1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • Aramir
    Rokonlátogatás...
  • Aramir
    LOL!
  • Aramir
    Én a "falkákban járókról" beszéltem, természetessen nekem is van normális ismerősöm ebből a körből. De ez már offtopik.

Tehát aki pl rozzant Trabanttal jár, az nem fog vigyázni sem magára, sem másra a néhány kivételtől eltekintve? Érdekes elmélet.

• clio1616v
    De 75 év felett aki suliba jár busszal az igényes.
  • clio1616v
    Rokonlátogatóba mentek :D
    Esetleg lessél be hogy televan e dzsuhával a verda illetve koszos e.
    Lehet hogy a szomszédé a tyúk farm ;D
    A két merci a behajtóké... :)

Nemtom az igényesség az nem a mercedes, haver... nem figyeltél.

Az igényesség az nem egyenlő a gazdagsággal.
  • nemcsakfeel
    " napbarnított emberekről is annyit, hogy nem mind jár falkába és nem mindnek van ladája "
    ahogy busszal megyek suliba, látni egy burzsuj házat, előtte két új merci, a merci mellett meg tyúkok kaparnak, és a lovaskocsi, meg a putri többi része az udvaron van..
    szal akkor mit is jelent az igényesség és az igényes kocsi?
  • clio1616v
    Nem fogja utánnad csinálni elmegy szervízbe és ott szakszerűen megcsinálják, és így nem rohad szét az ajtó... nem folytatom.

Én azt mondom aki igénytelen az autójára az máshoz is igénytelen, nem fog öltönyben kiszálni egy trabiból és nem fog vigyázni másra és saját magára sem, nem azt mondom hogy nincs kivétel egyik oldalon sem...

Nem volt jó vicc, vagy én nem értem a poént.

Van néhány szerelő haverom, az egyiknek kispolákja és nagyon rendbe van az autó.

Ebből az egészből azt akartam kihozni hogy aki ad az autójára, minden szempontból... Az nem fog felelőtlenül vezetni.

A napbarnított emberekről is annyit, hogy nem mind jár falkába és nem mindnek van ladája, nemrég láttam egy családot Fiat Panda, ISO Fix gyerekülés, és nem hinném hogy nekivágná az ajtóját a te kocsidnak.

A dácsia, a régi autók közül a legnormálisabb.

És ha egy mód van rá ne utálj senkit.
  • Aramir
    Hmm... most jut eszembe, egyszer a kínai piacnál egy dácsiás megnyomta az ajtómat, miközben én parkoltam. Szerintetek kiket utáljak?
    1. az összes dácsiást;
    2. nem napbarnított "ember"társainkat, akik "falkákban" járnak :D

Barátnőm benne űlt, igy tudom, hogy milyen népség volt. Kárpit le, ajtóba belülről belerug, horpadás eltünik Na ezt csinálja utánnam egy Mercis

Szerintetek?
  • Aramir
    Egyébként a fütést és a légkondit is kell bizergálni, hogy merre fújja a levegőt, menyit stb. Szal, azzal is foglalkozhatsz éppen vezetés közben :)
  • Aramir
    Az én Wartburgomnak is csapták már neki az ajtót amíg vásároltam, és nem vagyok benne biztos, hogy egy Trabis vagy hasonló volt. Ez emberi bunkóság, figyelmetlenség, nem mazsolaság. Mellesleg a #590-es vicc akart lenni, kár, hogy nem érted :) Egyébként ha a kocsira nemis, az életemre és a többi utasom életére jobban vigyáznék, mint a kocsimra.

Televan szeméttel? Lehet, de ennek sincs sok köze ahoz, hogy ki hogy vezet.

Én hidegben-melegben ugyanúgy tudok vezetni, gondolom más is. Ha meg esetleg párás/jeges az ablak, akkor nem nyomom neki a gázt padlóig, esetleg elsem indulok, hanem lekapargatom, törlöm.

Mondom, tök felesleges dolgokon vitázunk, mert ezeknek köze nincs hozzá, hogy ki mennyire bunkó. Láttam már normális Mercist is, és bunkót is, és ez igaz a keleti kocsik tulajdonosaira is.
  • clio1616v
    Így van ha van egy 20000forintos járműved arra kevesbe vigyázol, említeném azokat az embereket akik a TESZÓ parkolókban nekivágták a 2 hetes cliomnak az ajtójukat flegmaságból vagy irigységből...

Mert igaz van jó karbantartott kispolski is, de a többség lelakott és tele szeméttel csupa kosz, szal igénytelen, mert úgy fogja fel hogy azzal Aból Bbe kell menni, guruljon és kész...

A fűtés luxus? A légkondi luxus? Lehet de amelyik autóban van azzal biztonságosabb közlekedni, mert nem azzal vagy elfoglalva hogy hidegvan vagy melegvan vagy párásazablak vagy mittudomén...

• Aramir
    Szerintem a Mercis, egy drága autóra én jobban vigyáznék :P
  • Garfield
    Szerintem meg ez a bullshit...

Azért csak gondold át egyszer egy józan pillanatodban, hogy vajon ki vezet visszafogottabban?

Egy régi, kis teljesítményű, biztonsági szempontból fejletlen kocsi sofőrje?
    Egy új, hárombetűs elektronikai kütyükkel és légzsákkal telezsúfolt, erős mocijú kocsi sofőre?

Nos?
  • Garfield
    Az öreg autóval max. lassabban, óvatosabban megy az ember, nem pedig aggresszíven, türelmetlenül.

Mellesleg a sofőr vezetési rutinját nem kéne keverni az autó életkorával. A te esetedben a sofőrt kéne fikázni.
  • Garfield
    HOgy bullshit vagy sem, elég ha megnézed, milyen autók előznek ész nélkül és mennek, mint az állat.

Megsúgom, feltűnően sok lesz köztük a nagy értékű, modern autó.
  • Aramir
    Miért? Jól vezetni csak jó gyorsulással és nagy végsebességgel lehet?
    Mert a többi csak luxus szerintem (fűtött utastér :D )
  • clio1616v
    Igaz, de ezenbelül az öreg autó körlátozza a fiatalt a jó vezetésben.
  • Aramir
    Mondom, embertől függ, nem kocsitól :)
    Öreg autónak lehet fiatal soförje is, fiatal autónak meg öreg sofőrje :P
  • clio1616v
    Szerintem meg ez a bullshit...
    Lehet, hogy te ilyen vagy, ugyanis mindenki magából indul ki... de a tapasztalatom azt mutatja, hogy az öreg autónak az öreg sofőrjei télen nagykabátba alig mozgástérrel vezetnek.

Egy öreg múltkor nem adott elsőbbséget és majdnem belémjött, satuznom kellett.

És még ő mutogatott... Szóval hiába idős valaki a rutin alá rendelődik a kornak és a leromlott reflexeknek... és így mazsola kategóriába sorolódnak.
  • Garfield
    Szerintem a skoda warburg lada és trabi sofőrök a legtürelmetlenebbek, mert ha lelassítja őket egy gyalogos vagy biciklis dudálnak mutogatnak mert utánna nehezen tudnak utánna elindulni...

Ez hülyeség.

Akinek ilyen öreg autója van, az már ismeri és tud is haaldni vele. "nehezen tudnak elindulni" ... pffff ...

Nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy minél újabb (és drágább) egy autó, annál türelmetlenebb, arrogánsabb a sofőrje. Gondolom, úgy áll hozzá, hogy a kocsijában erős a moci, televan mindenféle biztonsági felszereléssel, egyszóval csak a másik húzhatja a rövidebbet.
  • Aramir
    "Szerintem a skoda warburg lada és trabi sofőrök a legtürelmetlenebbek, mert ha lelassítja őket egy gyalogos vagy biciklis dudálnak mutogatnak mert utánna nehezen tudnak utánna elindulni..."

Hát, én pont az ellenkezőjét tapasztalom :( de ez lehet azért is, mert az említett gépkocsik kezdenek "kihalni" az utakról.
    Pl menyasszonyomra a zebrán egy mercis dudált rá :/
    Bár szvsz inkább a sofőrtől függ, hogy milyen vérmérsékletü, ha idegsokkos, akkor tökmindegy, milyen kocsival megy.

A bicikliseket meg nemigazán kedvelem (kresz nem ismerete, világítás teljes hiánya stb.)
  • RelakSfromhome
    Évekig trabit vezettem (4ütemű limuzin), és azóta a ©kodában 90-nél majdnem el akarok aludni :D néha 110-120 körül kapok észbe, mert a megszokottnál hangosabb a motor :)
  • RelakSfromhome
    Ezért rühellek pesten teherautó vagy bármilyen puttonyos, magas, stb mögött menni, még ismerős terepen is.
  • RelakSfromhome
    izé... asszem 64, fejből mondom.
  • LittleL
    Nekem is skodám van. D
    Egy Felicia pick up, hűtőkocsival nyomulok. DD

Azért ezzel meg kell gondolnom, hogy mikor előzzek.
    Kell hogy legyen 200-300 méteres belátható szakasz. Úú
    És ha szállítok, márpedig általában szállítok vele
    hisz azért van, akkor meg már eleve sokkal
    visszafogottabban kell vezetnem.

ezért ha átülök a Fiat Palio -ba , 100 Le
    Akkor meg nyomom neki, mint állat,
    ilyenkor érzem szabadnak magam.
  • clio1616v
    igen, tegnap ment előttem 10!!!!!!-el 3 fát szállító autós, akármilyen türelmes vagyok persze hogy megelőzöm 8 sec az autó gyorsulása 100ra, 50el simán előzhető ilyen autó, arra 1be kihuzatva 2-3se alatt fennvan.

nincs kockázat.

Megnézném a türelmes srácot aki írta megelőzné e :D
  • Mike at home
    felfogtam mirol beszelsz, aki raer, nem er utol semmit

ha 90-nel megyek, es utolerek vkit aki 70-nel maszik, meg johogy megelozom
  • clio1616v
    ha az anyóshoz utazol akkor eleve nem kell előznöd, mert nem érsz utol senkit :D
  • clio1616v
    Én arról beszélek, hogy speciális eset mész az úton 90el, és utolérsz egy 70el közlekedőt és meg kell oldanod, hogy újra tudj haladni 90el.

Az hogy türelmes meg ráér abban benne van hogy nem bízik magában, mert ha ráérsz akkor előtte miért mentél gyorsabban, ha nem mentél volna gyorsabban mint ő akkor nem éred utol ;D

Szerintem a skoda warburg lada és trabi sofőrök a legtürelmetlenebbek, mert ha lelassítja őket egy gyalogos vagy biciklis dudálnak mutogatnak mert utánna nehezen tudnak utánna elindulni...
  • Mike at home
    hany pacis?
  • Mike at home
    vagy az anyosahoz utazik, es minel kesobb akar odaerni :)
  • Mike at home
    mondjuk a teherautotol nem lehet latni, az is igaz
  • RelakSfromhome
    [nembaj, kétéves fabia, megy mint golyó :D]
  • Aramir
    [csak viccelt :P]
  • RelakSfromhome
    Nem bántani a ©kodákat, nekünk is az van! :P
  • Aramir
    Esetleg Skoda :D
  • Aramir
    Vagy biztos az autójában, hogy nemtudja megelőzni :D
    Pl kispolszki :P
  • Garfield
    Jó, tudom, ez utóbbi manapság nem trendi a közlekedésben, de azért próbáljuk meg elképzelni.
  • Garfield
    Vagy türelmes?
  • Garfield
    Vagy ráér?