1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
-
clio1616v #561 Aki személyautóval nem előz egy 80al közlekedő kamiont az vagy:
-nem biztos magában
-nem biztos a saját autójában
-nem biztos az előtte haladóban
vagy mind a három
vagy kettő kombinációja :D -
#560 Igen így helyes ez.
-És lehet hogy azért nem akarom megelőzni a kamiont, mert
nemsokára úgyis le kell kanyarodni a főútról.
-Vagy te már ismered az utat, és tudod hogy kanyargós rész jön,és ott
veszélyes az előzés, aki meg mögötted jön az nem ismeri az utat
és azért akar mindenáron előzni. - az had előzzön.
-Vagy egyszerűen nem sietsz sehová, és a 80-90 -nel haladó kamiont
nincs kedved megelőzni. -
#559 igy van
aki nem akar elozni, az ne alljon a megelozendo seggere
nem mindenki siet
van aki csak kocsikazik eppen passziobol -
#558 De, képzeld sokat vezetek/vezettem.
Itt most azokról van szó, akik kényelmessen beállnak egy teherautó mögé, aztán basznak előzni.
A hozzászólásod második fele meg faszság szerintem.
Ha megy elöttem egy teherautó, ami pl 100-al megy, én meg nem akarok gyorsabban menni 100-nál, akkor nem előzőm meg, de nemis megyek rá, hagyok helyet, hogy beférjenek elém, de nem állok rá a teherautó seggére. -
harcu #557 Szerintem nem túl sokat vezetsz. Ha nem húzódsz a teherautóra rá, akkor soha a büdös életben sem fogod megelőzni, mert a mögötted jövő azonnal rádelőz majd, és majd ő tapad a teherkocsira. Avagy ha mégis lenne annyi időd, hogy felzárkózz a teherkocsira, és megkezd az előzést, az minimum 1 km-eres üres szembesávot kíván, ami meg legtöbbször esélytelen.
Szóval aki nem mer ráhúzni az előtte levő teherautóra, az nem óvatos, hanem bizonytalan, és kikényszeríti a mögötte jövőkből, hogy előzzék meg, ezzel pedig veszélyes is a közlekedőkre. Az ilyeneknek adják oda szépen a közlekedés akadályozása miatt adható büntetőpontokat. Egyszóval tökéletes mazsola. -
clio1616v #556 Jó vaker :D -
#555 egyél sok Omega3 zsírsavat tartalmazó kaját (pl. hal) az a kutatások szerint csökkenti az agressziót -
Garfield #554 Tudom, csak annak kapcsán leírtam a véleményemet. -
Vlala #553 Félre ne értsd a mozgássérült parkolót, nem Rád céloztam. A Teszkóban szoktam mindig figyelni, hogy a "Családi parkoló" és a "Mozgássérült parkoló" kikkel van tele. Nagyon hanyagul kezelik. -
Garfield #552 -
Garfield #551 Garfield: ő a nagyobb :-)
Viszont ilyenkor mindig arra apellálok, hogy a leghülyébb embernek is lehetnek világos pillanatai.
Jelen esetben például azt jelenti, hogy a legkisebb koccanás esetében is felettébb bonyolult lenne kimagyarázni, hogyan is koccant össze az egyirányú utcában, forgalommal szemben egy szabályosan közlekedő másik autóval...
Ez kb. olyan, mint a mozgássérült parkoló.
Én elvből nem állok oda.
Az a legszánalmasabb, amikor a város szélén, ergo csak autóval megközelíthető hipermarket parkolójába beállnak a mozgássérült parkolóba, mert azok feltűnően üresek és azok vannak legközelebb a bejárathoz.
Szegényeknek le is törne a lába, ha oda-vissza olyan 100 métert kéne sétálniuk. -
Vlala #550 Ezzel kapcsolatban egy sztori:
egy lányismerősömmel történt, amikopr nem tudott az autójával továbbmenni, mert a belső sáv zsúfolt, a külsőben pedig hatalmas bálnamerci, vészvillogóval, a C. kategóriás sofőr mellette áll és beszélget. A lány megáll mögötte, kiszáll, és a legártatlanabb arcát elővéve megszólítja a tulajt:
"Elnézést, segítsek megtolni?"
Mondanom sem kell, a fickó barnásvörös lett, és motyogott valamit arról, hogy "mitszószbe" :-) -
Vlala #549 Figyu, a Mondeot már régen kiszedték az árokból, talán nekünk is be kellene fejeznünk. Ha Kicsim velem van péntek reggel, lehet, hogy megnyugtat. De lehet, hogy a Fordos nem tőlem kap, hanem Tőle. (rosszabbul járt volna)
Garfield: ő a nagyobb :-)
Novemberben, amikor beteg volt a Skoda, nem egyszer maradtam ott az úton, mert leállt a motor. Ilyenkor vagy önindítóval kihúzod magad az út szélére, vagy kiteszed a vészvillogót - a válasz mutogatás, villogás, megjegyzések. Sajnos annyira elterjedt a vészvillogó "kamu"-használata, hogy azokat sem veszik komolyan, akik tényleg leragadtak.
Ez kb. olyan, mint a mozgássérült parkoló. Mozgássérült-igazolványt mindenki tud szerezni, mert mindenkinek vannak idős, beteg emberek a családban. Akkor minek? Bízzunk abban, hogy csak az használja, aki tényleg béna? Bízhatunk a magyar mentalitásban... -
clio1616v #548 Jobb lett volna ha a Kicsid veled van az esetkor akkor legalább nem veszed észre mi történik. Szuper... erről beszéltem az első néhány hozzászólásomban, hogy figyelni kell nem az asszony szoknyáját nézni meg dumálni hogy mi legyen a vacsora, mert elütsz valakit, vagy kárt okozol valakinek.
A mondeósról még egy szót, te nem voltál hibás abban, hogy feltartottad és emiatt kellett manővereznie, de abban igen, hogy megütötted. Eddig sem mondtam mást, csak azt hogy én sem voltam hibás hogy nekem jött a trabis, nekem ezzel kárt okozott, de nem vertem meg, pedig több okom lett volna rá.
Az hogy beszólt neked? azt nem kellett volna meghallani. Mert ha most azt mondom keled hogy Qrva Anja'd nem hinneé mogy ezért meg kellene verned. Barbár bunkó emberek verekednek, akik nem bírják elviselni a másik embert. -
Garfield #547 Me'? Vészvillogóm nekem is van, azzal én is tudok menni, rükverce meg neki is van. -
Vlala #546 elakadásjelzővel menni? Hm, a parkolást már megszokták, azt hiszik, a vészvillogó feljogosítja őket mindenre.
Ne feledd: okos enged :-) -
Garfield #545 Ma az egyirányú utcában vészvillogót kib*szva jött velem szemben egy VW Transporter.
Mivel közel a karácsony, így az egyik üres parkolóhelyre lehúzódtam, legközelebb már nem fognak ilyen jó hangulatban találni az ilyen állatok.
A rugalmas közlekedésnek is van egy bizonyos határa... -
Vlala #544 Na hadd döntsem már el, hogy kit előzök meg és kit nem. A teherautó mögé, ha nem látom biztonságosnak az előzést, egyébként is úgy állok be, hogy egy mögöttem jövő először engem, majd visszahúzódva elém, második lépésben a truckot is meg tudja előzni.
Mégegyszer mondom, nem azért vezetek, hogy másoklat feltartsak. Ha ezeken a gyilkos, csúszós utakon a pápamobil is jön mögöttem, akkor sem fogok 35-40-nél gyorsabban menni, mert életveszélyes.
Ha visszaolvasnál, vagy valakit megkérnél rá, hogy olvassa fel neked: a Mondeost nem azért csaptam le, mert előzni akart, nem is azért, mert veszélybe sodort. Azért, mert ezek után visszamentem neki segíteni, bár nem sok kedvem volt kiszállni a hidegbe, és welkezdett velem ordítani, hogy az én hibámból most tönkrement az autója.
A saját ólomcipős hibáját ne próbálja rámkenni, mert közöm sem volt a balesetéhez, max. annyi, mint a szembejövőnek, aki ahogy jött, úgy el is hajtott persze, szép magyar szokás szerint.
Semmi szükségem arra, hogy malusba kerüljek ilyen McRae Jr-ok miatt.
Részemről ennnyi, jelentkezem büntetőpontért a téma 30. elővételéért.
Clio #530 uttsó előtti mondat: na ja, ha Kicsim velem van, én sem veszek észre semmit :-) -
#543 Namost miért Vlala miatt lett megtörve a Mondeo? Ő villogott, hogy a mondeós menjen már? Nem. A mondeós becsülte túl a lehetőségeket, és törte szarrá a kocsiját. Amikor meg befordultál, gondolom a srác érdekesebbnek találta a barátnőjét, mint az utat.
El lehet intézni úgy is, hogy ehevaze, micsináltál, vegyük fel a felvennivalót, oszt alá szolgája, vagy lehet mondeós módra vadulni is, hogy miafaszvanmáhülyeköcsög. Utóbbi esetben jogos a pofon, bár én szvsz mentem volna a dolgomra. -
clio1616v #542 Nem érted a szitut, itt nem őneki kellett volna verekednie Vlala szerint...
Vlala miatt árokba került a mondós, az én esetemben én miattam lett a gyereknek totálkáros a trabantja.
Átültetve az eseményeket, én kiszálok a Clio-ból odamegyek és a gyerek elkedett volna pampogni, hogy miattad lett totálkáros a trabim fizesd ki... Szerintem nekem több okom lett volna halálra verni, de mégsem tettem.
Érted már? Remélem igen, mert többször nem mondom el a lényeget... -
#541 Lehet, hogy a srác sem akarta letépni a fejedet? Mert énnekem az jött le, hogy Vlalának beszólt a pofa, akkor ütötte meg... -
clio1616v #540 Helyes hozzáálás. -
clio1616v #539 Ha el akarod kerülni a halált akkor lehúzódsz és elengeded az ilyen ámokfutót...
Én ezt a mondeós ügyet lezártam mivel nem voltam ott és nem ismerem a körülményeket így nem tudok okosat mondani, nekem egyedül az nem tetszett ahogy a srác eljárt, akinek megállok segíteni azt nem verem agyon meg amúgy senkit nem verek meg... -
#538 -
#537 Bunkóság, meg eleve nem kellene rámenni egy teherautó seggére (ugye követési távolság). Szal ezek nem mazsolák, hanem szimpla hüjék :D
-
#536 Dehát ő azért ment oda, hogy segítsen, csak a mondeós elkezdett kiabálni vele, hogy az ő hibája stb stb és ezért vágta pofán, nem azért mert előzőtt vagy gyorsan hajtott. Én ezért nem értem, hogy miért mondod, hogy egy suttyó paraszt, aki nem segíteni akart a mondeóson, hanem megverni.
Én konkrétan arra gondolta, hogy vezetés közben hol hibázott Vlala, mert nem gyorsított rá, nem szorította le az útról, nem azért ment 40-el, hogy feltartsa a forgalmat stb stb. -
#535 Én ha úgy adódik hogy nem tudom megelőzni a kamiont,
mert nem olyan gyors/erős a kocsim
akkor hagyok előttem elég helyet,
hogyha valaki előz, előbb elém be tudjon férni. -
clio1616v #534 Mi a véleményetek azokról akik beállnak egy 70el stabilan közlekedő teherautó mögé és nem előzik meg, mert nem merik vagy mert ráérnek... ezzel a mögöttük haladónak esélyt sem hagyva az előzésre... -
G_ArchAngel #533 eszembe jutott, honnan ismerős a nick-ed: anno a "battlefield 1942" topic színvonalát is erőssen rontottad... -
G_ArchAngel #532 Ezzel az intelligens hozzáállással Neked háztartást sem kellene vezetned, nemhogy ökrös fogatot... -
clio1616v #531 Szerintem korábbi hozzászólásaimban megtalálod a válasz, ha mégsem akkor elmondom mégegyszer... Azt kellett volna csinálnia, hogy segíteni a mondeósnak, mégha nem is miatta került árokba, és nem megütni. És mazsola sofőrnek beállítani egy topikban. Ennyi.
Vlala várjuk a következő autós élményedet. -
clio1616v #530 Ilyen hozzáállással nem fogsz egyről a kettőre jutni, nemhogy A-ból B-be.
A verdát részben örökségből részben családi segítséggel és részben saját pénzből vettem, nem hinném hogy köze lenne a mazsolázáshoz, de elmondom, hogy a kocsitz én tartom fenn és én használom én viszem szervízbe és 3 éves ;D
Eddíg egy balesetet okoztam:
Az autó 1 hónapos sem volt, vittem 2 haveromat és be szerettem volna kanyarodni egy udvarba egy egyirányú utcából, amikor hátulról nekemjött egy trabant(tuning csoda+18éves srác és barátnője).
Kapásból összehaverkodtam a sráccal adtam neki egy biztosítási papírt kitöltöttük bementünk a biztosítóhoz és kész - a verda 2 héten belül ugyanolyan állapotba került mint előtte. Igaz a hátsó ajtó behorpadt a trabi gigantikus ködlámpáitól és a hátsó spoiler benyomódott, DE NEM vertem meg, nem anyáztam, mert nem vagyok bunkó paraszt...
30as tábla, egyirányú indexeltem nem satufék és a srác arra hivatkozott nem vett észre és már nem tudott megállni :D
Nem kellene irigykedni Vlala... -
Vlala #529 -
#528 [rosszul látja] -
#527 [örül] -
#526 Észrevettem :) -
Vlala #525 [nem válaszol] -
#524 ok, vlala tema lezarva -
#523 ha te meg azt vonod le, hogy aki nem saját pénzen vesz autót, vagy nem a sajátját vezeti, az felelőtlenebb, akkor én meg gratulálok neked.
gondolod hogy a mondeós is apuci pénzén vette az autóját? -
Vlala #522 Nem csodálkozik, élvezi :-)