Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt szeretném kérdezni hogy Emesene 1.6.1-ben hogy lehet azt beállítani, hogyha "Elfoglalt" állapotban vagyok, akkor is villogjon a progi,illetve a tálcán a beszélgetés ablaka, de hangot ne adjon hozzá. Elõre is köszönöm!
13 éve itt. Szép idő.
a wine progi nem igazan reagal ...(adobe CS progit hajtottam volna vele)
van valami alternativaja ennek,azaz vmi mas?
a virtualbox is bejonnne,de felzabalja a memot😞
ergo:wine helyett mast,ami funkcional
koszi
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Ubuntu,de a kubuntu 10.4 est probaltam,,,,(regebben a 9.10 essel semmi bajom nem volt)
a gondom:terminalba siman irok,beillesztek,stb,,,de a pass-nal nem reagal a billentyuzetemre,,,,azaz ....nem igazan jo ez igy😊)
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Mindenesetre köszönöm a helpet.
:3
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
[merlinw.org]
Az megoldható valami módon, hogy pl.: az Adobe Lightroom-ot telepítsem Linux-ra?
Tudom, hogy léteznek a programnak más alternatívái is.
[merlinw.org]
Biztos jó, de eszem ágában sincs feltenni😊 Nem szeretem ezeket a "klóndisztrókat", max a második generációig (Debian -> Ubuntu, RedHat -> Fedora, stb). Személy szerint a harmadik generációs cuccokat kerülöm távolról, illetve csak akkor használom, ha nincs más (pl eeeBuntu NetBook-ra, stb)
[merlinw.org]
Azért kérdezem, mert inkább használnék Mint-et mert a nekem felhasználó barátabbnak tûnik. Erõsítsetek meg efelõl.
Rövid kérdésem az lenne,hogy tesóm Notijára telepítettem UBI-t és minden tök frankó de érdekességet megkérdeznék azért.. ami annyira nem is fontos de kíváncsi lennék rá,hogy UBI alatt az újlenyomat olvasót életre lehet kelteni? 😊
Szal nem baj ha nem megy mert nem használja csak úgy érdekelne 😊
Köszi elõre is!
Üdv:JoE!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Külön particióra felnyomtam egy 32 bites desktop Lucyd-ot,próbábol.Most nem jött elõ a kikapcs. fagyás, de a Skype-nál az eddigi módszer nem segit abban,hogy a Microsoft VX6000 webcam-om video részét használni tudjam.
Eddig ezt csináltam:
1. sudo gedit /usr/local/bin/skype
2.Bemásoltam ezt,idézõjelek nélkül:
"#!/bin/bash
LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype"
3. sudo chmod a+x /usr/local/bin/skype
Most mit kellene változtatni a dolgon, hogy jó legyen?
U.I. Lucyd frissitve, legujabb ATI 10,5 driver fent van és a kamerát látja a gép,mert a "sudo gstreamer-properties"-el megnéztem.
[merlinw.org]
Xfce 4 -et amúgy én se használnék gyorsabb gépen, de netbookon azért tényleg elõnyös, pláne hogy még compizzal is gyorsabban megy, mint bármeliyk másik effektek nélkül.
Az nekem is megoldotta anno.
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
sudo apt-get install xubuntu-desktop
minden oké, fel is ment szépen 😊 próbálgattam, nem rossz ablakkezelõ az xfce, de nem akarok váltani rá, csak megnéztem mit tud, a helyet meg ne foglalja, gondoltam a sudo apt-get remove xubuntu-desktop jó lesz nekem (kubuntu -nál anno bevált 😊), de nem mûködik, a xubuntu-desktop nevû pakettot letörli, de az összes többit amit a telepítésnél felrakott fenthagyta 😄 az apt-get autoremove sem segít, az sem törli le a sok felesleges xfce -s csomagot
hogyan tudnám egyszerûen leszedni ezeket a csomagokat? nem akarom egyesével mert beleõszülök 😄
Bazinga!
[merlinw.org]
Persze ha tovább tesztelgetem majd a KDE -t akkor lehet, hogy én is így járok, hogy vissza a gnome vagy másik.
Egyébként a netbook editiont szerintem senkinek nem érdemes javasolni, mert azt a pár programot, ami segít elvileg a képernyõre optimalizálni, nagyon gyorsan ki fogja szedni úgyis mindenki. Borzasztó lassú, nehezen kezelhetõ lesz tõle az egész, teli van hibával is, és lassú megtalálni is a dolgokat. Osztálytársam a 7" -es netbookjával simán kezeli ugyanúgy ez nélkül, gnomeal vagy xfce4-el, windowst is meg linuxot is.
A kis méret (vagyis a csak 1024x600-as felbontás miatt) csak Windows 7 -ben van probléma, csomószor nem lehet leokézni az ablakokat, mert kilóg lefele a képbõl :/ XP-n lehet 1024x768 -ba is váltani, Linuxon meg fölfele is kitolni az ablakokat az alt gomb lenyomása mellett (ez nagyon tetszik benne, elõször mindenáron a 768 -as felbonást akartam megoldani)...
nekem a kde nagyon csicsás, és nagyon hajazni akar a windowsra, bonyolult, ahogyan te is mondod szét vannak szórva benne dolgok
lehet hogy (nálad) gyorsabb, meg igényesebb vagy ilyesmi, de nekem személy szerint egyáltalán nem tetszik a KDE, a gnome a maga egyszerûségével sokkal szebb
Bazinga!
A lassúság oka kérdéses. Az AMD driverek rohamosan fejlõdnek, de még mindig nem az igaziak, Compiz alatt is tudnak lassulni erõs vasak. Az NV driverei egész jók, viszont a Qt-val messze nincsenek barátságban. Nem csak a KDE lassú, hanem maga a Qt-vel van valamilyen problémája. Ez utóbbi általában a újabb kariknál (8xxx széria vagy újabb) jelentkezik, leginkább az ablakok átméretezésénél van hatalmas teljesítménybeli probléma. Ironikus hogy ha rábírod az egész rendszert a raszteres renderelésre (HW gyosítás nélkül, de az effekteket megtartva), akkor messze jobb teljesítményt kapsz, valami nagyon el van rontva ott a driverekben. Intel VGA-k alatt is vannak hasonló jelenségek. AMD-sek egyébként pont nem szoktak szívni, de akad arra is példa.
Egyébként a KDE jó, nekem tetszik. Gyorsabban indul a rendszer is, sokkal reszponzívabb a felülete, igényesebb natív programokkal rendelkezik. Viszont az NV driver hibája nálam is elõjött, nem túl nagy valami, az ablakok átméretezése pl. halál, egyébként simán lehetne használni de zavaró.
Ubi alfát én pedig nem használnék, nekem az is elég nagy meghökkenés volt hogy a Lucid teljesen szétesett állapotban érkezett. Jó, persze, friss kiadásnál mindig vannak hibák, de ez egy LTS release, ráadásul a Karmic teljesen stabil volt frissként, a Lucidban meg .... mindenki szívott valami apró dologgal. Ironikus volt hogy szinte minden új fícsõr haználhatatlannak bizonyult, kezdve az indtóképernyõvel és a natív felbontással rendelkezõ terminállal.
OSX pedig sosem fog kellõen stabil lenni ilyen tákolt megoldásokkal. Fõleg hogy ezek szerint eee géped van, ami körül még ment is a botrány, hogy az Apple ellehetetlenítette az OS használatát rajta.
Most fölraktam egy 10.04 -et, és felfrissítettem a Meerkat alfára, egybõl látta jól látta a vezetékes hálózatomat (wifi-t azt meg egyáltalán nem ,de azt majd megpróbálom ndiswrapperrel, de arra legközelebb valószínû csak szeptemberben lesz szükségem). Most az XFCE4 meghülyült (azt használtam compizzal, az jól mûködött netbookon), gnome meg valahogy lassú. Most kipróbáltam a KDE -t, az effektek nagyon lehúzzák, de miután kikapcsoltam még a gnomenál is gyorsabb, és még így is szebb, jobban kezelhetõ legalábbis számomra.
XFCE4 mondjuk compizzal is gyorsabb volt, de annak meg szörnyû a menürendszere (meg hát azért még úgy se volt szép, csak látványos).
De eddig ezzel a KDE -vel nagyon jónak tûnik.
[merlinw.org]
Valaki játszik még vele rajtam kívül? 1-2 dolgot nem igazán értek benne... 😛
Amúgy a Kubuntu baromi jól néz ki.
a linket thx, bár a quicklook -ot feleslegesnek tartom, osx alatt sem szerettem, úgyhogy valszeg nem fogom felrakni 😊
Bazinga!
Compiz-t nem nagyon szoktunk tenni KDE-re, saját WM-rel rendelkezik, KWin a neve. Compiz jó dolog, fejlõdik, már nincs vele túl sok probléma, de azért még mindig nem integrálódik tökéletesen a környezetbe, lassú indulást eredményez, stb. A KWin pedig ugye házon belüli fejlesztés, tökéletes integráció, baromi gyors. Sokkal korlátoltabb mint a Compiz, de többnyire ugyan azt tudja egy egyszerûbb beállítófelülettel. Amit tud azt meg a jobb integráció miatt jobban tudja.
Deakkorhamár: erre is ránézhetnél. 😉