Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HOltud ilyet az Windows sztem még a Vista sem tud ilyet alapbol és a proccom ha nagyon nyösztetem a hullámzó ablakokat max 60% proccterheltség, 2800+os bartontol 512ramtol..😊
köszi a szájbarágós leirást, holnap megprobálom ha lesz rá idõm
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
- Lemez berak
- Boot paramétert módosít (F6 vagy ha nem az akkor elolvassa alul/megkeresi) - végére csapja az all_generic_ide kapcsolót.
- Nem installt indít, hanem live CD-t!
- Ubi elindul, install ikonnal telepít
- Telepítés után Rendszer/Szoftverforrások - bepipálja a 3rd party, canonical, backports forrásokat.
- Rendszer/Frissítéskezelõt lefuttatja -> ez felpakolja az új kernelt (2.6.27-8) - ha valamire rákérdez akkor a "install maintainer version" tehát legelsõ opció.
- Sima reboot
Ennyi a történet.
[merlinw.org]
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
valahogy így:
/boot/vmlinuz-2.6.20-16-generic root=UUID=1f7fdc5e-fedf-4170-b281-989c00d37c11 ro quiet splash all_generic_ide
[merlinw.org]
www.ubuntu.hu fenn van a keresõ,
rendelés, regelni kell:
https://shipit.ubuntu.com/
Régi gépem van, tehát a friss hardver meghajtók nem érintenek. 😊
Amúgy egyre kevesebbet használom az ubuntut, az Archlinux lett nálam a nyerõ (a grubban is elõre tettem 😊).
LTS-eknél kell az átfedés, cégeknél nem megy az átállás az egyik pillanatról a másikra.
[merlinw.org]
MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional
Amúgy, nekem nem jön be az Intrepid. :/ Legkényelmesebb nekem a Gutsy-t volt használni idáig, de azt meg nem sokáig supportolják már. Úgyhogy úgy döntöttem hogy jó nekem az LTS. 😊
(nekem érdekes: az lts-eket három évig supportolják, én azt hittem úgy lesz, hogy egyik lts váltja majd a másikat, de a Dapper óta még nem telt el három év.)
[merlinw.org]
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
UserManual.pdf
[merlinw.org]
Valami leírás, info nemártana:S
Az addig oké h virtualbox kernel driver not installedet ír,
létrehoztam egy win98as OS-t, és egy hozzátartozó virtual particiót.
Hogyan tovább?
[merlinw.org]
Ha megtanultad kezelni a linuxodat, az pontosan úgy fog mûködni ahogy azt elvárod tõle, és nem mesterségesen kialakított uniformizált igényeid lesznek. Nem fapados, hanem hatékony, tessék tanulni.
Bar az egesz Linux olyan fszerat teremt hogy kinezetre valami hiper-szuper valami, aztan alatta meg rajossz mennyire fapados az egesz. 😞
Feltettem a gepemre az XUBUNTUt. Megy is szepen es mar a video drivert is leszedte (nVidia 177 vagy mit). Az lenne a kerdesem hogy a SVIDEO kimenetet tudnam-e hasznalni alatta mert a filmeket inkabb a TVn szeretem nezni. Windows alatt csak egy gombnyomas es a laptop kepernyoje helyett a TVre kerul a desktop. Van erre valami lehetoseg, mert oszinten megmondom nemigen talaltam semmit a rendszerben.
1) Find out what type of kernel you are using:
#) uname -r
2) Then install the correct kernel module for virtualbox:
NOTE!
Change the kernel version to the one that you are using.
GENERIC:
#) sudo apt-get install virtualbox-ose-modules-2.6.xx-xx-generic
SERVER:
#) sudo apt-get install virtualbox-ose-modules-2.6.xx-xx-server
"Csak" a winnel van a gond h az nem jelenik meg, tökéletesen írtad erre gondoltam énis, kipróbálom
Hát érdekes, úgy szokott lenni hogy ha utóbb telepíted a win-t, akkor eltûnik a grub, és csak az xp bootolható 😊.
Ha ez a helyzet, akkor szerkeszd meg a grub-ot:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
valami ilyesmi kéne a végére hogy látszódjon a win:
title Microsoft Windows XP Professional - magyar
root (hd0,0)
savedefault
makeactive
chainloader +1
A title lehet akármi, de a root-ra figyelj, ha nem az elsõdleges vinyó elsõ elsõdleges partícióján van az xp, akkor (hd0,0) tól különbözõnek kell lennie!
WinXP-t telepítettem ubuntu után és winxp a boottáblában nincs megjelõlve igy kisem tudom választani.
A QGrubEditort nézegettem, de egyelõre nemjutottam vele semmire..valaki tudna ezügyben segíteni?
Azért, mert a flashblock meggátolja mindenféle flash betöltését, de megjelenít rajta egy play gombot, így két klikre indulnak a jutubos videók pl. Az adblockplus pedig lista alapján tudja melyik flash a reklám, így azoknak kiveszi a dobozát, és play sem lesz rajta. 😊
synaptic: flashplayer-nonfree
reklámok:
Firefox/addons: adblock
érdemes még a noscript plugint is feltenni, ez alapból tiltja a javascripteket, két kattintással lehet engedélyezni oldalanként ideiglenesen és véglegesen egyaránt.
64 biten nincs flash player, csak hosszadalmas kínlódással.
[merlinw.org]
Mit tudtok ajánlani?
Az adobe oldaláról valami hiba miatt nem lehet telepíteni, pedig ott figyel Ubi 8.4+ alá két fajta csomagban is. Elindul a kicsomagolás majd: Wrong architecture 'i386' hibával megáll.
És létezik-e valami kiegészítõ, ami a hirdetéseket blokkolja, vagy legalábbis állóképpé alakítja? Mert win alatt a Kaspersky ezt tudta, csak egy szürke négyzet volt látható, "hirdetés" felirattal. Jó, ki lehet kapcsolni a képeket, de akkor a cikkekben szereplõ képeket sem tudom megnézni. Ezek a villogó banner-szarok nagyon tudnak idegesíteni :X
Lehet tanulni belõle, illetve hasznos szkripteket találni.
[merlinw.org]
Nekem nagyon tetszik, szép gyors és praktikus, tud olyanokat mint az xfce (pl felgördítés), baromira testreszabható és egy xml file szerkesztésével olyasmit is bele lehet hegeszteni, amit a beállítómenüjében nem lehet.