11431
Ubuntu Linux
-
Thanatos #2440 el de grubot visszaállítani kb 2 perc, max előtte mentse le :) -
#2439 Akkor nekem is azért olyan rohadt lassú a Firefox, mert Wubival telepítettem. Gondoltam, hogy ez a probléma, de most már megvárom én is a Jaunty-t. -
#2438 De ha utána rátelepít egy másik windowst elveszik a grub. -
Cat 02 #2437 Php-ra meg C fordításra nekem pont megfelel :) -
#2436 Win7 RC pl simán mehet vmware-re, mert jól fut rajta (linux+vmware-en még jobban), és RC OS-t gondolom úgysem akarsz élesben használni.
Virtualbox instabilabb sokkal, és (bár ezzel vitatkoznak) tapasztalataim szerint lassabb, mint a nagy testvér. -
#2435 Virtuális rendszer a host fájlrendszerét használja, és a fizikai rendszerből örököltetett virtuális hardvereket.
Virtuális masina programok elsősorban tesztelésre valók. Nem munkaállomásra.
(illetve szerverekre de az más tészta, azok jó esetben natívan mennek (vmware team server, cluster server, stb), bár lehet OS-en is, de azt is unix alapokra szokták tenni, nem windowsra) -
#2434 Grub lesz az alapértelmezett, de lesz benne egy menü (Other Windows), ami behívja a Wndows bootmenüjét. Tehát semmit nem vesztesz el.
Természetesen natívan, saját fájlrendszeren sokkal gyorsabb a pingvin. minimum 2x ha nem 3x.
Jaunty esetén, csinálsz egy üres particiót, és oda telepíted. Ubi megcsinálja magától a bootmenüt, meg mindent. -
#2433 Ha most újrateszem majd a végleges Jaunty-t, és nem Win alól akarom telepíteni, mert olyankor NTFS-t használ, akkor a grub lesz az alap bootloader. Viszont, ha ez után felteszem a Win7 RC-t, akkor az nem fogja beírni magát oda, hanem lecseréli Win-es bootloader-re, amibe viszont nem fog belekerülni az Ubi. Szóljatok, ha nem így van. -
Thanatos #2432 hogyne számítana, hogyha a virtuális particiot egy "lassabb" filerendszeren tárolod (pl ntfs) akkor nyilván nem lesz gyorsabb a virtuális particio filerendszere annál akármi is legyen az :) -
Cat 02 #2431 Hm, az számít ha virtualboxról megy ? Mármint fájlrendszer terén. (nem tudom mennyire mennek ezek mélyre.) -
Thanatos #2430 de ennek mi köze a bootloaderhez? grub is ugyan úgy tud win-t bootolni... -
#2429 Ha kijön a win7, akkor azt is ki akarom próbálni... -
#2428 Minek neked a windowsos bootloader? A Grub nem jó? -
#2427 Rájöttem, hogy én winből telepítettem az Ubit, és egy NTFS partíciót használ, lehet azért lassú. Ha kijön a végleges Jaunty, akkor hogyan tudom majd megtenni azt, hogy Ext4-es partícióra tegyem újra, DE a windows-os bootloader maradjon meg? -
#2426 Köszönöm :)
-
#2425 Mert. -
#2424 A lényeg, a LÉNYEG. :)
Miért is számol vissza ez az óra, ami egy gépen 377 napot, míg másikon 12 napot ír ki?
-
#2423 Tekertem a font méreten, talán így jó lesz mindenkinek:)
1440x900-ban pingvinen és VMWare-es XP-n most szép nálam. -
#2422 Windowsos Firefoxban nekem is nagyméretű :D
Ubuntun volt pici. -
#2421 Szerintem odáig sem jutnak el, de egyébként ne is bánts, jó ez így, nekem tetszik. :P -
#2420 Ráhúzod a linkre a kurzort, ott van emberi nyelven is. -
#2419 Nálam 1680x1050 mellett tökéletes. Apró, odahajolás nélkül nehézkesen olvasható, de pont odaillő a mérete. Amúgy poén a linkek neve, de egy kezdő meg fogja érteni ezt? :D -
#2418 -
#2417 Flash, tehát a kliens óráját nézi. -
#2416 Jé, hogy lehet, hogy a másik gépen "12 nap" látszik...?
Pedig csak két lépés és a gép bekapcsolása választotta el a képek feltöltését...
Itt meg most 377 nap...
-
#2415 A "nagy gépen" - könyvtár - pedig ilyen:
BenQ - 1680*1050 -
#2414 A másik gépen, nálam - könyvtár - most ilyen:
-
#2413 Nálam is így van 1280-on... -
Cat 02 #2412 IE alatt se rossz :D -
#2411 Furi, nálam 1024×768 ban meg nagyon picik. -
#2410 Igen, a másik gépen tapasztaltam - 1024*768 mellett... :( -
Cat 02 #2409 1280*1024-ben meg túl nagyok :p -
#2408 Aprók a linkek 1680*1050 mellett...
[A másik, szarabb gépen no problemo.] -
#2407 Jó lett a banner. -
#2406 Jól van na, ráértem és szöszmöszöltem kicsit:D
Tessék, rádobtam neked egy napot :D -
Cat 02 #2405 Pontban éjfélkor lehet majd tölteni ? :p -
#2404 Működnie kell, ha belerakják Jaunty-ba.. Fene tudja.
Ubi fejlesztői blogjáról:
Ext4 by default
Please add ext4fs and choose for installation...
Reasons:
1. Speedup file removing
2. Better and faster allocator
3. Bigger max file size
4. Precision timestamps
5. Bigger max number of folder inclusion
6. Faster indexation
7. Faster checking
8. Re-allocation for better video recording, torrent downloading etc.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ext4
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
== To test is needed ==
* Kernel 2.6.28 DONE
* ubuntu-installer that support ext4 DONE
* e2fsprogs version 1.41.0 or higher is required DONE
== To enable to /boot/ on the same partition. ==
One of the next
a) grub support ext4 DONE
b) grub2 as default bootloader NOT AS DEFAULT
== Tools ==
* The next release of GParted (0.4.2). RELEASED -
#2403 Egy fél éve nem követem a linux világát, csak ímmel-ámmal, de nem úgy van, hogy az ext4 még nem épp' működőképes? -
#2402 Észrevehetően, de nem zavaróan:) -
#2401 Oké elbeszéltünk egymás mellett:D
"Xubuntuban Listen zenelejátszó van.." Ennek szerintem nincs technikai oka. Ezt választották a fejlesztők. Lehet ők írták azt is és ezért van az benne..:) Mint KDE-n az Amarok és Gnome-on a Rythmbox
Aztán lehet, hogy nincs igazam:)