12867
-
#4919 RCM motorsport:
[URL=http://www.facebook.com/photo.php?v=2435273780058]BEIZZÍTOTTUK!!!!!! A hang amire hónapok óta várunk!"
[/URL] -
#4918 Dán Túraautó Bajnokság -
#4917 DTM
60 nap még kezdésig
egyébként meg mi az a dtc a topic címében??
-
#4915 Kiss Norbiék gyári MAN támagotást kapnak idénre.
Szerintem megfogja nyerni idén a EB-t :)
Michelisz Wéber páros tényleg jó lenne. Szereznek Zengőék még egy BMW-t vagy mással indulnak? -
#4914 Wébert a WTCCbe Norbi mellé! -
Plett #4913 "Száguldó cirkusz
Szépen alakul a magyar autóversenyzők 2012-es évadja. WTCC: Michelisz Norbert és Wéber Gábor (Zengő Motorsport - hivatalos bejelentés napokon belül). GP3: Kiss Pál Tamás (Atech GO). Kamionos Eb: Kiss Norbert (teljes szezonra - ma írta alá a szerződést!) Go, Hungary!"
-
#4910 Félre értitek!
Nekem csak az a bajom hogy egy olyas valaki ül egy exWTCC-s autóba és megy az ETCC-re, aki még csak hasonlót sem vezetett, nem igaz hogy nincs erre alkalmasabb. -
#4909 Nem vettem észre semmi drasztikusat... azt hittem elfelejt váltani vagy 2esből 4esbe nyomta volna, de ilyen nem volt. Installációs kört(vagy többet) ment. -
"Komoly változások történtek tavalyhoz képest a Bamboo Engineeringnél, a brit csapat mindkét pilótáját elküldte, új főszponzort talált, és az autó festése is teljesen átalakult. Egy valami marad, a Chevrolet Cruze, ráadásul felfrissítve a legújabb gyári fejlesztésekkel. Darryl O'Young és Yuki Taniguchi tavaly nem tudta megvalósítani a csapat elképzeléseit, így mindketten lapátra kerültek. Helyükre az olasz Pasquale Di Sabatino és az angol Alex MacDowall érkezett.
A legújabb fejlesztésű Cruze-okkal a Bamboo előzetesen idén is a Yokohama kupa legnagyobb esélyesének számít, nagy csalódás lenne, ha megint hoppon maradnának ezekkel az őrülten drága technikákkal. Ha MacDowellnek sikerült hamar megszoknia az 1.6 turbó motort, akkor valószínűleg nem lesz gond. Könnyen lehet azonban, hogy nem a Bamboo lesz az egyetlen privát chevys alakulat, egyre többet hallani ugyanis arról, hogy Rickard Rydell is egész szezont fut majd a svéd Nika Racing színeiben." -
#4906 Komolyan ez a tejfölösszájú fogja vezetni Thompson kocsiját, bazz még váltani sem tud.
-
#4905 "A pluszsúly rendszer életbe lépéséig, azaz a harmadik fordulóig a Chevyk maximális ballaszttal, tehát +40 kilóval, a többiek pedig minimumsúlyon mehetnek majd.
Mindez azt jelenti, hogy Monzában és Valenciában a BMW-k negyven, a SEAT-ok és Fordok pedig ötven kilóval könnyebbek lesznek, mint a gyári és a bamboos Chevrolet-k. Marrakeshtől kezdődően pedig érvénybe lép a pluszsúly rendszer, ám várhatóan az amerikai autók ezután is +40 kiloval köröznek majd."
Kíváncsi vagyok a valóságban ez mennyit fog jelenteni, attól tartok semmit! -
#4904 Te két külön dolgot állítasz szembe.
A jó légellenállási tényező és a jó leszorítóerő az nem ugyan az, sőt.
Jó légellenállási tényezővel egyenesben lehet kis energiabefektetéssel gyors egy autó, mert a motor ereje nem a légellenállás legyőzésére megy el, hanem a gyorsításra.
A jó leszorítóerő meg nem árt ha van, mert különben nincs kanyarsebesség és stabilitás.
A probléma meg abból adódik hogy ha növeled a leszorítóerőt, akkor nő a légellenállás, és fordítva. Tehát a legjobb kompromisszumot kell megtalálni az autó külsejének tervezésekor.
Amúgy nem kell ezen aggódni, a Priorának és más autóknak is sík padlólemeze volt, Grantánál is rá fognak bólintani... -
#4903 Mi a gond?:
"Annó a Priora nem kevés időt töltött 1:1-es szélcsatornában és azt állították hogy az akkori mezőnyben a legjobb légellenálási tényezővel bír. Hát sokra nem mentek vele sajna."
Ezt írta szó szerint: ladarevolution
Most akkor ki beszél mellé? -
#4902 amúgy ilyen indolklásra nem kell sokat adni, azt mégse nyilatkozhatják, hogy így is jó a leszorító erő, de sík padlóval simán vernénk a mezőnyt :D
alap hogy azt mondják hogy anélkül szar :) -
#4901 közgyűlést lehet összehozni szerintem soron kívül is, ha valaki nagyon akarja :D
De tulajdonképpen a cikkből az derült ki hogy a szabályoktól csak a megnövelt tengelytáv lógna ki, a többivel addig meg nem is foglalkoznak :D
Erős indoklással szerintem csak elfogadják. Kellenek a gyári csapatok, sok az orosz befektető, közeleg az orosz verseny, ki fognak találni valami kompromisszumot.
Csak kérdés hogy időben-e, mert így hungaroringen nem tuti hogy a futamon menni fognak :/ -
#4900 Gondok a Lada Granta építésénél
"a Lada Granta aero tulajdonságai annyira gyengék - még a Lada Prioránál is rosszabbak - hogy a szélcsatornában végzett tesztek alapján a sima fenéklemez nélkül az autó nem lenne képes elégséges leszorító erőt generálni."
Hát ez szívás, ráadásul csak májusban lesz újra FIA közgyűlés. -
#4899 megnézném szerzőéket egy : Na akkor jövőre nem jövünk by chevy hírrel:D
rájönnének, hogy a legnagyobb esélye,hogy gyári csapat bevigye a cuccát ebbe az izébe, az a Lada :D. Ekkor lenne vége az egésznek, ismét ETCC only vagy nemtudom. Komoly vérfrissítés kell ide -
#4898 Tök rendben van, hogy egy csapat írja a szabályokat... mondjuk mit tehet az FIA, gondolom volt itt bőven fenyegetés a kivonulással és pémzekkel való dobálódzás. -
#4897 Sajnos ez igaz, és ez idén sem lesz másképp:
"Kibulizták
Egy bajnokságban mindig a gyári csapatok szava számít leginkább. Ez a világ rendje, ők költik a legtöbb pénzt a sportra, nekik kívánnak kedvezni a rendezők. A Chevrolet nem rendezett nyilvános hisztit, a versenyzők és a mérnökök nem szidták úton útfélen az FIA-t, amikor kiadták a 2012-re vonatkozó minimumsúlyok listáját. Pedig tehették volna, hiszen a Cruze-ok 30 kiló pluszt kaptak tavalyhoz képest. De nem tették, ehelyett fontosságuk teljes tudatában, méltóságteljesen és a színfalak mögött kierőszakolták a változtatást.
Az FIA túraautó bizottsága nemrégiben módosította a minimumsúlyokat. Egyetlen változás történt a korábban megadotthoz képest, a Chevrolet Cruze-ok csak 10 kilót kapnak, így idén 1180 helyett 1160 kg-ot kell nyomniuk ballaszt nélkül, ami megegyezik a BMW-k tömegével.
A Honda Civic, a Ford Focus, a Lada Granta és a SEAT León minimumsúlyáról, később, várhatóan a napokban dönt a világszövetség, ám valószínűleg valamennyi típust 1150 kilóra lövik be.
A Motorsport Világtanács egy másik módosításról is dönteni fog. Arról van szó, hogy az idénynyitó monzai futamon csak a bajnoknak, azaz a Chevyknek kelljen maximum ballasztot, +40 kilót cipelni, a több autó minimumsúlyon futhasson. Az eredeti terv szerint mindenki a legnagyobb pluszsúllyal kezdené a szezont, és a harmadik futamtól a ballasztrendszer szabályozná az egyes típusok tényleges tömegét. Ha áment mondanak az elképzelésre, akkor Mullerék 1200 kilóval vágnak majd neki a szezonnak.
A Chevynek ez nem okozna túl nagy gondot, hiszen várhatóan az egész évadot +40 kilóval teljesítik majd, a kisebb márkák viszont így az első két fordulóban is nagyobb eséllyel rúghatnának labdába.
A hír finoman szólva sem örömteli Michelisz Norbiék szempontjából, akik a Chevyk nagyobb tömegétől, és az emiatt várhatóan bekövetkező gyorsabb gumikopástól remélhették, hogy közelebb tudnak kerülni a gyári autókhoz."
-
#4896 jó kis videok. de kb az ilyen koccanásos jelentekről ugrott be, mennyi büntetést és ezeket mennyire unfairen osztogatták egész évben. máris elmegy a kedvem tőle, mert a versenybírák kicsit elkefélik az egész "túraautózást" vagy mit. wtcc ben persze :S -
#4895 -
#4894 -
-
#4892 BTCC: NGTC Honda Civic!!!
-
#4891 TTA: Volvo S60
-
#4890 Tarquininek amúgy milyen szerződése van jelenleg a Lukoil által pénzelt Seatban ülve?
Mert olvasgattam olyan találgatásokat is, hogy az orosz Lukoil eléggé nyomja ezt a versenysportos reklámot, de ha 2013-tól jönne a Lada egész idényben, akkor páran úgy gondolják, hogy a Ladát fogja támogatni, mert az a kézenfekvő.
Ebben az esetben meg az sem elképzelhetetlen, hogy Tarquini beülne egy gyári Ladába Thompson mellé.
De hát ezek csak ilyen tippelgetés kategóriák, amik neten olvasgathatók :D -
#4889 Nem tudom mit nem lehet ezen érteni! Idézőjeles sufni tunning cégnek neveztem őket" mert igen nem gyári csapat készíti fel az autókat. Ennyi. Ettől nem mondtam rájuk, hogy szarok, és hogy nincs keresnivalójuk itt.
Egyszerűen arról, beszélek, hogy nem értem meg azt, hogy egy ilyen kaliberű pilóta mint Thompson mit keres ilyen csapatoknál? Miért egy 40 éves Menu (aki szerintem már rég nem való ide) vezet egy gyári Cruzet?
Ez a kérdés, nem az, hogy most mennyire lovagoljunk azon a szón hogy sufni tunning. Egy olyan autó ami nem gyári mindenképpen annak mondható, persze van amikor jobb autót készítenek mint a gyár. Pl brabus vagy az AMG cég, de attól még tunning cég, és nem gyári versenyautó. Ennyi..
Tudjuk jól, hogy az Alfák sem voltak 100% ban gyáriak, és tudjuk hogy a Honda is hogy volt, de a Honda sosem ért fel arra a szintre amivel vb-t nyerhetett volna Thompson, viszont így is nem kevésszer lesték, hogy ezzel a géppel mit csinál. Ehhez képest mi van? Még mindig ott áll a dolog, hogy vagy egy Lada gyári csapat, vagy semmi. 20 ad rangú dán turaautó bajnokság, vagy ülök otthon. És ez gáz! Nagyon nagy gáz.
A WTCC, ezért nem tetszik és ilyen szempontból a BTCC sem, mert egyszerűen a "nagy nevek" hiába már tudjuk, hogy öregek és nem ezt kellene csinálniuk nem hagyják a fiatalokat. Egy Michelisz Norbi is bent ül egy Zengő BMW-ben amikor egy gyári autóval verné a világot. Ugyan ez van Thompsonnal is.. -
atiwrc #4888 Ne haragudjál, de ha jól értelmezem akkor ezek a csapatok is csak sufni cégek, mivel nem a gyár csinálta a kocsit?
RML(opel/wauxhall astra G kitcar, WTCC Lacetti, Cruze)
prodrive(bmwm3 gra, subaruk, miniwrc, és ha jol tudom a fiagt-be is a prodrive versenyeztette a ferrarikat a 2000-res évek környékén talán )
-
#4887 Lada Sport confirm Thompson for WTCC -
#4886 Emlékszem, de amit írtam megállja a helyét:)) Mind 2 cég egy idézőjeles sufni tunning cég, nem gyári csapat.. Ettől függetlenül nem végeztek szar munkát ezt aláírom, de egy gyári csapatta ez a srác picsán vágna mindenkit, az 100%.. De persze nem a ladára gondolok. -
#4885 "Már csak két nap és debütál a csapatunk életét és működését 10 részen át bemutató Inside RCM sorozatunk a TV2 Top Speed című műsorában."
forrás:RCM Motorsport -
#4884 Tim Gábor + Peugeot407 = ETCC :DDD
-
PacsutaTibi #4883 " Thompson többszörös világbajnok lenne, ha nem egy szar ladában vagy, egy sufni tuning cég által felkészített Hondával ment volna."
Csak emlékeztetnélek hogy az a sufnituning cég ugyanaz az N.Technology volt ami az Alfával az előző 2 évben "privát csapatként" harmadik lett a bajnokságban Farfus-al és Thompson-nal. Korábban pedig (nemtudom együttmüködtek e mlg velük 2008ban a JAS fejlesztette a kocsikat, ami szintén nem mondtható sikertelen csapatnak.
Ettől függetlenül, nem volt ütőképes autó ez az s2000es Accord. -
#4881 Még nincsenek hivatalos jegyárak.
Tavaly Brno-n 28€ volt a gold, plusz 5€ a paddock, Monza 14€ (és oda ülsz ahova akarsz), plusz 10€ a paddock.
Szlovákia új helyszín lehet szerencsénk lesz, tavaly "FIA Central European Zone Trophy" 10€-t kértek, mondjuk ez egy kicsit komolyabb esemény. -
#4880 Igen Óvári :)
Kicsi a világ :D -
#4879 Én örülök hogy 2 magyar helyszínen lesz wtcc futam -
#4878 Óvári vagy, nebassz? :D
Hát igen a legközelebbi kút, a határ utáni Shell, de ott sokszor drágább mint itthon. Párom Hainburgban dolgozik (50km), ott már csak 1,37€.
Graz, Klagenfurt (erre mennénk olaszokhoz) még olcsóbb, a valutaváltás pedig minket nem érint.
Amúgy igazad van, csak tankolni nem nem éri meg kimenni, a megfizethető kutak nagyon messze vannak. -
#4877 közbe láttam adatlapodban a várost :)
nincs több kérdés :) -
#4876 merre laksz amúgy? :)
én is kb ennyire, és itthon 426 Ft-ért tudok tankolni, kint a legközelebbi kúton 1,389€ ami a mai napi középárfolyamon 300-ért tudnék eurót venni így 417 Ft lenne. Ez akár hogy számolom 9 Ft, határtól távolabb olcsóbb kicsit.
Ezért is szeretem a sok médiás parasztvakítást mikor hetente jelenik meg olyan cikk, hogy tankólótúrizmus van ausztriába...
Annyi esze nincs az újságírónak, hogy a holtankoljak.hu és az osztrák hasonló oldalak összehasonlítása után nézzen egy euróárfolyamot.
Kétszer annyit elbukik az ember a kiút alatt elfogyott benzinen mint amit nyerne :D
Persze a kint dolgozóknak megéri, mert nem buknak a váltáson, de az más kérdés :D
Amúgy szlovákia ringen én is agyalok, 50km-re van tőlem kompozva. Hídon kb 75km :D
A magyar meg alap lesz :) -
Debilon #4875 ring az megint ingyenes lesz úgy tudom