11431
Ubuntu Linux
  • Lantee
    Problem solved!
    sodu -i --> és utána beállítottam startx-ben a root jelszót. Most már jó lesz! .)
  • Lantee
    BackTrack4 pre final
    http://www.remote-exploit.org/backtrack_download.html
  • Ability
    Mi az a BT4? :D
  • Lantee
    Hali,

Felpakoltam a laptopomra (Vista mellé) egy BT4-et, de nem tudok root-ként bejelentkezni. Ha Cd-ről tolom a Live-ot, akkor alapból root-ként ad be - ugyebár. A hivatalos oldalon is a root/toor párosítás van megadva, de nem működik. Túrom tovább a fórumokat, hátha ráakadok a megoldásra, de ha esetleg valakinek volt hasonló gondja, ne tartsa magában a megoldást! :)

Köszi
  • Ability
    Operásoknak: nem tudom mennyire közismert, gondolom azt tudjátok, hogy kijött a végleges Opera 10, de aki GTK mellett használja, annak van egy külön QT4-es változat (ez nem az, amit le lehet tölteni közvetlen a download oldalon), és abba valamilyen emulációval, vagy valamilyen trükkel átveszi a GTK natív felületet.
  • rágógumi
    Természetesen. :)
  • MerlinW
    Ezekszerint megoldódott a probléma?
  • rágógumi
    https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+question/61903

Legközelebbi problémás usernek.
    Ha eltünne a hangszabályzó ikon a panelról akkor csak újra hozzá kell adni.
    Ha az options.conf nem létezik csak létre kell hozni.
  • MerlinW
    A kátyád támogatva van, fel is ismeri a rendszer, nincs azzal semmi baj:

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: SB [HDA ATI SB], device 0: STAC92xx Analog [STAC92xx Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

Ez teljesen jó. Valami apró hülyeség lesz a probléma, amire így láttatlanban semmi ötletem sincs. Dobj fel egy VNC-t és ránézek.
  • rágógumi
    Hi, szia Merlin.
    Lenne valami új ötlet a hangproblémámra? Netán új kernelbe lesz már támogatás erre a kártyára? Várnom kéne 55 napot vagy valami? :(
  • zeli
    thx, sryy.
  • MerlinW
    Beállítások/Hangok/Rendszer hangok

vagy:

modprobe -r pcspkr
    majd az /etc/modprobe.d/blacklis - fájlba írd bele ezt:
    blacklist pcspkr

Legközelebb pedig Google, "ubuntu speaker off", első találata. Előbb gugli, ha nem találsz megoldást, utána kérdezz itt. Gyorsabb a tanulás, nekem több időm marad másra:)
  • zeli
    Azt hogyan tudom kikapcsolni, hogy a belső hangszóró ne sípoljon ??
    hibaüzeneteknél állandóan sípol...idegesít. Nem találtma meg hol lehetne ezt beállítani.
  • brodix
    Ja, és elnézést a Double Post-ért, de még van egy érdekes problémám, ami nem oly fontos, de akkor is idegesítő:
    Miután feltettem minden elérhető frissítést, valahogy nem tudom elindítani a kijelző beállításokat.
    Miután rákattintok a "Kijelző" menüpontra, teljesen lelassul a gép, és kijön egy üres ablak.
    Ezután egyedül annyit tudok tenni, hogy vagy kijelentkezek, és vissza, vagy újraindítom a gépet, hogy ismét normális sebességű legyen a rendszer.
    Mint mondtam, nem oly fontos, mert mindent el tudok intézni az Ati Catalysterben, de kicsit azért idegesítő, hogy ha akarnám se tudnám elindítani ezt a programot.

Mellesleg csak pár napja használom ezt az oprendszert, tehát még nem vagyok valami profi.
  • brodix
    Hello!
    Bocsi, ha ez a kérdés már fel lett téve, de valaki tud valami megoldást arra, hogy hogy tudnám a Youtube-os, vagy mondjuk Gametrailers-ös(bocsi ha ez már reklámnak számít) videokat, meg egyáltalán bármilyen interneten lejátszott videot teljes képernyős módban szaggatás nélkül lejátszani?
    Ha nem nagyítom ki, akkor megy normálisan, de én azért mégis szívesebben nézném teljesképernyősen.
    Ha ez fontos, a Firefox legújabb verzióját használok, Adobe Flash Player is fent van, és Java is.

Thx előre is a választ!
  • Ability
    Hmm, akkor envidiáék eléggé le vannak maradva, mert nemhogy nincs grafikus telepítő, de még X mellett sem engedi magát települni. :D Nem gondoltam volna, hogy Atiéknál ez máshogy van. :]
  • MerlinW
    Igen jó. 9.8 óta van benne Jaunty támogatás. *.run-t futtatva grafikus telepítőt kapsz, ne állítgass semmit, csak next, next.
  • Ability
    Jól emlékeztem:

"Az alábbi scriptet lefuttatva automatikusan települ Ubuntu linuxra a legfrissebb Ati Catalyst driver. Ha bármi gond van írjatok!

Használata/Usage:

chmod +x ati-ccc-installer.sh
    ./ati-ccc-installer.sh"

Letöltés
  • zeli
    ahha...hát sztem amúgyis holnap újrahúzom az Ubuntut, rátelepítem ext4re, aztán lehet a zárt meghajtót fel sem telepítem.
  • Ability
    Igazából nem is lenne rá szükséged. Beépített zárt meghajtók alatt ugyan azt a drivert tölti le és telepíti két kattintással, max valami régebbi verziót. Most, hogy érdemes-e frissíteni, azt nem tudom, bár úgy hallottam, hogy a Compizzal való kompatibilitásban sokat fejlődött, szóval lehet érdemes. Nvidia terén nagy változások voltak a kiadásoknál, ott nekem érdemes volt ezt meglépni, és amúgy rendkívül egyszerű és gyors folyamat, csak nem felhasználóbarát. Ugyanakkor ez amit letöltöttél nem egy bináris futtatható deb csomag, ugye Ubi alatt is van Windows féle telepítő, csak nem minden csomaghoz csinálnak ilyet. Főleg, ha a Canonical a saját repóján megcsinálja helyettük. De Launchpad-on talán van forrás erre, és akkor az könnyebb, meg itt fent a bannerban van Merlinnek pár scriptje, úgy emlékszek ő csinált valami telepítő félét.
  • zeli
    őő, akkorjó, majd megpróbálom. :)

Huh, mennyi mindent kell még tanulni erről a rendszerről.
  • Ability
    Amúgy én ezt NV drivernél használom, Catalystról gőzöm nincs, de gondolom ott is így megy. Vagyis gondolom az X-et ki kell lőni a telepítéshez, annak meg ez a módja. A letöltött cuccost meg tedd bele a home könyvtárva és nevezd át valami egyszerű névre, és akkor nem kell lépkedned a mappák között, stb...
  • Ability
    Hát, biztos van 9.04-hez is kiadás, jónak kell lennie, csak ez nem a legegyszerűbb mód. Merlin írt is valami telepítős cuccost, meg Launchpad-on tuti van bináris is.

Ha mégis használni akarod:

Ctrl + Alt + F1

- bejelentkezel

- parancs: "sudo /etc/init.d/gdm stop"

- parancs: "sudo sh valami.run"

- követed a dolgokat

- majd vagy restart, de elvileg elég egy X restart is. Szóval: "sudo /etc/init.d/gdm start"

Aztá öröm és bódottá'.
  • zeli
    Ha AMD oldaláról leszedem az új Catalystot, azt a .run fájlt, akkor az jó lesz Jauntyhoz ?
  • Ability
    Mai is egy újabb program frissítése: új Skype, végre GTK natív, és jónak tűnik, egyelőre.
  • birdo #3622
    szegény pingvin (((
    És egy vadi új HD 3200....
    ""Alapból az HDA ATI SB ALSA mixeren volt.
    Ez itt teljesen ok ??
  • rágógumi
    Akkor nem tudom. :(
  • MerlinW
    Uhum
  • rágógumi
    Azon gondolkodom hogy jó helyre szúrtam e amit írtál:
    load-module module-alsa-sink device=hw:0,0

Ide tettem:

### Load audio drivers statically (it's probably better to not load
    ### these drivers manually, but instead use module-hal-detect --
    ### see below -- for doing this automatically)
    #load-module module-alsa-sink
    #load-module module-alsa-source device=hw:1,0
    #load-module module-oss device="/dev/dsp" sink_name=output source_name=input
    #load-module module-oss-mmap device="/dev/dsp" sink_name=output source_name=input
    #load-module module-null-sink
    #load-module module-pipe-sink

Oda. Az jó? Alatta van az "### Automatically load driver modules depending on the hardware available"
  • rágógumi
    Nincs, de ezt láttam a hangerőszabályzóba is. :)
    De nem volt némítva :(
  • MerlinW
    konzol, alsamixer, master hangerő nincs némítva (M bill)?
  • MerlinW
    Nem sok. Max alternatív megoldások esetén, mint pl mikor Windows-os driver-t kell használni egy nem támogatott wireless kártyához, nyomtatóhoz stb. De ezekre egyre kevésbé van szükség ahogy fejlődik a dolog.

VGA driver sem kell, max a 3D gyorsításhoz, de alapvetően települ az is magától (a nyílt forrású), ami szintén teljesen jó, ha nem akarunk játszani.
  • rágógumi
    Megtörtént.
    A beállításokat így állítottam:
    http://imagerz.com/QEQVUUtvAwIAA1tIQwVQ

A panelen lévő kis hangfal ikonnál pedig váltogattam a hangerőszabályzót de ott se történt semmi.
    Alapból az HDA ATI SB ALSA mixeren volt.
  • birdo #3614
    Vágom... okés ))))
    Csak ötleteltem )))
    Nehari ))
    Szóval semmi + telepítőlemez ??
  • MerlinW
    Már mondtam, Linux nem Windows:) Teljesen máshogy működik, még csak nem is hasonlít a logikája:) Nem kodek baja van rágóguminak, hanem hogy nem megfelelően van elmagyarázva a pingvinnek mit használjon.
  • MerlinW
    Ez jó hír, a rendszer látja az eszközt és használja is.

Akkor most csináld a továbbiakat:

sudo nano /etc/pulse/default.pa

majd írd bele ezt:
    CTRL+X

Bizonyosodj meg róla, hogy a beállítások/hang menüben minden Pulseaudiora és/vagy STAC92xx Analog-ra van állítva (Alul a mixer az utóbbi lesz), majd reboot.
  • rágógumi
    Audacious meg mplayer fent van mert azt telepítettem már. De egyikben sincs hang.
  • birdo #3610
    Csak arra gondoltam, hogy hátha magával ránt egy kis + hangcodeket
  • birdo #3609
    hinnye... a kis ravasz ))))
  • rágógumi
    Igen. Töröltem.

A külső zenelejátszó meg nem jönne be mivel az egész ubuntuba nincs hang.. Nem csak a lejátszókkal van a gond..