Nem lesz armageddon 2029-ben

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akkor gondoljuk el hogy is tortenhet a szamolasuk. Megvizsgaljak az objektumot, es kijon, hogy valamekkora pontossaggal ez a helyzete, es ez a sebessege. Majd kesobb kapnak egy ujabb hasonlo pontossagu erteket masik helyzetrol es sebessegrol.
Minel tobb ilyen eredmenyt kapnak, annal pontosabban tudjak meghatarozni a kesobbi palyat.
Eddig se azt mondtak, hogy biztosan eltalalja, hanem hogy benne van a Fold a lehetseges utvonalak kozott. Majd ahogy szukul ez a lehetseges szoras(fizikaoran biztos mutattak ilyet peldaul resnel), amig a Fold benne van a tartomanyban, a valoszinuseg folyamatosan no. Aztan egyszer csak annyira pontos lesz a szamitas, hogy a Fold kiesik a lehetseges utvonalak korebol.
Ekkor leesik a talalati valoszinuseg.
Remelem ertheto amit irtam.

Csirke4
Majd leszedik egy jókis Mûhód elhárító rakétával hogy sok-sok pici darabban jöjjön. 😊
Ha meg nem akkor a csirkék átveszik az uralmat...
en soha

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

bocs, 5

Annyi történt, hogy beleszámoltak két másik megfigyelési eredményt is. Ennyi erõvel elõfordulhat, hogy újabb pár megfigyelési eredmény újfent rossz irányban befolyásolja az pályaszámításokat, nem? És egyébként sem tudnak tökéletesen pontosan számolni ennyi évre, ilyen kis objektum esetén.

hmmm... Érdekes!

Morgo véleményét osztom. Mindenki meghal historia akkor lenne lehetséges ha mondjuk egy 10km-es kö jönne be iszonyu gyorsan. na ott már lehetne erröl beszélni. De itt csak 430m-röl van szó. Semmiképpen nem csinálna globális pusztitást
mikor hallottad, hogy mindenki meg fog halni? mindossze arrol volt szo, hogy teruleti pusztitast vegezhet.

Nem lesz közelebb! Nézd meg jobban
Nos. Szvsz én sem látom esélyét a becsapodásnak. Megvizsgáltam ut poziciokat és ha lehet neki hinni akkor tényleg szép látvány lesz de nem jön be. 4.-es fokozat nem gázos? Olvasd már el mit ir le ott. Sztem nagyon is gázos. hobbi csillagász ismerösömet tegnap direkt felhivtam hogy a neten ezt a cikket kicsit bogarássza. Neki anyi volt a véleménye hogy nem lehet még ezt tudni hogy akkor mi lesz mert nagyon távlati eza dolog. Abba reménykedik hogy lesz addigra olyan fegyver ami a követ kilöki a pályárol vagy légetjük kb a felét. ha ez sikerülne nem kell félnünk. Engem csak olvasás szinten érdekel a csillagászat. Erröl a kõzetröl annyit olvastam hogy a földre nézve helyfüggõen lenne hatása az életre. total pusztulást nem csinálna semmiképpen. 430mböl kb 395 m robbannna fel a földön. A többi elégne. De ha becsapodna azt megemlegetnénk.Reméljük hogy nem. Még sok minden változhat
meteorbecsapodas meg megacunami nem lihegik egy kicsit tul ezeket??
az a baj hogy mindenkibe panikot keltenek es azt szugeraljak az agyunkba hogy barmikor johet egy tomegszerencsetlenseg es maghal mindenki es AAAAAA.
de gaz...

_Atti_
mondjuk az a 4 es fokozat eleve nem olyan gázos..az még eleve nem biztos becsapodás..nézd meg a linket lenntebb a skálához

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

"430 méter hosszú...", "... be fogja tölteni az eget...", "a minimális távolság 64000 és 77000 km közé tehetõ...". Aha.
"ilyen gyorsan kiszivárogtatni"

Hogy egyeseknek semmi sem jó... Ha nem mondják meg, az a baj (szemét NASA, biztos titkolnak vmit!), ha megmondják az a baj (szemét NASA, már megint pénzt kérnek!)

Füstszûrõs sapkád van?

2021 be sokkal kozelebb lesz mint 2029 be. legalabbis a linken talalhato szimulacio szerint...
most akkor ez hogy van?

Szerintem ez a hír is csak arra volt jó hogy több rámogatást szerezzenek az ûrprogramokra. (Amit egyébként nem ellenzek)
Hiszen mi értelme ilyen gyorsan kiszivárogtatni egy, 25 év múlva lehet hogy be sem következõ eseményt.
szerintem meg erdemes lenne vele foglalkozni, de miert telepitenenek "vackokat" az urbe? tobbe kerulne fenntartani, mint amennyit nyernenk azzal, hogy az "elso lepcsot" mar megtettuk.

[HUN]PAStheLoD
Pedig már majdnem összecsomagoltam!!!!!!!444444444

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

ha utana neztel volna, akkor szamodra is vilagos lenne, hogy miert tortent az, hogy folyamatosan nott a valoszinusege, majd egyszercsak majdnem nullara esett.
nem azt mondtak, hogy az eddigi szamitasok tevesek, hanem hogy a pontositasok miatt kikerultunk a lehetseges utvonalak nagy valoszinusegi korebol...

Azért nem örülnék, ha egy 25 év múlva érkezõ aszteroidára hivatkozva egyesek már ma elkezdenének "aszteroida eltérítõ/elpusztító" vackokat telepíteni az ûrbe. Nekem már az is elég, ha "megvédenek" napjaink "valós" "terrorista veszélyétõl" <#mf3>, a holnapután aszteroidáival rá érünk holnap foglalkozni.
Kelta
Nem igazán lehetne egy rakétával eltériteni...lásd tömeg+sebesség.
a raketa a felszinén robbanna, és ugye nics gázközeg ami átadná a lökéshullámot, a sugárzás meg ezek nem hatják meg...a közvetlen robbanás lökete meg kevés lenne arra hogy elmozditsa a pályájárol.szal más megoldás kell....
szerintem is kamuznak, nem akarnak pánikot.... 25 év alatt az aszteroida pályája 1000x modosulhat...erre is, arra is. 😊)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

Sliders
Szerintem ez a hírtelen szöveg ami 2 napra jött ki, hogy nem lesz ütközés egy nagy kama. Egész egyszerûen nem akarják hogy mindenki parázzon. Egyszerûen nem hiszem el hogy egy bolygó mely ilyen veszélyes besoolást kapott 2 nap alatt már tárgytalan. Ez kama. Egész egyszerûen nem akarnak pánikot.
AMúgy ezt a hozzáállást már ismerjük pár amcsi filmbõl. Nahh, jön ez a bolygó szerintem csak amjd 2027-ben közlik hogy bocsi srácok tévedtünk. Mert hát sok fasza csillagász van aki 100%-os pontossággal tud számolni egy bolygó esetében, mindent figyelembe venni meg úgysem lehet.

Jaja az az üstökös sorozat elég durva volt. <#csodalk>

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Tulképp az a mákunk évmilliók óta hogy van 1-2 óriás bolygónk mondjuk a Jupiter aminek akkor gravityje van hogy ami közeledik azt mind beszippantja. Persze évmilliókban mérhetõ egy ilyen meg persze azért sok eljuthat ide is de alapjában ha nem lenne a Jupiter akkor elég nehezen jött vólna létre a földi élet mert sokkal több aszteroida vagy egyéb cuccos repült vólna belénk.....de szerintem egy rakétával el lehet téríteni egy ilyet.

ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net

Itt van egy programocska, ami kiszámolja a különféle becsapódások várható hatását : Star System Collisions

Dynamic
Te már csak tudod.Láttad a 2000 Ft-os ruszki kukkerodon?
A szükséges techno. ma is rendelkezésre áll! Nem kell szétlõni csak egy kicsit eltéríteni a pályáját. Arra meg elég egy rakéta mû a felszínén. Erre már nagyon régóta vannak használható forgatókönyvek (na, nem az armaggeddon) a NASA-nak. A lényeg meg nem a gravitáció, hanem a aszteroida sebessége (ami ugyebár második kozmikus sebesség) és az a szög ami alatt becsapódik. Ha minél lapossabb annál több ideig utazik a légkörben és annál jobban ég. Esetleg egy kisseb rész fog csak becsapódni... Az tuti, hogy a világ vezetõ hatalmai nem ülnének a seggükön. Egyébként egy külön projekt foglalkozik ezzel.
Nem tért le, de picit "belengett".

Esrohnoil
Ugyan már... 2029-re Bruce bácsi potenciális koporsótöltelék lesz. <#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

_Atti_
basszus a nyaralóm....

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Aha, grat. Zárt rendszerben az erõk kiegyenlítik egymást, azaz az eredõjük 0. Kicsit szemléletesebben: Próbáltad már saját megadat felemelni? Kb ugyan ezért nem tud a Föld pályája sem megváltozni a belsõ hatások által.

Mivel a Hold sokkal kissebb mint a Föld, ezért sokkal kissebb is az esély arra, hogy valami azt találja el. Úgyhogy -nagy valószínüséggel- amire valami nekimegy a Holdnak addigra már sok ilyen csapódik bele a Földbe, és akkor meg már úgysem fog érdekelni, hogy mi van a Holddal😊

A piácsba....azt hittem pedig hogy lesz.Ezt baszhatjuk!Remélem azért nemsokára lesz!
TeszteloPontHu
Igen, most is eltért a földrengés miatt.

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezőgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengőhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

cSuwwi
és mi lenne, ha úgy jönne ki a lépés, hogy a Holdat kapja telibe, nem a Földet?

Talán még rosszabbul járnánk, mintha becsapódna a Földbe.

shit happens

Sadist
Igen, csak ugye a gravitációs erõ egyenes arányosságban áll a tömeggel. Egy ilyen aszteroidának a tömege pedig elhanyagolható a Földéhez képest.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Meg lehetne állítani. Legalábbis 25 év alatt ki lehetne dolgozni a szükséges technológiát.😊 Valamilyen szinten sajnálom, hogy ez is csak egy 'vakriadó' volt - ha lenne egy valós veszély, talán felébrednének a politikusok, és nekiállnának pénzt pumpálni az ûriparba, ami persze frankón fellendítené a kutatásokat. Arról nem is beszélve, milyen (pozitív) társadalmi hatásai lehetnének egy közös, mindenkit fenyegetõ 'ellenségnek'.

Frank99
olyan kevés részét vizsgálják az ûrnek pénz és kapacitás hiányában, hogy szinte minden hónapban felreppen egy ilyen hír.
ha megkõ' dögleni, akkor csak gyorsan...

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Frank99
van, aki látta az Armageddont??

:-)))

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Mr.Macho
minek értelme van azt számítgatni, hogy belénkcsapódik-e vagy sem? úgysem tudnánk megállítani... Persze felkészülhetünk a következményekre, ha túléljük a becsapódást, de a következményeket télleg meg lehetne jósolni? Egyáltalán azt meg lehetne jósolni, hogy képesek lennénk tenni valamit a következményekellen?
😄DD dejó akkor végre nyugdijas leszek mire vége lesz a földnek 😄 2030ban jön helyette?

http://www.lohere.net - a MagyarChan

minden pénzedet elherdálod, mindet megteszel amitõl eddig féltél (beszólsz a fõnöknek, lefekszel a szomszéd feleségével, veszel 1 ferrarit), aztán szólnak, h elmarad a világvége...<#ticking><#falbav><#idiota>
akyyy
neki jön a Földnek

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

ranGer2
és mi van ha a gravitációja vonzza? 😄DDD

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

sweech
MMMMM

sweech
NEM AKAROK ILYEN KORÁN MEGHALNI!!!!

akyyy
szerintem ez má becsapódik hiába a rizsa...
Igencsak látványos lesz

meg ott vnaa végén.....ahányszor csa elhalad egy bolygó mellet, a gravitációja eltéríti.....meg szeritem az aszteroidának is van gravitije<#csodalk>

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
akkor halok meg mikor megszülettem........kereken 42 évesen ugyanazon napon😞<#szomoru1><#szomoru1>

akyyy
hey.......ne mááprilsi 13 <#ijedt><#ijedt><#ijedt><#ijedt><#ijedt>

biztosan tudod, hogy két hónap van hátra és mégis hülye híreket kommentelgetsz itt az SG-n????