaértek szerintem elég volt ahhoz, hogy visszaköltözzön a család a házába.)
Canon 450 D
Tegnap éjjel néztem meg a filmet a MOM-ban, de nem volt valami nagy hatással rám.
Figyelmeztetek mindenkit, nem kevés SPOILER lesz a mondandómban...
1. Alapjában a hangulat nem volt rossz. Van benne világvége, eléggé nyomasztó, amolyan húúú, most már lassan libabõrös leszek, mert láthatóan vége a világunknak.
Ehhez persze az emberi viselkedés méltó ábrázolsa is nagy szerepet játszott, miszerint a vándorlók egymást ölik a közelben egyetlen mûködõ autóért, vagy miszerint a kicsi fiú még a sok-sok halál látta után is úgy szapulja apucit, mintha egy átlagos hétköznap délután lenne ("Mit tettél idáig???" ... vazzeg, idáig megmentette a rühes életedet, mikor már százak és ezrek hullottak el körülötted...). Persze ehhez még hozzátenném, reális esetben a gyerekek legjobb esetben sokkos állapotban figyelnék apjuk minden szavát és kérését.
Nem baj, kellett a családi konfliktus. Mer' az jó.
2. Spielberg és Cruise...
Cruise anyira nem volt rossz, bár ennél sokkal jobb formát szokott nyújtani. Az általam egyébként eléggé kedvelt színész most nagyjából három arcát váltogatja folyamatosan: szomorúan dühös, ijedten bámulós, bután csodálkozós. Ennél azért többet vártam.
De Spielberg...azt hiszem, nyugodtan mondhatom, ez idáig az egyik legrosszabb filmje. Olyan ordas képtelenségek vannak benne, hogy azokon már nem tudom túltenni magam.
Rendben, hogy kézigránáttal berobbantja a "lépegetõt", rendben, hogy csak nekik jutott eszükbe azt az akármit kicserélni az autónál és ezért a hadseregen kívül csak nekik van mûködõ járgányuk. Rendben van még az is, hogy amint kiér a kislány a folyóhoz, rögtön egy holttest úszik el, majd mikor megrökönyödötten bámulja azt, akkor megjelenik egy csomó másik is. Megjegyzem fórumos társam hozzászólására, kevesebben röhögtek volna, ha Spielberg kicsit értelemszerûbben alakítja a dolgokat, és mikor a kislány a vízpartra ér, már rögtön azt látja, ahogy a hullák szép számban lefelé csordogálnak. Megrázóbb, látványosabb, nem utolsó sorban pedig hihetõbb.
De amit már nem tudok elhinni, elfogadni, feldolgozni:
a/ Lezuhan egy hatalmas repülõgép, a házak romokban, még a családi fészeknek sincs fala, de az autó tök sértetlen, és még be is indul. Nem törött be a ablaka, nem rongálódott, nem robbant fel. Nem. Én nem szoktam a filmeknél feleslegesen kötözködni és elrontani saját szórakozásom. Ez nem felesleges nyavajgás. Ez száz százalékos fizikai képtelenség. Ahogy a robbanás túlélése a pince egyik részében is az, miközben másik része a lángok martalékává válik, de ez felett szemet tudtam hunyni.
b/ Hagyján, hogy végig Tom van a középpontban, de az vicc, hogy miközben ezrek halnak meg körülötte, õ és családjának MINDEN tagja mindent túlél. A kisvárosi támadást, a vízben és domboldalon lefojtatott rajtaütést satöbbi. Vagy a fiacskája azt a csatát, amibõl csak lángok, lángoló autók és a gépmonstrumok jöttek elõ. Azután Boston, ahol a calád többi tagja is vígan áll a ház ajtajában. Röhej...
Legalább a fiú és a mostohaapa, meg a nagyszülõk haltak volna meg. Ez így már olan szinten hihetetlen, hogy akkor már a Dragonball is reálisabbés érdekesebb.
Ez a film nem szólt igazán semmirõl. Nincs igazi mondanivalója, amit Spielberg úrtól nem vártam volna. Jönnek az UFÓ-k, jó kis világpusztítás, oszt' annyi.
Hol van ez a Cápához, a Külnvéleményhez, de hogy stílusnál maradjak: a Schindler listájához képest? Sehol. Utóbbi megrázó és könnyfakasztó volt, a Világok harca ezzel szemben olyan, mintha egy átlagos, amerikai világvége-film volna.
Kár érte...
2. Pl. ha a snitteket nézed, naggyon korrektül illeszkedtek. Meg még jópárszor a film alatt eszembejutott, hogy Spielberg rendezte. Úgy, hogy ragaszkodott a régi könyvhöz !
3.Unalmas? khm... én is, de a szomszédom is szarrá rágta a körmét.
4.Tim zseniális volt szerintem. A párbeszédek nemkülönben.
5.Épp a drámaiság volt a fõ lényege a filmnek... Még a Mátrix is tele van.
Semmi lelki kapcsolat, semmi "drámaiság", semmi szerelmi szál ? Hm. Biztos szeretnék azt a filmet az emberek ?
Sztem akkor nézd a Spektrumot, vagy karikázd be a TV újságban a dokumentumfilmeket !<#szomoru1>#szomoru1>
Nekem tetszett a film. Már csak azért is mert van egy kislányom, és így meg pláne más aspektusból néztem.
Ez a film tök természetes, hogy megosztja a nézõket. Nem is vagyok meglepve.
Lehet hogy nincs igazam,de nekem speciel nem tetszett,és a moziban lévõ emberek nagy része is ki volt bukva.
Sok hûhó semmiért.
Egyébként a filmhez hozzászólva: nyilvánvaló volt hogy látványfilm lesz, az elõdje is az volt, a kritikák is ezt emelik ki. Erre elmész, megnézed, aztán lefikázod hogy nem érte meg megnézni mert csak a látvány ért valamit. Biztos hogy csak a filmmel van gond? Látványfilmnél átlatánosságban nem szoktunk tökéletes logikusságot és hibátlanságot elvárni, ezek ott huszadrangú feltételek. Fikázás helyett inkább tudni illene elõre hogy mire ülsz be.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
V9ykn8_TZL0
-Egyszálon mozog(jobb lett volna,ha sok szemszögbõl közelíti meg a történetet)
-Olyan mintha nem is spilberg rendezte volna(csapnivaló)
-Unalmas(vannak olyan részek,hogy elalszik az ember)
-Gyenguska párbeszédek(Tim-es rész például)
-Gyenguska történet vezetés(A fiú hazatér,mikor ki kellet volna nyiffannia)
-Szar filmzene(sokkal de sokkal többet vártam)
Ja és Spilberg mi a szarért akar egy sci fi filmbe drámaiságot belecsöppenteni??Ez a stílus nem errõl szól,bár másoknak sikerült,mondjuk neki
is töbször de akkor még nem volt ilyen demagóg.
Pl:Kislány áll a folyó mellet és elöszõr lát egy hullát,majd több százat.
Erre röhög az egész mozi.
Jól kijött a mondanivaló.ehhhhhhhhhh
Azert megitelni embereket hogy a film tetszett vagy nem tetszett buta dolog.
jah a filmrol. Ezt vartam menekulest semmi extrat S nagyon jol atvitte azt amit a konyv ad. Mert mit is erzenk egy ilyen szituban. Menekulunk semmit nem tudunk, csak a szobeszed meg amit latu7nk es hallunk. ( aztan elegunk ).
Egy dolog nekem sem tetszett az idegenek. Miert kell igy kinezni minden filmben az idegeneknek. Meg jo hogy a 3 uj megvolt amugy meg kitalalhattak volna masmilyen testet..
A vége szerintem is totálisan mondanivaló nélküli. Egyszer azért megnézhetõ, látványfilm.
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
Akinek az általad felsorolt 3 film jobban tetszik az valóban meg is érdemli. XXX2--t és az Elektrát semmi pénzért nem nézném meg, a Texasit az elsõ 40 percig bírtam kb.
tripod: jajj, ne csináld már! a tripod angolul azt jelenti, hogy háromlábú - az izének háromlába volt.
amúgy vicces, hogy megint ízlésekrõl vitatkoznak a népek, mint ahogy az is vicces, hogy valaki "ennél rosszabb filmet még nem látott" - egészségére, megvan a véleményem arról, akinél az elektra, az xxx2 vagy a texasi láncfûrszes 4 jobban tetszik.
Mindenesetre mondjuk a Gyûrûk Urán nem fanyalogtak ennyien és nem mentek ki a film alatt... Látod, mégis tudtam egy jobb filmet mondani. Lehet, hogy valami mégsem stimmel?
Aham. Pszihlómogológia meg a társadalmi szemszög valóban nem jött le, mert annyira banális volt az egész, hogy mint írtam is, szóra sem érdemes.
Apuka aki elhanyagolta a családját de a világvége összehozza õket.
Lázadó fiú, aki haragszik az apjára.
Édeskislány aki szereti az apját.
Anyuka aki talán még szereti a gyerekei apját, de mégis elhagyja egy brókerért.
A film végén édesötösben élnek (a bróker is ottvan ugye) Bostonban ami mellesleg annyira kicsi város, hogy gyalog hazatalálnak.
Az, hogy amikor minden létezõ elektronika tönkremegy, de a kis sony handycam jobban mûködik mint valaha, csak, hogy hatásosan tudja bemutatni a gonosz ufógépek elsõ csapását (egy fickó filmez vele, majd kiejti a kezébõl).
Ah nem is folytatom, mert iszonyatosan sok hiba van benne. Ha ezektõl a technikai bakiktól eltekintünk akkor még mindig ott marad a banális befejezés, a totális mondanivaló nélküliség, sajnos nekem kicsit magasabb már ennél az ingerküszöböm és nem nyûgöz le az, hogy százmilliárd effekt van benne. Abszolút nem érdekel, hiszen már nem elõször bizonyítják be, hogy a vásznon minden elképzelhetõt létre tudnak hozni.
Ugyanakkor természetesen ez nem (csak) Spielberg vagy Cruise hibája, egyszerûen régi és mára idejétmúlt az akkoriban forradalmi fantazmagória, aminek jeleneteit száz filmben láthattuk már feldolgozva ezért nem hozza a kívánt hatást. (Bizonyára a film szereplõi is olvashatták a regényt, mert mindenki egybõl tudja, hogy tripodoknak hívják a mászkáló dögöket(2 földrajzilag teljesen különbözõ helyen lévõ ember említi ugyanezen a néven...)
Na leállok, ebbe is bele lehet már eléggé kötni bizonyára, úgyhogy ne fogd vissza magad, mindenesetre a fanyalgó kritikát és a csalódott nézõket nehéz lesz megmagyarázni. Pisztos nem értették meg a hatalmas pszichólógiai vívódást és a társadalmi szemszöget. Eh.
Meg ha évmilliók óta tanulmányoznak minket, akkor nem jöttek még rá, hogy a luftunk nem kóser nekik?
Erre csak ezt tudom mondani:
(...)At any rate, in all the bodies of the Martians that were examined after the war, no bacteria except those already known as terrestrial species were found. That they did not bury any of their dead, and the reckless slaughter they perpetrated, point also to an entire ignorence of the putrefactive process. But probable as this seems, it is by no means a proven conclusion.(...)
A lényeg, hogy egy vakmerõ, nemtörõdöm mészárlásról van szó egy rothasztó folyamat teljes tudatlanságával <#ravasz1>#ravasz1>
Különben is: Azt hogy "figyeltek minket" nem úgy kell érteni, hogy a Földön lévõ összes élõlényt szépen rendszerezték + évente eljöttek és hazavittek minden egyes élõlénybõl egyet-egyet, hogy otthon kivizsgálják, ártalmasak-e lehetnek rájuk, mert az biztos, hogy annyira nem fejlettek, hogy 67 millió kilóméterrõl eltudnák ezt dönteni. Fõleg nem fognak a levegõben apró élõlények után kutakodni, amikor már itt vannak, hiszen nem is hallottak olyan apró élõlényekrõl. Fogadok nincs is mikroszkópjuk. Egyébként is, nem igazán érdekelte õket, hogy mi van, egyszerûen le akartak gyakni minket poénból, és ez látszott is. Nem tököltek egy percet sem, és szépen belebuktak.
A lényeg, hogy felesleges kötekedni!!!
Az tetszett még, hogy az emberiség nem tudta legyõzni õket. "Ám civilizációnk mégis megmenekült, mert Isten bölcsessége egy apró, mikroszkópikus lényt is teremtett a földre."
Egyébként hosszabnak gondoltam a könyvet, de csak 200 oldal, ha meglenne magyarban, még el is olvasnám...
Annyi sok filmnek nem kéne elkészülnie. Annyi sok "minek" film van.
Vakok között aztán persze hogy a félszemû... 😊
Spielberg ebben a filmben pszichológiai és társadalmi szemszögbõl mutatja meg a világvége feelinget, neked ez valószínûleg nagyon nem jött le, mármint erre következtetek az üres kritikádból.
éppenséggel pont az ellenkezõje igaz, hiszen jó ideig nem ment semmi a moziban és csak egy hónapja indultak be a nagy filmek (az egetrengetõek - mint pll. ez)
Errõl beszélek, ez a dolog tulajdonképpen azt erõsíti amit az #59-ben írtam.
Trendi? hm...Némi fogalomzavart érzek. Nem nevezném ezt a filmet alapvetõ irányzatnak.
Te nem nevezed, mások sajnos igen sokan😊
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
Azért nézi meg sok ember, mert semmi egetrengetõ nem megy mostanság a mozikban. Ez volt az egyik nagy nyári pukk.
Trendi? hm...Némi fogalomzavart érzek. Nem nevezném ezt a filmet alapvetõ irányzatnak.
Megkérdeztem miért akarja mindenki, megnézni ezt, közöttük õ is. Nagyon jól eltalálta, és nem én mondtam, ez annak a szájából hangzott aki már látatlanul odáig volt a filmért. azt mondta, azért mert "TRENDI". Na mondom ez vagy te, ez az érdeklõdési köröd, és ez maga a film is. Semmi több egyszerûen csak "trendi".
errõl a dologról éppen a Steamboy vetítése elõtt beszélgettünk, aztán beültünk, elkezdõdött, majd az elsõ fél óra után, áradozás, és meg kellett igérnem, hogy letöltöm a filmet, mert ez annyira jó. A lényeg, hogy gyorsan beleszeretett. Szal egy Steamboyból is lehetne "tredit" csinálni, minden csak attól függ mire fogják rá ezt a jelzõt, és mivel akarnak megetetni. A tömegek bármit megesznek ha azt mondják neki, hogy az finom, azt egyed😊 Szokták volt azt is mondani, hogy több ezer légy nem tévedhet, vagy valami ilyesmi😊
Erőt, egészséget elvtársak...ugye?
Tom Cruise=Gordon Freeman 😊))
Abit An7 Nforce2,Amd Sempron 2800+,2x512DDR RAM,Ati Radeon 9600XT128MB,Maxtor160GB,LG DVD RW. http://gtauniversum.atw.hu GTA SAN ANDREAS
aki nem nézi meg az nem tudja mit hagy ki....2óra hidegrázás volt nekem a film...
Abit An7 Nforce2,Amd Sempron 2800+,2x512DDR RAM,Ati Radeon 9600XT128MB,Maxtor160GB,LG DVD RW. http://gtauniversum.atw.hu GTA SAN ANDREAS
Nem tudom miért huzzák le ennyire, vannak ennél sokkal rosszabak.
"Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy nem veszít vele sokat az ember, ha nem nézi meg, vagy kivárja a tévés premiert"
Ez egy baromság pont a látvány miatt éri meg megnézni moziban!
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?