11431
Ubuntu Linux
-
#3607 Olyat vettél, amelyről levakartad a Vistát ? -
#3606 Nem. Azt még a hangok menüben lévő cuccra.
A biosban nincs letiltva mivel xp alatt van hangom. -
#3605 **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
A Catalyst elvileg telepítve van mert a videókártya ATI ugye és az telepítette a drivert mivel engedélyeztem a zárt meghajtókat. -
#3604 Mond csak segítene, ha valamilyen " külső zenelejátszót telepítene ? -
#3603 Ezt az "aplay -l"-re írta? kis L betűt használtál?
Nincs BIOS-ban letiltva a hang? -
#3602 Ebben Ati HD audio van? Ez elég új (nekem:)), elvileg a catalyst telepítése segíthet.
De előtte:
mit ír az alábbi parancs?
aplay -l (l mint Lajos)
Ha ilyesmit: "card 0: HDMI device 1" akkor
sudo nano /etc/pulse/default.pa
majd írd bele ezt:
load-module module-alsa-sink device=hw:0,1 (0 helyére a fenti card utáni, 1-es helyére a fenti device utáni számot írd)
Bizonyosodj meg róla, hogy a beállítások/hang menüben minden Pulseaudiora van állítva, majd reboot. -
#3601 A hibaüzi: audiotestsrc wave=sine freq=512 !
audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink:
Nem lehet lejátszásra megnyitni a hangeszközt.
-
#3600 Minden automatikuson volt, kipróbáltam a zene és filmek meg a hangeseményeknél is mindent.
HDA ATI SB STAC92xx Analog (ALSA) -> hibaüzi
2x HDA ATI SB STAC92xx Analog (OSS) -> semmi
ALSA - Advance .. -> semmi
OSS - Nyílt hangrendszer -> semmi
PulseAudio hangkiszolgáló -> semmi -
#3598 ESD, OSS, Alsa, Pulse
Mind hanginterfészek, ezek kezelik többek között a modulokat és a mixert.
Jobbára már csak a Pulse maradt, 9.10-ben már Alsa sem lesz. Pulse volt az első ami több szálon tudta kezelni a munkameneteket, azaz több alkalmazás is dalolhat egyszerre.
Kicsit szkeptikus vagyok, mert Ubuntura elég gyengén portolták Pulse-t, de remélhetőleg Koalában kijavítják a gyermekbetegségeit. -
#3597 Merlin: csak pusztán kíváncsiságból kérdezném, hogy mik a különbségek a pulse, alsa és társai között? Utána nézhetnék biztos, de van egy olyan érzésem, hogy csak száraz, talán számomre érthetetlen angol leírások lennének. Alsáról valami rémlik, hogy az volt az első ilyen egységes valamilyen szabvány (vagy keretrendszer, vagy hasonló) ami kezelte a médiaeszközöket. Pulse-ról már semmit nem tudok, bár adná magát, hogy az is valami ilyesmi, csak továbbfejlesztve, vagy akármi. -
#3595 Jaj neked nem Audigy-d van, kevertelek.
Menü/Beállítások/Hang-nál van választható kártya? Teszteknél egyik sem szól? (Pulse, Alsa, stb?) -
#3594 HP 615 NX558EA -
#3593 És ha pont az nincs rajta ? )))
Okés.... tudni kéne a laptop paramétereket )) -
#3592 Vissza adja a konzolt. Semmit se ír rá. -
#3591 Ez mit ír?
sudo lspci | grep Audigy -
#3590 "kellene a hangkártyád cd-jét újratelepíteni"
Láttál már linuxot?:) -
#3589 Kijött ma az Exaile 3.0, Launchpadról lehet tölteni, nagyon pofás. Sajna az új Context menüt nem teszi fel auto, pedig pont az benne a legjobb dolog, a Canoncial repóján az egyik függőségből (py-webkit) régebbi verzió van fent, mint amit megkövetelne a plugin, de az is fent van PPA-ba. -
#3588 A Vistával ugyanígy voltam )))
Visszavittem a szervizbe és visszaköttetem az NVIDIA-t.
Ugyanis azt " kifelejtette az összerakásnál.
Vagy nem csatlakozik valamid, vagy pedig kellene a hangkártyád cd-jét újratelepíteni. -
#3587 Sziasztok! Most telepítettem fel a 9.04-et a laptopomra és nincsnen hangom! Se a videok se a zenék alatt. A hangszabályzó nincs némítva meg fullra van véve a hang. Mit lehet csinálni? -
#3586 ok semmi. megoldottam máshogy :D -
#3585 hogy lehet jelszót üresre cserélni? -
#3584 hoppá.
1. htx (y)
2. mennyire igaz. picsába! :W htx. -
#3583 - wifi radar - nem használtam soha, nem tudom mi a baj. Rootként grafikus alkalmazást gksudo előtaggal indíthatsz (parancsikonba)
- ntfs-3g - azt hiszem már alapból kernelben van így felesleges telepíteni. ntfs-config az ami kell neked. -
#3582 helloa. 2 gyors kérdés:
- telepitem wifi-radar. kirakom ikont a tálcára.. mire íztirja hogy szar az egész. (alkalmazás elinditás sikertelen. su-to-root gyermekfojamat bla bla.. probáltam átirni sudora az ikon inditási sorában de azmeg megse mukkan.) micsináljak hogy mennyen?:O
- hiába telepitem fel az ntfs-3g-t meg turkálok a menüszerkesztőbe (hátha csak nem rakta ki a menübe a cumót) de nincs sehol. és ha elinditom terminálból ne madja ki az ablakot.. amien betudom állitani állandóra a cuccokat.
-
#3581 Be is került a Places alá a GDrive nevű meghajtó, majd ha rámentem akkor jött a hibaüzi. -
#3580 Izé, felnéztem Synapticba megnézni, hogy miket talál rá. Volt egy gmailfs cucc, ami elvileg felcsatolható meghajtóként kezeli a Gmail Accountod, és tudsz kézzel mászkálni benne. Ki akartam volna próbálni, de nem sikerült. Felcsatolás és társai nem probléma, semmi új nem volt benne, de akárhogy csináltam mindig azt írta ki, hogy nincs elég hely az eszközön. Néztem Google-t, nem igazán segített. Ötlet rá? Arra lennék kíváncsi, hogy én csinálok valamit rosszul, vagy ... mármint magánál a felcsatolási műveletnél.
Úgy csináltam, hogy sudo mkdir /media/GDrive, aztán használtam chown és chmod parancsokat is, majd a felcsatolás sikeres volt, de ekkor kaptam ezt a hibaüzit, hogy nincs elég hely. -
#3579 Van benne pár kényelmes megoldás, mint kényelmesebb autorun kezelés, kernel, csomag és konfigmaradék pucolás, 3rd party csomagok kezelése, stb. Jó az. -
#3578 kámóóóón.. synaptic, ubuntu tweak, klikk-klikk telepít. Patch a francokat. Csak egy kis segéd utility. Még csak nem is a Canonical készítette. -
#3577 Repo = szoftverek csomagforrása. Be lehet tenni bármilyen külső forrást, úgymond egy elérést a távoli szerveren tárolt programokhoz. Én nem haszálok UT-et, nem is feltétlen kell hozzá, csak ott is el lehet végezni. -
Orionk #3576 ubuntu tweak-nek utánnanéztem, ez egy patch, upgrade ubuntuhoz:
http://hup.hu/node/50690
De mire gondolsz repo alatt?
köszi -
#3575 Van még AWN Mail applet is. Meg böngésző beépülők. Meg Evolution daemon is szól. -
#3574 "Ez a program van ubuntu alá?"
Van, ugyanúgy hívják. Ubuntu tweak-ben benne van a repo és fel is telepítheted vele. Vagy Google.
"Vagy hogyan lehet megtudni egy programról, hogy abból készült-e ubuntu alá?"
Google -
Orionk #3573 windows alatt pl. szoktam használni a Gmail notifier kis programot, ami a systray-en működik, és jelez, ha kapok mailt gmail-ra. Ez a program van ubuntu alá?
Vagy hogyan lehet megtudni egy programról, hogy abból készült-e ubuntu alá?
köszi -
#3572 Még nem hallottam ilyenről. Ha nincs hangkártya mi küldi ki a hangot és hol? Speaker? Ugye nem az OSS-re gondolsz? -
Cat 02 #3571 "Letölthető hangkártya".
Emlékszem felraktam a másik gépre régebben xubit és nem volt hang, ha meg átváltottam, valami másra, nem a hangkártyára akkor volt, csak nem tom mi volt annak a nevű :D Rövidítése 3 betű talán. -
#3570 he? :) -
Cat 02 #3569 Ubuntura van ilyen hang cucc, amihez mintha nem is kéne hangkártya, nem tudná valaki linkelni ? Arra emlékszem, csak, hogy a hivatalos oldala wikipeda szerű volt :) -
#3568 Szerintem csak indexel, mint a Windows is friss telepítés után. Hagyd egy kicsit, a következő újraindítás után el kell múlnia.
Alt+F2 - gnome-system-monitor - megnézheted mi darál -
Zénó13 #3567 Hello!
Feltettem ma az Ubuntu 9.04-et Win7 mellé. Miután kiírta hogy van 192 elérhető frissítés, frissítettem a rendszert,nem tudom, hogy emiatt-e de a vinyó brutálisan darálni "recsegni-ropogni" kezdett minden lemez műveletnél (a kis led is izzik). A fájlrendszer ext4. Hozzá kell tennem gyorsabbnak tűnik minden, de félelmetes hangokat ad ki a HDD, windowsnál nem csinál semmi ilyesmit, úgyhogy gondolom nem hardware hiba lesz - bár ehhez a részhez nem igazán értek.
Minden segítséget előre is köszönök! -
#3566 Mondtam, hogy jóság, az elejétől fogva olvasom:) Most láttam meg, hogy magyarok is fordítják, gondoltam megosztom veletek:) Lehet belőle tanulni sokat.
A teljes képernyőre nem tudok most semmit mondani...
Quake Live is lassan megérkezik Linuxra (lehet, hogy már készen is van, rég néztem)
Hasonló Quake szerű online móka az OpenArena is. Az gyors mint az álom, és elég sokan játszanak vele. Asszem sima ubi repoból tölthető.