Optikai csalódások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantos
A sárkányosal kapcsolatban most mwegcsináltam csak ugye kicsiben tudtam kinyomtatni és a fényviszonyok miatt semmi majd reggel az ablakba teszem hátha akkor rám figyel

Aquir
azt mondta a bandzsítósok nem mennek...

a póló szarságáról meg nem tehetünk =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

akyyy
sztem õ a pólóra gondolt😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Aquir
Mindenfelé írtam hogy kell ezeket nézni, most egy hozzászólásba rakom õket hogy egy helyen legyenek, meg neked is segít 😊

csináld úgy hogy 1dm-rõl nézed (igen ugy nem látod és nem is az a cél) vagyis ne fókuszálj rá és amikor távolodsz, akkor összeérnek egyszer, de ne távolodj annyira hogy a körök egymást fedése megszünjön azért, mert rájuk fókuszálsz a normál látásoddal
csak meg kell tartani azt az állapotot, mikor ugy egymásramennek a körök, és lejjebb vinni óvatosan a tekintetet 😊

ez teljesen olyan amikor távolba látsz, a lencséd jobban elkeskenyedik, és távoli pontra történik a fókuszálás, de te úgy látsz messze, hogy közvetlenül elõtted van a kép, és nem szabad, hogy a távolba nézésrõl ráfókuszálj a képre (mint ahogy normálisan tennéd)

és ezt fordítva is meg lehet csinálni, vagyis nem távolbafókuszálással, hanem kancsalítással, és ilyenkor a domború 3D kép "negatívja" fog elõtûnni, vagyis nem kidomborodva, hanem befelé horpadva jelenik meg 😊

olyan ez amikor 1dm-re tartod magad elõtt szemmagasságban és függõlegesen a mutatóujjad, ekkor ha távolban pl egy házat nézel akkor a szemed elött tartott ujj 2felé válik homályosan.

Ha ugyanígy 2 ujjat tartasz egymás mellett magad elõtt ekkor mind a 2 ujj kétfelé válik miközbe egy távoli dolgot nézel, és ekkor 4 homályos ujjad van.

Ha most a 2 ujjat közelebb tartod egymáshoz, akkor ebbõl a 4 ujjból a belsõ kettõ ujj (vagyis a jobb ujjad bal képe, és a bal ujjad jobb képe), tehát a belsõ 2 ujj átfedi egymást.
Ekkor kapsz egy 3. ujjat ebbõl a belsõ 2 ujjból.

csak az ismétlõdéseket keresd és azok menjenek egymásba

utána próbáld az egész képet látni (elõször nehéz)

és ha látsz valamit ami máshogy van a képen, akkor az lesz a kirajzolódó tárgy

és utána minél távolabb viszed a fejed a képtõl, annál jobban kidomborodik a 3d-s kép 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
nem kell kancsalítani, sõt, a szemeid helyzete tökéletesen megegyezik a távollátás állapotával, ami köztudottan nyugtatóbb, mint a közelre látás 😊

Fantos
Pedig úgy bandzitok hogy a szemem kettéáll

Aquir
akkor csak rosszul nézed 😊

Fantos
és ezért nem látom

Fantos
Összejön csak az egyik fele anyira homályos hogy nemigaz....

Aquir
nem igaz hogy nem látod élesen a képet akár 2 dm -rõl annyira, hogy ne lásd. Akkor te az elefánt rossz látásán is túlteszel 😊 Lehet hogy csak simán nem jön össze, megvan a technikája, bár tök egyszerû 😊

Fantos
Helosztok nekem ezek az bandzsitósak nem menek mert jobb szememel homályosan látok de egyébként jól bandzsitok aból a polóbólmeg semmit nem tok kiolvasni

REALista
Remélem nem volt még:

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

akyyy

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Petka
múltkor gödöllõi bérletemre azt hitte az ellenõr, hogy pesti és csak egy kiegészítõt kellett vennem 😄

CattiBrie
😊😊

[/spam]™

A vonatjegyekrõl nem is beszálve :-)
bkv-jegyre is várom az ötleteket!
CattiBrie
Neked van bérleted???

[/spam]™

Hello!

Szerintetek hogyan lehetne olyan optikai csalódást létrehozni, melynek hatására a bkv-ellenõr érvényesnek látja az amúgy érvénytelen bérletemet? :-)

ügyes <#ravasz1>

CattiBrie
nekem olyanom nincs .D

[/spam]&#8482;

Már megvan kicsit égti a szemem mikor nézem

\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

Aquir
Read Only 😛 😄

Broafka
heh? én még most sem értem 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Lacee
jaaaaa, most esett le 😄

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Aquir
csak simán ki kell olvasni

nincsenek sorozatos ismétlõdések benne, ez nem 3d-s kép 😊

Lacee
nem kell? így már végképp nem értem... <#confused>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Visitor
sokat akar a szarka.. 😄

THE HUNTER coming soon ^^

CattiBrie
hát ez az, hogy csak "ki kell venni", de én 3D-ben akartam látni 😊

[/spam]&#8482;

Aquir
miért, ki mondta? 😄

nincsenek is ismétlõdések benne 😊😊😊

Aquir
pedig nem túl nehéz kivenni 😊

CattiBrie
így már, illetve ezt már én is látom, de ehhez "nem kell bandzsítóst játsznai"

[/spam]&#8482;

CattiBrie
ennek semmi köze nincs a 3D-hez

[/spam]&#8482;

Visitor
SPOILER: Destroy Rock & Roll

Lacee
ilyen kicsiben képtelenség... mi lenne ez? 😊

Visitor
nekem sikerüült 😄 pedig nem is ismertem õket

CattiBrie
mert nem is lehet

[/spam]&#8482;

elhiszem
az a baj hogy én tudom mi van odaírva szal könnyen kiolvasom 😊

Broafka
ez túl kicsi, ilyen kicsiben nem tudom meglátni <#szomoru1>

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

hehe, egyik kedvenc zeneszerzõm pólója.
rajta az albumának címe olvasható 😊

CattiBrie
ez aranyos!

[/spam]&#8482;

Ahhoj !
Ki festette?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ahhoj
így év végén nem árt 😊)

mi ez, összefoglaló?😊
Ahhoj

littleNorbi
Ez nagyon állat.

\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein

Aquir
interneten marhasok cím van, keress =)

google: "optical illusion"

stb stb =)