105
-
#65 "aztán ha elszámolják, rábasztunk" Ezen sokat röhögtem :DDD Nem mindegy neked hogy számolnak? -
#64 csak aztán nehogy mégis a fejünkre essen... kicsit közel van ez azért, aztán ha elszámolják, rábasztunk -
pipaxy #63 Teljesen igazad van.
Az itt írtak szerint pedig a következő 100 évben 10x fog egy föld-sugárnál közelebb kerülni hozzánk, nem tudom mitől olyan különleges a 29-es 70000 km. 70k-ról a Föld nem sokban tudja megváltoztatni a meteor pályáját, legalábbis ahhoz képes, amit 1 föld-sugár távolságból végezne... -
Darkboy #62 Ne ide csapódon be!!!! Me ha ide jön én lelövöm :DD
Fuck Terroristan & Meteroids!!! -
mrzool #61 "1. Már egy fél évtizeddel ezelőtt tudtak erről a bajkeverőről."
Ezt honnan veszed? Idén fedezték fel, nem hiába szerepel a nevében a 2004... -
Dr DeViLKiNG #60 nekünk amúgy se kell aggódni... a filmek szerint az ilyen meteorok mindig az amcsikhoz csapódnak be. -
Piscator #59 Nézem az írogatásokat...
1. Már egy fél évtizeddel ezelőtt tudtak erről a bajkeverőről.
2. Kevesebb, mint 1 kilométer. Ez még túlélhető, bár tényleg pusztítana lokálisan.
3. Na erre kéne Bush-ék égi armadáját fordítani. Meg a Föld összes többi hatalma is használhatná a erőművek mellett jobbra a kis atomjaikat.(Volt is az ilyen rakétákról egy közepesen hollywoodi film) Vajon legyek e pesszimista az emberiségre nézően, vagy benőnek a feje lágyunk?
4. Nem 100%-os a becsapodás. Elég sok búvóhely fekszik a Föld mélyébe. Állítólag pl az Andokban jó mély, kiterjed alagút, barlangrendszer van. Kutatni, fejleszteni kellene mindenki számára az ilyen földalatti helyeket. De nem, a barlangász, földtani munka még mindig megalázásnak számít a trásadalom szemében, nulla jutatással. Az is biztos, csak a fejesek jutnának az ilyen menhelyekre.
Na legyetek jók. -
Csaba #58 A dátumot látva elkapott a Terminator-feeling..
Tudjátok: Los Angeles, 2029-ben...
-
#57 Ezt a kamut, egy 430m-es kődarabot 70000km-ről max. teleszkóppal lehet látni, ha épp rásüt a nap. Milyen látványosságról beszélnek?
Ha belépne a légkörbe, na az látványos lenne... -
Tiby #56 Hàt gyerekek akkor lehet elköltözni a bolygorol -
morgo #55 akkor gondoljuk el hogy is tortenhet a szamolasuk. Megvizsgaljak az objektumot, es kijon, hogy valamekkora pontossaggal ez a helyzete, es ez a sebessege. Majd kesobb kapnak egy ujabb hasonlo pontossagu erteket masik helyzetrol es sebessegrol.
Minel tobb ilyen eredmenyt kapnak, annal pontosabban tudjak meghatarozni a kesobbi palyat.
Eddig se azt mondtak, hogy biztosan eltalalja, hanem hogy benne van a Fold a lehetseges utvonalak kozott. Majd ahogy szukul ez a lehetseges szoras(fizikaoran biztos mutattak ilyet peldaul resnel), amig a Fold benne van a tartomanyban, a valoszinuseg folyamatosan no. Aztan egyszer csak annyira pontos lesz a szamitas, hogy a Fold kiesik a lehetseges utvonalak korebol.
Ekkor leesik a talalati valoszinuseg.
Remelem ertheto amit irtam. -
#54 Majd leszedik egy jókis Műhód elhárító rakétával hogy sok-sok pici darabban jöjjön. :)
Ha meg nem akkor a csirkék átveszik az uralmat... -
The Termentor #53 en soha -
dez #52 bocs, 5 -
dez #51 Annyi történt, hogy beleszámoltak két másik megfigyelési eredményt is. Ennyi erővel előfordulhat, hogy újabb pár megfigyelési eredmény újfent rossz irányban befolyásolja az pályaszámításokat, nem? És egyébként sem tudnak tökéletesen pontosan számolni ennyi évre, ilyen kis objektum esetén. -
Máté008 #50 hmmm... Érdekes! -
L3oN #49 Morgo véleményét osztom. Mindenki meghal historia akkor lenne lehetséges ha mondjuk egy 10km-es kö jönne be iszonyu gyorsan. na ott már lehetne erröl beszélni. De itt csak 430m-röl van szó. Semmiképpen nem csinálna globális pusztitást -
morgo #48 mikor hallottad, hogy mindenki meg fog halni? mindossze arrol volt szo, hogy teruleti pusztitast vegezhet. -
L3oN #47 Nem lesz közelebb! Nézd meg jobban -
L3oN #46 Nos. Szvsz én sem látom esélyét a becsapodásnak. Megvizsgáltam ut poziciokat és ha lehet neki hinni akkor tényleg szép látvány lesz de nem jön be. 4.-es fokozat nem gázos? Olvasd már el mit ir le ott. Sztem nagyon is gázos. hobbi csillagász ismerösömet tegnap direkt felhivtam hogy a neten ezt a cikket kicsit bogarássza. Neki anyi volt a véleménye hogy nem lehet még ezt tudni hogy akkor mi lesz mert nagyon távlati eza dolog. Abba reménykedik hogy lesz addigra olyan fegyver ami a követ kilöki a pályárol vagy légetjük kb a felét. ha ez sikerülne nem kell félnünk. Engem csak olvasás szinten érdekel a csillagászat. Erröl a kőzetröl annyit olvastam hogy a földre nézve helyfüggően lenne hatása az életre. total pusztulást nem csinálna semmiképpen. 430mböl kb 395 m robbannna fel a földön. A többi elégne. De ha becsapodna azt megemlegetnénk.Reméljük hogy nem. Még sok minden változhat -
The Termentor #45 meteorbecsapodas meg megacunami nem lihegik egy kicsit tul ezeket??
az a baj hogy mindenkibe panikot keltenek es azt szugeraljak az agyunkba hogy barmikor johet egy tomegszerencsetlenseg es maghal mindenki es AAAAAA.
de gaz... -
#44 mondjuk az a 4 es fokozat eleve nem olyan gázos..az még eleve nem biztos becsapodás..nézd meg a linket lenntebb a skálához -
plg #43 "430 méter hosszú...", "... be fogja tölteni az eget...", "a minimális távolság 64000 és 77000 km közé tehető...". Aha.
-
mrzool #42 "ilyen gyorsan kiszivárogtatni"
Hogy egyeseknek semmi sem jó... Ha nem mondják meg, az a baj (szemét NASA, biztos titkolnak vmit!), ha megmondják az a baj (szemét NASA, már megint pénzt kérnek!)
Füstszűrős sapkád van? -
The Termentor #41 2021 be sokkal kozelebb lesz mint 2029 be. legalabbis a linken talalhato szimulacio szerint...
most akkor ez hogy van? -
raingun #40 Szerintem ez a hír is csak arra volt jó hogy több rámogatást szerezzenek az űrprogramokra. (Amit egyébként nem ellenzek)
Hiszen mi értelme ilyen gyorsan kiszivárogtatni egy, 25 év múlva lehet hogy be sem következő eseményt. -
morgo #39 szerintem meg erdemes lenne vele foglalkozni, de miert telepitenenek "vackokat" az urbe? tobbe kerulne fenntartani, mint amennyit nyernenk azzal, hogy az "elso lepcsot" mar megtettuk. -
#38 Pedig már majdnem összecsomagoltam!!!!!!!444444444 -
morgo #37 ha utana neztel volna, akkor szamodra is vilagos lenne, hogy miert tortent az, hogy folyamatosan nott a valoszinusege, majd egyszercsak majdnem nullara esett.
nem azt mondtak, hogy az eddigi szamitasok tevesek, hanem hogy a pontositasok miatt kikerultunk a lehetseges utvonalak nagy valoszinusegi korebol... -
Commandante #36 Azért nem örülnék, ha egy 25 év múlva érkező aszteroidára hivatkozva egyesek már ma elkezdenének "aszteroida eltérítő/elpusztító" vackokat telepíteni az űrbe. Nekem már az is elég, ha "megvédenek" napjaink "valós" "terrorista veszélyétől" , a holnapután aszteroidáival rá érünk holnap foglalkozni. -
#35 Nem igazán lehetne egy rakétával eltériteni...lásd tömeg+sebesség.
a raketa a felszinén robbanna, és ugye nics gázközeg ami átadná a lökéshullámot, a sugárzás meg ezek nem hatják meg...a közvetlen robbanás lökete meg kevés lenne arra hogy elmozditsa a pályájárol.szal más megoldás kell....
szerintem is kamuznak, nem akarnak pánikot.... 25 év alatt az aszteroida pályája 1000x modosulhat...erre is, arra is. :)) -
#34 Szerintem ez a hírtelen szöveg ami 2 napra jött ki, hogy nem lesz ütközés egy nagy kama. Egész egyszerűen nem akarják hogy mindenki parázzon. Egyszerűen nem hiszem el hogy egy bolygó mely ilyen veszélyes besoolást kapott 2 nap alatt már tárgytalan. Ez kama. Egész egyszerűen nem akarnak pánikot.
AMúgy ezt a hozzáállást már ismerjük pár amcsi filmből. Nahh, jön ez a bolygó szerintem csak amjd 2027-ben közlik hogy bocsi srácok tévedtünk. Mert hát sok fasza csillagász van aki 100%-os pontossággal tud számolni egy bolygó esetében, mindent figyelembe venni meg úgysem lehet. -
Jimmyke #33 Jaja az az üstökös sorozat elég durva volt. -
TommyGun #32 Tulképp az a mákunk évmilliók óta hogy van 1-2 óriás bolygónk mondjuk a Jupiter aminek akkor gravityje van hogy ami közeledik azt mind beszippantja. Persze évmilliókban mérhető egy ilyen meg persze azért sok eljuthat ide is de alapjában ha nem lenne a Jupiter akkor elég nehezen jött vólna létre a földi élet mert sokkal több aszteroida vagy egyéb cuccos repült vólna belénk.....de szerintem egy rakétával el lehet téríteni egy ilyet. -
BiroAndras #31 Itt van egy programocska, ami kiszámolja a különféle becsapódások várható hatását : Star System Collisions -
#30 Te már csak tudod.Láttad a 2000 Ft-os ruszki kukkerodon? -
eke #29 A szükséges techno. ma is rendelkezésre áll! Nem kell szétlőni csak egy kicsit eltéríteni a pályáját. Arra meg elég egy rakéta mű a felszínén. Erre már nagyon régóta vannak használható forgatókönyvek (na, nem az armaggeddon) a NASA-nak. A lényeg meg nem a gravitáció, hanem a aszteroida sebessége (ami ugyebár második kozmikus sebesség) és az a szög ami alatt becsapódik. Ha minél lapossabb annál több ideig utazik a légkörben és annál jobban ég. Esetleg egy kisseb rész fog csak becsapódni... Az tuti, hogy a világ vezető hatalmai nem ülnének a seggükön. Egyébként egy külön projekt foglalkozik ezzel. -
dez #28 Nem tért le, de picit "belengett". -
#27 Ugyan már... 2029-re Bruce bácsi potenciális koporsótöltelék lesz. -
#26 basszus a nyaralóm....