Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Azt is meg lehet csinálni hogy a windows lássa a linuxos partikat, de ahhoz is trükközni kell, de minden ilyesmit meg lehet találni a neten. Sok sikert.
Kernel alive
kernel direct mapping tables up to 100000000 @ 8000 - d000
És itt megáll mi lehet a hiba??
Értem. Akkor ezentúl megpróbálok szépen írni...
Nekem eddig volt 2 partícióm. Amibõl a kicsin( 30G😎 volt adat. Azt most átraktam a C:-re amin még volt 60GB szabad hely. Tehát így lett egy üres 30GB-os partíciom. Ezt a partíciót le fogom formázni a linuxxal (amit már elõzõleg leszedte.). A linux csinál magának 1 swap partíciót amit beállítok memória nagyságúra. És a többire meg rakom a linuxot. Aztán a Linux akkor 30GB-on van -1GB-os swap. Tehát 29GB-on van a linux. És akkor a linux simán fog menni. Amikor elindítom a gépet, akkor a BIOS a BOOToláskor szépen ki tudom választani, hogy a linux vagy a windows induljon el. Tehát lesz egy Windowsom ami nhem látja majd a D meghajtómat amit a linux már elõzõleg megformázott. De a linux látja a Windowsot a másik partíción. És egyis se befolyásolja a másik mûködését. És mivel a D: ra rakom, ezért nem lesz a C:-n adatvesztés.
MOST SZÉPEN ÍRTAM.😛
VÁLASZOTOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM ELÉG CSAK ANNYI HOGY IGAZAM VAN VAGY NEM.
Nálam úgy megy a dolog, hogy van egy 20Gb-os kicsi vinyóm, azon van egy Xp (a barátnõm miatt), meg az ubuntu meg az 500MB swap. Kényelmesen elférnek, mert amit letöltök, meg egyébként tárolok az egy másik lemezre megy, ami egyébként ntfs. A linux a saját partíciójára csak a frissítéseket pakolgatja, de amúgy sem terpeszkedik el nagyon.
tehát 1024MB swap partício amit a linux megcsinál.
és a többi 19GB maradhat a linuxnak és az egyéb dolgoknak na szóval most töredezettségmentesítettem és csináltam a 160ból vot 1 üres 30gbos partim asmi most már üres meert átraktam a 30GB-ot a cre as 603-ra és akkor én a d-re akaom rakni a linuxot askkor nem fogja azt leformázni még véletlen se mivel az 1 külön parti na szaal most a linuxnak van 30 Gb amit beosztok 1024MB swapra vagy többre.. és a többi marad a saját fileoknak és a linuxnak ugyogy azt már csak a linuxxal át kell formáznom és megvan nem?,,,
Tom ,hogy most sem írtam vesszõt.
Ez így jó lesz nem??
Mert akkor már nem kell csipegetni innen onnan a windows partiból hanem akkor már a linuxxal ketté lehet sztani oszt ennyi nem????,,,,,
Egyébként nézd meg a billentyûzeted, olyan mintha elveszett volna a vesszõd 😊
A Linuxnak két partició kell, egy swap az legyen annyi mint a memóriád (nem a tied - a gépé) és egy magának az oprendszernek, az utóbbit ext3-ra formázd majd telepítéskor. Ha adatvesztés nélkül akarod lecsípni a windowsos particiódból, akkor azt célszerû elõre megcsinálni valami windowsos programmal. (Bár mostanában már a linux is kezeli az ntfs-t is.)
Játék az húzós kérdés linuxon, nagyon kevés van ami eleve mûködik linux alatt. Többnyire valamilyen segédprogram (Wine vagy Cedega)kell hozzájuk.
És igen - ingyen letöltheted, és még akkor is jogtiszta lesz 😊
Ja tehát felrakom 20GB-ra azon eltanulgatom a linuxot. De ha fennt van most a Windows csinálok 1 linux particíot akkor nem fog lassulni a windows, csak azt a partit nem fogja látni (annyival kissebbnek érzékeli majd a winyót nem???
"0aal nekem most van 1 partíción windows , azon még van 70 GB szabad hely abból mondjuk amig nem lesz 320a winyó addig odadok 30GB-ot és akkor lesz egy windowsom meg egy linuxom jah és ezt adatvesztés nélkül???
Mert nekem van a cm amin van 60-70 GB szabad hely és abból 30GB-ot átpartizok linuxosra akkor gond nélkül elfut azon tanulgathatok... nektek linux van???
Windows-os játékok futattására szerintem kb. 30%-ban alkalmas a Linux, a Wine adatbázisában tudsz rákeresni a játékokra, hogy milyen szinten futnak.
Bármelyik Linux kevesebb helyet foglal, mint a Wind.
MSN megy, de nem a Wind.-es MSN-en programmal, azt felejtsd el. Használj Pidgin-t vagy Kopete-t, esetleg aMSN-t.
Nyelv nem akadály.
Ha lehet még egy tanácsom, hogy a live cd-t szedd le, és bohóckodj el vele (indulás lassú, de nem kell telepítened). Menteni ugyan nem tudsz max. flash drive-ra, de láthatod, hogy milyen programok vannak alapból, kinézethez és kezeléshez is hozzá lehet szokni valamelyest.
linuxman: linuxman.freeblog.hu
Meg amúgy linuxra nincsen vmi sok játék 😊
Megy alatta az a bently aztalkezelõ
Na szaal Simán tok Silkroadozni meg Codozni a gépen látjátok a configomat még azzal az akármivel emulálva is bõven elég a gépem játszani.
Jah szerintetek egyszerre lehet windows is meg ubuntu is a gépen???
De a Linuxot ti értitek?? mert életembe nem volt még linux a gépemen.....
Na szóval az nem fagyogat ugye????????????
És ha emulálom akkor olyan lesz na linux mint egy windows csak úgy néz ki mint a linux. nem??
Mert én ezen játszani fõleg netezni meg egyebek zenét halgatni ja és hogy mennyi winyó kell hozzá??????
Mert most van 160 giga és még akarok venni egy 320asat de elférek a 160on is 2 opval vagy elég csak a linux?? Ja meg MSN megy linux alatt meert az fontos lenne... Ja meg az hogy magyar???
Bocs hogy ennyit kérdezek de ha már egyszer leszedem akkor meg akarok róla tudni mindent....
2, a Wine nevû progival, ahogy már elõttem is írták, érdemes megpróbálkozni. Elõbb érdemes azt megnézni, hogy nincsen-e alternatívája, Linux-os megfelelõje az adott Windows-os programnak, és csak azután érdemes nekiugrani a Wine-nak. Játékok esetében muszáj leszel használni, egész jó megoldás néha. És persze nem kell megvenni, nyugodtan letöltheted.
3, Ati-s kártyához is van driver természetesen.
Ha lesz valami kérdés, probléma nyugodtan írj.
Van pár program ami emulál neked hozzá windowst, pl wine, de erre majd válaszolnak az okosok, vagy kérdezõsködj más linuxos fórumokon mert mindegyikre érvényes.
Az lenne a kérdésem 1 ez kebesebb ramot eszik mint az XP Windows??
2. Mennek alatta a Windowsos progik???
Mert ha mindegyik kérdésemre igen a válasz akkor sz.tem megveszem
A Xubuntu miben más mint az Ubuntu? Szerinted jobb? Érdemes kipróbálni? Kubuntut már próbáltam de nem tetszett, úgyhogy visszaváltottam a gnome-osra.
Hangnál meg kell nézni a többi beállítást is a mixernél. Az is lehet gond, hogy ha például hallgattál zenét mondjuk XMMS-sel, akkor ott lehalkítottad teljesen, viszont ez a többi programra is kihat (gondolom valami bug lehet, nekem sokszor elõfordult ez).
Telepítés+újraindítás=van hang,
de a következõ újraindításnál már megint nincs. Ezen kívül nem tudom mióta, de a jobb felsõ sarokban lévõ fõ hangerõ csúszka nincs hatással semmire.
A másik kérdésem az lenne, hogy egy fájltípushoz hogy lehet alapértelmezett programot hozzárendelni?
Ubuntu 7.04, a problémám az hogy nincs hang a netes videókhoz (youtube meg hasonlók).
Leírom a teljes folyamatot, hátha mond valamit:
Tegnap még szépen mûködött minden estig, ma reggel viszont észrevettem hogy még mindig nem sikerült az NTFS partíciót úgy csatolni hogy az ékezetes mappák és fájlok is láthatóak legyenek (csak pár napja van linuxom). A problémát megoldva jött a következõ, hogy semmilyen hangot nem adott ki a dög, ám a hangbeállítások változtatásával meg némi csomag letöltéssel sikerül elérni hogy minden ami a gépen van zene és film, az hallható is legyen, de a netes videóknak továbbra sincs hangja. Tudtok segíteni? <#help>#help>
http://forum.beryl-project.org/viewtopic.php?f=35&t=1631
amúgy most én is csak a compiz-t raktam fel azzal a managerrel,
a beryl-ben már túl sok mindent lehet állítani, eléggé átláthatatlan, de lényegében mégis kb ugyanazokat tudja
egyébként egyesülni fog a 2 projekt (beryl+compiz) és a köv. ubuntuban már benne is lesz elvileg
Beryl-el ezernyi probléma lehet, hogy miért tûnik el a címsor, én azt ajánlom, hogy ha beryl-t használsz, akkor aiglx-et használj mellette ne pedig xgl-t, így talán kevesebb gondod lesz.
Érdemes a beryl oldalán szétnézni: http://wiki.beryl-project.org/wiki/Main_Page
Nekem is az lenne a problémám, hogy ha akármilyen 3d effektes cuccot bekapcsolok (compiz/beryl) eltûnnek az ablakok tetejei/címei... Tehát konkrétan mozgatni se lehet õket, és így eléggé használhatatlan 😊 Amúgy az effektek mennek, + fent van az nvidia driver is, csak nem tudom hogy ez mitõl lehet. Ha vkinek volt hasonló problémája és esetleg megoldotta vhogy lécci írjon - köszi elõre is
7.04-es ubuntut használok, a beryl/compiz/nv driver gond nélkül felmentek a package managerrel
Codec: ha a Ubuntu Feisty-t használod (7.04-es verzió), akkor filmlejátszásnál automatikusan rákérdez a codec telepítésre, ha még nincs fennt. (könnyebb, mint a Win-es codec telepítés az biztos). Amúgy VLC player, még nem láttam olyat amit ne tudott volna lejátszani.
Összehoztam egy kis Linux/Ubuntu-s blogot: linuxman.freeblog.hu
az lenne a kérdésem hogy ha linuxot telepitek elõször, de utána felteszek egy xp-t, akkor lesz e bootmenüm amibõl választani tudok, vagy nekem kellene ilyet alkotnom.
köszi
-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...
Tedd fel a VLC media playert, és mellé még a vlc-plugin-alsa, vlc-plugin-svgalib. Így a VLC majdnem, hogy mindent le fogsz tudni játszani...
egy pár kérdésem lenne,
elsõ nagy gondom a telepítés (.bin,.tar.gz .tar..stb) errõl adhatnátok fõleg felvilágosítást 😊
a másik video codeck (melyik) csak mivel még nem tudok "installálni"😛 ezért nincs codeck 😊
Válaszotokat megköszönném 😊 Csáó
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate
Dreamlinux 2.2 MM GL EDITION RELEASE CANDIDATE 3 - ez kell?
...Nyugi!Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezemből...
OS Name Microsoft Windows Vista Ultimate