11431
Ubuntu Linux
-
#6455 Empathy previous conversations = log
csak így, proliul :D -
#6454 Na akkor Empathy beszélgetések: ~/.local/share/Empathy/logs -
#6453 Empathy previous conversationsként kerestem, mint ahogy a szoftverben szerepelt. -
#6452 10 másodperc google :P -
#6451 home folderben nincs   -
#6450 ~/.empathy? (rejtett mappa, Ctrl + H) -
#6449 Az Empathy hol tárolja a mentett beszélgetéseket? -
#6448 Ühüm. Ezért ajánlottam neki Hardy-t. Abban még van X1600 támogatás (elvileg) és még 1 évnyi szupport is jár hozzá. -
#6447 Értem, világos. Én néztem egy listát, ott oda volt írva az X1600 is, de akkor lehet ilyen kiadásbeli különbségekről van szó, mint ahogy említetted, én pedig egy régebbit láthattam. -
#6446 Igaz igaz, csak próbálok itt minél átlagfelhasználóbarátabb lenni:) Majd ha konkrétan hiányzik neki valami, majd rátérük a 3rd party dolgokra is:) Így is elég kezdőbuntust összezavartunk már:D -
#6445 Létezik xorg-driver-fglrx - őtet hívják zárt meghajtónak:) A probléma ott kezdődik, hogy 9.10-ben az alap beépített zárt meghajtó (xorg-driver-fglrx) gyakorlatilag a 9.9-es driver. Abban pedig csak Radeon HD támogatás van. -
#6444 + Launchpad
+ egyes programok honlapján van .deb csomag
+ .rpm-ből alien-nel lehet .deb-et csinálni ha nem megy máshogy (viszont a függőségeket ilyenkor sokszor kézzel kell összevadászni, és ha meg is van mind, van hogy akkorát kéne faragni miatta a rendszeren hogy nem éri meg :P) -
#6443 Az minden esetre biztos, hogy létezik xorg-driver-fglrx, támogatja a kérdéses videókártyát, tudtommal hardveres gyorsítással. Aztán lehet ugyan arról beszélek, mint Ti lentebb és csak régi kiadásokhoz érhető el.
Edit: repóban nálam Karmic alatt elérhető. Csak akkor ezmiez? :) Szerintem nem a hivatalos AMD zárt meghajtó, mert amikor még Radeon 9600XT-m volt, akkor is ezt tettem fel, és messze nem volt még hivatalos driver, csak valami félhivatalos max, vagy nem tudom mi lehetett. Írják az OpenGL hardveres gyorsítást is. -
#6442 Nem mondtam hülyeséget (még a végén hozzászokom :D):
Open Source driver for many ATI graphics cards called "radeon" or "ati". It will provide 2D and 3D acceleration in your video hardware. This driver is not as fast as the closed-source, proprietary "fglrx" driver from AMD/ATI Inc. for some cards, but has better dual-head support, and supports some older chipsets that fglrx does not. -
#6441 Most lehet én is hülyeséget mondok, de emlékeim szerint az fglrx az minden esetben zárt. A nyílt a xorg-video-radeon és a xorg-video-ati. Aztán lehet nincs igazam, most lusta vagyok guglizni, én is fáradt:) -
#6440 Nem akarok hülyeséget mondani, mert most értem haza egésznapos cipekedésből és fáradt vagyok, de szerintem az xorg-driver-fglrx támogat OpenGL hardveres gyorsítást, szóval úgy gondolom hogy Compiz és a játékok is mennének. Sebesség más kérdés. Illetve el vagyok veszve ezekben az fglrx dolgokban, mert van rá xorg driver, régen volt egy _nem hivatalos_ (de nem is xorg) driver ilyen néven, meg ha jól tudom a hivatalos AMD driver is ilyen (al)néven fut. -
#6439 8.04 mára egy igen kiforrott rendszer (eddig is az volt, ezért LTS) hiszen 2 éve foltozzák. Nincs hátránya, max annyi hogy pár alkalmazásból csomagszinten nincs hozzá magasabb számú verzió. Persze, ha nagyon kell, fordítani mindig lehet bármire bármit:) -
#6438 Köszi a gyors választ!
Hát igen, fogok gépet újítani a köv. hónap folyamán szóval az lesz a megoldás, a mostani gépet pedig a család másik tagja fogja használni, gondoltam jó lesz Linux rá, hogy ha esetleg nyomnánk StarCraft, vagy Warcraft3-at, esetleg Warhammer 40K-t multiban, akkor menjen valahogy. Nem tudom, mi a legnagyobb hátránya ami így szembejöhet a 8.04-nek? Most, hogy nem a legfrissebb minden, ha nem használom ki nem is tűnik fel... -
#6437 Azt a VGA-t egyik Linuxon sem fogod tudni "kihasználni". A sajnálatos helyzet az, hogy vagy veszel egy modernebb VGA-t (HD3000-est pl 8-10 körül kapsz) vagy beéred azzal a kártyakezeléssel ami van. AMD sem támogatja azokat a kártyákat, Linux még kevésbé - az X-es nyílt meghajtó egyébként is csak 2D-t támogat.
Xorg butítás meg kb olyan, mint ha Windows XP-ből Win98-at varázsolnál. Nem sok értelme van:)
Az egyetlen lehetőséged, ha 8.04 LTS-t telepítesz és használsz. Annak még van 2011-ig támogatása.
A későbbieket nem ajánlom 8.10-nek áprilisban lejár a szupportja (értsd: nem lesznek hozzá csomagforrások). 9.04 támogatása pedig októberben ér véget. -
#6436 Sziasztok!
Pillanatnyilag a legnagyobb problémám az, hogy az ATi X1600Pro kártyámat nem tudom rendesen használni az új verziókon. Már kipróbáltam az X-org butítást 9.04 alatt még anno és úgy használni a Catalyst 9.3-at, de nem voltam egy szakértő, meg nem is tetszett a végeredmény...
Most gondolkoztam, hogy más disztribúciót kipróbálhatnék, de érthetően ott is küzdenek az emberek ezzel a problémával. Az open-source részleg meg még picit kezdetleges 3Dhez és sebességhez, legalábbbis amit alapból láttam.
Olvastam, hogy van aki 8.10-et használja, mert azzal még kompatibilis a Catalyst 9.3, de annak meg mindjárt lejár a supportja.
Ezért kérdezném, hogy tudtok-e olyan kiadást, vagy esetleg más disztribúciót, ami még rendesen kezelni tudja a régebbi ATi kártyákat? Vagy ha tudtok jó open-source fejlesztést, amiről nem tudok, és segít a problémán? Esetleg használjam a 8.10-et akkor, és mivan ha lejára support?
Tényleg kb. egyetlen akadályom, hogy a grafikus kártyámat rendesen támogatva tudjam használni a rendszert. Persze ez az ATi hibája, de micsinálni nem tudok... -
#6435 SOLVED -
#6434 khm... elfeljtettem, hogy nincs a notiban aksi, és úgy húztam ki install közben -.- -
#6433 CTRL+ALT+F1
cd ~
rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
CTRL+ALT+F7 -
#6432 hát azért ennél többet változtattam rajta ;DDD -
#6431 Rendszer\Beállítások\Megjelenés
Ott kiválasztod a Human-t. Ez az eredeti. -
#6430 úgy értem a gconf törlése nélkül. Gondolom ha azt törlöm, akkor mindenféle programbeállítást törlök vele együtt... -
#6429 Nincs valamilyen egyszerű módszer arra, hogy visszaállítsuk az eredeti megjelenés témát? -
#6428 gtk-recordmydesktop -
#6427 srácok, tud nekem vki ajánlani egy olyan szoftvert ubira, amivel a képernyőn történteket lehet videóra venni? a tűzzel való rajzolást szeretném felvenni. -
#6426 Grub-ban a kernel sor végére próbáld beszúrni (e bill. bootloadernél) a következőt: i8042.nomux=1
Ha jó,
/etc/modprobe.d/options.conf végére írj egy ilyet:
options psmouse proto=imps
Ha nem segít, akkor ezt:
options psmouse proto=exps
Remélhetőeg valamelyik megoldja a problémádat.
Ha nem, próbálkozhatsz még ezzel: eeebuntu -
#6425 Avant Window Navigator
Cairo Dock -
#6424 A topikbanner tele van FAQ-val:D
Egyébként bátran a menü/szoftvercenterből telepíthetsz, synaptic-ból "is" lehet bátran, de ott azért nem árt ha tudod mit csinálsz. Függőségek stb. Gyakorlatilag ugyanazt látod Synapticban mint Szoftvercenterben, csak modul szinten. -
#6423 ilyen dock bart mint az OSX-ben van láttam h van Ubuntura is mi a nevük?! -
#6422 ami ebben a csomagkezelőben van bátran feltehetem nem lesz baja a rendszernek?
Van valamiféle magyar Ubuntu Faq féle? -
#6421 Sziasztok! Feltettem ASUS 1201N netbookomra a netbook remixet, azonban nem ismeri fel a touchpadot és a billt! csak usb-s egérrel tudok kattintgatni. Valamint iszonyat lassú, laggol mint a fene. Tud vki segíteni??? -
#6420 terminal
sudo apt-get install flashplayer-nonfree
vagy
menu/rendszer/adminisztráció/synaptic csomagkezelő/flashplayer-nonfree -
#6419 ubuntu menü / ubuntu szofverközpont / keresőbe flash / telepít -
#6418 Adobe flashplayert hogy tudom feltenni?? tar.gz csomag van.. -
#6417 lehet jót tesz a rendszernek a friss levegő...újraraktam,nincs már win7em mire átlépjek és van mindig netem akármit is csinok vele:D -
#6416 xampp is jó, de apt-get install apache2 php5 mysql-common mysql-server oszt sanyi, már ott is van a "localhost". Ha kérdez valamit, csak enter.
xampp-ból érdemes lehet az 1.7.1-et használni abban még PHP5.2 van, a későbbiekben már 5.3 ami alatt sok régebbi kód elhal, túl sok lett benne az újítás. (pl nincs benne =&, stb)