1481
Utálom azokat, akik 60- 70 -nel vánszorognak előttem egyenes úton.
  • Garfield
    Egyszer Ferihegyről mentem Szegedre éjjel és Kiskunfélegyházától Szegedig jött mögöttem egy szívbajosabb német Porsche Cayenne.
    Azért volt "szívbajos" - legalábbis a magyar viszonyokhoz képest -, mert nem nagyon akart kockáztatni és nem akart megelőzni az 5-ös úton, jó volt neki az én 90-100-as tempóm.

Namármost egyfelől a Porsche fényszórója magasabban van az átlagásnál; másfelől a szupi kis magyar út miatt valszeg a megemelt pozícióban volt a Cayenne karosszériája. Az eredmény? A Cayenne lágy, hullámzó rugózása miatt olyan volt a KKFélegyháza-Szeged szakasz, mintha stroboszkóp lenne mögöttem...
  • Sadist
    Hát igen, úgy valahogy :D
  • Vlala #639
    "még pont nem világít a szemedbe, de egy kisebb bukkanótól vagy kátyútól már igen" tehát a tökéletes magyar utakon állandóan villog :-)
  • Sadist
    Amikor hátul vagy utánfutóval valami nehezet szállítasz olyankor illik is normálisan beállítani a fényszórót. Az is rohadt idegesítő tud lenni, amikor olyan magasságra van állítva, amikor még pont nem világít a szemedbe, de egy kisebb bukkanótól vagy kátyútól már igen. Ilyenkor olyan, mintha villogna neked.
  • Vlala #637
    A Favón lehet, én mindig lejjebb állítom, ha többen vagyunk, vagy nehezet szállítok. Az az idegesítő, amikor elvakít, villantom a távot, ezzel tompit kérek tőle, erre "megnyugtatásul" közli a táv felvillantásával, hogy ez a tompija... ezzel ugye ki vagyunk segítve. (Persze ilyenkor le kellene esnie, hogy talán rosszul van beállítva a lámpa, de hát az ő autója tökéletes, azzal hiba nem lehet.
  • Aramir
    Nade fényes nappal??? :D
  • Lteebee
    Néha ezen kapom magam én is, ha már nagyon fáradt vagyok és kicsit fáj a szemem és esik az eső és este van és a szembejövő nem az útra világít, hanem a szélvédőmre, vagy a kocsi fölé.

Tényleg.
    Az emberek tudják, hogy lehet állítani a fényszórómagasságot?
    Nem dácsijára gondolok, hanem olyan autókra, amikben biztosan lehet.

• Vlala #634
    Nehogy megsértse a menetszél a fényezést :-)
  • Aramir
    Nekem a kedvencem, amikor megy elöttem egy kocsi, megy pl 100-al, aztán amikor jönnek szembe, akkor lelassít 70-80-ra, amikor semmi nemjön szembe, akkormeg visszagyorsít 100-ra :D
    Amikor nemjön semmi szembe, ezlőzném, csakhát gyorsít, persze mire én is felgyorsítok és előzném, addigra persze megint jönnek szembe, és újra lelassít, argh... A falra tudnék mászni!
    Nőket szoktam látni így vezetni :D
  • Vlala #632
    A hölgy valószínűleg azt tanulta, hogy "a megkülönböztető jelzést használó gépjárműveket kötelesek vagyunk elengedni, e célból a tábla, illetve lámpa jelzéseit is felül kell bírálni!" és az ilyenkor szokásos "körültekintően menjünk a kereszteződésbe" metódust alkalmazta. Az, hogy utána visszatolatott? Kedvesen mosolyogtató, mert MOST ment át a piroson. Igaz, háttal, de MOST követett el szabálysértést.

ŰÁltalában toleráns vagyok a lassú vezetőkkel szemben, de reggel majd' egy percig nyomtam a dudát egy hüle 70-es banyára, aki a kereszteződésnél balkézszabály alapján kikanyarodott elém egy Suzukival (alig látott ki a kormány fölött), aztán végig 25-30-as tempót szeretett volna diktálni. Lakott területen belül még jól van, nem zavarom, nem sietek. (hasonló az eset a Mondeoshoz, de egyáltalán nem volt csúszós az út) de kiértünk a faluból, egyáltalán nem gyorsított, akkor már kapcsoltam az indexet. Előzni akartam, erre a boszorka kihúzódott a felezővonalon kívülre, és kacsázott előttem egy sort. Ezt eljátszotta háromszor, aztán idegbe jöttem és ráléptem a dudára... majd' egy perc folyamatos kürt kellett hozzá, hogy leessenneki a szitu, és utat engedjen.
  • RelakS
    Ehh, mit látok tegnap a gödöllői HÉV Rákosfalva megállónál lévő kereszteződésben.

Jönnek mennek a tűzoltók, mintha mi sem lenne természetesebb, mikor pirosra vált a lámpa. Egyenes sávok dugig, egy piros fiat meg a balrakanyarodóban egyedül, de ugye neki is piros. Jön a tűzoltókartársakat szállító egyterű, villog mint egy karácsonyfa, ordít mint a próbanéger az aluljáróban, és jön rendesen, merthát ugye nem vacsizni mentek (bár lehet, hogy egy-két szalonnát megsütöttek oltás előtt ) A piros miatt ugye a hármason leállt a forgalom, keresztbe meg a szirénázás miatt nem ment senki. Namost a fiatban lévő csaj micsinál? Szépen LASSAN megindul a gyalogátkelőre, a KÜLSŐ sávok felé. A tűzoltós autó lelassít, nagy nehezen elmegy a tyúk mellett, majd továbbhajt, mire a csaj még VISSZATOLAT.
    Lehet, hogy hülye vagyok, de ha én ott a csaj helyében vagyok, és balra akarok fordulni, akkor még mikor a vinnyogás messze van, nagygázzal befordultam volna balra, piros ide vagy oda...
  • LittleL
    Na, ma is láttunk egykét mazsola vezetőt, Bécsben.

rossz sávban állt a nő egy Audival.
    át akart menni a külső sávba, de nem tudott, vagy
    nem volt elég rámenős, és emiatt állt a belső sáv,
    és egy csomó ember nem tudott kikanyarodni egy parkolóból,
    aztán végre megoldódott.
  • clio1616v
    Igyál ne vezess :D
  • Frank99
    amúgy király a sok csillag.
    csak van, akinek hátul van:-)))
  • Frank99
    az autósoknál nem illik dicsekedni, a neten is a b*zik irogattyák, milyen gép alatt nezetnek...a "SZTEM" hülye az aláírásod....

:-()
    amúgy ne vedd a szívedre.
    a 3 TUBORG teszi :-)
  • clio1616v
    Vlala, nincs harag ugye... :D

Boldog szülinapot, sokat fiatalodtál...

• ReTeK
    lesz még az is (csak picit késik)
  • LittleL
    Hát nem itthon, az biztos. D
  • Garfield
    OFF:

December 25-én gyengus napfényben kiballagtam az erkélyre, megnézni a hőmérőt:

+8 fok.

Vazze. Ez durva.
  • RelakSfromhome
    Norvégia
  • Dzsini
    jég? hó? melyik országban laksz? :DDDD
  • ReTeK
    viszont ha esik a hó biztos előbukkan 1 bicajos , aki pont a tükörjégen próbál meg előtted nagy ívben keresztbe lekanyarodni
  • Garfield
    Igazságügyi orvostan fakultáción mesélta tanár, hogy nálunk az alföldi kis falvakban katasztrófális a helyzet.

Halálos gázolás tárgyaláson volt már olyan, hogy a vádlott elmondta, hogy ment éjjel és csak annyit látott, hogy néha-néha mintha felvillanna valami fehéres folt, aztán egyszercsak elcsapta szegény mamókát.
    Kiderült, hogy a villogó fehér folt a mamóka "szokásos" szurokfekete ruhája alól a pedáltekerés során elő-elővillanó fehér alsóruhája volt...
  • Dzsini
    dehogynem :o)
    bár rajtam van fényvisszaverő, meg a biciklin is, meg elöl-hátul villogó, és már kinéztem városi közlekedésre egy szép sárga világítós mellényt :)
  • Sadist
    Az eső az inkább jó, mert olyankor a biciklisek nem merészkednek ki
  • LittleL
    De még rosszabb ha este van ugye,
    meg esik az eső, köd van ?
    esetleg még párás az ablak is belülről. DDD

Egyszer jöttem haza Veszprémből, este, 50 m-ig lehet ellátni ködben.
    és még eső is esett. az szép volt.

• Sadist
    A legjobb az a kivilágítatlan biciklis fekete dzsekiben.
  • balumaci
    Nálunk itt a faluban vagy egy őrült gyerek, neki van lámpája, ködlámpája, indexe sőt még neoncsöve is :D
    kissé elvetemült :D
  • balumaci
    Jaja, én is úgy szoktam, csak úgy 3/4 éve van jogsim, de már ígyis majdnem elütöttem egy biciklist, meg két gyalogost, mert basznak akármilyen akár fényvisszaverő cuccost felvenni.
    Ha meg éjjel elbasok egy részeget, aki az út közepén mászkál a kivílágítatlan autóúton, akkor a rendorség még engem kúrogat seggbe...
  • LittleL
    Ja, hányszor megijedtem már énis, amikor hirtelen előtűnt a semmiből
    egy biciklis éjjel. P

Ezért megyek éjjel a bal kerékkel a felező vonalon,
    vagy az út közepén, ha nem jön semmi.
  • Sadist
    Igen, sajnos ez ilyen. 10 biciklisből 9 biztos nem használ lámpát. Legalább annyit megtehetnének, hogy egy egyszerű prizmát felszerelnek. Az még nem is fogyaszt semmit, nem kell elemet cserélni benne, mégis tisztes távolságból észre lehet venni.
  • LittleL
    De már megpróbáltam ezt a problémát is megoldani,
    mindig úgy állok meg, hogy nem kelljen tolatni,
    mert az sokszor életveszélyes.

Nem csak a biciklisek miatt, hanem a többi
    autós miatt is, azok sem figyelnek erre általában,
    úgy gondolják, hogy még átférenk mögöttem...
  • LittleL
    A biciklisekre is rá lehet mondani sokszor,
    hogy mazsola módon vezetnek.

Például éjjel amikor nincsenek kivilágítva,
    az életveszélyes, és ha még sikerül is elgázolnod
    akkor te vagy a hibás.

Vagy amikor tolatok hátrafelé az áruszállítómmal,
    és a biciklis rám sem hederít, pedig észrevehetné, hogy
    egyszerűen nem látok ki hátrafelé.
    Hányszor volt már, hogy tolatok szépen lassan
    és látom a visszapillantóban, hogy ott slisszol egy
    éppen egy biciklis.

Ilyenkor lenne kedven kiszállni a kocsiból, és jól kioktatni,
    hogy: "Hol jár az eszed ? Nem látod, hogy nem tudok hátrafelé kilátni ? "

persze sosem szállok ki.....
  • LittleL
    Boldog Szülinapot Vlala, és Mazsolamentes vezetést.
  • Sadist
    Boldog szülinapot Vlala
  • Aramir
    Tényleg 75-80 év közötti vagy? Tudom nem illik, csakhát a kiváncsiság :D
  • clio1616v
    Igen és ez a topic arról szól aki kivétel...
    Én nem általánostottam.

Ja és a nyudíjasnak nemcsak a tanítás ingyenes, hanem a buszbérlet is :D
  • nemcsakfeel
    Nyugdíjasoknak ingyenes az oktatás!

nem is a mercire mondtam hogy igényesség de mekkora,, csak azelőtt azt írtátok hogy hát milyen szar aki dácsiázik és hasonló szinvonalú kocsikkal jár. hát az a bizonyos merci tulaj sem jobb..
  • Aramir
    Na, fekszem.
    Kellemes karácsonyt mindenkinek!
    És baleset mentes vezetést :)
  • Aramir
    Egyébként abban igazad van, hogy aki igényes a kocsijára, az jobban is vigyáz rá, viszont a gyors nyugati kocsik nem egyenlő az igényességgel. Lásd tyukfarm melletti Mercik. És asszem akikre Garfield meg én gondolunk, azok ez utóbbi csoportból kerülnek elő.