Utálom a mazsola vezetőket.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Élõben vhogy jobban megy 😊
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
*hihi ** *
..szeretlek, csak nem nagyon....
Az ismert úttal ami még gond lehet, az az hogy nagyon rutinból megy az ember és nem figyeli a táblákat. Pár hete egyirányúsították az utcánkat, de még most is elõfordul, hogy a nem megengedett irányból simán bejönnek a 2 stop tábla ellenére is - nem figyelik. Én már megszoktam, és egyszer parkolóból kiállva már nem is néztem abba az irányba ahonnan nem szabadna jönnie autónak, és majdnem eldurrantotta egy barom a kocsim seggét 😞
A motor úgy volt, hogy a blokk, szívósor, karburátor volt, kellett hozzá lendkerék és kuplung mert az nem volt jó a régibõl, az összes többi cucc (gyújtás, generátor, szûrõ, gyertyák stb.) mind kompatibilis volt. Többek között ezért is (na meg persze régi vágyam és szerelmem volt) döntöttem ez az autó mellett, mert elég olcsóak az alkatrészek hozzá, bár néha nehéz pár cuccot beszerezni. A motorháztetõn már ki lett javítva a hiba, ez a kép még nyár végén készült, azóta megoldódott a dolog.
Lili a kiscica neve, feleségem nincs, hanem barátnõm. A cica az övé volt. Azért csak volt, mert sajna ellopták 😞 Mondjuk azóta már szereztem neki másik cicát, az vörös és Gizmó a neve 😊
Arról van szó, hogy maszola lehet egy 500000kmt vezetett öreg ember is akinek a reflexei nagyon lankadtak... és azért megy 70el 100 helyett...
De az is igaz hogy unokatesómék Mazda teherautójával mikor mentem Pestre a 7esen nem mentem jobban 70nél mer halálfélelmem volt... Nem uraltam a kocsit nagyobb sebességnél...
Azt mondom ott ahol az ember ismeri az utat ott menjen észszerû határokon belül...
Ahol nem ott figyelje a táblákat és ha ért a jelekbõl akkor menni fog a vezetés...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
teljesen jó állapotban van a kocsi.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
és a motor is ilyen olcsó hozzá ?
akkor megérte megvenni. egy kis Gran Tourismo feeling
elég stíluos megjelenés.
És a másik oldalon a
macskád Lili ? és a feleséged ?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
mondjuk arrafelé tényleg nem kell fogni a kormányt,
mert olyan nyomvályús az út hogy magától megy
az úton a kocsi. DD
nahát õk aztán tényleg hátráltatják a lendületes vezetést
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
kb 10s-ig birta öcsém
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
ne vedd ám komolyan
mert úgyis csak azokra haragszik mindenki aki ok
nélkül hátráltatja a lendületes vezetést,
és nem figyelik hogy autójuk elõtt/mögött mi történik.
Van sok ember, aki évente csak egykétszer használja az autóját,
és arra megfelel neki az olcsóbb tipus, nincsenek túlzottigényei egy autóval szemben.
És így, mivel a Suzuki "olcsó" autó, azért ezek között az átlagnál több a mazsola autóvezetõ.
-A másik meg hogy nem azt mondom hogy mindig 80 -nal megyek
át a vasúti átjárón, lassítani is szoktam, de 55-60 -nal lassabban
még nem mentem soha.
- Mondjuk túl gyorsan sem szeretek vezetni, csak ott nyomon
a gázt, ahol szabad a pálya,
fölösleges kockázatot nem ér meg az,
hogy 20 perccel korábban odaérj valahova.
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Az 5000-es motorban azért már nem lehet panasz a nyomatékra, viszont nem is forogja szét magát 😊 Nekem is van egy ismerõsöm, neki 5.7-es V8 Camaro-ja van. 200 km/h-nál 2500-öt forog benne a motor.
"A benzinesénél sokkal nagyobb a nyomás a hengerfejben, így nem igazán tolerálja a technika a hajszolást amíg nem üzemmeleg."
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
Sógornak 5068ccm V8 firebirdje van... szal sejtem milyen lehet "kicsiben" 😄D
Nekünk volt régebben egy szívódízel Sierra, na azt hajtottuk rendesen bemelegítés nélkül is, és elég hamar megrepedt a hengerfej. Utána már odafigyeltünk rá 😊
Szal 30-al gurulok szép alapgázon 2-esben, amikor is elunom a döcögõs dolgot és mindenféle váltogatás, kuplung satöbbi nélkül szimplán lenyomom padlóra a gázpedált amire úgy reagál az autó, hogy szépen csikorogni kezdenek a hátsó kerekek 😊
Nekem nemtom pontosan hol szabályoz le, mert nem elktronikus vezérlésû a motor, szal normál értelemben vett leszabályzás nincs is. Olyan 80-85 körül szoktam váltani 3-ba, amikor már érzem, hogy fogy nagyon az erõ, és ha állatkodni van kedvem 😊
Ekkor 5500-5700-et forog a motor, ez nem nagy fordulatszám, de amúgy sem szeretem az üveghangot 😊
sazl : c
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Nekem 98-nál szabályoz kettesbõl, ott jön a 7200rpm... 50-60-ról még simán lehet csikorgatni egy padlóval.
A nyári papucsokkal lehet akár 4-5000RPM-nél is padlózni, meg kuplungot hirtelen engedni csikorgatás nélkül, de a téli virsligumikon...
Ellenben ha valaki szarakodik, azt nem birom. Pl ha a városban a hülye osztrák 30-al várostnéz, vagy a nõci 3km-en keresztül indexel jobbra, mert nem talál elég nagy (3 autónyi) parkolóhelyet magának... na akkor jön a 2-es, 7000, szívóhang.
Ezt kicsit átfogalmazom:
A defenzív vezetõ nem az aki balfaszkodik és nem mer közlekedni, azt simán mazsolának kell nevezni.
Sztem a különbség az az off és def vezetõk között, hogy az elõbbi agresszívabb bizonyos helyzetekben, kétes elsõbbségi kérdésben kiharcolja magának az elsõbbséget, nem törõdik vele, hogy magatartása esetleg zavarja a másikat a közlekedésben. A defenzív pont az ellenkezõje, azaz kétes szituációkban inkább elsõbbséget ad, elengedi a másikat, mert az a biztos megoldás.
Tipikus példa: szûk utcában a szembejövõ sáv nagy részét elfoglalja egy ott álló autó. A kresz szerint a szembõl jövõnek meg kell várnia amíg a szabad sávban nem jönnek szembe (elsõbbséget kell adnia), de mondjuk nem tudja ezt, vagy csak egyszerûen bunkó és nem törõdve a szembeforgalommal továbbhalad úgy, hogy a másik sávba is jócskán átér a kocsija. Az offenzív vezetõ ebben a szituban nem törõdik vele és nem engedi el a szembe jövõ bunkót, lesz ami lesz alapon szembe megy vele annak tudatában, hogy úgy is neki van elsõbbsége. A defenzív vezetõ lemond az elsõbbségérõl és elengedi a pofátlanul szembe jövõt tartva attól, hogy nem biztos, hogy megdná a neki járó elsõbbséget a szembõl érkezõ és baleset lehetne.
Szal az egyik a biztonságra törekszik, a másik meg a számára zavartalan haladásra. Sztem nincs kimondottan csak off vagy csak def vezetõ, mindenkinél keveredik a kettõ stílus a forgalmi szituknak megfelelõen. Mondjuk rám azért jellemzõbb a defenzív vezetési stílus (ahogy szvsz a sofõrök túlnyomó többségére is).
Nagyon soxor hallom az offenzív kifejezést(ámbár ennek ellenére tudom hogy a szó elõtagja nem feltétlenül "támadót" jelent), ami azt a vezetõt jelenti amit már vagy 100szor leírtam. Szvsz a defenzív az behúzza fülét farkát, aztán csak akkor elõz, ha 2 km tiszta egyenes..
A szavak eredeti jelentésébõl ez következik logikusan.