11431
Ubuntu Linux
  • littleNorbi
    Miért nem tudom a netről frissíteni 10.10-re ? Az Update Manager-ben nem találja meg...
  • krisz940122
    az miért van. hogy nem tudok megnézni semmilyen videót se? se youtube-on, se a sportmotoron se sehol. össze vissza van kutyulva minden gomb ( elindítás megállítás hangerő stb.) ott ahol le kéne játszania a videót. ez mitől lehet?
  • plck
    Elfelejtettem írni hogy Nokia 6120-as telefonról van szó..
  • plck
    Heló mindenki!
    Egy olyan progira lenne szükségem amivel tudnék képeket, zenéket átmásolni telóról gépre/gépről telóra.
    És segítségetek szeretném kérni, mert tudtommal nem olyan egyszerű mint a Pc Suite nevezetű progival.Ja és szájbarágósan köszi(:
  • JoeFromHun
    Csont nélkül megy ..nálam!
  • krisz940122
    köszi a választ
  • MerlinW
    De támogatja. Gondolod, hogy 9.10/10.04 után kivették belőle?:) Bugok azok vannak dögivel, de az normális ebben az időszakban. Ezért mondogatom mindig (általában hiába) hogy várjatok egy hónapot a frissítéssel.

Mellesleg pont erre való a LiveCD. Berakod, boot-olsz, elindítod és megnézed megy-e. Ennyi.
  • MerlinW
    Win-nél kell, Linuxnál nem, max ha kihasználod a 4+GB memóriát, amire minimális az esély. A hivatalos oldal szerint sem ajánlott, csak szerverekhez.
  • krisz940122
    tyűha. az igaz szerintetek, hogy a 10.10 es ubuntu nem támogatja az intel videókártyát? azt olvastam h pár embernek nem volt jó a 10.10es ubuntu intel videókártyával. és nekem is intel videókari van. szerintetek mit csináljak? frissíteni meg akarom.
  • Rotyoka
    Hát de miért felesleges? 64 bites a procim + van 4 giga ramom meg + 1 giga VGA. Legalábbis Win-nél ez miatt kell 64 bit, de gondolom itt is
  • MerlinW
    Oké, de a kiírás 10 perc, 9.10-ről 10.10-re frissíteni pedig cirka 4-6 óra.
  • krisz940122
    köszi a válaszokat és nem volt kedvem kiírni azért nem írtam ki nem a pénz miatt am ha kijön a 11.04 akkor már ki fogom írni.
  • MerlinW
    Upsz, F-Prot. A Secure 9 nem ingyenes.
  • zeli
    Nekem a 10.04 már meg sincs CD-n, tedd fel pendrivera, és bootold onnan.
    Vagy használd a Supergrubdisket, azzal lehet bootolni ISO-t. (a 10.10-et így bootoltam be live, működött)
  • MerlinW
    ClamAV
    sudo apt-get install clamav

F-Secure
    link

(Mindkettő parancssoros)

Legközelebb ne telepíts 64bites Linuxot, mert tök felesleges és éppen ezért minimális szupportja van.
  • Rotyoka
    Amúgy ti milyen Anti-Virsut ajánlotok amd64 re? (Avast lenne jó, csak ugye nincs amd64).
    [ Tudom, tudom hogy kevés a vírus csak közös a HDD ]
  • MerlinW
    10.04-ről megint frissítened kell majd. Mondjuk még mindig nem értem mi akadálya van kiírni 700MB-ot egy 40Ft-os CD/DVD-re és miért kell 9.10-el szenvedni.
  • Máté94
    Két verziót nem tud ugrani.
  • krisz940122
    köszi a választ, most már érezhetően gyors a gép ( kopp-kopp) am azért a 9.10-et tettem fel mert az van kiírva cd-re és nem akartam megint írogatni. de felfrissítettem 10.04-re. am 10.10 re nem lehet felfrissíteni? mert csak a 10.04-et ajánlja fel h arra frissítse.
  • Maximus4
    Ok,köszi.
  • MerlinW
    Vagy Xubuntu-nál.
  • Maximus4
    Szóval akkor maradjak az ubuntunál és abból is desktoposat próbáljam notira?
  • MerlinW
    Jeeee.. itt a Chromium 8 Dev. Nem pihen a Google:)
  • MerlinW
    Talán 11.04 de lehet csúszik 11.10-ig.
  • JoeFromHun
    Az új Gnome (3-as) az melyik verzióban jelenik meg először?
  • Balumann
    Én bár a 10.10 -esben nem próbáltam a netbook editiont, csak 10.04 és 9.10 -est, azt mondom (és nem 1 ismerősöm is ugyan így volt vele) hogy inkább érdemes hanyagolni. Destop edition nálam tökéletesen megy, effekteket ki kell kapcsolni, 1 munkaasztal, és teljesen jól használható.

A netbook alkalmazások amellett (application launcher, maximus), hogy lassúak és bugosak is sokszor, kizárólag hátráltatnak mindenben (pl. mindent csak teljes alkalmazásban lehet futtatni, nem lehet egyszerre több ablakot nézni, a netbook launcher nehezen átlátható, stb.).

Xfce4 felület úgy tapasztaltam én is, hogy gyorsabb, de az még bugosabb.
  • Maximus4
    Ez eddig oké,de nekem akkor is lassú mint a dög az ubuntu néha.
  • MerlinW
    Egy merevlemezt 4 elsődleges partícióra lehet osztani, és mind a négyet le lehet még osztani logikai (extended) partíciókra. Csak az elsődlegesről lehet boot-olni rendszert.

Amit csináltál jó, mondjuk a gyökérre figyelj, mert oda kerül az /usr mappa ami tartalmazza az összes telepített program adatállományát, dokumentációját, stb. Ezért írtam minimum 20GB-ot, de elég lesz a 15 is, ha nem mindennapi használatra van a rendszer, illetve nem telepítesz ezeregy programot..
  • MerlinW
    Netbook-on alaból Gnome Unity van, ami kevesebbet eszik.
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Ha valaki látna egy ilyen háttérképet mint ami a pólón van ábra az kérem ossza meg tökre bejön... mindenütt kersem!
  • Maximus4
    Írtátok,hogy a xubuntu alkalmasabb egy gyengébb gépre,nem lassítja annyira be.Kérdésem,létezik ebből is netbook verzió?Ha nem,akkor melyiket töltsem le,a desktop vagy alternate verziót?
  • krisz940122
    na újratelepítettem az ubuntut, úgy csináltam, h amikor a partíciókat kell csinálni, első helyen van a swap (1.5 gb) ezt logikai partícióra állítottam, utána van a / (rendszer partíciója) ez 15 gigára állítottam és ezt elsődleges partícióra állítottam, és utána jön a /home ez a maradék giga. ez az egész így jó? csak azt nem értettem h mi az az elsődleges és logikai partíció. az elsődlegesre kell állítani talán azt a partíciót, amin az ubuntu van a többi meg logikai. ez így van? légyszi javítsatok ki ha nem mert csak ebben nem voltam biztos h melyik elsődleges és melyik logikai partíció. előre is köszi a választ.
  • MerlinW
    Gondolom megoldották a dolgot, már nevet/címet is figyelnek. Ez van.

6,3 fontért (~2000 Ft) megrendelheted az egész garnitúrát
  • Miguel125
    Csináltam shipit-re új reget, rendeltem is, elvileg sikerült. Viszont meg szeretném nézni a Check statust akkor újra az a kép fogad, hogy túl sok a megrendelés frissítsem a meglévőt vagy töltsem le az újat...
  • MerlinW
    Miért a 9.10-et telepíted? Miért nem a 10.04-et vagy a 10.10-et?

"de egy topic nem azért van h segítsünk ha tudunk?"
    Erre inkább nem mondok semmit.
  • krisz940122
    köszi a segítséget de egy topic nem azért van h segítsünk ha tudunk? am én a 9.10-et teszem fel és abban pppoeconf-al tudom csak megcsinálni mert ahhoz h felfrissítsem 10.04 re kell a net.
  • Rotyoka
    Nah nem tudom hogy, de sikerült megoldanom az Audigy problémát :D
  • MerlinW
    Van ám Ubuntunak magyar oldala és súgója

Kis önállóságot, ha kérhetnék... arról nem is beszélve, hogy a topikfejlécben a doksik között is ott van.

Mondjuk 10.04 óta nincs a szükség pppoe parancsra, grafikus környezetből is megoldható.
  • krisz940122
    na így már oké. de még azt szeretném kérdezni, hogy amikor állítom be a netet( sudo pppoeconf) egy csomószor kérdi h igen vagy nem, de angolul ír egy csomó mindent és azért ennyire nem vagyok profi angolból, tehát melyiket kell választani? én mindenre igent nyomtam, egyet tudok h mit jelent az hogy ha bekapcsolom a gépet egyből csatlakozzon-e a netre. és persze magyarosítani az ubuntut csak a netbeállítás után lehet. előre is köszi a választ.
  • krisz940122
    köszi ezt nem is láttam még