12867
WTCC BTCC STCC
DTM ETRC ETRC
  • Rainbow15
    Szlovákon, és a Ringen hogyan lesznek a jegyárak?
  • Debilon
    ha egyszer Szlovákia területén van akkor miért ne lehetne Szlovákiaring?
  • Black Ghost
    -és tényleg, nem vettem észre, bocsi!
  • Akey
    Némi iróniával nevezte Slotakiaringnek. Én jobb szeretem csak simán Dióspatonynak vagy Dunaszerdahelynek hívni. Pláne, hogy színmagyar területen fekszik kicsit derogál Slovakiaringnek nevezni.
  • Black Ghost
    Hát ez az!
    Tavaly ringen beszéltem egy sráccal, három nappal előtte jött haza Monzából (ugye akkor olasz futam után jöttünk mi), ő mondta hogy csak kimenni volt drága, az ottlét (jegyár, kaja-pia, szállás) már olcsóbb mint itthon. Körbesétálhatod a pályát, odamehetsz a régi parabolika kanyarhoz, állhatsz az Ascari sikán rázókövén. Ezek olyan dolgok, amit egy motorsport rajongónak át kell élni.

Találtam is egy idézetet:

"Úgy is hívják: La Pista Magica – a varázslatos versenypálya –, és mihelyst megérkezik az ember a régi, monzai királyi parkba megérti, hogy miért. A hely szelleme a fák között rejtőzik. Az épületek legendás alakokról és hősökrők regélnek, nagy versenyekről és rémísztő balesetekről. A ember hátán pedig a hideg futkos az izgatottságtól, amely a tifosikból, a Monzába sereglő Ferrari szurkolók ezreiből árad, akik minden évben eljönnek, hogy láthassák a maranellói vörös autókat. Számukra nincs lehetetlen; valami kis varázslat mindig segíti őket. A világ versenypályái közül ezt az egyet mindenképpen érdemes meglátogatni, hogy találkozzunk a versenyzőket körüllengő megtestesült szórakozással és izgalommal."

Szóval ezt látni kell, de sajna majd máskor.
  • Norbi1990
    Ja, amúgy felesleges olyan messzire menni ha lesz közelebbre eső ugyanilyen esemény.
    De azért Monza az mégis csak más mint egy Hungaroring például :)
  • Black Ghost
    20km-re lakom az osztrák határtól, literenként 20-30 Ft lehet spórolni, Monza oda-vissza kb. 2000km, még 400Ft-al számolva is 60-65 ezer csak a benya. Ennyiből kint vagyunk ringen + szlovák futam, és ha figyelek marad, még Salzburgra is.
    Szóval mindenképp sok ez. :(
  • Norbi1990
    Szinte tudtam hogy valaki befogja írni
  • gordon 24
    Szerinted nem tudja??::))
  • milk4
    *ausztriában
  • Norbi1990
    Ne itthon tankolj tele hanem mondjuk osztrákiába, ott biztos olcsóbb :D
  • Black Ghost
    Amúgy nálunk ezek az idei piros betűs napok! :)

Április 29 Slovakia Ring

Május 6 Hungaroring

Május 20 Salzburgring

Monza is tervbe volt, de 425 Ft-os benzinár mellett egy kicsit sok lenne.
  • Black Ghost
    Már mint: Slovakia Ring
  • Code Black
    Slotakiaringen is esz WTCC futam. Miért is ne, nehogy kimaradjanak már valamiből amiben benne van Magyarország.
  • ladarevolution
    én igen :)
  • Black Ghost
    Ezt láttátok már?
  • ladarevolution
    lehet hogy az is volt :D de a lapát sem működött :D
  • Black Ghost
    Ha jól tudom, Thompsonnak párásodott belül a szélvédője, ez azért nem egyenlő egy mechanikai hibával. ;)
  • Black Ghost
    Emlékszem rá, mondtam is egy cifrát Larinire. :D

1:50-től
  • ladarevolution
    "Esős hétvégén azt nem tudták, megoldani, hogy kilásson belőle..::D"
    Erre viccesen mondhatnám, hogy a Seatnál is volt olyan (talán ugyan azon a hétvégén) hogy elromlott az ablaktörlő, igaz nekik az volt a mákjuk hogy az első helyen ment és emiatt kilátott. :D
  • ladarevolution
    de, a 2000-res az ugyan az ami a chevikben volt 2000-res.

Valamilyen szinten igazad van hogy nehéz kompenzálni egy gyenge motort, de tegyük hozzá, hogy ezzel a motorral a chevik egész jól mentek, tehát ráfoghatjuk az autóra a lemaradást. Az új autó futóműve súlyelosztása, vezethetősége meg biztos hogy teljesen más lesz. Ami nem jelenti azt hogy jobb, de majd kiderül :D
    Annó a Priora nem kevés időt töltött 1:1-es szélcsatornában és azt állították hogy az akkori mezőnyben a legjobb légellenálási tényezővel bír. Hát sokra nem mentek vele sajna.

De itt volt pl ez a szitu:
    http://www.youtube.com/watch?v=zgtmVQApw9o
    Egyforma motorok voltak az autóban, a súlykülönbség egyenesben sokat nem számít. És tudott menni a Chevivel. Igazából a kanyarsebessége volt kicsi az autónak, emiatt volt egy körön lassú, ez meg inkább az autó hibája.
    Meg pl 2009 Oscherslebenben is jól ment az első futamon Lagen, mikor az előző napi esős időmérőn erőből 3. lett, nem azért mert mákja volt. És a futamon is egész jól ment, csak a végére elfogyott a gumija és kilökték az uccsó kanyarban.
    Erről nincs fent vidi pedig az uccsó körökben nagy csata volt :) Előtte meg simán ment tempót elöl.
  • gordon 24
    Ezzel egyet értek! Sajnos, tényleg nagyon itt akar menni, de azért tartás lehetne benne, ezért tisztelem pl Giovanardit. Ha nincs ütőképes csapat inkább nem indul sehol, de egy utolsó senkiházihoz nem szerződik le...
  • Black Ghost
    Az a baj hogy Thompson nagyon ott akar lenni vb-n, és ezért ilyen hülyeségeket is bevállal. Jobban örültem volna ha Volvoval jön, ott volt potencia.
    Sajnos amilyen jó pilóta, olyan rosszul választ csapatot. 2009 BTCC ott volt a Hondanál ment is neki. Az a Shedden aki tavaly egész évben szorongatta Neal-t, hozzá képest a kanyarban sincs. Úgy volt 5. a bajnokságban hogy az első 3 futamon nem indult, pedig a Civic csak egy évre rá lett igazán ütős.
    De félidőben a Lada miatt otthagyta a BTCC-t, a többit pedig tudjuk, 2 évet kellet volna kibírni és jövőre ott ülhetne gyári Hondában.
  • Black Ghost
    "Igaz most beleteszik a 2000-res motort, ami az előző kettőben is volt, de maga az autó egész más."
    De ugye abban egyet értünk, hogy a túraautózásnak ez a leglényegesebb pontja. Itt a motor hiányosságai nem vagy csak nagyon kis mértékben lehet javítani futóművel, aerodinamikával.

Amúgy a Ladákban nem Opel motor van?
  • pedobear
  • z0ty4
    Akkor megyek le hídba ha a Ladával veri a mezőnyt. Vicces lenne.
  • pedobear
    Azért kell a Lada hogy színesebb legyen a mezőny és legyen kiket elverni.
  • z0ty4
    Teljesen egyet értek veled.

Mikor meghallottam a Honda indulását reméltem, hogy Thompson-nal indulnak.

2007 Valencia

Erről ennyit.
  • gordon 24
    Lehet baromság, de én ettől a csapattól semmit nem várok..

Ez az autó ugyan olyan lesz mint a 2 elődje. 20 dik helyen fog harcolni egy olyan ember aki vb esélyes, és ez röhej.

Nem a Lada hibája, csak egy viccnek tartom azt, hogy 40 éves vén faszok, ülnek a gyári autókba a fiatal pilóták, meg ilyen 20 ad rangú autókba, amik nem valók ebbe a mezőnybe..

Nézd meg azt a riportot Thompsonnal amit még az egyik fent említett autóról csináltak vele. Esős hétvégén azt nem tudták, megoldani, hogy kilásson belőle..::D Akkor mit várunk?

Nahh mindegy nem akarok vitázni, azt kívánom ne legyen igazam, mert kb ezt a faszit az egész wtcc mezőnyből bárkinél jobbnak tartom, és nem szeretném, ha megint csak a küzdelem, és az égés jellemezné ezt az évet, mint az eddigi Ladás éveit...
  • ladarevolution
    érdekesen gondolkozol :D

"de az az autó egy hulladék volt eddig is" Ezt az eddig is-t nem értem :)

Volt a 21106-os ami nem épp új, meg volt a Priora ami elvileg kb ugyan az, csak más borítással.
    Meg van az új Granta, aminek kb egy csavarja sem egyezik az előző kettőével, mivel teljesen más autó.
    Igaz most beleteszik a 2000-res motort, ami az előző kettőben is volt, de maga az autó egész más.

Ettől függetlenül lehet hogy szar lesz, mert nem is várható el szerintem egy két versenyre beugrós autótól, amit végleges verziójában 1 hónappal a verseny előtt kezdenek el tesztelni hogy egyből első legyen.
    De ettől függetlenül így hozzáállni hogy az egy hulladék mikor még össze se rakták, az hülyeség már ne is haragudj. És ezt nem elfogultságból mondom.

Thompsonnak meg pechje volt, ennyi. Nem volt jókor jó helyen és nem volt mákja. Így alakult eddig.
  • gordon 24
    Ez teljesen egyértelmű.. Tudom, hogy te lada fan vagy, nincs ezzel baj, de az az autó egy hulladék volt eddig is, és az is lesz egy darabig. Ezt egyébként Thompson is megerősítette nem kevésszer amikor ment vele. Gondolom a sok pénz, meg hogy vb ezért vállalja, de ez egy elkótyavetyélt tehetség tipikus esete. Thompson többszörös világbajnok lenne, ha nem egy szar ladában vagy, egy sufni tuning cég által felkészített Hondával ment volna. Az Alfában is pont akkor ment, amikor már kifelé állt a rúdjuk a wtcc-ből (és így is majdnem ugye). Nem hiszem el, hogy egy gyári csapat, nem lát, egy fiatal gyors versenyzőbe világbajnoki esélyest.
  • ladarevolution
    jó hozzáállás :/
    Még kész sincs az autó, honnan tudod hogy szar?

Amúgy a magyar nagydíj előtt, áprilisban teszteli Thompson az S2000-res változatot Magny Coursban :)

• Dietrich
    Biztos, hogy 2012-ben nem indítunk hivatalos gyári csapatot a WTCC-ben
    :(
  • LaszloLedzenyi
    jogos, elég szarul néz ki a lánckenő aral fólia egy BMW-n aminek a gyári olaja a Castrol
  • Totti5
  • Totti5
    Hát... ez nem szép, de az autó az igen.
  • pedobear
    Ez érdekes: két olajcég:

Aral 1898 Német
    Castrol (BP) 1899 Brit
  • pedobear

• pedobear
    Hivatalos: A Honda indul a WTCC-ben
  • nyuny01 #4835
    A TouringCarTimes voksolásán 2. lett Michelisz Norbert!

Tök jó hogy erről nem hallottam!De azért ez egy szép eredmény! :)