12867
-
Akey #2784 Azt már idén használni fogják, nemcsak az F1-ben, hanem a WRC-ben is. Rossz hír, hogy Farfus az első 3-4 versenyt kihagyhatja betegség miatt. -
#2783 FIA az F1-ben várhatóan 2011-ben bevezetésre kerülő pontrendszert akarja alkalmazni a WTCC-ben is.
Link
-
Akey #2782 Na jól felborzoltam a kedélyeket a kis összeesküvés elméletemmel. Lesz, ami lesz, csak Norbi induljon és Zengőék is legyenek ott. Az ismeretlen pályákkal nem lesz gond, mert - szokás szerint - az 5 tengeren túli és a 3 új helyszínen (Monzát is beleértve) plusz tesztlehetőséget kap a mezőny. A többi karika meg már benne van Norbi GPS-ében. -
#2781 Ott a pont, főleg az 1,-es, milyen jól mutatna az RML, Prodrive, Oreca, mellett a Zengő név. :) -
#2780 a nemfejlesztéstől én is tartok... néhány éve az alfákat is felemésztette a gyári háttér hiánya, és a mind a kékek, mind a bmw-k erősek lesznek és mindent bevetnek majd a bajnoki címért, erre nyugodtan számíthatunk... vagyis alaposan fel kell kötni a gatyát... -
#2779 ...igen, de azt ne felejtsük el, hogy szorítani kell zengőéknek is! jó lenne csapatként is megragadni a mezőnyben, amihez gyors körök és kimagasló eredmények kellenek!
egyéb érvek még Tarquini mellett:
1, Tarquini világbajnok, így óriási médiafigyelmet is hozna, ami a szponzorokat tekintve nagyon nagyon fontos.
2, Két évtizedes tapasztalattal a háta mögött komoly segítség lehet a csapatnak és Norbinak egyaránt.
3, Az olasszal mindenképpen meg kellene küzdenie, de ha csapaton belül nem marad le jelentősen a világbajnok köridejeitől - már ha lemarad ugye egyáltalán, mert egyszer-kétszer nem ártana megviccelni ;), akkor meg van alapozva a jövője a szakágban.
4, ha Tarquini az abszolút húzóember a csapatban, akkor Norbi sokkal kisebb megfelelési kényszer és nyomás alatt tud versenyezni, ami rengeteget jelenthet akár eredményekben is.
így aztán én azt látom, hogy összességében nagyon is kellene a világbajnok a csapatba, plusz gondolkozzunk el azon, hogy Coronel sem véletlenül akarta magukénak tudni... -
Akey #2778 Azért nem bánnám, ha Tarquini mégsem indulna, mert ő tényleg egy atomálló darab és egy belső ellenféllel több lenne. Ezalatt azt értem, hogy az ő körideje is beszámítana a SEAT-ok handycap súlyainak megállapításánál. És tudom, hogy nem csak én fantáziálok a VB dobogóról, hanem itt mindenki. És nem is elképzelhetetlen. -
#2777 De itt a csapat is magyar lenne, egy ponterős pilóta pedig mindig kell.
Norbinak így is úgy is meg kell vele küzdenie és nem hinném hogy Zengőék hátráltatnák ebben.
Én inkább ettől a "nemfejlesztés"-től tartok, így ritkán szokott ütőképes maradni egy csapat, jó lenne ha nem csak a privátokkal kéne küzdenünk.
-
#2776 Szerintem meg Norbinak egyáltalán nem lenne jó egy VB csapattárs... -
#2775 ...hát ebbe bele se merek gondolni... :) szerintem félelmetesen jó lenne, ha ez összejönne, bár mindez ugye még csupán spekuláció (gondolom)...
mindenesetre Coronel ettől függetlenül azért roppant bizakodó (na persze a szponzorok ilyenkor ezt el is várják)
Tom Coronel joins SEAT Sport -
#2774 Szép páros lenne. :) -
Akey #2773 Norbi blogolt még korábban egyet, csak mindig átsiklottam felette. Eszerint 2 autója lesz Zengőéknek! Kezd leesni, hogy Tarquini miért utasította vissza a Sunred ajánlatát. -
Akey #2772 Thompson Ladás versenymérnöke pl a Proteamhez szerződött le, d'Astét fogja szolgálni. A csapathoz kapcsolódik még, hogy csak egy autót visznek brazilba, ha lesz is második, az leghamarabb Marrákestől várható. Viszont Bamboo-ék 2 Lacettije ott lesz Curitibában Harry Vaulkhard-al és Darryl O’Young-al a volánnál. -
#2771 Ez nem hangzik túl jól.
De még akár mi is lehet. Vagy ha nem indulnak akkor lehet h csak a 4. európai futamtól mennek majd. Az egész évet nem hiszem h kihagynák mert szerződésük van a sorozattal. -
Akey #2770 A Speedweek tudósítója szerint ma bedobozolták a mezőnyt (csak a gépsasokat :D) és hajóra rakták őket Antwerpenben. Viszont egy árva Lada sincs köztük. A mezőny többi tagjáról még nincs hír. -
#2769 Norbit nem hallottam, de ha már biztos, akkor az tényleg nagyon jó hír! Hernandezt én is olvastam, hogy nagyon helyezkedik, az oroszokért meg nagy kár lenne, azt nagyon sajnálnám, ha nem mennének teljes évet. -
Akey #2768 Van Lagen még nem tudja, hogy mi lesz. Ami biztos, hogy a Ladának 3 éves szerződése van a KSO-val. -
Akey #2767 A 6TH Gear Tarquini-t meg Monteiro-t az Orecához "szerződteti" és milyen igazuk van. Most, hogy lesz egy Peugeot-juk az LMS-ben, így simán jut forrás a WTCC-re is. De a Norbi már biztos. Igaz eddig csak a Blikk számolt be róla, de az már kétszer is. És Norbi is megszólalt a cikkben. Amúgy Hernandezre is nagy esély van egy BMW volánjánál. A LADA viszont elég csehül áll, nem lepődnék meg, ha nem futnának teljes szezont. -
#2766 2010-re még nem túl sok hely lett lefixálva, de azért kezd körvonalazódni a mezőny...
RML - Chevrolet Cruze - Alain Menu (biztos)
RML - Chevrolet Cruze - Rob Huff (biztos)
RML - Chevrolet Cruze - Yvan Muller (biztos)
RBM - BMW 320si - Andy Priaulx (biztos)
RBM - BMW 320si - Augusto Farfus (biztos)
Sunred - Seat Leon (TDI) - Michel Nykjær (biztos)
Sunred - Seat Leon (TDI) - Gabriele Tarquini (talán)
Sunred - Seat Leon (TDI) - Timur Sadredinov (lehetséges)
SunRed - Seat Leon (TDI) - Tom Coronel (lehetséges)
Proteam - BMW 320si - Stefano D'Aste (biztos)
Proteam - BMW 320si - Adrian Campos jr. (lehetséges)
Proteam - BMW 320si - Felix Porteiro (lehetséges)
Engstler - BMW 320si - Franz Engstler (valószínű)
Engstler - BMW 320si - Kristian Poulsen (vagy egy ázsiai) (valószínű)
Engstler - BMW 320si - egy ázsiai (lehetséges)
Wiechers - BMW 320si - Mehdi Bennani (biztos)
Exagon - Seat Leon TDI/TFSI - Pierre-Yves Corthals (talán)
Zengo - Seat Leon (TDI) - Norbert Michelisz (lehetséges)
Zengo(?)/Exagon(?) - Seat Leon (TDI) - Tiago Monteiro (lehetséges)
Sunred(?)/Exagon(?) - Seat Leon (TDI) - Jordi Gene (lehetséges)
Company X - BMW 320si - ? (lehetséges)
Company X - BMW 320si - ? (lehetséges)
Colak Racing - Seat Leon (TDI) - Marin Colak (lehetséges)
Kolles - Seat Leon (TDI) - ? (lehetséges)
Kolles - Seat Leon (TDI) - ? (lehetséges)
Russian Bears - Lada Priora - Jaap van Lagen (lehetséges)
Russian Bears - Lada Priora - Kiril Ladygin (lehetséges)
Hartmann - Honda Accord - James Thompson (Monza/Brands Hatch)
SunRed(?) - Seat Leon TFSI - Tom Boardman (lehetséges)
Engstler(?) - BMW 320si - Philip Geipel (talán lehetőséghez jut valamikor)
SunRed - Seat Leon TFSI - Michael Rossi (egy versenyhétvége) -
#2765 a dán Hartmann Racing szerződtette Thompsont, elsősorban az ETCC bajnoki címet kitűzve célul, de ha igaz akkor elindítják a Honda Accord-jaikat két WTCC futamon is, az olasz és angliai versenyhétvégéken... -
Akey #2764 Majd az STI fog 1.6-os "world engine"-el szerelt Imp-et 2012-ben. 2011-ig tuti nem lesznek készen vele. És itt a hír! -
#2763 A Prodrivenak kéne indítania két Imprezát, japán pilótákkal. Annak tudnék örülni. -
Akey #2762 A Sunred futtatja majd Nykjaert, Coronelt és a Seat Russia hátszelét élvező Timur Sadredinov-ot. Ha Tarquini visszatér, akkor az orosszal fog egy csapatot alkotni. Így 2 pontszerző alakulata is lesz a spanyoloknak. A fennmaradó 4 TDI-re a Zengőék, az Exagon és (a magyar fogorvosi diplomával és jó VW konszernes kapcsolatokkal rendelkező) Colin Kolles pályázik. A Proteam meg valszeg leigazolja d'Aste mellé Adrian Campost. Írja a touringartimes.com. -
Akey #2761 Jaime Puig megmondja a tutit. Egyedül Gené marad alkalmazásban, de ő is csak akkor versenyezhet, ha szerez szponzorokat. Tarquinit szintén szívesen támogatnák egy kis zsetonért cserébe. Összesen 8 dízel verda áll a garázsban, abból 3 db tesztelési célokat szolgált. Eddig a Sunred, az Exagon és a Zengő Motorsport érdeklődött komolyan. Szóval megvan az első hivatalos "kijelentés" a gyár részéről. De ettől még nem kerül konténerbe Norbi gépe, még biztos sok tennivaló van az évadnyitóig. -
Debilon #2760 igen
-
#2759 Volvo C30
-
#2758 STCC: Criticism on changed start rule
"The criticized part of the changed start procedure reads: "The driver on pole position determines the speed of the field (rolling start) and no passing is allowed ahead of the start and finish line."
Jól értem hogy a repülőrajt sebességét, a pole pozíciós pilóta határozza meg? -
Akey #2757 Rydell valszeg leszerződik Jan Nilssonhoz és STCC-zik, Tarquini és Coronel meg a Catalunya Junior Team-et fogják alkotni egyes pletykák szerint. -
Akey #2756 Akkor a LÁDA ugrott? -
#2755 DTC: Thompson set for DTC, ETCC, STCC & WTCC
:DDD....STCC-nek külön örülök. :DDD -
Akey #2754 Most már hivatalos! A SEAT gyári szinten nem lesz jelen 2010-ben a WTCC-ben. Technikai segítséget (mérnököket, alkatrészt) továbbra is fognak nyújtani. A TouringCarTimes szerint a SUNRED mellett egy még be nem jelentett, olasz csapat fog indulni a vébén. Remélem belestek Puig bácsi noteszébe és félrenézték a magyar trikolort. -
Akey #2753 Az el Mundo mog nem papír. De állítólag az Oreca átvenné a projetet. Már nem tom, hogy hol olvastam, de logikus lépés lenne. Eddig Coronel, Nykjaer és Norbi kap dízel Seatot. -
#2752 hm..
WTCC: SEAT pulls out of WTCC
SEAT is going to pull out of the World Touring Car Championship ahead of the 2010 season according to the second largest newspaper in Spain, El Mundo. This one step in a bigger lay off within SEAT.
"We need committed workers to maximize the profit of SEAT," said James Muir, chairman of SEAT.
By Johan Meissner Tuesday, 12 January 2010 17:17 CET
SEAT is going to lay off a total of 350 staff members. 50 of those work within SEAT Sport that is going to be closed down.
Some of the SEAT Sport employees are going to stay with the Spanish manufacturer and be assigned to other areas.
The 350 staff members represent 3 % of the total SEAT workforce of 13 000 persons.
Stay tuned for more news! -
#2751 Y. Müller már tesztel.
-
#2750 :D
-
Akey #2749 Jövő héten kitálal a SEAT az idei terveikről. Állítólag három dízel kerül privátokhoz, vagyis egyszerű matekkel 2 gyári verdát kapunk. Én egy Tarquini - Gené párosra tippelek. Ami érdekes, hogy Coronel mellett két tavaly is aktív pilóta kapna még dízelt. Norbi aktívnak számít? -
Akey #2748 Norbiéknak február 15-ig van idejük nevezni az idei szezonra. 36500 eurót kell leszurkolni, de 12000 euró jár egy futamgyőzelemért a privát kategóriában. Vagyis 3 győzelemmel már egész jól áll az ember szénája. Amúgy meg 2 hónapon belül hajóra kell rakni a gépet. -
#2747 Aszfalton és murván 2009 -
#2746 TOURING CARS: Chevrolet give backing to Huff's world title shot -
#2745 amúgy, a viccet félretéve, azt olvastam, hogy triálozott, abban azért lehet szépeket hasalni, akár a magasból is...