1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
-
Garfield #441 Szerintem Vlala szituja a tipikus ovis bunyó: az úgy kezdődött, hogy ő visszaütött.
Valaki csinál egy rendkívül balesetveszélyes szitut, majd amikor a vétlen résztvevő visszamegy, még neki áll feljebb. Az ilyen hisztivel nem lehet mit csinálni. Nem feltétlen jó ötlet a bemosás, de az ilyenekkel mit lehet kezdeni. 10 emberből 9 valszeg durvaanyázott volna (a mondeos viselkedése alapján jogosan), ami abban a helyzetben valszeg ugyanide vezetett volna.
Két eset lehetséges:
- a bemosás után lehiggad és végiggondolja az egészet, rájön miért volt ő balfasz
- nem higgad le és feljelenti Vlalát -
clio1616v #440 Bazz erről beszéltem :DDDD
Senki nem foglalkozik a kresszel tehát nem aszerint kell viselkedned, hanem ami várható érted már ??? ;DDD
-nem kell méterre pontosan elég 10000kmekben tényleg csak kíváncsiság...
Hja és én nem szoktam villogni, csak ha rendőrre akarom figyelmeztetni a társakat... -
clio1616v #439 Jégen igaz, hóban jobban tapad... bár van rá pár megoldás, hogy ne csússzon úgy...
Ma hallottam híradóban, hogy megvert egy embert egy másik pusztán abból az okból hogy nem engedte be egy parkolóhelyre.
Bemosni azért valakinek, mert valami nem tetszik... szerintem Vlalala-t nem bántotta fizikailag senki abban a helyzetben, miért kellett ütnie. Alapból lenézem az ilyen embert aki a másikat bántja fizikailag, szánalmas... és aki azt pártolja azt is. Hacsak nem bántott(ütött, rúgott stb.) téged valaki ne üsd már meg.
Arról hogy a mentő ottvan arról az a véleményem hogy egy marhaság. Szituáció engem 10 éves koromba megharapott egy kutya a kezemen és kb 80 km-re volt a korház, mégjóhogy nem a mentőre vártak a rokonaim hanem bevittek azonnal.
Vagy pl tesódnak levágja a kezét a fűrész mit csinálsz, vársz a mentőkre? ha igen sajnállak. -
Garfield #438 Mellesleg a KRESZ el(nem)felejtéséről.
Érdemes kipróbálni egy egyenrangú útkereszteződésnél azt, hogy a többi ember mennyire is emlékszik a KRESZ-re.
Előre jelzem: katasztrófális eredményre lehet számítani. -
Garfield #437 Kilométert nem tudnék írni. Cirka 55% város, 45% azon kívül.
Gyorsan én is megyek, de csak olyankor, amikor egyértelmű, hogy ha hülyeséget csinálok/nem figyelek/stb., akkor rajtam kívül nem sérül meg/hal meg más, nem teszek kárt más tulajdonában.
Aki meg neked megy előzés közben, az különösen nem fogja venni a villogást.
Ha el tudsz menni, miért villogsz ahelyett, hogy mennél, ha nem tudsz elmenni, akkor szintén minek vilogsz. Ilyen egyszerű. -
clio1616v #436 Nem az a lényeg mióta vezetsz hanem hogy mennyit...
Bocs a láma kifejezésért valóban nem ismerlek, csak azért mondtam mivel én nem azért megyek gyorsan vagy lassan mert a kresz előírja. 100%os lett a kresz vizsgám és megtanultam mindent pontosan és emlékszem is rá. Nekem csak 8 éve van jogsim és fokozatosan tanulok vezetni egy 60 lovas klióval kezdtem.
A villogás jelentheti azt is, hogy "figyelj, mert el akarok menni és vegyél már észre". Már kotábban leírtam, hogy volt pár eset amikor (szerencsére csak) majdnem nekemjöttek miközben előztem.
Megkérdezhetem hány km-t vezettél és hol? -
Garfield #435 A téligumival egyetértek.
Igazából az a gondom vele, hogy az embernek hamis biztonságérzetet ad: azt gondolhatja, hogy na, ezzel ő megtette, ami a téli közlekedéshez szükséges, pedig nem. a téli gumi lehet, hogy jobban tapad hidegben, de a jégen, havon az is ugyanúgy meg fog csúszni, ha a sofőr azt hiszi, ugyanúgy vezethet télen téli gumival, mint nyárival nyáron. -
Garfield #434 A KRESZ egy nagy szar, aki tud vezetni az mind tudja...
Ehhez talán nem fűznék hozzá semmit...
Arra próbáltam utalni, ha látom hogy valaki jön mögöttem ész nélkül, akkor csak azért, mert én szabályosan közlekedem, még el kell engednem és nem szabad hogy a jó magyar büszkeség azt sugallja, hogy menj te paraszt ha tudsz majdcsak az árokba kötsz ki.
??? Vlala hol nem engedte el?
Ha jól vettem ki, egy szimpla 2x1 sávos úton haladt, a mondeosnak nem megfelelő sebességgel. Kérdés, hogy a mondeos miért nem előzte meg és miért villogott? Nekem a villogásból úgy tűnik, hogy a sebességgel volt gondja, mert nem tudta megelőzni Vlalát. akkor viszont hiába villog, ha olyan a forgalmi helyzet, Vlala akkor sem tudta volna elengedni.
Nem szeretem az ilyen mentalitást... lehet hogy szül a felesége vagy egyszerüen rosszul van akár egy életveszélyes sérültet visz...
Aki rosszul van, az ne vezessen, hanem húzódjon le.
Sérültekhez meg ott a mentő. Aki a saját kocsiját választja, az magára vessen.
Te meg visszamész és bemosol neki hogy miért megy gyorsabban a biztonságos autójával mint a te, (szerintem legveszélyesebb) 4 évszakos szaroddal.
Ugyan olvasd mér el újra, miért ment vissza Vlala és miért lett bemosás a vége. Megsúgom, nem azért mosott be, mert a másik gyorsabban ment. (mintha nagyvonalúan figyelmen hagynál egy-két dolgot...) -
Garfield #433 Ahogy Seneca mondta anno: Ne ítélkezz arról, amit nem ismersz.
'95 óta van jogsim és vezetek is.
Hogy azóta nem felejtettem el bizonyos szabályokat? Ez inkább legyen égő annak aki viszont elfelejtette ezeket. Ezt illene tudni a KRESZ-oktatást követő 1 hónapon túl is. (Csak aztán miért csodálkzunk, amikor emberek elszállnak kanyarokban, jeges úton meg egyéb ilyen helyeken. Jaa, hogy ők már elfelejtették...)
Ha én el szeretnék menni egy úton, akkor nem villogom szanaszét az előttem levőt, hanem megelőzöm és kész.
Villogni tudomásom szerint főleg többsávos úton szoktak, amikor belső sávban haladva kellene lehúzódni és elengedni. 2x1 sávos úton a villogás a "takaroggyá' anyádba" jelzéssel egyenértékű. -
clio1616v #432 Ez a te véleményed, de kérlek indokold... kíváncsi vagyok miben nincs igazam. -
#431 jajjjjjj....és ilyenek mászkálnak az úton......jajjjjj. Már nem kötözködni akarok, de szvsz baomira nincs igazad Clio... -
clio1616v #430 Láma te se vezetsz túl régóta ha még él benned a kressz órák ismeretanyaga...
A villogásnak nem csak az az egy jelentése van, hogy "menj előttem annyival amennyivel én", hanem például jelzi hogy el szeretne menni.
Ilyenkor a figyelmes elöl haladó egy jobbra indexeléssel jelzi hogy mehet mert nem jön semmi szemből.
Nem tudom de ezt nem tanítják a kresz suliban SAJNOS...
Ezt csak sok vezetéssel lehet megtanulni figyelve az autós társak reakcióit bizonyos esetekben.
Ez oilyan mint ha valaki jelez neked 2 villanást reflektorral, akkor valószínű hogy rendőr van, esetleg a lámpád nem megfelelő, ez sötétben nem egyértelmű, de nappal csinál az ujjával 2 kis kört mellé akkor tuti rendőr és nem mutatod be neki hogy van középső ujjad... -
clio1616v #429 A KRESZ egy nagy szar, aki tud vezetni az mind tudja...
Arra próbáltam utalni, ha látom hogy valaki jön mögöttem ész nélkül, akkor csak azért, mert én szabályosan közlekedem, még el kell engednem és nem szabad hogy a jó magyar büszkeség azt sugallja, hogy menj te paraszt ha tudsz majdcsak az árokba kötsz ki.
Nem szeretem az ilyen mentalitást... lehet hogy szül a felesége vagy egyszerüen rosszul van akár egy életveszélyes sérültet visz...
Te meg visszamész és bemosol neki hogy miért megy gyorsabban a biztonságos autójával mint a te, (szerintem legveszélyesebb) 4 évszakos szaroddal. Ha neked az életed nem ér meg 4 pár gumit akkor spórolj ezen. A 4 évszakos gumi a mazsolák ismertetőjele, mert se télen se nyáron nem tapad kellően. Itt nem arról van szó hogy ki mennyit keres. Egy téligumi szett 20000forint.
Nem megbántani szerettelek volna, csupán rávilágítani néhány tévhitre. -
Garfield #428 A mondeost saját balfaszsága küldte az árokba, nem a Skoda. -
Garfield #427 A Vlala által leírtak alapján pár dolog:
1. A KRESZ-oktatás során mindenk tanult a relatív gyorshajtásról: amikor a táblának, az út típusának megfelelő sebességgel haladsz, de az egyéb okokból (pl. köd, eges úttest, stb.) az adott viszonyok közt mégis gyorshajtásnak számít.
Szerintem a jeges úton bekövetkező balesetek nagyobbik része pont emiatt következik be: megy a fickó az úton és figyelmen kívül hagyja, hogy a kocsi egész másképp viselkedik a jeges úton: pl. kanyart adott sebességgel amit száraz úton be tud venni, azt nem biztos, hogy jeges úton is vagy hogy a padlófék vagy egy átlagosnál erősebb rálépés a fékpedálra kicsit másképp működik.
2. A mondeosról: előbb indul neki az előzésnek, majd utána néz szét? Ráadásul csúszós úton? Az ilyen közveszélyes állatokat tiltsák ki az utakról (hogy önveszélyes, az nem érdekel, mindenki úgy nyírja ki magát, ahogy akarja).
2/A Milyen alapon villog? Menjen és előzze meg, de milyen alapon kényszerít másokat a saját tempójára??? Ha ő menni akar, menjen el, ne villogjon. Az ilyen szituk vezetnek a tuti balesethez: vagy a hátul pattogóval lesz valami (lásd jelen szitu), vagy a biztonságos haladásából kibillentett vezetővel történik valami. -
G_ArchAngel #426 egy kis adalék a jelenlegi (tegnapi időjáráshoz):
tegnap este az egyik kereskedelmi csatornán (nevezzük TV2-nek) bejelentkezett egy autómentő/időjós/rendőr/vagyvalamihasonló emberke és ezt mondta: "egész nap kértük a budapesti lakosokat, hogy ne üljenek autóba, ennek dacára ezen a napon volt talán a legnagyobb a forgalom"
majd ezután kapcsolták a vidéket is - egy mentőszolgálatos: "kértük az embereket, hogy ne használják járműveiket, örömmel vettük tudomásul, hogy sokan megfogadták tanácsunkat"
nem szeretném ezt tovább boncolgatni, de annyit hozzátennék, hogy Budapesten van elfogadható tömegközlekedés, ezzel szemben vidéken nincs - én a BAH-csomóponton lakom, látom mi megy végben ott nap, mint nap - hamar levontam a következtetést (taxisokkal is beszélgettem erről a témáról): változó időjárási körülmények között a budapesti autóvezetők a legamatőrebbek, és veszélyesebbek - no comment...
(akinek nem inge ne vegye magára, inkább gondolkodjon el azon, hogy miért emelkedtek meg a fővárosi biztosítási díjak...) -
#425 no persze nem azért mert megütötte...egyébként -
Vlala #424 Lehet, hogy igazatok van, de mexoktam, hogy ilyenkor mindenki 40-nel megy. A hangsúly nem a 40-en volt, hanem az előzésen... különben képzeld el, hogy mikor a reggeli eső megfagyott maradványain mindenki 40-nel csúszkál, és jön valaki 60-nal, akkor mindenki leáll, és elengedi? Mindenki egyért? Inkább egy mindenkiért...
Egyáltalán nem vagyok híve a brutális módszereknek, de van, amikor elborul az agyam.
Bűntudatot nem érezhetek a saját hülyesége után...
Olvass vissza, 4 évaszakos gumijaim vannak. Ha van jelentkező, aki vesz nekem téli gumit, akkor szóljatok. -
#423 Hály!
Lehet hogy én taho vagyok? Én Vlala-nak adnék igazat... -
clio1616v #422 Téligumid van? Anélkül felelőtlenség kimenni télen.
Ha nincs akkor ne nyomasd a skodát. A mondeo kicsit stabilabb ;D -
clio1616v #421 Bunkó voltál, meg kellett volna állnod.
Nem éreztel volna bűntudatot ha meghal?
Ha jön egy hülye mögötted aki gyorsabb nálad, azt elkell engedni, és nem feltartani. Mazsola vagy, mert nem látod át a következményeket.
Előre kell gondolkodnod, nem beállni 40re és csekkolni a visszapillantóból, hogy a szerencsetlen hogy hal meg.
Gondolom magadban elégedett voltál az eredménnyel, ha nem ez a szitu akkor bocs, de ez jött át a hozzászólásodból. -
Vlala #420 Jól elbeszéltünk egymás mellett.
1. Én dühöngtem.
2. Az út NINCS letúrva, tiszta hó az egész, 40-nél már érezhetően mászott alattam a Skoda.
4. Feltartottam? Életveszély ilyen úton többel menni!
5. Én küldtem árokba? Ő kezdett bele gondatlanul, körültekintés nélkül egy előzésbe, jobbérzésű autós ezt nyáron sem vállalta volna be. a szembejövő ki volt világítva...
6. Tudom, hol a helyem. Az úton. Ő meg úgy tudta, hogy előttem a helye.
7. Favorittal. Az is 1xx, pontosan 136L.
8. Észrevetted, hogy nem volt harmadik pont? :-) -
#419 ebebn a topikban nem a mazsolákról van éppen szó?
még jóhogy dühöngött a Mondeos, amikor egy skodás feltartotta, sőt mondhatni bekülte az árokba
én sem örülnék
egy skodás tudja hol a helye
milyen sokával nyomulsz 1xx? -
Vlala #418 Mondd ezt egy dühöngő őrültnek... -
#417 és vissza nem ütött?
és mi van ha lelő?
ennyit szvsz nem ér az egész -
Vlala #416 Általában nagyon ritkán verexem, többnyire nem én kezdem. A tahóság viszont kihozza belőlem az állatot, nem elég, hogy a barom majdnem összetörte a kocsimat, és a segítségére sietek, még neki áll feljebb? Azért kapjon már a fejéhez... na most odakapott.
Azt gondolsz rólam, amit akarsz. (csak lécci ne mondd ki :-) ) -
#415 hát, nem tudom mit gondoljak rólad... -
#414 akkor te nem elég, hogy mazsola vagy, még verexel is
nem szép
szrencséd hogy nem én voltam ott, mert akkor járkálhatnál bíróságra
-
Vlala #413 Már bocs, de aki 120-szal megy városban, annak ez megváltás. Legalább tudja, mikor, és miért hal meg. És gondolj bele, hány embert megmentek vele :-) -
#412 könnyen osztasz másoknak halált -
Vlala #411 Reggel sima 40-et jövök a város felé, (iszonyatosak az utak, talán még ez a 40 is vakrepülés volt) erre egy Mondeo villog kettőt hátulról, aztán kivágja az indexet, és kb. 60-nal elkezd előzni... aztán észervette a szembejövőt, satu, csúszás, majdnem nekemjött, szerencsére az árkot választotta. Megálltam, visszamentem, hátha segíteni kell, erre elkezd velem ordítani, hogy mi a faxomnak tartom fel, ő siet, most majdnem ütközött miattam, és nézzem meg a kocsiját. (deja vu...)
Behúztam neki egyet, és otthagytam. Kellemes Karácsonyt mindenkinek (még az ilyen marháknak is)! -
#410 ezt addig fogod gondolni, amíg egyszer nem veszel téli gumitakkor rájössz, milyen jó is az, és inkább nem eszel -
#409 wareba még nem halt bele senki, de nyári gumiba már igen. épp a minap is egy szerencsétlen -
Vlala #408 Isten nyugosztalja.
Az ilyen baromnak meg kellene mondani, hogy más is van az úton. És ha ne adj' Isten elétéved egy gyalogos, akkor mi van? Isten útjai kifürkészhetetlenek? VSZ az ilyet addig kell lelőni, amíg másokban nem tesz kárt... ő úgyis meghal előbb-utóbb...
Szép kis haverjaid vannak.
-
#407 a haverom nem aprózza el!
120 al megy a városban a főúton.... -
clio1616v #406 ez csak egy képletes volt minden autó máshogy viseli a 180at. -
Vlala #405 igen, egy másik jó pár embernek meg nincs annyi pénze, hogy az októberben vásárolt tütün lecserélje a gumikat (de nem sírni akarok) ha ez elkopik, nincs mese, külön nyári és külön téli kerekei lesznek!
Egyébként most jöttem egy városnéző autókázásról, egész jól el lehet gurulgatni. Illetve csúszkálni. -
#404 jó pár embernek nincs akkora IQ-ja hogy felfogja, hogy már eleve az ötlet is beteg..... -
#403 multkor neztem egy teli gumi tesztet es koze tettek egypar 4 evszakosat is
az eredmeny elszomorito, hogy lehet egyaltalan ilyent gyartani? -
#402 igen, ezt a 4 évszak ökörséget soha nem értettem.....