432
-
BiroAndras #112 "Modhatnám példának az atomfegyvereket amiknek a létezéséről hosszú ideig nem is tudott volna a világ ha nincs a WW2, bár a háború katalizálta a fejlesztést de háború nélkül is kifejlesztették volna idővel"
Ebben tévedsz. Valójában eőször publikálták a megfelelő elméleteket, és lehetőségeket. Csak amikor a "bomba" szó elhangzott, akkor minden kormány mindent titkosított, és külön-külön ment tovább a fejlesztés.
Másrészt nem biztos, hogy titkolni kell a fegyvereket. Pl. az atombomba is csak addig volt titkos, amíg nem lett kész (és kevesen aggódtak a társadalmi hatások miatt). Már csak azért is, mert egy atomrobbantást nem lehetséges eltitkolni (és azért ki kell próbálni). Sokszor egy fegyver akkor a leghatásosabb, ha az ellenfél tud róla, mert akkor eleve nem is tesz olyat, ami miatt be kéne vetni.
Meg nem csak szupertitkos katonai laborok vannak, hanem szép számmal civilek is. Tehát, ha a hadseregnek sikerül, előbb-utóbb másnak is fog. És ezek a kísérletek nem túl drágák, tehát katonáéknak nincs nagy előnyük. -
dez #111 Ez csak egy ál-magyarázat. Nem csoda, hogy jobban megy olyanok között, akik régebb óta ismerik egymást, mint idegenek között. Lényeg, hogy véletlenszerűen kell kiválasztani a képeket. -
BiroAndras #110 "Ezért lenne jó, ha a tudományos világ elismerné, segítené a másként gondolkodó tudósokat, a parapszichológusokat."
Ehhez mindössze annyi kéne, hogy ellenőrzött körülmények közt is működjenek ezek az effektusok. Egyébként vannak már olyan "igazi" tudósok is, akik komolyan foglalkoznak ilyen témákkal, szóval, ha tényleg vannak ilyen dolgok, előbb-utóbb lesz tudományos bizonyíték is.
"Persze ez csak 1 szép álom, mert míg megvan ez a Darwini-materialista világnézet (mely tagadja a fent írtakat " ilyen nincs, mert nem is létezhet" ők kijelentik, hogy csak az anyag van és kész) addig úgysem lesz semmi változás."
A tudomány nem így működik. A maga idejében Darwin elmélete legalább akkora szentségtörés volt, mint ma a telepátia. Valamivel később Einstein elméletét is hevesen támadták. Aztán ott a kvantumfizika is, ami végképp az "ilyen nincs, mert nem is létezhet" kategória. Meg még sorolhatnám.
Nem az a lényeg, hogy ki mit mond, hanem, hogy milyen bizonyíték van rá.
"Ha tényleg működik, akkor talán a tudós világ belátja, hogy a fizika nem egy lezárt tudomány, és 1-2 alaptételt (dogmát)ki kell egészíteni"
Azt mindenki tudja, hogy a fizika még nem lezárt. Különben a fizikusoknak nem lenne munkája. Ugyanis ők nem azzal foglalkoznak egész nap, hogy a másként gondolkodókat elnyomják. Bármilyen hihetetlen is, nekik épp az a munkájuk, hogy megkeressék, hogy hol téves, illetve hiányos a tudásunk.
Ehhez pedig egy nagyon jól bevált módszert alkalmaznak, aminet az alternatív tudomány képviselői elutasítanak, vagy nem ismernek kellőképpen, és elsősorban ez az ellentét alapja, nem maguk az állítások. -
dez #109 Mellesleg az elmúlt évtizedekben sok, korábban ismeretlen - vagy csak sejtett - mechanizmusú gyógymód élettani alapjait sikerült tudományosan is megismerni. És vannak olyanok is, ahol még mindíg nem tudják, hogy működik a dolog, de maga a hatásosság igazolt.
Butaság, hogy ez olyan "hatalmas üzlet". Ezek a kezelések általában nincsenek a TB által támogatva, és az emberek jól meggondolják, hogy saját maguk miért fizetnek. Itt a hálapénz fogalma is ismeretlen. Sok esetben a beteg is ismeri valamennyire a gyógymódok, gyógyítási rendszerek hátterét, és partner tud lenni a saját gyógyulásában. (Ami nem merül ki abban, hogy ráírják a kartonjára, hogy "gyógyúlt", csak mert már elég kevéssé beteg ahhoz, hogy "munkaképes" legyen: a cél a valódi és teljes egészség.)
De tudod mi, higgy, amit akarsz! De majd meglátjuk, ki lesz egészségesebb 10-20-30 év múlva... -
BiroAndras #108 "De ezek a képességek nem arra valók, hogy James Randitól elnyerjük a pénzt, hanem arra, hogy ezen képességek segítségével visszajussunk a mennyországba."
Érdekes módon rengetegen használják "képességüket" pénzszerzésre.
Ha meg valakit nem motivál a pénz, akkor is embertárasinak segítene azzal, hogy bebizonyítja a képességének létezését. A pénzt meg nem muszály elfogadni, vagy oda lehet adni a vöröskeresztnek. -
dez #107 Az általad "benyögött" szám szerintem csak egy hasraütés-szerű tipp... Ez komolytalan dolog.
A modern orvostudomány nem sokat tudott kezdeni pl. a civilizációs betegségekkel (inkább talán elősegíette őket azzal, hogy nem törődött bizonyos dolgokkal, nem hívta fel az emberek figyelmét bizonyos dolgokra, stb.). És éppen az alternatív gyógymódok érnek el ezen a téren nagy eredményeket. Mivel ezek, és sok más betegség gyógyítása más hozzáállást követel: úgy hívják, holisztikus szemlélet. -
BiroAndras #106 Az ilyen képes kísérletek nehezen kiértékelhetők, mert nem egyértelmű, hogy két kép mennyire hasonlít egymásra. Komolyabb kísérletekben néhány, egymástól nagyon különböző képet használnak, amelyek közül ki kell választani a megfelelőt. A másik dolog meg, hogy kettős vak tesztet kell használni, különben a kísérletezők elvárásai torzíthatja az eredményt. -
BiroAndras #105 Azt nem is mondtam, hogy minden alternatív gyógyászat rossz. Csak kb. 95%. Az biztos, hogy a régi sámánok és egyéb gyógyítók munkája nem volt teljesen hatástalan, különben nem is léteztek volna. De az tény, hogy a modern orvostudománynak óriási eredményei vannak. Elég csak a statisztikákat nézni.
PL. : Halálozási arány
Valószinű, hogy az alternatív gyógyítás nehány eleme tényleg hasznos, de döntő többségében sokkal inkább hatalmas üzlet, mint önzetlen gyógyítás. -
haxoror #104 Ja, az lemaradt hogy ettől függetlenül sztem ezerrel megy a kutatás mert végső esetben minden hadsereg előkapna egy secret weapont hiszen olyankor már tökmindegy hogy mit gondol a nép, a túlélés az első.
(Modhatnám példának az atomfegyvereket amiknek a létezéséről hosszú ideig nem is tudott volna a világ ha nincs a WW2, bár a háború katalizálta a fejlesztést de háború nélkül is kifejlesztették volna idővel) -
haxoror #103 Sztem meg nem :D
És itt visszakanyarodnék ahhoz amit már mondtam hogy a paraképességeket egyetlen kormány sem fogja a gyakorlati használatukkal kvázi elismerni a várható hatása miatt a fennálló társadalmi rendre és elfogadott világképre, kb. olyan szintű zűrzavart okozna mint Jézus második eljövetele vagy az UFO-k földreszállása :)
Ha a módszer használható lenne akkor sem használnák amíg van "hagyományos" megoldás is a problémára.
Persze nem azt mondom hogy ez engem igazol, hanem azt hogy téged SEM :D -
BiroAndras #102 "A vízmolekulák közötti kapcsolatokról van szó. Ha jól emlékszem, a Van der Vals erők hatnak közöttük, tartják őket össze kisebb-nagyobb csoportokban."
H-híd kötések tartják össze őket.
"A pi-víz esetén ezek a csoportok más elrendezésűek, kisebb csoportok kristályokra emlékeztető rendezettsége valósul meg"
Emlékeim szerint ez a normál csapvízre is jellemző.
Másrészt bármilyen speciális csoportosulást szétzúz a hőmozgás. Tehát, ha valahogy valami spéci kristályszerkezetet alakítanak ki, az sem tart sokáig. Ha nem így lenne, akkor nem folyékony lenne a víz, hanem szemcsés.
Harmadrészt a kristályszerkezeteket a legkönnyebb vizsgálni. Millió bevált, és általánosan használt módszer van rá (pl. a röntgen diffrakciót én is kipróbáltam már), tehát nem okozhat gondot ennek kimutatása.
"Egyébként forrásvizek tudnak még ilyen tulajdonságokat mutatni."
Ja tudom, mert az "természetes".
Nem lehetséges esetleg, hogy a vízben levő egyéb anyagok határozzák meg ezeket a tulajdonságokat? -
BiroAndras #101 Hallottam már róla én is. De tudomásom szerint a gyakorlatban sosem használták. Következésképp a kísérletek nem voltak eléggé sikeresek. Másrészt az biztos, hogy dollár milliárdokat költenek "hagyományos" kommunikációs, és felderítő rendszerekre, ami teljesen értelmetlen lenne, ha megbízhatóan működne a telepátia és társai. -
próbáld ki egy olyan emberrel akit már régóta ismersz és próbáld ki egy olyannal akit kevesebb ideje, egyértelmű, h mi lesz az eredmény -
dez #99 Hát, én is. (Úgy tűnik, az egyik személy kicsit "be tud zavarni" a másik belső "kis képernyőjébe".) -
dez #98 Őőő, ez a filózófia (teljes eltávolodás az anyagi világtól) nem fedi le az összes keleti tant. Vannak, amik az egyensúlyra törekszenek... -
Érdekes.
Kíváncsi vagyok, hogy hogy működhet. -
Látom megy a vita..
Nna mind1, mert ha vmi halottlátó Jézusreinkarnáció pénzt akar keresni (márpedig ezek pénzsóvárak) akkor csak jelentkeznie kell egy "Randira" és világsztár lesz, ezek után nem az Ábel Anita fogja faggatni hanem az amcsi Fridi. -
A haverod milyen értelmesebb dologra használja villagörbítő képességét?? Ez érdekelne. LOL -
HUmanEmber41st #94 Engem is többször felemeltek, mondhatom fantasztikus érzés volt. A súlyom teljesen eltűnt, míg bennt tartották a levegőt. Ezt elvileg 3 személy is meg tudja csinálni, mi mindig 5 en csináltuk. Hihetetlen, de a súly tényleg eltűnik, semmi erőlködés nélkül emelgettük egymást.
Volt még sok tapasztalatom (szerencsére nem UFOkkal),és ezért érzem és hiszem, hogy a most látható és mérhető 3D világunkon kívül még van valami, amit a jelenlegi tudományos kutatási módszerekkel nem lehet megtapasztalni, mérni, kimutatni. Oda csak egyenlőre a gondolat jut el.
Ott van a válasz a csillagközi utazások módszerére, a gravitáció semlegesítésére, a mindenhonnét áradó energiák hasznosítására. Ezért lenne jó, ha a tudományos világ elismerné, segítené a másként gondolkodó tudósokat, a parapszichológusokat. Persze ez csak 1 szép álom, mert míg megvan ez a Darwini-materialista világnézet (mely tagadja a fent írtakat " ilyen nincs, mert nem is létezhet" ők kijelentik, hogy csak az anyag van és kész) addig úgysem lesz semmi változás. Ezért is segítenék szívesen ebben a "hidegfúziós" kísérletben is. Ha tényleg működik, akkor talán a tudós világ belátja, hogy a fizika nem egy lezárt tudomány, és 1-2 alaptételt (dogmát)ki kell egészíteni -
HUmanEmber41st #93 Nos az indiai filozófia szerint ezek a "természetfeletti" jelenségek hosszú és szigorúan betartott gyakorlással és önmegtartóztatással elérhetőek mindenki számára. De ezek a képességek nem arra valók, hogy James Randitól elnyerjük a pénzt, hanem arra, hogy ezen képességek segítségével visszajussunk a mennyországba. Aki ezen képességek birtokában van, már rég lemondott minden földi dologról, nem vágyik még 10 fillérre sem, sem embertársai megbecsülésére. A "hétköznapi emberek" ezért csak spontán és nagyon nagyon gyengén tudják ezt produkálni. Hiszen a képesség mindenkiben ott van látens módon. Randinak erős pszichikus ereje van, de ő arra használja az erejét, hogy másokat meggátoljon a használatában, és mindenkit sarlatánnak kiáltson ki. (akik 100% ban megtanulták használni elméjük erejét azok nem foglalkoznak Randival az előbb említett okokból) Így bezárul a kör, akinek van hozzá elhivatottsága, megtanulja, akinek nincs, az meg kineveti a jógikat.
Azért van 1-2 jó trükk:
Mikor katona voltam, kipróbáltuk többször is kb 20-30 alkalommal
Egy személy leül 1 székre. Lehetőleg ne legyen sovány testalkatú. Így még érdekesebb a dolog.kell még 4 személy, aki majd (személyenként 1 azaz egy ujjal székestől felemeli a széken ülőt) Az ülő ember 20 ig számol nagyon lassan . Mind az 5en egyszerre, mélyen lélegezzenek a számolás ütemére(mi hátat fordítottunk eközben egymásnak, nehogy elröhögjük magunkat)Aztán a 20. lélegzetvételt bennt kell tartani, majd 1-1 ujjal (előre megbeszélve) a hóna alatt ill a térdhajlatnál egyszerre fel lehet emelni az illetőt. A különleges erő csak addig hat, míg valaki ki nem engedi a levegőt. -
Nemtudom, a műsorban segédként emlegették azokat az embereket. -
dez #91 Úgy 15 éve mi is kipróbáltunk ilyesmit ismerőseimmel. Elég jól ment... A következő módszert használtuk, ami úgy tűnik hatékonyabb a sima képnézésnél: egy nem túl bonyolult, egy folyamatos "vonallal" lerajzoltahó ábrát kell lerajzolni, majd többször újra (nem túl gyorsan) végigjárni a tollal a vonalat, a toll hegyére koncentrálva. A másik félnél az egy mozgó, világos kis foltként jelenhet meg, aminek a mozgása "lerajzolja" a szóban forgó ábrát. (Az ilyesmit egyszerre inkább csak ketten jó csinálni, nyugodtan, nem izgulva. ÉS nem túl nagy jelentőséget tulajdonítva neki. Jó, ha a akkor kezd rajzolni a rajzoló fél, amiután a csukott szemű fél jelzi, hogy fel van készülve, kicsit el van lazulva, stb.)
Azt vettük még észre, hogy pár alkalommal egész jól megy a dolog, de utána mintha kifáradna az ember, 1-2 hétig nem megy. Aztán megint. -
"Pl a telepátia, a távolbalátás ténye már rég be lett bizonyítva tudományos módszerekkel."
A távolbalátással nem tudom mi a helyzet, de telepátiával kapcsolatban pár éve történt velem egy érdekes dolog:
A TV-ben volt egy műsor, amiben a telepátiáról volt szó és kísérletet is végeztek. A műsorra már alig emlékszem, de úgy döntöttem, hogy kipróbálom. A 10 éves öcsémet leültettem a nappali ban az asztalhoz és a kezébe adtam egy ceruzát és egy papírlapot. Azt mondtam neki, hogy most bemegyek a szobába, a neten keresek egy képet amit nézni fogok. Ha le tudja rajzolni, hogy mit látok, akkor kap egy csokit.
Szóval bementem a géphez, becsuktam az ajtót és teljesen véletlenszerűen kerestem egy képet a neten.
Azt hiszem egy fákat ábrázoló képet talátam és kb 2 percig néztem.
Amikor kimentem, meglepődve láttam, hogy öcsém fákhoz erősen hasonlító függőleges vonalakat rajzolt.
Na mondom jól van, ismételjük meg!
Megint bementem és keresgéltem a képek között. Találtam egyet, amin egy gumilabda volt, de pár másodperc után úgy döntöttem, hogy inkább ugrok következőre, ami egy épületet ábrázolt négyzet alakú ablakokkal. Két perc után kimentem következőt láttam: A lap tetején volt egy félig meddig szabályos kör, alatta pedig egy téglalap alakú forma, benne egymás mellett jó pár négyzettel.
Persze egy ilyen összecsapott kísérlet nem bizonyít semmit, de azért valamit jelenthet. -
dez #89 (Itt meg az első mondatba kívánkozik: lepukkant.) -
dez #88 (A 2. mondat persze nem neked szólt, NEXUS6.) -
dez #87 Figyu! Nem csak a magyar klinikákon alkalmazott gyógyászat, és a "sarlatán csodadoktorok" léteznek. Ez a két szélsőség.
Az alternatív gyógyászat ma már egy komolyan vett terület, sok orvos elismeri az érdemeit. Komplementer medicinának hívják, mert jól kiegészíti a "hagyományos" gyógyászatot. Sok betegséget eredményesebben lehet ezzel gyógyítani, mint a másikkal. Persze valamit meg azzal lehet jobban. (Mindkettőben megvan a tüneti kezelés is, mert adott esetben az is fontos. Bár mások a prioritások.)
Jobb lenne, ha jobban beleásnád magad a témába, mielőtt felelősen nyilatkozol. -
dez #86 Azt hiszem, rosszul fogalmaztam. A vízmolekulák közötti kapcsolatokról van szó. Ha jól emlékszem, a Van der Vals erők hatnak közöttük, tartják őket össze kisebb-nagyobb csoportokban. A pi-víz esetén ezek a csoportok más elrendezésűek, kisebb csoportok kristályokra emlékeztető rendezettsége valósul meg (egy speciális kerámiaszűrővel érik ezt el). Legalábbis egyes kutatások szerint, nem tudom, ez mára teljesen kikutatott dolog-e. Mindenesetre Japánból származik a pi-víz, és ott kiterjedt kutatásokat végeztek az ügyben. (Egyébként forrásvizek tudnak még ilyen tulajdonságokat mutatni.) -
haxoror #85 Ezt a nem megfelelő körülmények között végzett kísérletet az usa haditengerészete csinálta amikor ki akart dolgozni egy alternatív módszert a tengeralatjárókkal való kapcsolattartásra -
dez #84 Szerintem akit igazán érdekel a téma, az már jobban beleásta magát annál, mint hogy a szokásos közhelyeket mondogassa...
Természetesen nem mind csodagyógyító, aki valami furcsát csinál, van sok kétes dolog is, de nagy tévedés, hogy minden, ami természetgyógyászat, az sarlatánság. Ez már nagyon elavult nézet. -
dez #83 Ja, még annyit, hogy nem egy családtagom, hanem én magam voltam súlyos beteg évekig, és az orvosok csak széttárták a kezüket, és azt mondták, ilyen az élet, nem lehet mindenki "tökéletesen" egészséges. Magamnak, néhány igazán elszánt orvosnak (akiknek könyveit olvastam csak, lévén külföldiek), és nem kis részben az általad "sarlatánnak" besorolható emberek segítségével gyógyultam meg. -
dez #82 Ó, ó, sajnos nem "divatos vesszűparipa" a tüneti kezelés dolog. Már évtizedek óta, tudományos kutatások által kiderített dolog, bár manapság került jobban a köztudatba. Ténykérdés, hogy a gyógyszerek 99%-a tünetek kezelésére való. Ezt minden (normálisabb) orvos elismeri.
Természetesen az orvostudomány keresi a mélyebb okokat, mármint kutatások formájában, csak épp a hétköznapokban, a rendelőkben nincs erre idő (csak egy felületesebb szinten), a legtöbb ember nem is értené meg, nem foglalkozna vele, stb. Már rengeteg esetben kiderült, hogy amit az oknak hittek, az is csak egy okozat. A problémák gyökere a pszichében van: lelki, érzelmi, (tudati - bár ez ma sokaknak semmit sem jelent, ezért zárójelben írom) problémák, stressz, stb. Nézz utána jobban Selye János munkásságának, és onnan elindulva az gyógyászat (ide értve a pszichológiát is) utóbbi pár évtizede ilyen irányú fejlődésének, ha érdekel a téma. -
dez #81 Hmm, azt hiszem, az OBE-t két jelentésben használják: teren és időn kívüliség állapota, mély meditációban (azt hiszem, ez a "hivatalos"), és a másik a tudat "kihelyezése" fizikailag egy másik pontba, és ott észleletek gyűjtése. Bár az utóbbi inkább a clairvoyance. (A telepátia egyébként az két élőlény közötti gondolati kapcsolat.) Én elő tudom idézni magamon az elsőt, de a másodikat eddig nem sikerült. (Vagyis volt már 1-2 érdekes élményem ezzel kapcsolatban is, de az spontán volt, és csak nagyon hományos, így semmi biztosat nem tudok mondani róla.) Nem tudtam eddig konkrétabban semmit a Monroe Intézetről, és az alapítójáról, jobban utána fogok nézni. -
BiroAndras #80 "Biztos hogy jó lenne az? Nem hiszem hogy akarnék egy olyan világban élni ahol az emberek "beleláthatnának" a többiek gondolataiba..."
Nem a társadalmi hatásaira gondoltam, hanem csak a tudományos vizsgálatra. Az egyértelmű bizonyításhoz jó lenne erős, stabil hatást produkálni.
"Egyébként van bizonyíték ha nem is konkrétan az emberi telepátiára [...]"
Sajnos a legtöbb ilyen kísérletet nem megfelelő körülmények közt végzik, így nem lehet kizárni a tévedés, vagy csalás lehetőségét. -
haxoror #79 Biztos hogy jó lenne az? Nem hiszem hogy akarnék egy olyan világban élni ahol az emberek "beleláthatnának" a többiek gondolataiba...
Egyébként van bizonyíték ha nem is konkrétan az emberi telepátiára de valami hasonlóra az állatvilágban, a kísérletekben egy házinyúl kölykeit ölték meg távol az anyaállattól és az bár nem tudhatott róla mégis megérezte valahogy mert kissebb sokkot kapot ilyenkor. -
BiroAndras #78 Hopp, a vége lemaradt:
És ez idő alatt az alternatív, és "természetfeletti" gyógyászat nem sokat fejlődött, és inkább veszített népszerűségéből.
A következtetés szerintem egyértelmű : Az orvosok mégis jók valamire.
Az más kérdés, hogy a helyzet sokkal jobb is lehetne. -
BiroAndras #77 Azt hiszem Hofi mondta (nem pontos az idézet) : A sebész az igazi orvos, ha azt mondja, hogy levágta, akkor az tényleg úgy van.
A modern orvostudománynak azért vannak más vitathatatlan érdemei is. Az egyik legfontosabb a fertőző betegségek elleni harc. Egyrészt az antibiotikumok, és a védőoltások sikere elég egyértelmű. Bár az antibiotikumoknál ez ma már nem egészen egyértelmű. A másik dolog pedig a megelőzés. Mivel tudjuk, hogy mi okozza a betegségeket, sokszor meg tudjuk előzni őket. Például a fertőzések ellen egyszerűen a tisztaság a legjobb fegyver (és még a mellékhatásai is pozitívak). De sok más betegséget is könnyen megelőzhetünk, amiket régen a rossz munkakörülmények, a rossz életkörülmények, a rossz táplálkozás, a veszélyes anyagok, stb. okoztak. Teljesen persze nem lehet megszüntetni az okokat, de nagyon sokat értünk már el.
A statisztikák ezügyben teljesen egyértelműek. Az utóbbi 100 évben drasztikusan javult az emberek egészsége. Pl. a várható élettartam majdnem háromszorosára nőtt. -
BiroAndras #76 "Pl a telepátia, a távolbalátás ténye már rég be lett bizonyítva tudományos módszerekkel."
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz. Nagyon kevés a korrekt kutatás ezekben a témákban, és azok többnyire negatív eredményt hoznak. Egy olyan projektről tudok, ami tényleg alapos és teljesen korrekt kutatást végzett (sajnos a link már nincs meg). Ők azt hozták ki, hogy ugyan az effektus létezik, de olyan gyenge, hogy a gyakorlatban teljesen használhatatlan, csak laboratóriumban mutatható ki. Ezzel meg az a bajom, hogy egy ilyen gyenge effektusnál mindíg fennáll a tévedés lehetősége, bármilyen alaposak is voltak. Az lenne a jó, ha sikerülne jelentősen felerősíteni a jelenséget. -
BiroAndras #75 Az, hogy a kétféle víztől különbözően csírázik vaalmi növény, nem jelenti azt, hogy az egyiknek bármiféle "természetfeletti" tulajdonsága lenne.
"A pi-víz természetesen kémiailag H2O, de a molekuláris kötései mások, mint a sima víznek. Úgy tudom, ma már nem rejtély a dolog. Ha egyátalán az volt."
Én nem tudok róla, hogy a H2O-nak többféle molekuláris kötése lehetne. Ha meg mégis az lenne, az semmi perc alatt kimutatható egy átlagos laborban, és innentől kezdve az egész bizonyított, tudományos tény.
Nekem pont az a bajom az ilyen para dolgokkal, hogy soha nincs egyértelmű eredmény. -
És akkor hogy be is fejezzem a gondolatmenetemet:
az eü rendszernek alamizsnát vetni mindíg olcsóbb, mint az embereknek rendes pénzt adni, rendes körülményeket biztosítani.
Egyesek meg még jól is járnak, a sok betegember rengeteg gyógyszert zabál föl, rengeteg orvosi műszert, egyéb szolgáltatást igényel. Hányan bezárhatnák a boltot, ha csak feleennyi lenne?
Ezek aztán, pl a gyógyszer gyárosok szépen elkezdenek visszahatni az orvosokra is, mit írjanak fel, mit ne.
És a kör bezárul.
-
A "hát..." arra utal, hogy nem igen tudtam fogást találni rajta. :)
Személy szerint jobbnak tartom az eféle dolgokkal kapcsolatban a Monroe Intézet-féle hozzáállását, mint az Uri Geller és Co. szintű (saját vélemény!) sarlatánságot..
Sajnos nem igaz, hogy az orvosok az esetek többségében mindent megtesznek a gyógyulás érdekében. A legtöbb orvosnak hiányosak az ismeretei, pontosabban le vannak maradva (persze időhiányra panaszkodnak, valójában csak akkor bővítenék az ismereteiket, ha kényszerítenék őket).
Jó, akkor az összes orvos azon dolgozik, hogy megdögöljünk, és különben sem értenek a gyógyításhoz, ez elvitathatattlan...
[apró](a félreértések elkerülése végett ez irónia volt...)[/apró]
Miért? Miért vagy olyan biztos benne, hogy megérdemli, hogy így beszélj róla? Teljesen és végérvényesen kizárod azt a lehetőséget, hogy nem csaló?
Egy előadását láttam személyesen, ahol mindenfélét állított (gondolatott olvasott, pozitív aurájával feltöltötte a jelenlévőket, stb.), de nem sikerült semmi olyasmivel előállnia, amely meggyőzött volna arról, hogy emberfeletti képességei vannak. Mondhatnám, hogy olyan szinten szkeptikus vagyok, hogy talán csak immunins vagyok rá, de a baj ott van, hogy akkoriban még hittem az ilyen dolgokban.