Touring Cars

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JGTC
Én örülök, hogy végre a Honda (Accord) ott van ahol régebben volt a sportban.

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Laffite
osztom a véleményedet minden tekintetben.
már tavalyhoz képest is sokkal kiegyenlítettebbek lettek a viszonyok, akkor azért jócskán a BMW dominált, na meg az Alfa.
idén a hendikeprendszernek köszönhetõen (is) már felzárkózott a SEAT és a Honda is, és a legutóbbi versenyen például a BMW-k muzsikáltak nagyon gyengén, szal tényleg minden együtt van egy szoros bajnoksághoz és az izgalmas futamokhoz.

A F-1 csak addig tartott amíg a XX. század... Nézz igazi autóversenyt: WTCC

b-type
bezony-bezony asszem Silverstone short-n igen kõkemény volt, túl kõkemény.
Mindenesetre szvsz most nagyon megérdemelte volna mindkét futamon az elsõ helyet.
A szabályok nekem nagyon tetszenek..legalábbis eddig, most, hogy még külön terhelték az elsõ kerekeseket, most még nem tudom biztosan, de a tabella szerinti súlyozás az nagyon ott van sztem.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Laffite
ezt colciago az elõzõ versenyen elkövetett szabálytalanságának köszönheti csak, ha akkor nem játszik kamikázét, akkor most az elsõ futamot valszeg õ nyeri... ezért érdemes mindíg sportszerûen versenyezni, és akkor nem kell -10 pozícióval hátrébbról rajtolni...

Laffite
bocs, nem voltam itt mostanában... tény, hogy a szabályok így félig-meddig szerencsejáték-jelleget öltenek a szériának, de talán pont ezért láthatunk sokkal több szoros versenyt mint mondjuk a dtm-ben, ahol azért eléggé szétszóródik a mezõny és a bajnokság is elég egyértelmû... én azt mondom, hogy jó ez így, izgalmas és mindenkinek vannak esélyei a futamgyõzelemre, de még összetettben is nagyon sokan odaérhetnek.

Miss Lucifer
Például a Honda ment a leggyorsabban és mégis alig szerzett pontokat.

négyszázgát

Miss Lucifer
Az elsõ verseny tetszett de a másodikban a fordított rajtsorrend miatt nem az igazi eredmény jött ki. Nem valami jók ezek a szabályok így.

négyszázgát

dodgecharger
kezdõdik a verseny!!!<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>

See Your Local Dodge Dealer

Laffite
Colciago vezet, eszméletlen ez a csávó... Viszont a Top 10-ben nincs BMW, ami totál meglepetés eddig.

Laffite
egész félelmetes amúgy a pálya... íven kívül tiszta kosz, most meg ahogy Gené kiszaladt, kb mint egy szántásba szánkázott volna bele, csoda hogy bele nem ragadt 😞

Laffite
közben elkezdõdött az edzés, a jelenlegi (mindenkori) állás itt:
live timing

Laffite
üdv itt a topicban! remélem maradandó vendég leszel kis csapatunkban, sajnos egyelõre nem sokan vagyunk, akik figyelemmel kísérjük a sorozatot...

Miss Lucifer
Szoktam nézni én is a versenyeket. Ti kinek szurkoltok? Én csak pár évvel ezelõtt kezdtem el nézni, azóta alfás vagyok csak sajnos Larini idén elment a tutiba <#falbav>

négyszázgát

Laffite
télleg jó, amúgy meg 21:45 - 22:30 kvalifikáció, remélem közvetítik! (a hivatalos oldalon legalábbis úgy írják, hogy live lesz, de én csak akkor hiszem ha látom)

b-type
ez mekkora kép!
és thxa a híreket 😊

nagyon kiváncsi vagyok a Mexiko-i pályára..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Laffite
Jason Platot most hétvégén is indítja a SEAT, bár neki is (Colciagohoz és Farfushoz hasonlóan) érvényben lesz a 10 helyes büntetése a rajtrácson. Idõközben a csapat már el is kezdte tesztelni az új Leont.

Laffite
sehol senki? látszik, hogy most nincs futam...

Laffite

Laffite
...ja, a magyar közvetítés az egyszerûen elmaradt, de tulajdonképpen nekem megfelel az angol is... amúgy tiszta Nascar-futam volt, legalábbis ezt mondta a kommentátor, annyira egymás nyakán ment a mezõny - hála zanardinak 😊

Laffite
éjszakáztál, mi? <#vigyor1>
aztán meg jól elaludtad... az elsõ futammal semmit nem vesztettél, mert a fél versenybõl nem láthattunk semmit, egyszerûen nem volt közvetített adás, vagyis égett cseppet az Eurosport, de a futam második felére csak összehozták azért, addigra viszont szétrázódott a mezõny. a második futam viszont nagyon kemény volt!!! szegény zanardit nagyon sajnáltam...

b-type
jóvanna 😄DD
a fene enné, nem láttam a futamot, és persze az Eurosport sûrûn ismétel 😞(

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Laffite
holnapra? 😊

b-type
Rajtsorrend holnapra:

1: GIOVANARDI 1:58.573
2: GARCIA 1:59.159
3: GENE 1:59.317
4: FARFUS JR. 1:59.377
5: TARQUINI 1:59.594
6: PRIAULX 1:59.630
7: COLCIAGO 1:59.659
8: TERTING 1:59.670
9: MULLER 1:59.685
10: THOMPSON 1:59.685
11: RYDELL 1:59.716
12: DE MICHELI 1:59.721
13: PLATO 2:00.186
14: MULLER 2:00.283
15: ZANARDI 2:00.319
16: BALZAN 2:00.341
17: ROSENBLAD 2:00.479
18: MENU 2:00.550
19: D'ASTE 2:00.689
20: LARINI 2:00.871
21: CORONEL 2:01.036
22: HUFF 2:01.072
23: CIRO 2:01.108
24: TAVANO 2:01.189
25: KLENKE 2:01.259
26: HENNERICI 2:01.526
27: JAGER 2:02.042
28: LARINI 2:02.110
29: DE LORENZI 2:02.336
30: VALLI 2:02.639
31: MASTRETTA 2:02.806
32: PLODERL 2:05.418

Track Conditions - Dry Weather Conditions - Sun
Session Started - 15:15 Session Length - 30 mins

Laffite
Garciának már annyira nem sikerült jól Silverstone, itt pl mindenki szembe jön vele, aztán Huff el is kapta 😊

Laffite
...ha már beszéltem róla...

Laffite
elég kiszámíthatatlan lett így a bajnokság a hendikep szabályokkal, de az elgondolkodtató, hogy az andygyerek súlyokkal megpakolva is ott volt az élmezõnyben, míg a másik 3 gyári bmw nem igazán tündököl ha megvan pakolva, szal biztos tud valamit ez a srác, szerintem nyeri majd a bajnokságot...

MaSzKa
Nagyon örülnék ha idén a BMW nyerné meg full-osan a WTCC-t

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Laffite
nincs ebben semmi furcsa, a mezõny legjobb autója van alatta, õ meg a mezõny egyik leggyorsabb versenyzõje... szerintem várható volt, hogy ha elkezdi érezni az autót, akkor ebbõl lesz valami.

Laffite
hát igen, az önkritikát gyakorolni kell, mert a szerencse télleg benne volt a gyõzelemben, ugyanakkor a gyõzelem így is gyõzelem! 😊

dodgecharger
Gondoltam hogy Hakkinen idén nyer futamot, de hogy rögtön már a bajnokság elején, ez várakozáson felüli!

b-type
Most néztem csak hogy Hakkinen megnyerte a Spa-i DTM futamot..grat neki! 😊
meg Rydell-nek is a WTCC 2 futamra, bár a defekt erõsen benne volt.

Laffite
hát igen, a BTCC és a DTM nevelte ki talán a sportág legtöbb klasszisát

Laffite
Így is van, nem gondoltam volna, hogy sikerül tartani a pozíciókat, mert a rajt brutálisan gyenge volt, de hát ez várható az elsõkerékhajtás és a lóerõhiány következtében sajnos. Bízom az új Leonban és az új motort is várom már.

Azért összességében nem volt egyszerû 2 futam, nem volt hiány küzdelembõl... Sajnáltam az Andygyereket, bajnokság szempontjából nem mindegy ez a defekt, és hát Peter Tertinget nagyon csúnyán kitették, az nem volt sportszerû, ilyesmit nem szokás még itt sem.

dodgecharger
Jók voltak az egykori BTCC-sek.

MrSpock
Most elégedett lehetsz!:-)Seat siker!

Go Jeff Go!!!!

dodgecharger
Kettõs Seat Toledo gyõzelem, ez kellett már a sorozatnak!

Laffite
remélem igazad lesz és Rydell hazavág mindenkit! 😊
vagy Plato valóra váltja ígéretét, az se lenne rossz...

b-type
2. futamra tippem:
Rydell, vagy vmelyik Alfa
😊
Hajrá

Laffite
hát mit mondjak, voltak nagyon kemény jelenetek, csoda hogy senki nem állt fejre... a második futamon a három seat indulhat az élrõl, de nem nagyon reménykedem, mert borzasztóan rajtolnak, így én Andy Priaulx-t tippelem a legnagyobb esélyesnek, és így összetettben is sokat léphet elõre.

Laffite
mindjárt kezd a verseny!!!

Laffite
ahogy elnézem a hivatalos oldalról belinkelt képekkel sajnos jól megszivattak, irigy kutyák, de sebaj, onnan elérhetõk, illetve máshol is vannak jó fotók.

Laffite
sajnos nem láttam, ezek az amerikai idõpontok mindíg megkavarnak 😞 de majd megnézem az ismétlést, de hát addig is van mit nézni szerencsére 😊

MrSpock
Igen! Az utóbbi már megvolt,(nézted?)mostjön a motor aztán a WTCC.

Go Jeff Go!!!!

Laffite
Ja igen, és a három gyári SEAT mellé felvonultatták Jason Platot-t is, aki nem kevesebbet ígért, mint hogy versenyt fog nyerni a hétvégén. Na persze ez még a hét elején volt, azóta már egy kicsit jobban körvonalazódtak az erõviszonyok és hát az alfákat itt valszeg nehéz lesz megverni, legalábbis az elsõ futamon.
A SEAT talán jobbra számított
mégtöbb friss info:
WTCC hírek

Laffite
ez az, megint hosszú hétvége, vagyis MotoGP futamok, WTCC futamok, Nascar... újfent dõzsölünk 😊

Laffite
Zanardi sajnos csak megint elég hátulról, a 14. helyrõl vág neki, de remélem végre össze tud hozni egy nagyon jó eredményt!

b-type
hajrá! 😊

Laffite
Délután izgalmas versenyekre van kilátás, remélem minél többen nézik majd...
Akik extra súlyokkal mennek:

+50 kg Andy Priaulx
+50 kg Dirk Müller
+50 kg Jörg Müller
+35 kg Antonio Garcia
+15 kg James Thompson
+5 kg Augusto Farfus jr.
+5 kg Gabriele Tarquini

a 4 legjobb BMW-nek tehát abszolút nincs könny dolga, így Andy Priaulx csak a 4., Garcia 9., Jörg Müller 11., és ha nem is csak a súlyok miatt, de Dirk az utolsó, 26. helyrõl indul majd neki a távnak, és bizony 18 kocsit le kell nyomnia az elsõ versenyen, ha az élmezõnybe akar keveredni a második futamon.

Laffite
a SEAT honlapján vannak további képek az új géprõl:
http://media.seat.com/view_manager.html?root=35,38,202,1645

Laffite
nem tudom milyen lesz... sajnos attól, hogy egy újabb típust kell reklámozni még nem biztos, hogy ez a felépítés kedvezõbb a pályaversenyekre mint a mostani építésû autó... remélem nem lesznek olyan õrültek, hogy a reklám kedvéért beáldoznak mindent amit eddig elértek! mindenesetre szépnek szép, csak hát arra vb pontokat nem adnak