Utálom a mazsola vezetőket.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rezsofiz
Szerencsére nem csak önbizalom, hanem valóság.

sazl : c

rezsofiz
Jaja azt komálom én is😊

rezsofiz
Én voltam aki speciel offenzív vezetésrõl beszélt, de én az elején leírtam hogy mit gondolok ezalatt a fogalom alatt. Ma meg fogom nézni szótárban hogy mit jelent.

zakika
nem vagyok az a kimondottan gyorsan hajtos tipus, es neha meg a szabalyokat is szeretm betartani, de azert szeretek ideeben hazaterni, plane ha 300 km megyunk...

higy a diesel mehet gyorsabban is mint hetven, mazt neki kellet volna mondani

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

RelakS
Olyankor azt mondom, hogy "Mennyé' má', enné' zõdebb nem lesz!"

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

gz8
Sehol nem látom az ok-okozati összefüggést a dízelmotoros autó és a tökölés között. <#fejvakaras>

Hideg motort nem szabad pörgetni, de ha 90-nél 5-ösben nyomja, az senkinek nem árt, 2000-es percenkénti fordszám környékén nem vészes.

Aki meg nem akar 90-nel menni, az nem is fog. A tökölõsök már ilyenek, lehet alattuk akár Viper is.

Érdekes, hogy az általam megfigyelt legtöbb tötyörgõs 80-85%-ának valamilyen Opel (na jó, a márka iránti tiszteletbõl: opel) verdája van, zöldnél 2-3 s reakcióidõ, amikor más már simán megugrotta az 50-et, õk még mindig 30-cal nyünnyögnek. <#sniffles>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

zakika
multkor jottunk es kb 10 km othonrol kikanyarodik egy WV passat es csak docog 70-nel, csak docog, szembe jonnek, mi docogunk mogotte hogy mi van? hat diesel volt a draga...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Random_
Én egyszer mentem mentõ után kihasználva azt, hogy lehúzódnak. Ez még a régi felelõtlen idõszakomban volt. Ahogy az is, hogy átmentem ittasan egy füves fás szökõkutas tér sétány részén ahol napközben sok ember van.

Ez a múlt volt.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Mike
Bp-n aztán kalimpálhatsz

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

<#eljen>
1. még elmegy, szegény csak így tud; nem veszélyes
2-3-4 sajna tipikus (4-eskét már láttam billiárdozni, két falról sikerült eltennie az autót egy lyukba)
5-öskével már találkoztam, közelebbrõl is;
6. szintén sajnos tipikus, ettõl érzi magát embernek...
7. szerencsére ritka
8. 1x éves ifjú ralititán, a baj az, hogy az út nem versenypálya...
9. nem annyira veszélyes, csak ha sietsz
10. Egy kicsit kellemetlenebb, de nemég mindig nem közveszély
11. a zenehallgatási stílus olyan, mint páviánok éneke, ezzel csalogatja magához a nõstényt. Mással sajnos nem tudja. A mentõsre példát még nem hallottam, pedig van mentõs ismerõsöm.

Random_
Hogy milyen autosókat szeretek?

1. Kalapos wartburgos, megfontoltan lassan haladós, már szerencsére
eléggé kihalós.

2. Szpojleres, sportkipufogós, feketeablakos nemkilátós,
esteiscsíkszemüvegbenjárós, tenyérrelkormánytforgatós, mindigelõzõs,
huszonötéveskoraelõttbalesetbenmeghalós.

3. Tojáshéjszínûmercis (németben taxi volt) ülésbenelfekvõs,
bundesligafrizurás, kihízott taxiskülsejûs, mindig suhogósmelegítõben
levõs

4. Festékesruhában melózós, kirohadt aljú kocsiban ülésrehamuzós
bézbólsapkás alvállalkozós burkolós, hátsóülésen létrátvivõs,
számlátnemadós

5. Szolibébi aputól autótkapós, menetközben mindigtelefonalós, rendõrre
rámosolygós, ezért nembüntetõs, kocsit valahol mindig megtörõs,
tükörbenmagátnézõs

6. Pofátlanul besorolós és drosztonívül elakadásjelzõvel várakozó
hienázós

7. Ukránkamionoselalvós, huszanmeghalós, marsianikónagyonsajnalós

8. Ladárakerékfordítvafeltevõs, sárgárafestõs, koppánykipufogós
falubanszínészkedõs ötszázérttankolós

9. Idõsödõ elfehéredõkézzelkormánytfogós (kettõvel!),
ülésttotálelõrehúzó, pirosrarúzsozottas

10. Kocsitcsakvasárnapelõvevõs keresztezõdésben tanácstalankodós,
bénázós de mindenkinek integetõs ordibalós

11. Zenétkokszonhallgatós ezért a mentõmögötte húszkilométert
tízzelmenõs betegsajnosmeghalós

Szerintem...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Hellhammer
Ezzel tökéletesen egyet értek <#worship>
Mint írtam, én is voltam egy idõszakban eléggé ólomlábú és mindig sietõs, de aztán megváltoztam. Szerencsére nem egy baleset következtében, hanem csak simán elgondolkoztam, de sajnos sokan elõbb szenvednek balesetet, mint hogy átgondolják a biztonságos vezetés fogalmát.
Sztem egy erõs autó erejében nem feltétlenül az a lényeg, hogy 200-al menjen mindenhova, hanem az a jó benne, hogy pl. az érdi vagy gödöllõi emelkedõkön úgy lehet velük átmenni, hogy nem kell lejebb nyomni a gázpedált 😊 Illetve az aktív biztonságot növeli, mert könyebben lehet menekülni egy veszélyes szituból egy erõs autóval (visszaváltás - ha van rá idõ - és padlógáz) - nekem volt már olyan szitu, hogy gyenge verdával csúnya balesetet szenvedtem volna.

(lehet hogy már említettem) a múltkor a munkahelyemen majd' lekiabálták a fejemet, hogy miért megyek ötvennel a városban, miért lassítok zebra elõtt, és egyáltalán miért "akadályozom" a "forgalmat" (a forgalom kicsit nagyképû beszólás volt arra a két autóra, amely mögöttem jött, és csak az egyikük volt ólomtalpú)

A témaindítónak az alcímhez gratulálok, megjegyzem (de csak halkan) hogy volt már, hogy szokásos reggeli autókázásom során a kisebb köd és a fénylõ utak miat nem mentem többel hatvannál. Mögülem villogás, dudálás, (szándékosan nem húzódtam félre) majd az elsõ alkalommal padlógázas elõzés. Mire utolértem, segítenem kellett elsõsegélyt nyújtani, a kocsit lazán kiírták TK-ra.

Attól, hogy Nektek nagyobb teljesítményû autótok van, és kormánnyal a kezetekben születtetek, nem biztos, hogy számotokra örök élet van írva a Sors könyvében. Nem az a jó vezetõ, aki meg tud elõzni másokat (padlógázzal, üveghangon), hanem hogy senkire nézve nem veszélyes az, ahogy vezet, és alkalmazkodni tud a forgalomhoz. És néha a forgalom az az autó, ott elõttetek, hetvennel...

Random_
Szegeden a zebra csal dísz a leghasznosabb amit sokan alkalmaznak, hogy direkt nem veszik észre az autót oda se néznek. Így az autós jobban vigyáz mert látja, hogy nem figyel a gyalogos. Persze azért a gyalog kicsit figyel fél szemmel, de csak a saját biztonsága érdekében.

Volt olyan, hogy megálltam elengedni valakit az meg nem figyelt rám mert mással beszélgetett. Na ilyenkor elönti az agyam a sz@r mert ha át akar menni az úton akkor a forgalmat figyelje.

A legjobb ha gyalogosként van egy esernyõd pl. Amit szépen kiteszel magad elé. Ha nem teszed ki és elhúz elötted az autó akkor kezeddel ráütsz a kocsira és az autós kicsit legalább feleszmél mert azt kiheti mást ütöttél oda. Sajnos a gyalogosok is nagy sumákok mert ha látják, hogy elengeded akkor átmennek vánszorgóba.

Random_
Én ködlámpát csakis ködben. A többi helyzetben látok amúgy is. Tegnap este mikor bicajjal mentem anyámékhoz egy csóka lakott területen sötétben (no köd) használta, hát majd kiégett a szemem.

Nem hiába nevezik ködlámpának és nem esõ meg éjszakainak. Körben azért kell mert nélküle tényleg sokkal késõbb veszed észre a másikat.
Jó persze lát a másik, de el is kezd anyázni, miatta mert szétvakul.
Én ilyenkor szoktam felállítani a fényszórómagasságot a delikvensnek.

Marcell
Ha gyalogoskent at szeretnel menni (a zebran), a legjobb ha odaallsz a szelere, aztan egy laza intessel es egesz finom lablenditessel "leinted" a forgalmat. Legtobbszor le szokott esni (még) a (pesti) vezetoknek (is), hogy a zebra nem disznek van ott. Persze nyilvan ha latom, hogy az auto mogott nem jon senki akkor megvarom, de ha folyamatos a forgalom, akkor ez nekem mukodni szokott. Esetleg fel labbal le is lepek es ugy lenditem a kezem, hogy "igen, oda a tuloldalra szeretnek atmenni, es igen ezen a zenran itten ni".

Mike at home
akkor majd megtartalak jo emlekezetemben 😊))

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
azert a Meganbol is van fickos verzio

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
valaki javitott, hogy deffenziv, tok igaza van, deffenziv es nem offenziv

Mike at home
szvsz offenziv vezetes az, amikor balfek modjara elozok, akkor is van menekulo iutvonalam, mert inkabb az arok, vagy a szantas, mintsem a frontalis utkozes. ha meg a kornyek tiszta fa, akkor inkabb cammogok es varok, semmint, hogy osszetorjem magam

Mike at home
jaja, hanyszor van ileyn, amikor latod, hogy x cikazik, tolakodik, stb. aztan utolered a lampanal 😊))

Mike at home
jaja, az itt megjelentek kepvilenek a nagy atlagot, azt mondanam, minelk szigorubban be kene tartatni a kreszt
mindjart jo lenne az az 50km/h

Mike at home
hm, van onbizalom, dogivel

Mike at home
kimaradt az elso mondatbol a tobbszor

Mike at home
a gyalogatkelokrol

mostanabn volt szerencsem egy adott videki varosban gyalogoskent megfordulni, egesz megdobbentett, hogy megallnak nekem, es atengednek. es ha megallt a sor, senki nem elozott be a zebran. Bp-n ilyen nincs, az emeber csak akkor megy at, amikor luk van, vagy mindneki megallt

egyebkent engem autoban ulve az szokott sozrakoztatni, hogy a gyalogosok folyton atfutkosnak, meg ha baromi messze vagy is toluk

Mike at home
nem kell mindig a belsoben menni

Mike at home
az elet nagy problemai
komalom a befkezoket
ritka nagy faszfejek
de egyszer majdcsak poruljarnak, amikor valaki megtolja oket mondjuk 3.5 tonnaval

Mike at home
nagy szam, van aki egy ev alatt lenyom 100-at

Mike at home
szvsz te siman hulye vagy, 80-90-nel megy at a avasuti keresztozedesen, amikor soxor hasznosabb ott megallni?
a 130-ra meg ne verd a nyalad, mert ezzel bizony mazsola vagy te is, gondolom a 130-nal a belsoben feszitesz, ahogy illik
majd ha palyan 200 ala alig mesz akkor mazsolazz, bakker

piha, ezt az embert <#shakehead>

Mike at home
aki ideges az kozveszelyes

Mike at home
kivanom neked autokazz kicsit arrab az EU-ban
fox csodalkozni erosen
meg uj jogsiert tanfolyamra jarni

Mike at home
Suzuki miota mazsola? eddig nem tudtam, hogy bunko vagy <#shakehead>

Mike at home
a legjobb az amikor a zoldnel fekeznek ugy, hogy nincs elottuk semmi

Mike at home
na ugye, csak kerdes hogy hol. ahol a tabla szerint lehet menni 100-zal, vagy ahol te erzed ugy? es miert csak 90-100? miert nem mindjart 150? 100 csak vanszorgas

😊)) mondjuk lehet, hogy az elotted levok setakocsikaznak, es mindent alaposan meg akarnak figyelni, az osszes kis fuszalat, meg a fuben a nyuszit, a falon a pokot...

Mike at home
60-70 szerintem varosban normalis
annyival megy mindenki

Marcell
Mindenki offenziv vezetesrol beszel itt a forumban.
Nem, PONT, hogy defenziven(!) (elorelaton, mindenfele helyzetekre felkeszelve, ovatosan) kellene vezetni az offenziv (tamado, agressziv) helyett?
Most vagy en nem vagyok tisztaban a ket fogalommal, vagy ti hirdetitek magatokrol, hogy amokfutokent kozlekedtek...

clio1616v
Én akkor használok ködlámpát ha úgy itélem meg hogy szükséges... esõ hó köd füst szürkület... A kresz szerint a látni és látszani elvet kell követni.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

RelakSfromhome
Én ködlámpát csak ködben használok 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

RelakSfromhome
Majd nyomod te neki! A trabinál a 90 egy jó tempó volt, a ©kodában meg az elalvás kerülget ugyanott...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Adi
Mondjuk kedvencem mikor sok mazsola csak rám pillant pl.: Nagy Lajos király útja és Fogarasi út keresztezõdése elött azt megyek 140-et!
Erre meg a kisutcából kijönn elém, mivel csak azt látta, hogy ott vagyok a lámpa után nem messze aztán vissza nézzni luxus!😊
Azt mikor bejött a sávamba és megnézzi hol tartok akkor nyom egy satu féket és meg elcsúszok õ és a járda szegély között.....
Most ha nincs sztem abs-es akkor bassza a seggét oldalra és úgy telibe kúrom!
😞
Tanulság: ne menjél gyorsan!😊
Amúgy meg ha már vagánykodás: ködlámpát ne használjatok, mert egyben két szabály sértést követtek el ha asszem 35km-nél gyorsabban mész!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
"Fél méterre rámmászó BMW-s vagánygyerek (olyankor lelassítok)"
LOL!😄
Én sokszor megyek a bömivel és nem azzér, megyek rá a másikra fél méterre, hogy vagánykodjak, csak fékezni sincs kedvem azt így felveszem a tempóját az elöttem haladóra!😊
Mondjuk kapott már egy párszor el az ideg roham... akkor 130-140-nel repesztek!!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

FtranX
Nekem a listám a következõ:
-Õrülten hajtó, sávváltogató kamionosok (egyszer apámmal karamboloztunk is egy ilyen miatt)
-Tata+Mama aki országúton 70-el hajt a suzukijával, utána félkilóméteres kocsisor.
-Fél méterre rámmászó BMW-s vagánygyerek (olyankor lelassítok)

Amúgy én mindig annyival megyek, amennyivel még biztonságosnak érzem.

Adi
Vasuti átjáró elött 30khm/óra vagy 20 vhol!

Adi
Tudod te a KRESZT?😊

clio1616v
Én 2,5 órányi távolságra lakok Pestõl és 1 óra 10 perc a rekord, mentem vizsgázni és késésben voltam 😄 (esõ tél téligumi) amúgy a 130at ritkán lépem túl...

Sajnos vannak sofõrök akiknek ez a limit kb 70nél van. És ez nem az egyéntõl függ közvetlenül, hanem a közlekedõ eszközén.( Szándékosan nem autót írtam...)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Hellhammer
Hú, jó gyorsan pörög a topic 😊
Valaki írta, hogy minek száguldani, hisz úgy is gyorsabban ér oda, mint busszal. Az a baj, hogy ha megszokod ezt a gyorsasgáot, akkor ez lesz a normál, ehhez igazodsz, majd úgy is indulsz el. Ha közbe jön valami, akkor már lassú ez a tempó, és nyomod, akkor a gyorsabb tempót szokod meg és így tovább 😊
Velem is így volt, mikor megvettem az elsõ viszonylag erõsebb autómat: rájöttem, hogy lehet vele haladni rendesen és nyomtam neki. Ennek az lett az eredménye, hogy az addig 1,5 órás út (minden sebesség korlátozást betartva 1:45 a részidõ) Budapestre lecsökkent 45-50 percre (mondjuk erre nem vagyok büszke, mert ez jó 120-as átlagsebességet jelent, szal nyomtam neki rendesen). Aztán egyszer csak úgy jött a dolog, hogy magamba néztem egy kicsit, és rájöttem, hogy ez így nagyon nem lesz jó hosszútávon (190-200-nál azért könyebb belehalni egy olyan hibába, amit 130-nál simán kivéd az ember). Szal azóta visszavettem és normális tempóban közlekedem (talán már túl normálisban is 😊)

Random_
Mikor autóval jártam melóba szinte rendszeresen felidegeltem magam egy pár autóson. A busz ezért jobb mert ott felülök és a buszos idegeskedjen helyettem. 😊

Kit--Kat
ja ez így jogos, a közlekedés mari nélkülis nagy szar😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Taranov
Sajnos vannak olyanok, de ha én Budapest agglomerációjában lakom és minden nap 1 óráig jövök be, akkor nehogymár a kevésbé forgalmas részeken is bénáznom kelljen, mert a Mari nézi a tájat a Suzukiból.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Azért van más is 😊
Múltkor egy köcsög Kiás nõ idegesített fel. Ezért akarok majd 2 év múlva MG-t. Ledudálom a faszba, és elmegyek mellette 210-zel. (annyi a max.) Mondjuk ez csak autópályán menne, ott meg minek dudálni 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.