12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • gordon 24
    De ez az autó kurvára nem wtcc:D

A Wtcc be 5 éve nem csinálnak semmit. Az e46 al megnyerték többször a bajnokságot. Kihozták az e90-et. Azóta nem csinálnak semmit, csak sírnak rínak.

Az 5kg már nincs, és egyébként 5kg lószart nem ér.

A Seat nak pedig fordulatszám korlát van. 4100nál nem foroghat többet. Így is porrá veri a mezőny, gondolj bele ha nem lenne fordulat szám korlát.

A BMW nek nagyon magához kellene térnie, mert jelenleg a béka segge alatt vannak wtcc-be. És csak a nyígás megy.

Nem véletlenül akarnak kivonulni. Nagy presztízs veszteség ez nekik, inkább abbahagyják. Ahelyett hogy fejlesztenék az autót.

Sokkal jobban jártak volna ha a 4 új lámpa helyett inkább az autóval foglalkoztak volna.
  • bardocz
    És ez melyik topik? WTCC. WTCC-ben fejleszettes valamit 4 lámpabúrán és egy első lökösön kívül? Nem.
  • MaSzKa
    Hülyeségeket beszélsz...
    Teljesen új fejlesztés ez az autó 2008-2010. Elvileg ott lesz a hétvégi never "Zöld" Nürburgring-i 24órás versenyen is
    ALMS 2010-et ezzel tervezi megnyerni a BMW

csak ez az autó nem felel meg a WTCC szabályainak
    BMW EfficientDynamics-ot népszerűsíti most, ezért is kacsintgatnak a DTM felé
    ezt az autót át tudják alakítani, hogy indulhasson ott
  • bardocz
    Márpedig kurvára elavult, ha ennyit ver rájuk egy koreai autógyár. Spanyolról nem is beszélve. Hol voltak ezek a múltban?
    Névből a motorsportban nem lehet megélni.
  • MaSzKa
    amikor a BMW-k nyertek bevezették nekik a +5kg-ot

az nem igaz, hogy nem fejlesztettek

a BMW megy a DTM-be 2012-ig elvileg
    és ALMS-be fejlesztettek

erre mindent lehet mondani csak azt nem, hogy elavult:
  • bardocz
    Ja, nem fejlesztenek semmit, tényleg annyi, hogy van két új lámpájuk, meg 1 új lökhárítójuk.
  • gordon 24
    A BMW elcseszte a Seat kihasználta a szabályokat.

Egyébként még egy évig lesz ez téma. Ugyanis a BMW is kivonul a WTCC ből.

2012 ben csak a Chevy lesz gyári alakulatként a mezőnyben.

Vannak hírek miszerint csatlakozna a Honda, a Toyota stb.. De ez nagyon a jövő.

Az biztos, hogy a BMW esélytelen itt. A Seat Dieselek nagyon jók, és a Chevyk is.

A BMW-el meg az a baj, hogy egy elavult dolgot erőltetnek a mai napig, így persze hogy kikapnak. A Mostani BMW 3 as is kb egy 5 éves autó. Az hogy a lámpái cserélve vannak elöl hátul semmit nem jelent.

A Legutóbbi hatalmas fejlesztése az volt a BMW nek hogy lecserélték az első lökhárítót más formájúra.

Miközben a többi csapat 2 új autót bevetett már. A Chevy hozta a laccettit most a Cruzet. A Seat nyomta a benzinest hozta a dieselt.

A BMW egy helyben toporog és rí, hogy igazságtalan a wtcc szabály rendszere. És évek óta a kilépéssel fenyeget.

Én azt mondom, ha nem tudják megoldani menjenek! Hiányozni fognak, mert színesebb a paletta, de nem a szabályokat kell nekik kedvezőre megcsinálni, hanem nekik kell a szabályokhoz igazodni.

Több évig veretlenek voltak, a BMW egy presztízs márka, elhiszem, hogy egy 4.5 milliós Cruze ha legyőzi őket fáj. Nekem is fájna egy 10 milliós autóból ha lenyomna egy wartburg:D

De ez nem a Seat hibája.
  • MaSzKa
    érdekes cikk

Palik BMW Diesel 120d

15-én úja indulnak

Dr. Anisits Ferenc, korunk egyik legismertebb magyar mérnöke

• MaSzKa
    a BMW-nek régóta vannak Diesel túraautói

pl most Palikék indulnak 1 BMW 120d-vel a 24óráson

a BMW várt, hogy tisztázódjanak a szabályok a WTCC-ben
    és addig várt míg késő nem lett és a válság is bejött

kb az F1-be is így jártak

BMW Diesel Wins 1998 24 Hours Nürburgring

Csak hát nem kell tankolni a túra-autó bajnokságban, amivel előnyhöz jutnának ezzel a módszerrel

mert a fogyasztási versenyt valószínűleg a BMW nyerné

a diesel VolksWagen is csak a tavalyi 24h-son volt
    jöhetne a WTCC-be is
  • Ulvar
    Miért nem épít a BMW is egy Dízeles verdát? Miért nem épít egy versenygépet? Ja...mer hogy nincs benne üzlet, ezért szállt ki a Seat is.
  • MaSzKa
    amúgy megnéztem az idei STCC első futamát
    ott is volt leépítés, de még így is színesebb maradt a mezőny

és eléggé izgalmas volt a futam
  • MaSzKa
    Az Sima verseny baleset volt. Nem kell vele foglalkozni.

idén is +5kg-al indulnak a hátsókerekes autók?

lekorlátozhatnák a Diesel autókat, mert nagyon nagy a főlényük

kezd unalmas lenni a verseny, hogy a BMW már több éve esélytelen így

a FIA tétovázása miatt, nem vezették be a diesel BMW-ket időben

nincs Honda és a Ladák sincsenek, feleannyi szinte az autó
    ez betesz a nézettségnek is
  • Black Ghost
    Az FIA Túraautó Világbajnokság igazgatója Marcello Lotti elárulta az Autosport magazinnak, hogy az Alfa Romeo, a Ford, a Honda és a Toyota is érdeklődik a WTCC iránt, és az elkövetkező két évben be is léphetnek a sorozatba.
  • gordon 24
    Persze én ezt is megértem. De olyan nincs, hogy jobb pozícióba vagyok és rád csukom az ajtót.

Menu nem hagyott neki helyet. Kellett volna kb 20 centi még és semmi baj nincs. De ő rácsukott Farfus leszarta, így átrendezték a pályát:D

Szóval nem lehet 100% Farfus nyakába tolni a szart. Benne volt Jócskán Menu is.

De mindegy végül is csak mondom, hogy én nem láttam azt annyira veszélyesnek. Elcseszték, de mondom közösen!!
  • Laffite
    Menu volt előrébb, én se vettem volna el a gázt, egyszerűen sokkal jobb pozícióban volt....
  • Laffite
    nem mondom, hogy szándékosan tette, de Farfus nyomta ki... el is ismerte...
  • gordon 24
    Ezt nem feltételezem:D

Szerintem egyszerűen Farfus versenyezni akar. Sajnos itt ezt nem lehet, íj módon nem lehet felróni neki, hogy megpróbálta.

Az viszont tuti, hogy Menu pont leszarta hogy mellette van. Szerintem egyébként Farfusnak akkor kitörött már a kereke amikor először összeértek ezért ment olyan látványosan neki oldalról.
  • SL
    aki esetleg nem látta:

• SL
    én azt mondom, hogy ez egy büdös szar verseny volt. remélem hungaroring lesz helyette.
  • HUmanHunter
    videkból kb az szűrődik le hogy Farfus szándékosan baszta falnak Menut, de ez elég abszurd lenne :D
  • gordon 24
    Egyébként most meg kell védjem Farfust. Nagyon hülyék lennének ha büntetnék. Ő volt jó helyen, Menu nem adott neki helyet. Összeértek és ennyi. Menunek le kellett volna nyelnie a békát. Kicsit kintebb fordulni és ennyi. Csak ugye akkor megelőzi. Hát ez van.

Pálya szar a verseny iszonyat szar volt. Norbi meg elbaszta. De nem lehet mire fogni. Első első sora. Nagyobb volt a para mint kellett volna:D
  • N o N a m e
    hát jah :) amelyik odament Menuhöz, (szerintem néző) az segitett feltenni az autót a platóra. A pályamunkások meg zsebredugott kézzel sétálgattak az autó körül
  • HUmanHunter
    lol ez de tré "verseny" volt, sc falnak ment volna az megkoronázta volna ezt a szart :D
  • bardocz
    Kb megkértek reggel pár helyi alkoholistát, hogy majd pakolgassák az autókat a platóra.
  • Totti5
    Pau is jó, de ez és a szervezés és a helyi "szakemberek" kritikán aluliak voltak.
  • milk4
    Macau egy jó városi pálya szerintem.Ez meg egy fos...
  • SzocsA
    FIA
    rendezők szintúgy!

6 körig tart eltakarítani a roncsokat!

Kellenek a városi pályák mert kurvajók!
  • Laffite
    a hazai rendezők összehoztak Bennaninak egy privát győzelmet és egy összetett 9. helyet... teljesen abszurd, nevetséges, felháborító!!!
  • Norbi1990
    Legalább szerzett 1 pontocskát :D
  • Black Ghost
    El kellett mennem, Norbi mit keres a végén?
  • Totti5
    Kár volt az üzemanyagot pazarolni erre a hétvégére, mert verseny nem volt. Szánalmas.
  • Laceee
    Zengő motorsport Twitter:
    Vissza a rajtoláshoz. Nincs mód gyakorolni, csak az edzéseken. Két futam között nem lehetséges. Nagyon összetett feladat, gyakorolni kell.

A kuplung csattanva fog, nincs átmenet. Ha magas a fordulatszám csak helyben pörög a gumi és szénné ég, ha alacsony, lefullad. Utóbbi történt.
  • Laffite
    Bennanit simán meg lehetne fogni, de egyszerűen nem lesz rá alkalom... a srác úgy lesz hetedik, hogy tulajdonképpen alig tett érte valamit... ilyen erővel ki is lehetne sorsolni a végeredményt...
  • Laffite
    komolyan nem értem miért kell ilyen rendezési hiányosságok mellett városi pályás futamot rendezni... nincs nekik egy repülőterük, ahol minden kocsi elférne???
  • bardocz
    Szánalmas. Intsék le az egészet. Értelmetlenül körözgetnek.
  • N o N a m e
    lol ez vicc :D apámmal jókat röhögünk :D
  • Laffite
    Farfus megint bizonyított... :( az előbb túl sokat jósoltam a 2 kör versenynel, anyni se lesz... ezek idióták...
  • Laceee
    Remélem utoljára volt itt futam.
  • tomi555
    félkörös verseny?
  • robotnyk
    kár, de nem csak úgy véletlen keveredett oda, lesz még lehetősége.