805
Szerintem az egyik legjobb zenemaker program
-
5 órás munka eredménye a következő remix :)
Echomen - Perpetual (Dezür Remix) -
Triberrihac #524 de azon kivül még mai napig gyakorlok -
Triberrihac #523 Hello mindenkinek én csak annyit mondok hogy könyü zenét csinálni mert minden egyes szinti vagy más dologgal lehet generálni hangot csak rá kell jönni hogy hogyan. Fél éve használom az fl stúdiót és itt az egyik zeném tessék.
http://rapidshare.de/files/41811612/Cj._M_n_ooh______Vs_Nightech-_rint_s_09_Bass_Triberrihac_Remix_.mp3.html
Ebbe a zenébe még a dobot is én generáltam meg a többi dolgot xd
Ha komentelni akartok írni ere a vipmail címre írjátok . [email protected]
Hello! -
balee66 #522 További kérdésekkel, észrevételekkel, problémákkal, saját zenékkel gyertek ide: http://forum.flstudio.hu -
balee66 #521 Hát erre nem tudok mit mondani... Az a baj, hogy a tempo max 1000 lehet, és így 1%-nál is túl gyorsan változik a beállítás (pl. 140-ről 167-re ugrik).
Én meg szoktam elégedni azzal az értékkel amit be tudok állítani, tehát ha 140BPM-re akarom a számot de csak 143-ra sikerül beállítani automation clippel, akkor lesz 143BPM-es =) -
Lord Mike #520 Annyi bajom van még, hogy müködik a Tempo változás, csak így Automation Clipel, nem tudom pontosan beállítani a BPM-et, tehát ahogy állítgatom a pontot, pl: 140-ről egyből 167-re ugrik
Nem lehetne valahogy finomabban állítgatni, vagy csak ha Edit Eventsel csinálom? Csak ott meg nem látom, át a dolgokat, hogy pl ott mettől kezdődik a 140-es határ
?
-
Lord Mike #519 Ismét köszönöm szépen!
-
balee66 #518 Jobb klikk a Tempora, 'Create automation clip', ésatöbbi (lásd. 493-as hsz-em, csak a Freq helyett a Tempot automatizálod).
Hangerővel ugyanígy. -
Lord Mike #517 Halika! Ismét van egy kérdésem, mégpedig azzal, hogy meglehet-e oldani, hogy a szám egy idő után gyorsabb tempóra váltson? Tehát mondjuk szól a zene 140 BPM-ben, de aztán átmegy 160ba. Vagy vmilyen tempo változtatást lehet alkalmazni? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy hangerőt hogyan lehet beállítani, hogy halkan induljon a hang és hangosodjon utána? -
rolieee #516 a kompresszálásra írtad az izotope ozone-t? -
Izotope Ozone, nem győzőm hangsúlyozni ^^ -
balee66 #514 Hát tényleg van egy standard, de picit minden dal más és más.
Szerintem a basszus és a lábdob maradjon középen.
A pad és a string mehet kétoldalra (Stereo Enhancher nevű pluginnal), a zárt cinek (closed hihat) és a nyitott (open hihat) is mehet balra vagy jobbra szinte teljesen (úgy 40%-ban). A pergődob (snare) úgy is lehet, hogy egyet balra, egy másikat jobbra.
A hihatekre egy gyenge flangus is mehet.
Ez az érdekes hang amit nem tudok beazonosítani :D (valszeg pad lesz) is mehet két oldalra Stereo enchancerrel.
A basszus jó lett így, de az egész mintha kicsit túl lenne kompersszorozva, bár az abból is eredhet, hogy FL-ben alapból nincs semmilyen kompresszálás (pl. Reason-ben van és az nagyon jó). -
Igen, van egy általános standard, ami majdnem mindenre jó. De a lényeg hogy közel azonos frekvenciájú hangok ne nyomják el egymást, tehát ellentétesen legyenek... Minden zene más és más, de ha egyszer ráérzel, onnantól nem lesz nehéz. Hamarosan feldobok valamit én is ^^ -
rolieee #512 kcisit kísérletezgettem vele, kipróbáltam első gondolatom a lábdob kicsit balra és a basszus kicsit jobbra, és mintha teltebb lenne a hangzása vagynemtudom, ha ez nagyon rosszul benéztem akkor állítsatok nyugodtan le:D a lenti ,,képes,, segítségedet is hasznosítottam, felrakom azt az intrót így, majd halgasd meg újralégyszives, hogy mennyire sikerült jobbra vagy éppen szarabbra. előre is köszi :) -
rolieee #511 bocs hogy lámázok, a panorázmázást akkor úggy hogy egyes hangok hosszabban szóljanak? néhanéha szoktam állítgatni hogy ez balról az jobbról, de mi alapján szóljon valami az egyik oldalról, és mennyire? erre van valami ,,szabály,, hogy például a basszust egy nagyon picit jobbra és a lábdobot meg kicsit balra? köszi balee66 ui.: öröm látni ahogy feltámadt a topik:) -
balee66 #510 Voacanaga és intro esetében ugyanazt tudom mondani, amit már a C21H23NO5-nél is mondtam régebben, hogy picit "húzd szét" a hangokat, tehát legyenek panorámázva. lehet, hogy csak a myspace-es hangminőség miatt, de nagyon hallani hogy minden középről szól. -
rolieee #509 kérek szépen hozzáértőket és hozzánemértőket, hogy halgassanak ebbe bele---> zajaim
és alkossanak valami építőjellegű kritikát, hogy mitkéne hogyan mert nemigen van senki ismerősöm aki tudna segíteni, előre is köszönöm:) -
balee66 #508 Van már több ilyen oldal is, talán felvehetnénk a készítőkkel a kapcsolatot, és kérhetnénk egy külön szekciót az oldalra, ahova felpakoljuk a zenéket.
Persze csinálhat valaki saját oldalt is, de minek szétdarabolni az amúgy is pici közösséget?
http://flstudio.blog.hu/
http://forum.flstudio.hu/ -
Ha nem is label, de egy gyűjtőoldal nem lenne rossz ötlet, ahova felrakhatnánk a kész műveinket. -
balee66 #506 Összedobjuk :P -
Ha van rá felesleges párszázezred... -
balee66 #504 Vagy FL Studio labelt, ahol kiadnánk az ide feltöltött zenéket :) -
Lassan már csinálhatnánk egy contestet :) -
balee66 #502 Feltöltöttem youtube-ra:
http://ca.youtube.com/watch?v=urfkMPmzRj0
http://ca.youtube.com/watch?v=urfkMPmzRj0 -
balee66 #501 Sry rossz a link, helyesen:
www.devcpp.extra.hu/navara_-_transmission.mp3
Ha így se megy, akkor marad a copy-paste módszer:
www.devcpp.extra.hu/navara_-_transmission.mp3
-
balee66 #500 (Ambient house) Navara - Transmission (21MB)
www.devcpp.extra.hu/navara_-_transmission.mp3 -
Lord Mike #499 Hát ööö...oksi, próbálkozok majd vele, azért köszi a segítséget! 
-
balee66 #498 A 3xOsc-nek alapból búgó hangja van, ezért írtam, hogy egy presetet használj, amin jobban hallani a változást. Bal oldalt a listából keresd ki pl. a Rave Lead presetet, mert annál jól érvényesül a szűrő hatása.
De ha ez a preset nem szimpatikus neked, akkor ott van a Square nevű preset, az is jó erre a célra. Remélem, tudod milyen listáról beszélek, és hogy hogy kell használni a preseteket...
A dobnál hallottad az effektet részt nem nagyon értem.
Arra tudok gondolni, hogy esetleg a Master csatornára tetted a Free Filtert, és a Kick hangját hallottad.
Először rakd be a 3xOsc-t (vagy SymSynth-et is használhatod, most lényegtelen, csak valami hosszú hang legyen, hogy halld a változást).
Utána állítsd az 1-es effekt csatira (a legelső képen a Channel Settings ablakban jobb oldalt fent tudod kiválasztani a csatornát, be is karikáztam).
Utána szintén az 1-es csatira berakod a Free Filtert.
Namármost, a Free Filter frekvenciája alapból 1457-en áll, ami azt jelenti, hogy az 1457 Hz feletti hangokat levágja.
Ennél egy szinus bassus jóval alacsonyabb frekvenciájú, egy cinnek viszont kb ez a középfrekije.
Ezek után még ne automatizálj, hanem csak a Free Filter frekvenciáját változtasd manuálisan úgy, hogy közben szól a 3xOsc.
Ha mindent jól csináltál, hallanod kell a változást... -
Lord Mike #497 Na elkezdtem csinálni amit leírtál balee, de ahogy berakom a 3xOsc és a Free Filter egy búgó hangot hallok
, aztán csináltam az automatizálást, és ott meg a dobnál hallottam az effektet, de ugyanúgy búgást hallottam
-
Lord Mike #496 Tyűha! Nagyon szépen köszönöm skacok! :) Egyébként a 2. automatizálás tetszik nekem, mert sok ilyen görbét láttam pl a Fruity Demo számaiban, még egyszer köszönöm szépen a részletes leírást! :) -
Na erre gondoltam! :D -
A free filter csak levágja. Szerintem inkább az INS fülön kéne alkotnia. Pl a CUT potira beállítani egy eventet, ami 0-ról felviszi 100%-ra egy bizonyos idő alatt. -
balee66 #493 Naszóval, automatizálás!
Automatizálni 2 féleképpen lehet.
1. Rákkatintassz a Freq feliratú potira jobb gombbal, majd kiválasztod az Edit Events menüpontot. Utána megjelenik egy ablak, amiben meg tudod rajzolni az automatizációs burkológörbét :)
Ebben a patternben ennek a görbének megfelelőlen fog változni a Freq értéke.
2. Automation Clip
(Az előbb rajzolt burkológörbét töröld ki, mert bezavar).
Namármost, a felállá ez esetben úgy néz ki, hogy a Playlistben már bent vannak a kívánt patternek (most csak a Rave Lead lesz bent nekünk):
Ekkor ugyanúgy a Free Filter nevű effekt Freq potijára kattintunk (jobb klikk), de az Edit Events helyett a Create Automation Clip pontot választjuk.
Ekkor a Playlist aljára kapunk egy egyenes burkológörbét, amit hasonlóan az Edit Events burkológörbélyéhez változtathatunk.
A vonalra jobb gombbal kattintva tudunk hozzáadni új pontot, ezen pontok változtatásával tudjuk az autómatizált potit (perpill a Freq-t) változtatni.
Én mindig csak az Automation Clipet használom, mert egyrészt ezt látom (míg az Edit Events-es megoldásnál nem látom a Playlisttel együtt a görbét), másrészt ezzel az egész számra kiterjedő automatizációt lehet készíteni.
Remélem erre gondoltál:) -
balee66 #492 Mike!
Veszel egy hangot, mondjuk a 3xOsc egyik presetjét berakod az egyik csatornára.
Utána beállítod valamelyik effekt csatornára, pl. az 1-esre.
Raksz az 1-es effekt csatira egy Fruiy Free Filtert (lehet mással is de ez a legegyszerűbb). A Type-ot állatsd be Low Pass-ra (aluláteresztő).
Aztán a Freq nevű potijval tudod állítani a frekvenciát.
A képen a Rave Lead nevű 3xOsc presetet használtam az 1-es fx csatira állítva, amin egy Free Filter van (és egy Reeverb2 zengető is, de ez most lényegtelen).
A Freq potit is bekarikáztam hogy lásd, annak a tekerésével tudod változtatni a frekvenciát.
Mindjárt jön az automatizálás... -
balee66 #491 Írtam az előbb hogy egy nincs netem, és még bizonytalan ideig nem is lesz. Amint találok valami normális szolgáltatót (T-onlinet nem akarok) már leszek is msn-en:)
-
de van:) majd msnen segítek csak legyél fent:D -
Lord Mike #489 Sziasztok!
Nem rég kezdtem el használni a programot és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet egy hangot úgy lejátszani, hogy tompa hangzással induljon és a végére kiélesedjen? Köszi előre is a választ! -
balee66 #488 Te figyelj, ez a z3ta+ nagyon állat, de nincs benne arpeggiator vagy seq vagy valami?? Mert csak modulation matrixot találtam de ahhoz nem értek... -
DEMO -
balee66 #486 A szemetek, pedig csak saját számok voltak rajta semmi más lol
Majd csinálok új tárhelyet, de most költözés miatt egyelőre nincs net odahaza (haveromtól vagyok most is).
Itt a youtube linkje annak a számnak: http://www.youtube.com/watch?v=1QY7OclDMr0&fmt=18