Utálom a mazsola vezetőket.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
na azé az a hülyeség faktor része is, hogy valaki annyira siet, hogy körültekintésnélkül elõzget

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Taranov
Én is utálom õket. Bénák. Õk nem nap, mint nap járnak arra, csak egyszer-egyszer, és így nincsenek tekintettel azokra, akik sietnek.
A 90-es sebességhatár maximum ugyan, de nem sokkal illik alulmúlni sem. Ráadásul rosszabb esetben az ideges emberek, akik a lassúskodó mögött mennek, elõznek és nekimennek a szembejövõknek. Az meg nem állapot, hogy néhány balfasz miatt, aki 60-nal tötyörög az emberek elkéssenek a munkából vagy akárhonnan.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Random_
Sajna a Meganosokat élbõl útálom. Közvetlen felettesemnek az van és a fószernak is az volt aki nekem jött. Bocs. 😄

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Random_
Egy lada ezerktettes volt zöld színben.
Én is megugorhattam volna, de csak mellé érve kezdett gyorsulni és köd volt nem akartam csak éppen megelõzni.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

[HUN]PAStheLoD
<#eljen><#nyes>

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Random_
Van egy görbe erre, hogy mennyire bátrak, bevállalósak a jogosítványt kapók. Az kezdetben megindult felfele meredeken majd egy csúcsot elérve csökken és a kezdeti szint alá megy le jóval.
Ezt magamon is észrevettem.

Én mindig is utáltam a tanulóvezetõket és érdekes volt belekerülnöm ilyen helyzetbe anno. Én azonban városban nem totyogtam 30-al mint a mostaniak. Rendesen 50-55-el mentem az oktató tanácsának megfelelõen.

A haverom most oktató és sajnos töbször leugatták mert mit tanít a tanulónak. PL amikor egyszer azért mert nem a villamos sínre lehúzódva kanyarodott. Mellé állt egy faszi és beszólt neki persze õ nem pofázhatott vissza mert rossz példát nem mutathat csak higadtan közölte a kresz ide vonatkozó szabályát.

Egy másik ugyanilyen esetben egy csak dudált a tanulóta, hogy miért nem a villamos sínen fordul. Erre az oktató kiszállt odament a csajhoz és valamit közölt vele meg mutogatott az meg fölidegesedett és nagy gázzal elhúzott.

Néha én is megkérdezném a mazsolákat és a ködlámpa klubbosokat, hogy Miért? Érdekelne a motiváció a logika.

[HUN]PAStheLoD
14 ? azt énse .. de 3 évvel ezelõtt igen ^.^

amúgy ha nemtudnád hány éves , akkor lehet hogy semmi kifogásod nem lenne ... ha meg hülye valaki , akkor ahhoz nem kell X évesnek lenni. A hülyeség nem korhatáros 😛

rezsofiz
De ha a 14 éves ember már több intelligenciával és ésszel rendelkezik, mint egy korának megfelelõ ember, akkor végülis miértne😊
Szerintem.

sazl : c

[HUN]PAStheLoD
gondolom ezek elõbb utóbb tudatalatti dolgokká válnak , és pl 1irányú utcában automatikusan lehúzodsz arra amerre kanyarodni akarsz .. vagy keresztezõdésben ..

Cormoran
hát, azért egy fórumon 35 évesen nembiztos hogy a 14 éves MODERÁTORt elviselném.

Szerintem :-)

rezsofiz
😄D

[HUN]PAStheLoD
Én vezettem , de az kb 5-6 éve lehetett , sikerült is elkapnom egy kerítést 😄D úgyhogy nem sok jó tapasztalatom gyûlt össze 😊

Cormoran
én csak egyszer nyomtam, kéretik ez egy LÁMA pontot nem kiosztani!

köszönöm.

Cormoran
az ilyen egy köcsög..

és azt vettem észre, hogy a Trabant és Wartburg tulajok, és régebbi kocsitulajok elõszeretettel csinálnak ilyet, és ráadásul kevesebb rizikóval ugye, mert szarért-hugyért adnak ilyen kocsikat...

Egy Renault Meganom van, szóvel nem egy nagy szó, de 98 lóerõs, és tud ugrani (csak ilyenkor szopizik is) Nem értem meg, hogy miért irritáló a régebbi autósoknak, hogy ha esetleg megelõzzük, fõleg ha úgy viselkedik, hogy meg kell elõzni...

[HUN]PAStheLoD
igen .. haver nemrég állt keresztbe a városba az egyik úton .. persze nem lett semmi baj ,de tudta hogy hülyeséget csinál

rezsofiz
Egyébként még tényleg azt bírom, látom kocsiban megy el mellettünk 170-el egy hülye, mondom apunak, hagyjad, kanyart meglátja, úgyis tövig nyomja a féket.. Na igazam is lett, miközben mi szépen motorfékkel lassultunk, és már be is értük, többek közt mer kanyarban jóval gyorsabbak voltunk... Szóval annyira nem szimpatikus ez a fajta vezetés. Sztem.

Random_
Anno mikor 97-ben vizsgáztam én elötte nem vezettem soha. Az oktató aszondja gyerünt a rutin pályára (megelõlegezett bizalom) mondom ok csak mesélje, hogy mit hogyan. A vége az lett, hogy 3 méter után majdnem belementem a másik tanulóba. 😄

Az elmélet nehezen, de ment a gyakorlat hibátlan volt. Az oktató addig tanított ameddig kellet plusz óra árán is. Még a vizsga elött reggel is voltak hibáim a vizsga meg hibátlanul sikerült.

Az osztálytársak akik már a faluban vezetgettek sorba buktak meg kivétel nélkül. Gondolom a rossz vagy hiányos tudás vagy tapasztalat miatt.

[HUN]PAStheLoD
2 sörtõl képzelegni ? ?

sztem a szellemi érettség nem függ össze azzal hogy ki hány éves , és a moderátorság nem kor kérdése .. szerintem 😊

rezsofiz
Nos igen, én egyelõre az utóbibba tartozom, decsak az vonakozik rám hogy régóta gyakorolom apucival😊
Valóban, ezek az emberek szoktak lenni a gyorshajtósok meg stbstb. Sajnos a mai fiatalság viszont egyre inkább effelé hajlik😞

rezsofiz
Egyébként sztem a kocsiban a legfontosabb egyrészt hogy jól vezessen az illetõ, másrészt a türelem. Nagyon nagyon fontosnak tartom, a türelmet.

[HUN]PAStheLoD
persze , ki az , aki tényleg nem tud vezetni és elmegy hogy megtanuljon , az öröl hogy megy az autó, és arra amerre õ akarja 😊
Aki pedig tud vezetni , az pedig csak a papírért megy el ... ált. azokkal van a baj.

Random_
Idõvel belerázódsz. Az elsõ idõkben néztem a fordulatot, hogy mikor kell váltani vagy a sebességet. Most már hallani se kell a motort mert érzem a lendületébõl.

Cormoran
valahol annak láttalak...

:-)))
de megittam két sört (lsd, már nem vezetek) úgyhogy nem vedd szívedre :-)))

rezsofiz
Nincsmit: )
: )

Random_
Pontosan!

-Figyelni kell a lámpánál is a gyalogos lámpát pl. ha porosra vált akkor nagy valószínûséggel zöldet kapsz hamarosan.
-Figyelni kell milyen autósok állnak elötted a sorban. Ha 3 autó mögé kell állni ahol van egy tanuló vagy lassú kocsi akkor inkább jobb döntés a 9 autós sor ami gyorsabban haladhat. Én egyszerre 3 autót figyelek elöttem az ablakokon keresztül mert az a biztos. Ezért én se szeretem ha valami teherautó mögé érkezek azt inkább leelõzöm.

Hétvégén kifogtam egy autóst aki országúton jól ment 80-al (köd volt) a faluban meg 40-el. Ekkor kicsit ideges lettem mert egyrészt ott nem volt akkora köd másrészt az 50-is elég jó lenne. Amikor elkezdtem megelõzni észbekapott és gyorsított és 70-el tudtam megelõzni. Most ilynekor mit tehet az ember. Vissza már nem akartam húzódni.

[HUN]PAStheLoD
valahogy úgy értem , most még _szinte_ kívülállóként, hogy felesleges "rohanni" .. mert ígyis sokkal hamarabb érünk oda mint pl. busszal .. és 90es tempó elég , fõleg amilyenek a magyar utak

[HUN]PAStheLoD
köszi :]
Egész jól megy már .. kezdek ráérezni 😄 kulpung fel közbe meg gáz aztán már megyünk is mint a nyugdíjas csiga 😛

rezsofiz
Persze, tanulásnál ez a lényeg, a türelem és a fokozatosság, nem szabad egybõl hajtani.

LittleL
az belefér, majd egyébként 3. év után lehet elég rutinod
hogy biztonságosan vezess egyedül...

és utána is csak fokozatosan lehet "vagánykodni". D

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

[HUN]PAStheLoD
mért ? én moderátor lennék ? :o

Cormoran
ennyira fiatalok a Moderátorok????

hajjaj....

:-)

rezsofiz
LOOOOOL az igen

Cormoran
lehet hogy bennt hagyta a vibrit elõzõ este <#vigyor2>

rezsofiz
Alap ; - ))

rezsofiz
<#eljen> Sok szerencsét a tanfolyamon!

Cormoran
sztem :-))

rezsofiz
Én a következõ autósokat nem szeretem:
láma,béna,lassú,lámpánálelalvós,nemengedelõzniõs,feleslegesengázt-ésféketadós,kormánykapkodós.

LittleL
biztos jó hosszúcombú lehetett a csaj. D<#vigyor><#finom>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

[HUN]PAStheLoD
Hu mazsola vezetõ .. tök jó hogy én sose megyek 60-al .. csak 40-el 😄
Persze vszleg közrejátszik az is , hogy a 6ik órán vagyok túl autóvezetési tanfolyamból 😄

rezsofiz
<#eljen>

Cormoran
egyeértünk
a 4. autómat koptatom, 35-évesen.
mondhatom hogy offenziven vezetek, lsd. nem szeretem, ha nem látom mi van elõttem, szvsz. ha lehet elõzõk. HA lehet, felesleges kockázatot sosem vállaltam. úgy 150-200 ezer km között járok, sztem lehet normálisan vezetni, indexelni, a zebránál megállni stb.ennek ellenére is. GONDOLKODNI kell, hogy mikor és hogy. ha nincs mögöttem senki, akkor nem állok meg a zebránál, mert utánam úgy is átmehetnek. Ha lámpa van, akkor a közbeesõ keresztezõdésnél úgy állok meg, hogy a piros alatt a balra kanyarodók is be tudjanak hajtani stb.. Úghogy KELL egy kis IQ a vezetéshez (IS)... :-))

LittleL
Ezzel énis egyetértek, a következõ kiegészítésekkel. D
Én a következõ autósokat nem kedvelem:

- Tata, Mama öreg vagy kicsi kocsiban ünnepek alkalmával kijutva az utakra. - kormány mögött talán évek óta nem is volt
- Anyuka gyerekkel rohan iskolába mint egy állat egyterûvel.
- Nagy autós fontosember aki siet valahova telefonnal a fején.
- Suttyó srác pl. 206-ossal vagy Golfal ,Tuning lada, Trabant gyorsul.
- Suzukis mazsolák, akik 60-nal vánszorognak egyenes úton.
- Egyszerre 6 autót elõzõ BMW -s, de nemtudja megelõzni, és befurakszik valakik közé.
- És a "szõke" nõket, akik nincsenek tisztában az autójukkal, kresszel, bizonytalanok, rutintalanok, kétkézzel fogják a kormányt.

Biztonsági övet énis szeretem, biztonságérzetet ad...

rezsofiz
Hát igen ez is szomorú. Érted engem nem zavar, rugjon be a részeg disznó, de hogy aztán kimegy az útra, és másokat is veszélyeztet... Be kéne ezeket zárni.

Random_
A turbo diesel Yaris volt élmény vezetni. Mikor a turbó beindul és hirtelen erõre kap a kicsi kocsi. 😄

Anno a régi ötösön hetente közlekedtem és a kamionosok voltak a legrendesebbek. Mindig beengednek ha szorul a helyzet és indexelnek ha tiszta a levegõ lehet elõzni.

rezsofiz
Ha nem tud megelõzni az az õ baja. Onnantól kezdve hogy elõzni kezd, minden felelõsséget vállal.

RelakSfromhome
6-os tujáról láttam csajt, telefon balban, filofax jobb-ban, kormányt meg a combjaival irányította...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

LittleL
Nálunk itt a 86 -oson , a fõúton napi 3000-4000 kamion megy el. Nem vicc.
ÉS amikor le kell kanyrodni az útról az kész mûvészet.
Ha nem jön szembe semmi, akkor kanyarodás elõtt már
át is megyek a szembejövõ sávba, nehogy hátulról belém jöjjön.

Ha meg jönnek szembõl, akkor 150 m-rel elõtte kiteszem az indexet,
és folyamatosan lassítok, hogy észrevett -e mit csinálok.

Amúgy a kamionosok tényleg dudálnak minden mazsolára.
Ha lassan mennek indokolatlanul elõtte, nyomják is a udát.

RelakSfromhome
Én meg hülyét kapok tõle, mert odalépek, erre hatszor meggondolja, hogy mi a faxot akarok. GRRRR!!!!!

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Random_
Én még akkor is indexelek ha mellékúton pusztában vezetek. Egyszerûen reflex, hogy a kormányzással az indexelés is együtt jár.

A biztonsági öv is ilyen. Nem érzem magam kényelmesen ha nincs bekapcsolva szinte idegesít. Érdekes, hogy mást meg az idegesíti ha bekapcsolva van.

Én a következõ autósokat nem kedvelem:

-Tata, Mama öreg vagy kicsi kocsiban ünnepek alkalmával kijutva az utakra.
-Anyuka nyerekkel rohan iskolába mint egy állat egyterûvel.
-Nagy autós fontosember aki siet valahova telefonnal a fején.
-Suttyó srác pl. 206-ossal vagy Golfal gyorsul.

Cormoran
valahogy úgy. rászabályoz :-)