Utálom a mazsola vezetőket.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Szegeden a nagykörút egyik szakaszán csatornafedõt vagy mit izgatnak, a lényeg az, hogy a 2x2 sávos út egyik külsõ sávja egy helyen le van zárva.
A többség már jó idõben átsorol, mert tudja, hogy lezárás következik és abban a sávban nem tud továbbhaladni. Viszont mindig van egy-két idióta, aki ilyenkor jól belelép a gázba, elrohan az egy sávban feltorlódó kétsávnyi kocsi mellett, hogy jóval elõrébb, a lezárásnál majd bepofátlankodik.
Oszt csodálkozik, hogy senki sem engedi be.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Ezt már régen le akartam írni, hogy most ugye ez jópûr éve lett divat kishazánkabn és Szegeden meg a környélén nem is nagyon lehet elkerülni õket Algyõnél van álítólag országban egyedülálló spirál körforgalom ami olyan szar, hogy csak na. Ha az ember nem figyeli a másikat is akkor könnyen beléjönnek mert eléggé lazán kezelik a körforgalomban a sávokat és a sávváltást.
Van Szegeden kettõs körforgalom villamossal megtûzdelve na az érdekes még amikor elsõbséget kell adni a körforgalmon keresztülmenõ villamosnak és sokszor nem sikerül figyelmetlenségbõl.
Nagyon sok idióta nem indexel kifele jövet pedig a beérezõknek fontos lehet, hogy éekanyarodik a bennhaladó vagy meg kell állni mert tovább köröz.
A körforgalomban balra indexelés az idiótaság mintapéldája! Alapból elvenném a jogosítványt attól aki ilyen hülyeséget csinál mert ettõl még durvább dolgokra is képes lehet. Gondolom õ azt hiszi, hogy ha balra köröz a körforgalomban akkor balra kell indexelnie végig.
Behaladáskor indexelés! Ez nem olyan idegeísítõ viszont én csak akkor indexelek beérkezéskor jobbra, ha a következõnél ami közeli leágazás le is fordulok.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
és ez adóthat mobilozásból, utassal való beszélgetésbõl sok barom a kocsijában eszik... továbbmegyek ez IGÉNYTELENSÉG is.
Õszintén éngem nem zavar más igénytelensége és figyelmetlensége, hacsak engem azzal nem károsít valamilyen módon(egészségileg vagy monetárisan)
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Japán is. de azok az ottani autótípusok teljesem mások, idehaza ilyeneket nem árulnak,
Az Angliaival talán csak a Dél Afrikai, Ausztráliai van kapcsolatban,
bár sk néhány modell..
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
hangszóró reccs <#vigyor1>#vigyor1>
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Safranek, maga gúnyolodik velem 😊 jöjjön csak közelebb <#ravasz1>#ravasz1>
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
vagy nem néztél nagyokat, hogy ebbõl, meg ebbõl a helyzetbõl mi fog kisülni ?
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
mert ha üressé válik az út hajlamosak az emberek átmenni a jobb oldalra, megfeledkeznek az ottani helyzetrõl.
Én gondolokodás nélkül a jobb oldalon indultam volna el eleve, és onnan nagy ívben balra.
Erre a kolléga (jó, apám lehetne), aki már n éve dolgozik kinn, balra tart, majd kis ívben balra kanyarodva tova.
Ez így leírva nem nagy dolog, de odakint, az õ szabályaik szerint... Nem egy leányálom. Kissé nyersebben fogalmazva: k**** nehéz. Amit itt megtanultál, azt odakint felejtsd el.
-balra kisívben kanyarodni
- jobbra nagyívben.
- és keresztezõdésben balkézszabály. D
- autópályán bal oldalon menni, az talán nem nehéz.
- körforgalomnál bal felé kanyarodni. ÉS jobbról figyelni a kocsikat.
aki Angliában lakik és nyáron eljön M.o -ra.
És megmutatta a jobbkormányos Toyota Avensis -ét.
hát mitmondjak, eléggé rémisztõ látvány volt.<#wow1>#wow1>
semmi sem volt a megszokott helyén,
biztos szívbajt kapnék, ha azzal kellene megtanulni közlekednem.
váltó baloldalon, és ha jól emlékszem tükörképe az ittenieknek. D
index -ek, meg világításkapcsolók ugyanúgy,
de elég szokatlan volt nekem.
Azt télyleg nem értem hogy miért gazdaságos
egy autógyárnak minden egyes modellbõl megépíteni
a jobbkormányos változatot...
-nyilván azért mert azért nem elhanyagolandó piac...
Csupán egy hetet voltam kint, furcsa érzés volt beülni a bal 1-esre, és a kormány mégis az anyósülés elõtt volt...
A parkolóból kihajtás, körforgalom, kanyarodás mind-mind olyan dolog, amit egy hét alatt nem lehet csak úgy hipp-hopp megtanulni. Konvertálni kell mindazt, amit eddig tapasztaltál, és csak utána, hosszas gyakorlás után kimenni élesben.
kb 2 hónap aktív gyakorlás után (éjszaka tesco-parkoló melletti üres körforgalomban) mert bemenni egy "éles" körbe biciklivel...
rendszeresen vezetek, minden nap...
mesélte egy haverom, hogy kinnt volt Angliában egyszer, és
elmentek az unokatesója Jaguar -jával, meg a bandával diszkóba.
Persze mindenki berúgott, mint albánszamár, és
hát a barátomnak kellett vezetnie hazafelé.
Aztán egyszer csak megkérdezi unokatesót útközben, felébrsztette szendergésébõl :
- Te figyelj, jó felé megyünk ?
- Vááá ! mit csinálsz ???? Miért a jobb oldalon mész ? megõrültél ?
Azonnal menj a bal sávba !!!
még szerencse hogy nem lett baleset.
mesélj még az ottani közlekedésrõl lécci.
Mindig érdekelt milyen lenne ha egyszer arra mennék,
hogy elég lenne -e a mostanmi rutinom a közelkedéshez.
Gondolom nem tudnék közlekedni, legalább még egy embernek kéne
figyelnie elõre, hogy jól vezetek -e, rendes sávban, meg ilyenek.
egyszer olvastam, hogy a baloldali közlekedés,még
a legrutinosabb jobboldali vezetõt is megizzaszja
Én inkább szimpla tahóságnak vagy bunkóságnak nevezném ezt, nem mazsolaságnak.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Angilában (balra tarts!) mind ki-, mind pedig behajtáskor kell indexelni. Számomra a behajtáskori indexelés tûnt szerfelett illogikusnak, és tûnik annak mind a mai napig. No jó, ha szõke vagy, simán bemész a tilos irányba is, volt már kis hazánkban miatta baleset.
Ehhez tudom mindenki figyelmébe ajánlani a Magic Roundabout c. képet egy létezõ (kinti kolléga szerint több helyen is meglevõ) körforgalomról, ahol egy nagyobb, központi körforgalomba 5 (azaz öt) út vezet, és mindegyik behajtásnak külön körforgalma van. Na, az padló...
A másik érdekesség Hollandiában esett meg.
Méretes körforgalom, kétsávos - - ez még csak hagyján, de lámpával! Minden egyes ki-, tovább, illetve behajtásnál ott sasolt a lámpa: ha belül akarsz tovább menni, és pirosat kapsz, akkor a kihajtók és az eléd behajtók kapnak zöldet; ha te kapsz a belsõ továbbhaladásra szabad utat, akkor attól még kifelé mehetsz, de a behajtók kapnak pirosat.
Egy kissé necces elképzelés, mert a körforgalom pont arról szól, hogy ne legyen közlekedési lámpa a környéken, max. közvilágítás. <#hehe>#hehe>
meg bálna merci, meg mindenféle merci, dolgozni azt nem akarnak..mindegy
de hogy jogsijuk honnan van azt nem tudom,
talán a bosnyák piacról. DD
azért is van az hogy a legtöbb cigánynak az utója
picit össze van törve ?
meg van húzva az oldala mindegyiknek ?
merthogy Kreszet még nem olvastak sohasem...
Egy másik esetben a cigány nagymercis csóka mellettem volt kicsit elõrébb és elkezdte ráhúzni az autót a sávomra, hogy majd megijedek és beengedem. Én maradtam a sávomban egy kicsit se húzódtam és ezt észrevéva azonnal visszakapta a kormányt. (ez többször is elõfordul)
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
A láma ember majdnem nekem jött mellette voltam a sávban és rámhúzta a suzukiját... ez kivéd hetetlen. SATU és duda épphogy nem jött nekem...
Halkan jegyzem meg nõ volt, ez nem prekoncepció részemrõl. Csak ha nekem jött volna még meg se verhetem... 😉 mer nõt nem ütünk...
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
kicsi is, es allando baj van csak vele
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
mesélték , hogy ezek mindenhova leparkolnak , de a kéziféket nem húzzák be .. és lökdösõdnek 😄
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
ha jól belegondolok nem is emlékszem egyre sem.
De olyan kimondottan vagyány, erõszakos vezetõvel sem találkoztam,
lehet hogy keveset voltam olaszban.
egy biztos : lendületesen vezetnek.
Viszont szeretik az olaszok az Audikat, BMW -ket, Porsche- kat,
Jaguarokat, amikkel lehet ám gyorsan tépni. D
némelyik meg nem. D
És vannak két-3 dávos körforgalmak is, azok életveszéselyes lehetnek.
Én mondjuk nyaralás alatt nem tudtam rájönni, hogy milyen logika lapján mennek a körforgalomban a sávok között, de mindegy.
Én mindig megvártam amíg szabad a pálya, ezután mentem be a körforgalomba.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
*hihi ** *
Ennek tényleg semmi értelme. Az urópai általános KRESZt így elkavarni, a (jól kitalált) körforgalmat ennyire elrontani - mi ebben a logikus?
Ha Olaszországban jártok nagyon figyeljetek a körforgalom táblákra, ugyanis náluk a körforgalomba BEMENÕNEK van elsõbbsége! És úgy mesélték, hogy ez is csak néhol. Van ahol a bent lévõnek van elsõbbsége. Figyelni kell körforgalom tábla alatt az elsõbbségadás táblát is.
Azon a környéken, ahol mi jártunk, ott pechünkre a bemenõnek volt elsõbbsége. Dudáltak is ám ránk, hogy mi a fenét csinálunk. Csak azt nem értem, hogy mi értelme van ennek, hisz egy idõ után a körforgalom megtelik és egy szép dugó keletkezik. Vagy ha pl. egy bent lévõ kicsit nagyobbat fékez máris kész egy tömeges koccanás.
Ja, és csomagtartója is van hátul, mivel fektették a motort, jut hely a málhazsákoknak is :-)
hû, ez itt off...
Még tavaly a SBTC elõtt frissen épült körforgalomban jött velünk szembe egy Trabis, a buszsofõr elég nagy szemekkel nézett rá... Hiába, szokni kell az új dolgokat.
Aham Alkotmány útról van szó. Velem is volt ilyen, hogy szembe jön a birka. Én is birka voltam és ráérõs és megálltam vele szemben. Nem csináltam semmit, csak pislogtam ott rá okosan 😊 2:50 perc után unta meg és tolatott vissza (azért tudom pontosan, mert pont akkor kezdõdött egy ilyen hosszú szám, és mire vége lett akkor indult el a csóka vissza). Na erre írtam, hogy van amikor offenzív az ember és van amikor defenzív 😊
Alkotmány ót? Egyeseknek nem esett le, hogy egyirányúsították. jön a csóka Omegával, villogva dudál, hogy mit kereserk az õ sávjában, és integet, hogy most azonnal tolassak vissza (poén: elfértünk volna egymás mellett, ha egy picivel eltért volna az út közepétõl) Megsúgtam neki, hogy ez egy egyirányú út, és õ jön a rossz sávban, nem vette a lapot. Okos enged alapon kapcsoltam egy hátramenetet :-)
Az alapjárat nekem is 450 körül volt, de sajna el kellett állítani, mert akkora volt az elõgyújtás, hogy nagyon akadva indult, néha alíg bírta megforgatni az önindító. Most kisebb elõgyújtással pöccre indul, viszont eltünt az a jellemzõ alacsony fordulatú rotyogás (rotty-porotty-protty-po-po-rotty-protty-... gondolom ismerõs 😊 ), és tök normál hangja van 😞
Az a 18 centis vég hihetetlen brutál lehet. A Camraos haver meg azon szokott jókat derülni, amikor tuning oldalakon ott osztják, hogy 55-ös meg 60-as sport kipuffogó rendszer az mekkora már, neki meg gyárilag 10 centis átmérõjû végig az összes csõ az autó alatt 😊
Az alapjárat 300 körül van, és ott is bekap 16L körül 😄DD
De persze megy mint a barom. 100mph-nál még le lehet füstölni a hátsó kereket. Vagy pl hátramenetben 150m-es csikot is huztam vele 😄D
"90mph na akkor váltsunk kettesbe.."
Annak az autónak nem szabad a fogyasztását nézni. Az egyszerûen feeling autó. A rezgése, a motorhangja, minden. Nem azt mondom, hogy húdekényelmes, vagy modern, de megy...
Hátul két 18cm-es vég van rajta, és a felirat, hogy mögötte tartózkodni tilos 😊 Egy padlógáznál hanyatt is basz a füstje.