11431
Ubuntu Linux
-
#8024 Egyenlőre nincs Merlini-korai csalódottság. :DD
Mamán gépére röpke két óra alatt felment és gyorsabb lett tőle. Minden megy, nincs hiba eddig. :) -
#8023 Kint van a 10.10 -
#8022 Jöhetne már! :) -
icoj69 #8021 A külső monitoron ugyanúgy 1280x800-as a felbontás. De én azt szeretném ha 1920x1080-as lenne. Na ezt nem engedi. Hiába megyek rá, hogy "External display only". Utána kiírja, hogy " External monitor not detected ". -
#8020 Nekem Jupiter nélkül írta azt, de ettől függetlenül működött. :| Neked egyáltalán nem működik,tehát a külső monitoron meg se jelenik semmi?
Többször kell amúgy megnyomni, először csak kiterjeszti az asztalt, de akkor a felbontás az ugyan az marad, aztán a következőnél teszi ki "CRT Only" módba, amikor már csak ott jelenik meg a kép, és jó lesz a felbontás. -
icoj69 #8019 felraktam, de sajna amikor váltani szeretnék azt írja ki, hogy "not detected external monitor"
mit csinálok rosszul???? -
#8018 Remélem igaz, a hír, hogy holnap 10:10-kor fog megjelenni. :)
2010.10.10. 10:10 :DDD -
#8017 Az én 900HA -mon alapból működött tökéletesen a monitor váltás, megfelelő felbontásban (annyi érdekes volt, hogy kiírta, monitor not detected, de ezt már a monitoron megfelelő felbontásban xD). De ez az utóbbi kiírás is megszűnt,miután felraktam a Jupiter -t, esetleg ezt nézd meg, lehet hogy a többi netbookhoz is jó, nem csak eee pc-khez. -
icoj69 #8016 Sziasztok!
Van e arra megoldás ubi 10.04-ben, hogy a Lenovo s12-es netbookomra rádugok egy 22"-os monitort és tudjam használni 1920x1080-as felbontásban? Nekem sehogyan sem jött össze. Nem tudom használni azt a funkció billentyűzetet ami win alatt kiválasztotta, hogy melyik monitoron jelenjen meg a kép. Sajnos a Via S3 chrome 9 videó meghajtóhoz nincs linux.-os driver. Vagy anélkül is lehet esetleg használni nagyobb képernyőt? No, remélem érthetően kérdeztem.
Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget. -
#8015 Dehogynem, most is lehet.
https://shipit.ubuntu.com/ -
Miguel125 #8014 Meerkat-ot majd nem is lehet rendelni ingyen? Mert most csak preorderban min 5 db canonical webshopban megvehető dolgot találtam. -
#8013 Nem, ha ESC-et nyomok, elsötétül a kép és ugyan az van mint azelőtt, nem csinál semmit a gép. Most azon vagyok, hogy backupolom a fontosabb fájlokat és újrateszem az egész rendszert. Mást nem tudok csinálni. -
#8012 Valszeg a gdm/xserver omlik össze. Általában vga driver újratelepítése megoldja. -
#8011 Nem, akkor a grubon mar tuljutott. Inditas utan nyomj egy esc-et, amikor a grub felajanlja es a menubol valaszd a recovery modot. Igy nagy esellyel el fog indulni a rendszer, kapsz egy konzolt es meg tudod nezni a logokat, hatha kiderul beloluk valami. -
#8010 Az Update Manager-ben ott van, hogy Megjelent a 10.10, és lehet telepíteni. Én is csodálkoztam, de kipróbáltam :)
Boot screen alatt azt értem, hogy bekapcsolás után megjelenik az Ubuntu logó, alatta a pontok és annyi. Ott megáll, nem csinál semmit, gondolom az a GRUB. -
#8009 Tegnap pont arról volt szó, hogy miért ne frissítsünk megjelenés előtt legalább egy hónappal. Főleg szólt azoknak akik nem tudnak megoldani egy rendszerösszeomlást. Arról nem is beszélve, hogy még meg sem jelent.
- A boot screen alatt a BIOS betöltési folyamatát érted, vagy a GRUB-ot?
- Ha a BIOS-t akkor, mit ír utolsó üzenetnek? Nem talál bootolható rendszert? - telepítsd újra a GRUB-ot = banner, GRUB menü.
- Ha GRUB, akkor mi az utolsó üzenet? - Indítsd recovery módban, root parancssort válaszd, nézd meg a log-okat mi a gond.
- Ha a kernel betöltésig sem jut el, telepítsd újra a rendszert.
-
#8008 Szar van. Az éjjel betettem a gépet frissíteni a 10.10-re, én meg lefeküdtem alunni. Reggel már furcsa volt hogy ki van kapcsolva a gép, de nem foglalkoztam vele. Mikor elindítottam, akkor csak a bootscreenig jutott, és ott megállt. Ennél nem megy tovább. Azt hiszem nem lett befejezve a frissítés valami (valószínüleg áramszünet) miatt.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám folytatni a frissítést?
Most a 10.04 live cd-ről írok, így elindult, csak nagyon lassúúú. PLZ help! -
#8007 Ha MM nem lesz jobb akkor lehet az lesz. :) -
#8006 Mondom, próbáld ki a Xubuntu-t. fele akkora vas kell neki. -
#8005 Múltkor tényleg komolyan írtam, amit írtam :). Az a "rohadék" 8 óráig telepített. Szerintem 4 óra volt mire eljutottam a szó szerinti telepítésig. Szinte már könyörögtem neki annyira felhúzott :DD
És miért ne? Felbontásban 1024*768-at talán támogatják. És csak netre kell a gép, másra nincs is használva. -
#8004 Gondold végig. 10 colos netbook kijelzőre épített rendszert asztali gépre. Hm?
Nézz körül hardveraprón. 30-40k-ért találsz használt, de korrekt konfigokat. Az a 8 óra telepítés elég soknak tűnik a normál ~20 perc mellett:) -
#8003 Jól gondoltam én. :D Hiú ábránd, hogy gyorsabb lesz, de azért is felrakom még ha megint 8 órába fog telni felrakni. Túlságosan is várom, hogy ne hagyjam rá.:)
Eszembe jutott, mi van a Netbook Edition-nel?
Azzal lehet jobb, de annak idején inkább egy teljes rendszer mellett döntöttem. -
#8002 Az operációs rendszerek csak lassabbak lesznek, ahogy fejlődnek. Linuxnak egyébként is elég állandó rendszerigénye van, ami tulajdonképpen semmit sem változott a 2.6-os kernel megjelenése óta.
Ha már a friss telepítésű Ubuntu is lassú, akkor telepítsd Xubuntu-t. Ha az is lassú, akkor ott a Puppy Linux.
Ha az is lassú, akkor ArchLinux + fluxbox:) De az mélyvíz lenne neked, így vissza Win98-at:)
Visszatérve, az eredeti kérdésre, Maverick semmivel sem gyorsabb, mint a Lucid. A sebességkülönbség amit éreztet az a Compiz 0.9-nek köszönhető, amihez viszont kell az erősebb hardver (Pentium 4 feletti CPU, 1GB memória és egy normális VGA). -
#8001 Csak annyi kell, hogy legyen gyorsabb mint a mostani verzió. Főleg netezés közben. De ez szerintem nem fog megvalósulni. Bár ki tudja. Annyira nem nyúltak bele vagy igen?
Ezek az effektek meg biztos ki vannak kapcsolva. Ha egy ablakot mozgatsz rajta akkor "lagol", tehát olyan mintha húzná maga után a szélét. :D
Meg amit még észre vettem, hogy ha "feladatkezelőben" hagyom akkor olyan 50%-so proci használatot ír, eltelik pár perc már a 90-100 %-ot súrolja csak azzal, hogy az megy és húzza a csíkokat. Érdekes :DD
Mindenképpen megnézem, meg akkor le is írom, mert igazából csak + program a Chrome meg az Ubuntu Tweak. Ezenkívül nincs rajta más. -
#8000 Az elmúlt 5 év tapasztalata alapján semmi ok reménykedni. Azonnal frissíteni amolyan lutri. Vagy feláll a rendszer, vagy nem és akkor lehet molyolni vele. Ha rendben elindul a rendszer akkor még mindig ott lesznek a kezdeti bugok. Megjelenés utáni hét végére minden kiadás esetében 3-5000 hiba szokott sorakozni a Launchpadon javításra várva. Még én sem frissítek november előtt, mert semmi kedvem tökölni.
Compiz a vizuális effektusokért felelős rendszer. Gyengébb gépeken célszerű kikapcsolni. Már csak azért is mert 60-70%-ban a VGA erőforrását is elhasználja.
Rendszer --> Beállítások --> Megjelenés --> Vizuális effektusok --> nincs
Valamint nézd meg mi terheli a rendszert: Alt+F2 -> gnome-system-monitor -
#7999 Reméljük nem. :DD
Ez olyan 10 éves gép átlagosan. Mi az a compiz? :D
Lehet be van kapcsolva és azért olyan lassú? xD
Szerk: ez a 3D-as asztal meg ilyenek akkor az tuti ki van kapcsolva. -
#7997 1Ghz-es p3-on 512Mb memóriával hasít mint a villám compiz nélkül, így nem tudom mire gondolsz:)
A megjelenéskor való azonnali frissítés lehet hogy el fog keseríteni. Szerintem várj vele novemberig. -
#7996 Áááá egész héten arra várok, hogy megjelenjen a 10.10 :DD
Pedig nincs sok esélyem, hogy azon a "szaron" bármit is javuljon sebességben vagy igen? -
#7995 Rendelhető a Meerkat:
-
#7994 Felturbózták a talán legkönnyebben használható tűzfal GUI-t, a GUFW-t.
-
#7993 Kell nekem Meerkat pólóóóó:))
-
#7992 Mixxx hits 1.8.0
sudo add-apt-repository ppa:mixxxdevelopers/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get install mixxx libportaudio2 -
#7991 Linux legyűrte az OSX-et:)
Balmer (MS) nyilatkozata:
"I think depending on how you look at it, Apple has probably increased its market share over the last year or so by a point or more. And a point of market share on a number that's about 300 million is interesting. It's an interesting amount of market share, while not necessarily being as dramatic as people would think, but we're very focused in on both Apple as a competitor, and Linux as a competitor."
-
#7989 vegre valaki mast is zavar ez -
krisz940122 #7988 köszi a válaszokat -
#7987 [grammar nazi]: Tőled méterekre lehetnek, de nálad lehetnek okosabbak:) -
#7986 Többnyire a grafikus felület. (Xubuntu - Xfce, Ubuntu - Gnome, Kubuntu - KDE). Ubuntu Studio sima Ubuntu csak előretelepített zeneszerző/szerkesztő programokat tartalmaz, ill pár extrát hozzájuk. Edubuntu oktatási inzéményeknek van. Mythbuntu nem hivatalos Canonical disztro, csak Xubuntu alapokon nyugszik, mint ahogy a LinuxMint Kubuntu-n (legalábbis eddig)
Van Ubuntunak szép weboldala, minden le van írva róluk. -
#7985 Tudtommal mindegyik egy ugyanazon archívumon alapul. Csak a felhasználói felületben térnek el.
Ubuntu=>Gnome, Kubuntu=>KDE, Xubuntu=>Xfce felületet használ.
Ebből a Gnome és a Xfce mindkettő Gtk motoron alapul .. ezért is haonlítanak nagyon egymásra ...(legalábbis nekem)
De tőlem okosabbak biztosan többet tdnak erről mondani.. de én így tudom. :) -
#7984 Nem kell semmit kiírnod, frissítéskezelő elindít és frissítesz 10.04-re. Kell lennie egy gombnak rá az ablak tetején. -