Egymillió dollár a természetfeletti erők birtokosainak
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Természetesen az orvostudomány keresi a mélyebb okokat, mármint kutatások formájában, csak épp a hétköznapokban, a rendelõkben nincs erre idõ (csak egy felületesebb szinten), a legtöbb ember nem is értené meg, nem foglalkozna vele, stb. Már rengeteg esetben kiderült, hogy amit az oknak hittek, az is csak egy okozat. A problémák gyökere a pszichében van: lelki, érzelmi, (tudati - bár ez ma sokaknak semmit sem jelent, ezért zárójelben írom) problémák, stressz, stb. Nézz utána jobban Selye János munkásságának, és onnan elindulva az gyógyászat (ide értve a pszichológiát is) utóbbi pár évtizede ilyen irányú fejlõdésének, ha érdekel a téma.
Nem a társadalmi hatásaira gondoltam, hanem csak a tudományos vizsgálatra. Az egyértelmû bizonyításhoz jó lenne erõs, stabil hatást produkálni.
"Egyébként van bizonyíték ha nem is konkrétan az emberi telepátiára <...>"
Sajnos a legtöbb ilyen kísérletet nem megfelelõ körülmények közt végzik, így nem lehet kizárni a tévedés, vagy csalás lehetõségét.
Egyébként van bizonyíték ha nem is konkrétan az emberi telepátiára de valami hasonlóra az állatvilágban, a kísérletekben egy házinyúl kölykeit ölték meg távol az anyaállattól és az bár nem tudhatott róla mégis megérezte valahogy mert kissebb sokkot kapot ilyenkor.
És ez idõ alatt az alternatív, és "természetfeletti" gyógyászat nem sokat fejlõdött, és inkább veszített népszerûségébõl.
A következtetés szerintem egyértelmû : Az orvosok mégis jók valamire.
Az más kérdés, hogy a helyzet sokkal jobb is lehetne.
A modern orvostudománynak azért vannak más vitathatatlan érdemei is. Az egyik legfontosabb a fertõzõ betegségek elleni harc. Egyrészt az antibiotikumok, és a védõoltások sikere elég egyértelmû. Bár az antibiotikumoknál ez ma már nem egészen egyértelmû. A másik dolog pedig a megelõzés. Mivel tudjuk, hogy mi okozza a betegségeket, sokszor meg tudjuk elõzni õket. Például a fertõzések ellen egyszerûen a tisztaság a legjobb fegyver (és még a mellékhatásai is pozitívak). De sok más betegséget is könnyen megelõzhetünk, amiket régen a rossz munkakörülmények, a rossz életkörülmények, a rossz táplálkozás, a veszélyes anyagok, stb. okoztak. Teljesen persze nem lehet megszüntetni az okokat, de nagyon sokat értünk már el.
A statisztikák ezügyben teljesen egyértelmûek. Az utóbbi 100 évben drasztikusan javult az emberek egészsége. Pl. a várható élettartam majdnem háromszorosára nõtt.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Nagyon kevés a korrekt kutatás ezekben a témákban, és azok többnyire negatív eredményt hoznak. Egy olyan projektrõl tudok, ami tényleg alapos és teljesen korrekt kutatást végzett (sajnos a link már nincs meg). Õk azt hozták ki, hogy ugyan az effektus létezik, de olyan gyenge, hogy a gyakorlatban teljesen használhatatlan, csak laboratóriumban mutatható ki. Ezzel meg az a bajom, hogy egy ilyen gyenge effektusnál mindíg fennáll a tévedés lehetõsége, bármilyen alaposak is voltak. Az lenne a jó, ha sikerülne jelentõsen felerõsíteni a jelenséget.
"A pi-víz természetesen kémiailag H2O, de a molekuláris kötései mások, mint a sima víznek. Úgy tudom, ma már nem rejtély a dolog. Ha egyátalán az volt."
Én nem tudok róla, hogy a H2O-nak többféle molekuláris kötése lehetne. Ha meg mégis az lenne, az semmi perc alatt kimutatható egy átlagos laborban, és innentõl kezdve az egész bizonyított, tudományos tény.
Nekem pont az a bajom az ilyen para dolgokkal, hogy soha nincs egyértelmû eredmény.
az eü rendszernek alamizsnát vetni mindíg olcsóbb, mint az embereknek rendes pénzt adni, rendes körülményeket biztosítani.
Egyesek meg még jól is járnak, a sok betegember rengeteg gyógyszert zabál föl, rengeteg orvosi mûszert, egyéb szolgáltatást igényel. Hányan bezárhatnák a boltot, ha csak feleennyi lenne?
Ezek aztán, pl a gyógyszer gyárosok szépen elkezdenek visszahatni az orvosokra is, mit írjanak fel, mit ne.
És a kör bezárul.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Személy szerint jobbnak tartom az eféle dolgokkal kapcsolatban a Monroe Intézet-féle hozzáállását, mint az Uri Geller és Co. szintû (saját vélemény!) sarlatánságot..
Sajnos nem igaz, hogy az orvosok az esetek többségében mindent megtesznek a gyógyulás érdekében. A legtöbb orvosnak hiányosak az ismeretei, pontosabban le vannak maradva (persze idõhiányra panaszkodnak, valójában csak akkor bõvítenék az ismereteiket, ha kényszerítenék õket).
Jó, akkor az összes orvos azon dolgozik, hogy megdögöljünk, és különben sem értenek a gyógyításhoz, ez elvitathatattlan... <#idiota>#idiota>
Miért? Miért vagy olyan biztos benne, hogy megérdemli, hogy így beszélj róla? Teljesen és végérvényesen kizárod azt a lehetõséget, hogy nem csaló?
Egy elõadását láttam személyesen, ahol mindenfélét állított (gondolatott olvasott, pozitív aurájával feltöltötte a jelenlévõket, stb.), de nem sikerült semmi olyasmivel elõállnia, amely meggyõzött volna arról, hogy emberfeletti képességei vannak. Mondhatnám, hogy olyan szinten szkeptikus vagyok, hogy talán csak immunins vagyok rá, de a baj ott van, hogy akkoriban még hittem az ilyen dolgokban.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
"De azt a nézetett nem fogadom el, hogy az orvos az egy szükséges rossz, aki csak a pénzre hajt. "
Asszem kezdenek keveredni a dolgok. Egy orvos lehet marha emberséges meg minden. Mint ahogy egy smasszer is lehet az, és mielött a zuhanyzóban segbeb.sz vazelinnel is bekeni a farkát, hogy ne fájjon. Szal, az orvos akkor se fogja tudni túllépni azokat a korlátokat, amit az egész eü rendszer felállít.
Mindannyian bele estünk egy kicsit abba a csapdába, amit a politikusok szeretnek a jónépnek állítani, had rágódjanak azon a gumicsonton inkább mint a lényegi kérdéseken.
Az emberek nem a jó vagy rossz orvosi ellátásba halnak bele, hanem a betegségekbe. Ez a szitu nem változik attól, hogy akad néhány orvos aki a körülményekhez képest megpróbál ember maradni.
Szóval a politikusok állandóan feldobják ezt az eü témát, csak közben azt felejtik megemlíteni, hogy nincs olyan eü rendszer ami ennyi beteg embert képes lenne kiszolgálni/meggyógyítani.
Mert annak aki meg akar élni, 10-12 órákat is kell dolgoznia, õ ettõl betegszik meg, ebbe rokkan bele. (stressz, egészségtelen táplálkozás, kávé stb)
A másik meg abba, hogy azt mondja õ ugyan nem fogja a rohadt kapitalista állatoknak széthajtani magát. Na igen de akkor nem is keres annyit hogy rendes életkörülményeket, kaját biztosítson magának, az meg ebbe betegszik bele.
Tele vagyunk stresszes, rosszul táplált, egészségtelen életmódot folytató emberrel. Ezeken csodálatos doktorbácsik, és nõvérkék, meg csodálatos kórtermek sem fogna segíteni, ha a korházból oda kerülnek vissza ahonna jöttek.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Neked sulyos beteg lenne egy kozeli csaladtagod, varazslohoz kuldened el aurat nezegetni, vagy korhazba?
Pl a telepátia, a távolbalátás ténye már rég be lett bizonyítva tudományos módszerekkel.
Ezzel kapcsolatban, csak a tudományos elméletek nem lettek még bebizonyítva!!!!😉))
De hát ua a helyzet a gravitációval is. Newton bácsi pár száz éve, már tudományosan leírta hogy van egy ilyen erõ.
Amit viszont azóta se tudunk teljes mértékben tudományosan megmagyarázni, azt tudjuk, hogy hogyan hat, de hogy mi okozza azt még nem.
Ez a Randi gyerök meg akkor is csak egy mutatványos, ha nem a vásárban, hanem a tv-ben lép fel.
Mondom az a gond, hogy valaki 1 milkót bedob a köztudatba és akkor mindenki rákattan, mintha igaz lenne amit "kérdez"!!!!!
Érdemes kicsit nézegetni az oldalt mármint a Monroe intézetét. Nem azt fogják írni, hogy "gyere be 25% diszkont áron olyat mutatunk, hogy beájulsz!". Ez azért már nem az a szint, nem egy gagyi kvarcórát akarnak rádsózni.
De ha kicsit járatos vagy a témában, akkor tudod, hogy melyik szóval mit is akarnak mondani.
Amúgy az alapító onnan híres, hogy spontán OBE-i voltak, szinte éjszakáról éjszakára. (Monnyuk annyira ezek szerint mégsem lett hires, lehet hogy neki is egymilkó dollárt kellett volna felajánlania annak aki bebizonyítja, hogy nem is). Elösször majdnem bedilizett a félelemtõl, meg egyáltalán. A pszichológus ismerõse világosította fel, hogy mi is ez, szerencsére nem akarta diliházba csukatni.
Õ meg mivel racionális és tudopmányos beállítottságú volt elkezdett magán kísérletezni. Annak az eredménye az a módszer amit ott oktatnak.
Bocs ha mindezt már tudtad.
1. Tégy egy palackba sima tiszta vizet, egy másikba pi-vizet. Egyiket tedd pl. az egy asztal jobb és bal sarkára (jegyezd meg, melyik volt melyik). Kérd meg egy - pártatlan, az egészrõl mit sem tudó - ismerõst, hogy - miután elhagytad a helységet - jelölje meg a két palackot más-más jelekkel, írja fel egy papírra, melyik jel melyik oldalhoz tartozik, és tegye azt egy lezárt borítékba. Majd tegye õket az asztal közepére, és ott cserélgesse õket meg egy párszor (vagy páratlanszor).
2. Tégy 2 tálkára vattát, és csíráztatható magvakat. Naponta nedvesítsd be az egyik vattát az egyik palack vizével, a másikat a másikkal. Pár nap után hasonlítsd össze õket, és a borítékban lévõ papír alapján állapítsd meg, melyiket öntözted melyik vizzel.
Én megcsináltam, és azt hiszem, nem kell ragoznom, mi lett az eredmény...
Vagy egyszerûen igyál meg 1l pi-vizet, és csodálkozz el, hogy miért nem tudsz aludni fél északa, esetleg fájdul meg egy kicsit a fejed. (Bár ezek inkább csak érzékenyebb személyeknél jelentkeznek.)
A pi-víz természetesen kémiailag H2O, de a molekuláris kötései mások, mint a sima víznek. Úgy tudom, ma már nem rejtély a dolog. Ha egyátalán az volt.
A svédkeserûben gyógynövények vannak, nem tudom, mi abban a rejtélyes a számodra. Csak a legbutábbak hiszik azt, hogy a gyógynövények hatástalanok.
(Csinált még pár érdekeset, de azokat nem sorolom itt fel, mert nem lehetett ellenõrízni, hogy nincs-e valami turpuszság.)
Gyurcsok már kicsit más tészta, nem tudom hová tenni (most egy kicsit tegyük félre azt, hogy csak csaló lehet, mert ilyen jelenségek nincsenek, stb.). Egyszer vele is találkoztam
A segédeit nem engedték a kellékekhez, hanem a stúdió emberei adták és vitték ki a cuccot élõ adásban Gellernek, ha jól emlékszem leforditott poharak voltam, és megkellett mondania, hogy melyikbe dugtak valamit, vagy valami hasonló volt a lényeg.
És hopp, kínos vigyorral az arcán egy kis erölködés után közölte, hogy perpillanat elszállt az "ereje" 😄
Ja, ennek a James Randinak volt 1-2 mûsora, már nem emlékszem, talán a Spectrumon, vagy a Discoveryn. Hát tanulságos volt, hirtelen midenféle csodaképességgel megálldott ember összezavarodott.
Pl. ha bebizonyosodik, hogy létezik telepátia (tapasztalati úton), de nem találnak rá magyarázatot, akkor az természetfeletti-e vagy tudomány-feletti? Szerintem nagyonis az utóbbi.
Látom, borzalmas érzés a számodra még csak belegondolni is, hogy esetleg az utóbbi kifejezés felválthatná az elõbbit. 😊
Sajnos nem igaz, hogy az orvosok az esetek többségében mindent megtesznek a gyógyulás érdekében. A legtöbb orvosnak hiányosak az ismeretei, pontosabban le vannak maradva (persze idõhiányra panaszkodnak, valójában csak akkor bõvítenék az ismereteiket, ha kényszerítenék õket).
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Én valóban szeretek fórumozni, ott csupa érdekes emberrel találkozhatok, mint pl veled😉
Van akitõl új dolgokat is meg lehet tudni.
Persze ha valaki magából indul ki, és belõle amúgy hiányzik a tanulás vágya, az másról sem tételezi fel, hogy õt valóban érdekli a másik véleméye, akkor az ilyen nagy valószínûséggel csak a száját tépni megy fel a netre.
A 3. verzióba én azt is beleértettem amit te hiányoltál belõle. Bocs ha nem voltam egyértelmû!
Látom többen nem értették teljesen azt amit a gesztenyével akartam mondani.
Ezért megpróbálok konkrétabb lenni.
Na most, volt egy magyar származású szintén roppant híres mágus a Hudini. Roppant módon szerette az anyját, így halála után (természetesen a kedves mama halála után) minden követ megmozgatott, hogy valahogy kapcsolatba léphessen vele. Elment egy spiritisztához, aki történetesen átvágta.
Na most ettõl kezdve õ is kereszteshadjáratot folytatott a spiritiszták ellen, és egy csomó ilyen elõadást csinált, ezekben megpróbálta leleplezni a módszereiket.
Na most én a Randinál is valami ilyesmire gondolok.
A legtöbb bûvész csak örül, ha vannak az ilyen amatõrök, akik a gyenge mûsorukat a hitelesség látszatával próbálják eladni. (mint pl a fülöpszigeti hittel (z)sebészkedõk.)
Ez a bûvészeknek is csak reklám, mert nekik is kell egy csipetnyi misztikum. Egy racionális világban, ahol minden egzakt módon be lenne bizonyítva a kutya se lenne kíváncsi a bûvészekre sem, hiszen mindenki tudná, õk is csak csalók.
Ez a Hudini gyakorlatilag szeretett volna a spiritizmusban hinni, mert szüksége volt az annyával való kapcsolatra. De mivel rájött, hogy a spiritiszták nem összekötik, hanem inkább elválasztják tõle ezért, szinte érthetetlen dühhel fordult azok ellen akik végül is neki is csak reklámot csináltak.
Nem értem ez a Randi miért nem íratkozik fel mondjuk a Monroe intézet tanfolyamaira, azok sem olcsóak, de nem is kerülnek egy milkóba. Ott bárkinek megtanítják az asztrális projekciót.
Saját "szemével" olvashatná el a páncélszekrénybe betett lepecsételt számokat, meg kerék alá tennék onnan is kivennék.
Ez az egész hír nem egy nagy szám (csak az a milkó teszi azzá).
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Szerencsére már nem olyan rossz a helyzet, mint mondjuk 10 évvel ezelõtt, amikor mindenki "de facto" sarlatán volt, aki nem a hivatalos utat követte. Éppen az az idõszak kedvezett a csalóknak a legjobban.
Geller még nem ment hozzá bizonyítani, viszont Geller olyan körülmények között (laborban, kutatók szeme elõtt, stb.) is végre tudott hajtani dolgokat, amilyen körülmények között õ nem tudja végrehajtani a bûvészmutatványait...
Mellesleg nem Geller a legnagyobb parafenomén.
Alternativakent meg ott vannak a termeszetgyogyaszok, idegi manipulaciokat (akupunktura stb), meg gyogynovenyeket hasznalva ernek el kezzelfoghato eredmenyt.
Az esetek egy bizonyos részében bizony hiányos az orvos tudása. Példádnál maradva: tegyük fel, még nem ismerik a vakbélgyulladást, és nem tesznek mást, mint hazaküldenek egy fájdalomcsillapítóval. Ennek analógiái gyakoriak, csak más szinten van az adott probléma. (Különféle u.n. civilizációs betegségek, stresszel kapcsolatos betegségek, stb. Pl. a magasvérnyomás, szívinfarktus + egyéb szív- és érrendszeri problémák, emésztési problémák, élelmiszer-intoleranciák, idegrendszeri problémák, stb. stb. stb.)
Itt egy nagyon komoly iparral állunk szemben. Ajánlott olvasmány: Cenzurázott egészség (kitûnõ eredménnyel diplomázott, évekig prakzizáló orvos írta!).
Sok olyan alternatív módszer van, amik ezeken hatékonyabban segíthetnek (a semminél mindenképpen), ami egyátalán nem "természetfölötti", nagyon is kezdik már ismerni a hatásmechanizmusokat, még ha nem is minden esetben tökéletesen (mellesleg gyógyszerek esetében is elõfordul ez).
Az emberek szeretnek elhinni, hogy meggyogyulnak kezrateteltol , meg energiasugarzastol, de a valosagban ez nem ilyen egyszeru. Sok esetben a hituk meggyogyitja oket es ez jo.
De pl a gyurcsok musorat latva, hogy telefonaltatja ki a penzt a nyomorgo kisnyugdijasok zsebebol, felfordul a gyomrom. Es kb 80% -uk hangjan lehet hallani a a teljes elkeseredest, hogy nem hasznal, megis hivjak. O meg csak latvanyosan huzza az idot, hogy menjen a szamla.
Anno elég sok csalóval hozta össze a sors, többek között Uri Geller-el is. Be is bizonyította párszor, hogy Geller nincs semmiféle természetfeletti képesség birtokában.
A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért.
Õ bizonyítékot akar, amivel meg lehet gyõzni a szkeptikusokat is, hogy lám, mégis létezik a természetfeletti. Ha így nézzük, épp elenkezõleg tesz, hiszen ha valaki elvinné a díjat, akkor a szkeptikusok is elgondolkoznának...
Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna "tanulni".
Randi világhírû bûvész volt és még ma is nagyra tartják bûvésztudományát, ilyen téren tehát nem érheti vád. A "természetfeletti" sarlatánságok elleni fellépése egyfajta személyes sértésbõl fakad, hiszen a bûvészet lényege a szórakoztatás, de senki sem gondolja azt mondjuk David Copperfield-rõl, hogy õ átsétált valóban a Kínai Nagy Falon, vagy tényleg képes összebilincselt kezekkel egy tökéletesen lezárt ketrecbõl mindenféle segítség nélkül kiszökni (persze az a "hivatalos" szöveg, de a valóság ugye közismert). Ellenben az általa támadott emberekkel, akik állítják, hogy õk valóban természetfeletti erõvel rendelkeznek...
NEXUS6:
De ha már itt tartunk, a balesetek fontos tényezõje a "figyelmetlenség". Vagy is a koncentrációs zavar. Ami szintén stressz eredménye lehet.
Sajnos nem az volt... <#vigyor3>#vigyor3>
Igen, ezeket nem annyira. (Bár valami gerinc problémám nekem is volt-több évig-, de aztán elmúlt, lehet hogy kezeltetnem kellett volna?😉
Esetleg talán csak tornázni/úszni? Nekem a gerincfájdalmaimra azt ajálotta az orvos. Micsoda meglepetés: bevált... 😊))
Mindíg 3 eset lehetséges
1. Beledöglik az ember a bajába, a kezeléstõl függetlenûl
2. Korház/gyógyszer/"gyúrcsók" függõ lesz
3. Meggyógyul
Kicsit érdekes nézet, azért ne zárd ki teljesen, hogy a Korház/Gyógyszer után meggyógyul. Sokak esetében ugyanis ez a (4.) eset történik...
dez:
És ez még a legkevésbé rossz tapasztalat, amit orvosokkal kapcsolatban szereztem az elmúlt 10 év során.
Pozitív tapasztalatod nem is volt az orvosokkal kapcsolatban? <#vigyor3>#vigyor3>
Mondanék egy ellenpéldát: egy ismerõsöm kifejezetten utál orvoshoz menni, de nemrég komoly hasfájdalmai voltak, úgyhogy végül elment a körzeti orvoshoz. Az orvos vakbélre gyanakodott, és szerette volna elküldeni fehérvárra, kivizsgálásra. Az ismerõs közölte, hogy semmi pénzért. Az orvos felírt fájdalomcsillapítót (ilyen jellegû fájdalomnál a masszázsnak van értelme? 😊), valamint még két gyógyszert és fekvésre, valamint a vakbél felett jegelésre (zsacskóba jég, és ezt a vakbél felett a hasra helyezni) utasította az illetõt, meghagyva, ha két napon belül nem enyhülnek a fájdalmak, akkor mindenképpen menjen vissza. Persze emberünk nem így cselekedett, egy nap az ágyban, majd utána ment tovább dolgozni. Rá négy nappal a fájdalmai már kibirhatattlanok lettek, körzeti orvoshoz el, ott pedig mentõt hívtak, és korházba vitték. Perforálódott a vakbele, elég csúnyán. Jó egy hetett feküdt kórházban. Már jól van, igaz diétáznia kellett két hétig, miután kijött.
Szóval tényleg, ne higyj az orvosnak, alapból hazudik és átvág. Ha bajod van, majd otthon kikúrálod magad. Vagy megdöglesz. Rajtad áll.
?????? Te ezt ebbõl a mondatból derítetted ki? Gratulálok, te természetfeletti képességekkel rendelkezel. Jelentkezz Randinál a pénzért!
"Aki foglalkozik a témával az tudja, hogy ennek a jelenségnek rengeteg megnyilvánulása van. Sok a csaló, és sok olyan jelenség van ami csalásnak tûnik, pedig nem is az."
-éppen azt akarja az öreg kideríteni, hogy ami csalásnak tûnik az valóban az-e. Nem kicsi a tét, ha nem csalás akkor ezt már megéri ellenõrzött keretek között is bemutatni. Apropó, te honnan tudod megítélni, hogy amit látsz az csalás-e? Nem lehet, hogy csak hiszékeny vagy, hogy bizonyíték nélkül elfogadod. Randi legalább látni akarja a bizonyítékot mielõtt állást foglal.
"A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért."
-ez konkrétan mit akart jelenteni? Ki és miféle gesztenyét kapar ki neki? Elfelejted, hogy õ ajánlotta fel az egy millió dollárt, és ha valakinek sikerülne meggyõzni õt, attól õ még nem válna a képesség birtokosává, csak egy millió dollárral szegényebbé.
"Odaát nem sokra fog menni a pénzével.
Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna tanulni".
-és olyan okossá váljon mint te, aki egész életét és a fene nagy tudását arra pazarolja, hogy itt a fórumon fárasszon mindenkit a hülyeségeivel.
Szerintem nagyságrendekkel többet költenek pl. idõs emberek olyan gyógyszerekre, amikre nem is lenne szükségük (pl. ha kicsit nagyobb hangsúlyt fektettek volna korábban a megelõzésre; vagy ha nem tüneti jellegû kezelésekkel próbálkoznának (pl. masszázsok, stb. - fájdalomcsillapítók helyett); vagy mert mondjuk nem is hat, csak próbálkozik az orvos, esetleg magának a betegnek a kérésére írogatja föl zsákszámra, aki a spejzban gyûjtögeti "rosszabb idõkre" - pl. nagyanyámnak a háziorvosa, aki mellesleg arra sem volt képes, hogy 2 utcát gyalogoljon, amikor 42 fokos lázzal feküdtem otthon.)
Namost, mit gondolsz, kiknek köszönhetõ, hogy errõl máig alig lehet hallani, még a saját hazájában is? Bizony a gyógyszerlobbinak. És mellesleg a gyógyszerek képében a legegyszerûbb megoldást választó, tüneti kezelésre szokott orvostársadalomnak.
(Arról már nem is beszélve, hogy a felírt gyógyszerek jó része után különféle "ajándékokat", fõorvosok esetén kedvezményes vagy ingyenes, gyógyszergyárak által szervezett "tanulmányutakat" (ahol persze megint csakis újabb gyógyszerekrõl van szó - más irányú képzésrõl nem nagyon) kapnak. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez bizony egy jól ismert dolog. Az egészségügyisek próbálják is visszaszorítani a jelenséget, pl. plusztámogatást kap az az orvos, aki pl. nem a legdrágább gyógyszereket írja fel
Lásd még ezt: Halált is okozhatnak a felírt gyógyszerek
Kiemelek egy sort:
"Az orvosok kevéssé érdeklõnek a mellékhatásokkal foglalkozó szakmai cikkek iránt"
Nekem ebbõl az derül ki, hogy a fazon valamikor hitt, vagy még most is szeretne hinni a dologban, De összeakadt valami csalóval, aki q.rvára átvágta így aztán kereszteshadjáratot folytat mindenki ellen.
Aki foglalkozik a témával az tudja, hogy ennek a jelenségnek rengeteg megnyilvánulása van. Sok a csaló, és sok olyan jelenség van ami csalásnak tûnik, pedig nem is az.
A fickó a könnyebb utat próbálja választani, azt akarja, hogy más kaparja ki neki a gesztenyét 1 milkó dollárért.
"Odaát" nem sokra fog menni a pénzével.
Azt viszont bánni fogja, hogy az egész életét erre pazarolta el, ahelyett hogy megpróbált volna "tanulni".
Szerintem.
Az ember ilyenkor minden segítséget elfogad, természetesen az orvosokét is ha már azt mondják, hogy értenek hozzá.
És ha bebizonyosodik, hogy még sem akkor végül a Gyúrcsók félékhez is odacsapódik.
Mindíg 3 eset lehetséges
1. Beledöglik az ember a bajába, a kezeléstõl függetlenûl
2. Korház/gyógyszer/"gyúrcsók" függõ lesz
3. Meggyógyul
Az hogy ki mit kap a három lehetõség közül, szintén nem és kizárólag az orvosokon múlik, hanem az embereken, a "betegen".
Amúgy, engem marhára idegesít az, hogy amikor bemegyek egy orvoshoz és elkezdem mondani az állapotomat, akkor a doki az asszisztensének rögtön úgy diktál, hogy "a beteg..." még akkor is amikor csak sima kivizsgáláson vagyok, (sorozás, eü alkalmassági vizsgálat, stb).
Nekem ettõl borsódzik a hátam!