384

Mindenki tegyen egy X-et, emlékezve a 150 000 halottra a szökőár katasztrófában...

Ha nem értesz egyet, akkor ne írj be, de NE LÉGY KEGYELETSÉRTŐ

A Magyar Vöröskereszt felhívása az ázsiai földrengés és
szökőár áldozatainak megsegítésére. Klikk ide >>

• Cat #304
    egy földrengés okozta szökőárnak mi köze a környezetszennyezéshez? semmi
  • szando
    igen, azt nem is említettem, hogy nálunk semmi hó ott meg rekordokat döntöget a hómagasság... de van még ezeregy példa...
  • iko
    Tessék, USA-ban már havazik 14 ember meghalt...
  • szando
    nem akarlak meggyőzni, de annyit remélem te is beismersz, hogy ilyen szintű környezetszennyezés tragédiához vezet nem is olyan hosszú távon.
    nem akarok senkivel vitatkozni, én annyit látok hogy egyre több a környezeti katasztrófa részben a mértéktelen természetpusztítás miatt, meg azt amit mindenki a saját bőrén érez: itt van január közepe, a tél közepe, és még egy szem hó nem sok, annyi sem esett. és ez már nem az első év. ez mind-mind az embernek köszönhető, és ha ez így halad, akkor nem lesz jó vége.
    persze egy jégkor után újra helyreáll az élet, de azért az nem egy szempillantás...
  • St
    Ilyen hozzászólásra csak azt lehet mondani: hülye vagy.
    Buta ember butaságaival kár vitatkozni.
  • szando
    az sem aki önző és galád módon, csak a pénztől vezérelve kiírtja és megszentségteleníti környezetét? igenis a Földünk sokkal fontosabb mint 150 ezer vagy akár 1 millió emberélet, mert ezek az emberek sokkal többtől veszik el az élet jogát azáltal, hogy elpusztítják ezt a bolygót. ha ennyi áldozat kell ahhoz, hogy az emberiség végre észbe kapjon (bár kétlem hogy akár az egymillió is elég lenne), akkor azt mondom, hajrá, és az sem érdekel ha én is köztük leszek.
  • MIMACSKA
    Pont ezt írtam és nem többet! Meghalni sehogy sem jó! Talán 80 évesen mélyen elaludni, bár ez kevesek kiváltsága.

• Bandew
    Hát ilyet kijelenteni, hogy az USA-t kellett volna érje, valóban szégyenletes, de ha úgy vesszük ez még mindig megtisztelőbb, mint egy öngyilkos merénylőtől meghalni.
  • reaper4
    x
  • iko
    ...
  • MIMACSKA
    Szégyeld magad! Ilyet senki sem érdemel!!!!
  • Amiga
    X
  • Bandew
    Ez nyilvánvaló. Mindig lesznek nagyobb katasztrófák.
  • Bandew
    Én sem tudom mi fog történni, de az BIZTOS, hogy ami történni fog, az nem egy nap alatt fog bekövetkezni, mint a filmben.
  • JAST
    gyújts gyertyát
  • Dichter
    Ja, Te már átélted, hogy leállt a Golf áramlat. Értem.

Ezt senki nem tudhatja, hogy pontosan mi fog történni, ha leáll a Golf áramlat. Mindenkinek csak elméletei vannak, tudományos alapokra helyezve.
  • Vlala #287
    egy ismerősöm 12.01-kor felhívott. Felvettem, de nem szóltam bele a telefonba. Fél perc után letette. 12.05-kor visszaqhívtam, nem tudta, miért nem szólok bele...
  • HiPPoNaX
    X
  • Grenzjager
    X
  • Bandee1987
    Köszönöm mindazoknak akik részt vettek a 3 perces néma gyászban.
  • Bandee1987
    12 órakor 3 percre ti is csatlakozzatok a felhíváshoz, 3 percre aki tud, álljon le a munkával, és emlékezzen az áldozatokra...
  • Tetsuo

RESPECT
  • szando
    ez igaz, de én nem is állítottam az ellenkezőjét
    de ne offoljunk, hívjátok a 1749-et!
  • Bandew
    Persze, hogy nem alaptalan! Ezt nem is mondtam, csupán azt, hogy ha ez lejátszódna, koránt sem ilyen formában.
  • Bandee1987
    Felhívás
    Január 5-én 0 órától január 31-én 24 óráig a Matáv 1749-es segélyvonalán hívásonként 200 forinttal támogathatják a segíteni szándékozók a délkelet-ázsiai földrengés és szökőár károsultjait.
    Az adományokat a Magyar Vöröskereszt gyorssegélyként juttatja el a rászorulókhoz a Nemzetközi Vöröskereszt közreműködésével.
  • Bandee1987
    holnap délben 3 percre mindenhol megáll az élet.
  • szando
    akkor olvasd el ezt meg ezt

az alapötlet (jégsapkák elolvadása -> jégkorszak) az nagyon is valóságos

(amúgy klimatológus :D)
  • CLINT EASTWOOD9
    x
  • Bandew
    Azért nevette ki az összes tudós meg meteorológus a moziban?
  • szando
    nem egyből, de nagyon gyorsan..
    de ebbe most ne menjünk bele, a holnaputánnak nagyon sok valóságalapja volt...
  • Bandew
    Figy ez nem Holnapután! Ha leáll a Golf-áramlat, nem fog egyből szétfagyni a seggünk, mint a filmben. Ez hosszú évek lefolyása.
  • szando
    ebben csak egy dolog hibádzik, mégpedig hogy az embert egészen addig nem érdekli, hogy teljesen szétrombolja a természetet, ameddig nem szívja meg.
    majd he leáll a golf-áramlat és eljön a jégkorszak, akkor vajon hány X-et fogunk tenni? meg ki fog adakozni nekünk? a kongóiak?
  • Bandew
    De az biztos, hogy nem a Természet. :-)
  • Bandew
    Te most miről beszélsz? Egyáltalán nem lehet tudni ki követtel el azt a merényletet.
  • kretyo
    Ennek nagyon örülök ,hogy vannak azért magyarországon olyan emberek akik felmérik e természeti katasztrófáknak a súlyát!és az emberek nagyrésze próbál segíteni ki anyagilag ki ruhafélét ajáln fel ,ez igazán örömteli.de sajnos a csapások ellen az emberi erő nagyon kevés.
    a természeti erő egy hatalmmas lény amivel ember próbál szembeszállni és küzd mert a bizakodás és remény benne él minörökké.és kérem az embereket próbáljanak meg adakozni ki így ki úgy tud.Visszatérve BANDEW hozzászólására a szeptember 11.-ei merényletet fanatikus emberek követték el DZSIHÁD=szentháború őket nemérdekli ,hogy mi történik ők hiszik hogy ezzel istennek tesznek jót.Ez az ő kultúrájuk vallásuk.Nemnézik a rajtuk kívül élő emberek sorsát egyszóval PRIMITÍV egy népség ennyit szerettem volna elmondani!
  • gz8
    x
  • Bandew
    A körülményeket tekintve Szept 11. szörnyűbb, mert azt emberek követték el.
    Ha valakinek joga van életet elvenni, az a Természet.
  • szando
    most mondják a híradóban, hogy az ember is nagyon nagy mértékben felelős azért, hogy ekkora volt a tsunami.

kiírtották a természetes védelmet jelentő erdőket és korallzátonyokat. ha úgy tetszik, a természet visszavágott, és ez így fair
  • Frank99
    én is adtam fel ma pénzt.
    Felmerül bennem, hogy aki tízezreket elrakétázott 31-én mennyien vannak, akik segítenek?
  • szando
    remélem nem kapok büntit azért amit most ide fogok írni..

van egy olyan elmélet, miszerint a Föld él, és védekezik a sok kár ellen amit az ember okoz neki. gondoljatok bele, hogy manapság egyik katasztrófa éri a másikat, földrengések, de nem is akármilyek, 7-es, 8-as erősségűek, tsunami, már csak a vulkánkitörések hiányoznak...
    nem azt mondom, hogy nem sajnálom az áldozatokat, de eszerint az elmélet szerint az ember tehet az egészről csak azt sajnálom hogy nem az usát érte ez a katasztrófa, ők jobban megérdemelnék...