1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
-
:D Ja.
Nálunk a 80-an azért nem ritka, persze kétsávos úton szeretnek a mazsolák beállni a belső sávba 50-el. Szal jobbról előzés már megszokott :D -
clio1616v #480 :D
Jó de ez nem pesten volt kisváros... amikor vezetek pesten néhány órát és hazajövök elég furcsa érzés mintha álna a forgalom, itt kevesen mennek 80al a városban...
-
Az első vezetési gyakorlatnál aztmondja az oktatók, ugorjak be az tehergépkocsiba és irány a város :P Pedig rutinpálya lett volna.
Semmi rutinom nem volt, kormány elötte utoljára 4-5 éves koromban volt a kezemben a kis pedálos autómmal :D
Mentem vagy 20-al és egy kicsit kacsáztam is jobbra-balra :D -
60-al? Bpesten feltartanád a forgalmat :D -
clio1616v #477 Én is remélem, mert a másik mazsola féle a T betűs autókban bújkál... ;D
Tudom most azzal fogtok jönni hogy te is voltál T betűs... igen voltam, de: nem 40el mentem a városban hanem 60al és nem lasstottam senkit a bénázásommal(ha jól emléxem :))) Az oktatóm azt mondogatta - remélem vizsgán lassabban mész...
Tolerancia -
sikerült a vizsga ? -
ah .. remelem nem talalkozunk autouton :) -
Nem tudom elmondani mennyire gyűlölöm őket és mennyire fel tudják b***ni az agyam! Szal ennyi.
-
clio1616v #473 Én is utálom őket, én akkor előzök ha biztos a túlélés. De egy 120 lovas 1000kg-os autó és egy 40 lovas 800kg-os kocsi (akár skoda) között van különbség, szerinted melyikkel előznék szívesebben???
Már írtam itt amikor unokatesómék Mazda teherautójukkal mentünk Pestre.. én vezettem egyszer sem előztem VAJON mér???? :DDD gec féltem 70nél jobban menni. Volt a platón 2tonna árú. -
clio1616v #472 Tudok adni contactot, ha kell. Goodyear 175/60 R13 haver most vett... Én tavaly vettem Yokohama 185/55 R15 öt a verdámra én nem spórolok az életemmel(23000 volt darabja). Én azért írtam a 5000Ft/db áras téligummát mer az is jobb, mint a semmi(a nyári illetve a 4 évszakos szar)... -
Jah, Tesco gazdaságos, meg Auchan -
de a 8-10 is olcso -
szerintem penteken az utak tele voltak "mazsolakkal" akik inkabb biztonsagos sebesseggel probaltak hazaertni meg annak dacara is, hogy ki lesznek "mazsolazva" ebben a topicban...
alapbol nem szeretem az olyan vezetoket, akik mindenaron eloznek es azt hiszik hogy a szembejovo savba is nekik van elonyuk... -
És ha a mondeós nyári gumikkal vetített? :D -
20000? Hol? Megyek, veszek két garnitúrát. Ugyanis én eddig 8000-10000 ft körül láttam DARABJÁT, és 4 db azért ugye nem árt... -
oreganyam maszik bottal, te sietnel, ezert lelepsz a jardarol, elnyom auto, oreganya odamegy hozzad, hogy mivan, erre te, elutott maga miatt egy auto, ven kurva, erre oreganya fejbevag a botjaval, es utana leirja az oreganyakat fikazo topigba, hogy ezek a mai fiatalok! -
3. bemos os is Vlalanak
4. lelovi Vlalat -
bakker, mi a fenerol vitatkoztok? ez a topig arrol szol, hogy utaljuk az olyan mazsolakat, akik 40-nel maszva feltartanak, es miattuk az arokba kotunk ki.
Tehat Vlala volt a hunyo, ha masert nem, mert neki Skodaja van, ami alapbol bun! :)))) -
de miert gondolna? -
20k?
talan darabja, nem?
de abban egyetertek veled, hogy ezen sporolnek utoljara
-
lehet, DE EBBEN a topigban a Mondeosnak van igaza! -
neked azert furcsa maniaid vannak.
gondolom meg akarod reformalni az egesz vilagot
meg taxisokkkal is beszeltel errol
szep
de mar bocs, de ki a faszt erdekel a velemenyed? -
nem biztos hogy igazunk ven, de az a topig a dinamikus vezetesrol szol, illetve azok fikazasarol, akik oket feltartjak. Mint ebben az te tetted :) -
Délre megyek rutin vizsgázni :D
aztám még 20 óra és mehetek bénázni az utakra ;]] -
Én már jártam úgy, hogy hajnal 5-kor télen vezettem, szép, sima út, semmi gond, de egy kanyar után hirtelen tükörsima jég fogadta a sofőröket :D Már hárman is egymásba voltak csúszva elöttem vagy 200 méterrel, gondoltam lassítok, én naív :) pumpálgattam azt a szerencsétlen féket (ugye 2 ütemü Wartburgon nincs ABS :P ), de kb semmit sem ért, szépen haladtam a kocsikupac felé, a mázlim az volt, hogy a jobb első kerekem ráhajtott egy kicsit a füves-salakos részre, amivel annyire letudtam lassítani, hogy éppen kikerültem az elakadásjelző háromszögüket és a többi kocsit is.
Egy barom meg elöttem sétált, majd kocogott, a végén meg már sprintelt :D Annyi esze nem volt, hogy jobbra leszaladjon az útról :) -
Nagyon helyes, a mama bablevese mindennél fontosabb. DD
Amúgy nekem is 4 téli gumim van, és sokat számít.
De ha tükörjégen mész, akkor már nem számít,
ott nem érvényesül a téligumi,
csak a vezetési rutin számít. -
Denagyon hülye vagy baze! Csúsznak az utak, az a barom meg villog, stb. Örüljön, hogy egy mokesszel megúszta -
:D Gonosz :P
Egyébként én sem szoktam repeszteni pl amikor valami törékenyt viszek, esetleg a szüleimtől kapott bablevest, nehogy kiboruljon, eltörjön :D -
Persze ha a hajtott kerék hátul van, akkor nem szóltam :D -
"ezt a téligumi dolgot kellene valahogy megoldani, hogy tényleg mindenki hajlandó legyen összevadászni legalább a 2 hajtott kerékre valót, ha már nem is 4et... "
Ezt gyorsan felejtsd el. Én is azt hittem, hogy elöl jobb a két téligumi, hátul meg maradhat a nyári. Egész addig, amíg kb 10-15-el egy kanyarban csontra keresztbeálltam a kocsimmal a tükörsima jeges úton, mert ugye kanyarodni akartam, fékeztem egy kicsit (nem padlófék nyilván) aztán az első kerekek tapadtak is, de a hátsók nem :D
Még szerencse, hogy a kutya sem járt arra kocsival késő éjjel, csak egy bácsi nézett rám furcsán, amikor a zebránál beálltam vele szembe a kocsimmal. Szal lehet, hogy jobban gyorsul, ha elől van a téli, de fékezésnél gázos. -
"Így van a srác (Vlalaa) azon volt kiakadva hogy miért úgy előzött a mondeós, lehet volt idegi gondja a srácnak amikor előtte vánszorgott(igaz nem voltam ott a helyszínen, és lehet hogy nem nagyon lehetett menni 40nél jobban) de ha egy 4évszakos gumival 40 az lehet téligumival 60. Szóval lehet a Fordosnál elpattant valami, és ez eleve nem jó magatartás."
Hát, 60-al árokba csúszott. Lehet akkor mégsem? :D
"Következtetés mindíg úgy kell közlekedni hogy másokat ne akadályoztassunk a közlekedésben."
Mit kellett volna csinálnia Vlalának? Gyorsítson ő is 60-ra? Esetleg álljon meg a jeges úton, miközben a seggén van egy másik autó?
Igaz, pofánvágni talán nem kellett volna (én egy bekaphatoddal elintéztem volna :) ), de azért szerintem Vlala nem hibázott. -
Na, találtam egy légifelvételt, ahol jártam. D
A jobb oldali úton jöttem én,
a híd előtt, és után akadtam el,
ha nem lett volna ennyi év rutinom, biztosan
az árokban kötök ki.
-
clio1616v #449 Volt erre is eső csak nem volt annyira hideg hogy megfagyjon - Szerencsére!
(Zala) -
Tegnap jó kis ónoseső volt mindenhol. P
A főutak ég egész jók voltak,
de mellékuta azok jégpályák. c
Egy helyen le kellett mennem a padkára, és
nem tudtam 100 méteren keresztül visszajönni
az útra, mert a 2 cm-es padka megvezette az autómat. Úúú
Meg volt egy kis faluban egy híd, előtte minimális emelkedő.
Megállok - erre a kocsi kezd jobbra csúszni a pdka felé,
próbálok út közepe felé menni - mégjobban a pakára csúsztam.
nagynehezen visszatolattam, és próbáltam az út másik felén menni,
mert egy szemeteskocsi már ott volt félig az árokba csúszva,
majden énis belecsúsztam.
visszafelé, meg megint nem tudtam felmenni a hídra,
kezdett volna az árokba menni a kocsim,
Aztán addig pörgettem a kereket,
amíg az annyira felemlegítette a gumit, meg a jeget,
hogy lett egy kis tapadás,
és nagy nehezen fel tudtam menni a hídra. c
-
clio1616v #447 Így van a srác (Vlalaa) azon volt kiakadva hogy miért úgy előzött a mondeós, lehet volt idegi gondja a srácnak amikor előtte vánszorgott(igaz nem voltam ott a helyszínen, és lehet hogy nem nagyon lehetett menni 40nél jobban) de ha egy 4évszakos gumival 40 az lehet téligumival 60. Szóval lehet a Fordosnál elpattant valami, és ez eleve nem jó magatartás.
Következtetés mindíg úgy kell közlekedni hogy másokat ne akadályoztassunk a közlekedésben.
Pl mész egy nagyon keskeny járdán 1 személy fér el rajta és korcsolyával mész (nyár van) nincs pénzed normális cipőre. Mész 3km/órával jön mögötted egy gyerek sportcipővel és nem fér el melletted. Ha lelépsz a járdáról elüthet egy autó. Mit csinálsz? Szerintem ha lelép a járdáról és elüti egy autó akkor nem fogsz visszamenni és megverni :DD
Elég szar lett de hirtelen ez jutott eszembe. ;P -
clio1616v #446 Igazad van, de ez a helyzet, nem mindenki ismeri vagy használja ezeket a javaslatokat, melyek nem mindig ésszerűek. -
csk Vlaláét olvastam meg egypár kommenetet, de ha valaki gyorsabb, akkor előzzön, csak a megfelelő helyzetben kéne............................ -
Garfield #444 Elég csak megnézni az eredményt a két résztvevő "működéséről":
- az egyik árokba fordított egy kocsit egy maga okozta közveszélyes helyzet után
- a másik pofonvágtott egy embert
Ha már közlekedésről van szó, akkor én a pofozkodót választom. -
Garfield #443 Senki nem foglalkozik a kresszel tehát nem aszerint kell viselkedned, hanem ami várható érted már ??? ;DDD
No, itt a gond.
Nem véletlenül találták ki azt a pár szabályt arra, hogy bizonyos forgalmi helyzetekben hogyan haladjanak az autók.
Látszik is a mai magyar közlekedési morálon: sz*rik mindenki mindenkire, megy, ahogy jónak látja, majd befékez az aggódosabb fajtája. -
clio1616v #442 A két embert közveszélyesnek mínősítem ezennel a tárgyalást berekesztem.