Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<#vigyor0>#vigyor0>
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
HA valaki tudja ,hogy hol a hibá kérem írjon!
Elõre is kössz!
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
\"If you are goin through hell, keep going!\" - Winston Churchill
A application>add/remove -ba írd be: beryl, azt a 3 csomagot amit kiad telepítsd.
Kezdõ linuxos vagyok, szintén most raktam fel az Ubuntu Feisty-t, de a gépem egy USB adapteren keresztül kapcsolódik a hálózatra, amihez természetesen nincs linuxos illesztõprogram. Neten utánajártam, elvileg az ndiswrapper áthidalja ezt a problémát, viszont nem tudom compile-olni a source-kódot, mert nem találja a szükséges header fileokat.
Kérdésem az lenne hogy hogyan 'mutathatnék rá' a headerekre, vagy ha ezeket is compileolni kéne (mert teszem azt a kernel compile nem elég neki), akkor azt hogyan tegyem?
\"If you are goin through hell, keep going!\" - Winston Churchill
felraktam az ubuntu (7.04) alá a beryl-t
Miután bekapcsolom a system-> beállítások -> desktop effect funkciót utána eltûnik az összes ablakrol a keret. Nincs az ablakokon menü nem lehet bezárni csak a tálcáról.
Kép:
http://href.hu/x/2m2h
Olvastam még egy helyen a problémáról, de ott sincs megoldás.
GPU : geforce 6100 go
Ötlet?
egyszer nagyon el fogok esni de addig is he he...
# grub-install --no-floppy /dev/hda
Értelemszerûen a hda lehet hdb vagy sda stb...
A linuxoknak általában van beépített bootmanagerük, Ubuntunak is SUSEnak is, ha a Windows lehervad attól még a linux bootolható.
A lényeg, hogy elõbb a windowst telepítsd, azután a kiválasztott linuxot. Jó eséllyel fel fogja ismerni, hgy van egy win is a gépen és berakja a bootlistába.
engem a linux használattól az "távolított" el, hogy ügye xp nem nagyon szereti, ezáltalá amikor xp-m meghalt linux is oda lett. Létezik erre valami boot kezelõ progi? 😊 vagy valami ötlet. kösszi csáó
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
ikszdé XD
Ez itt OFF de:
ha csak kipróbálni akarod, nézd meg a legujabb (még béta) MEPIS-t, az elindul Live-cd-ként is, és alapból benne van a Beryl, ha minden igaz.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Aki nem ismerné, itt nem kell particionálgatni, nincs adatvesztés, ez egy emulator amely windows alól egy Pc-t emulál, beleértve a virtuális merevlemezt is amire mindenféle op.rendszer lehet installálni / particionálni.
http://www.microsoft.com/windows/virtualpc/default.mspx
Ubuntu - nagy csomagellátottság és széles felhasználói réteg. Fórumokon könnyen kaphatsz segítséget, bár jó ha tudsz angolul, a magyar linuxos fórumok - mondjuk hogy nem épp a toleranciájukról híresek. De például a prohardver ubuntu fóruma is elég jó, és a disztrónak van saját magyar honlapja is. eleinte azért kell állítgatni plusz tárolókat felvenni, hogy minden (mp3, divx) menjen rajta.
Szerintem a legjobb, ha mindkettõt kipróbálod, és aztán eldöntöd egy-két hét használat után, neked melyik jön be jobban.
Gracie Barra
sikerült azóta?
/etc/X11/xorg.conf -ban kell szerintem beállítani a használható felbontásokat (mondom ezt most ugy, hogy nem néztem meg és italos is vagyok)
egyébként én a 6.06 (2006. junius) óta használom rendszeresen (azelött XP, Debian), de teljesen meg vagyok vele elégedve. kb. julius óta XGL+(compiz)+beryl-el használom, azzal sincs gond.
néha ötletszerûen belépek XP-be játszani (egyre ritkábban, hogy beszart a kormányom), és olyankor mindig megnézem Adm/Log/Sys-ben, hogy mikor jártam ott utoljára. Mindig röhögök egy nagyot, hogy "báááháááháááhá, már megin' nem voltam vindózban 3 hónapja" szóval jó ez az ubi.... 😊
("A(z) Monitor & Display modult nem sikerült betölteni blablabla")
5let? Most épp a sima ubuntut teszem, azzal csak jó lesz.
Gracie Barra
Ubuntu linux (szerver verzió)-ra szeretnék installálni hálókártya-drivert, mert alapból nem ismerte meg a DLinkemet. Megszereztem a Linux drivert hozzá, felmásoltam a cuccokat egy Temp könyvtárba, majd azt mondja a leírásom, hogy "Compile the driver source files..." de semmi segítség hozzá, hogy hogyan. Csak azt mondják, hogy a végeredmény egy "rhinefet.o" fájl, aminek nagyon fogok örülni...
Tudna esetleg valaki segíteni, hogy hogyan lehetne ezt a compile-t megejteni?
Köszi elõre is, sziasztok: Soma_
ikszdé XD
Én a külön home particiót nagyon javaslom, mert utána már nyugodtan próbálhatsz ki más Linux-ot és egy újratelepítés is egyszerûbb, mivel a beaállítások (pl. programoké) nagyrésze a home könyvtárban van.
Ugye van win-ed is, akkor néhány GB-os FAT32-es particiót is csinálj, amit mindkét rendszer tud olvasni, így legalább tudsz anyagokat átvinni. A hátránya, hogy át kell lépned néha Win-be, hogy le tud onnan szedegetni a cuccokat.
Én nem próbáltam, de vannak irásra egyéb progik, tudtommal nagyon lassan ír rá és be is kever a winnek, ( indításkor lemezellenõrzést csinál miatta ) De ezeket csak hallomásból tudom. Win alól a Total Commanderben is van kiegésziítõ az ext2 vagy 3 fájlrendszer olvasására. Igy mindíg csak a másik rendszerbõl olvasok.
Ubuntu alól csak olvasni lehet az NTFS-t, írni nem?
Gracie Barra
Magának a rendszernek 5-6 Giga hely elég de Inkább 10 vagy annál több nem árt, ha mondjuk pl. egész DVD-s iso-kat töltögetsz le vele.
Tehát min. egy 10 Gigát érdemes leszakítani valamelyik wines adatpartícióról.
Elvileg a saját telelpítöje tud olyat hogy partíció átméretezése adatvesztés nélkül, de én egy fél éve szívtam vele ( majdnem ugrott egy wines partícióm miatta - mondjuk lehet hogy én voltam a béna ) Ezért inkább szerintem valamelyik bevált wines partíciókezelõvel biztonságosabb átméretezni ( Partition Magic )
Ha létrehozunk egy üres partíciót akkor a telepítöje azt észrevesz és megkérdezi hogy oda telepíted e. Utána ha az automatikus paticionálást választod akkor magától leformázza az üres partíciót úgy ahogy neki optimális. Ha nagyon kezdõ vagy akkor hagyd neki. Ha már jártasabb vagy akkor érdemes minimum swap, / és home partíciókat létrehozni.
A wines partíciókat is automatikusan becsatlakoztatja, hogy késõbb azokat olvasni tudud ubuntu alól.
A winyód masterbootrecordjába létrehozza a rendszertöltöt, és egy bootmenüt is ahol a linuxot és a wint is kiválaszthatod indításkor.
Ha a linuxot késõbb le akarod törölni akkor a win hagyományos indítását a fixmbr - parancsal tudod visszaállítani.
Ha másik linuxot raksz késõbb az ugyanúgy megcsinálja a rendszertöltõt.
Röviden hirtelen ennyi.
Na most nagyvonalakban pár pontban el tudjátok mondani, hogy hogy tegyem fel az ubuntut? Tehát hova érdemes mekkora partíciót, meg ilyenek?
Infós vagyok, tehát nem vagyok hülye, csak még linuxot nem láttam, és még véletlenül sem akarom elbaszni a létfontosságú rendszeremet😊
Thx
Gracie Barra
Windows-os programok Linux-os megfelelõi. Ugyan régen frissítették, de még így is jó lista, érdemes szerintem belenézni.
Ezzel a programmal tudod testreszabni a LiveCD-t. Megjegyzem nem próbáltam ki így nem tudom milyen, vagy, hogy mennyire mûködik.
És akkor ugyanúgy cd-rõl (dvd-rõl) bootol, csak már az én beállításaimmal programjaimmal kiegészítve.
Gracie Barra
Megszokások embere vagyok maradtam az ubuntunál, szerintem amiket próbáltam mindegyiknek megvan a komoly háttere mindegyiket sokan használják dehát nkeem ez tetszett!
ikszdé XD
A Damn Small Linux-ot akarom majd megnézni valamikor, elég kicsi, és egy pen drive-ról is simán mûködik. Aztán nekivágnék komolyabbnak is majd.
ikszdé XD
ikszdé XD
Egyébként Ubuntuban sem nagy ügy Automatix-szal a médiát felrakni.
Ha valaki felteszi mindenképpen írjon róla PLS !
Linux Mint
csak gondoltam hátha valakit érdekel
ikszdé XD
Esetleg bannernak?
ikszdé XD
ikszdé XD
ikszdé XD