Nyolc warezszervert kapcsoltak le a miskolci rendõrök
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Felölem. Marad a linuxa gépen. Ennyi.
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!
Bakker ez teljes átverés.
Bocs a naivitásomért, de 4. éve csak linuxom van, és ezt abszolut nem tudtam a winröl.
De a bicska kinyílt a zsebemben.
Én voltam Németben tavasszal, három hónapot.
Egy új megjelent játék a Media Mark-ban 39-44 euro volt.
Ja az órabér?
10 euro. Igy könnyü nem?
Itthon van 315 ft órabérem. Lehet számolni.
Évente egyszer tudod neten aktiválni utána telefon -tapasztalat-indokaidat elfogadják.(meghalt az alap stb)
A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!
a gép mellett lévõ illegális CD még akkor is tilos, ha nincs feltelepítve. Sajnos az összes eddig bíróságig eljutott ügyben így volt.
A warezrol pedig azt azért nem értem hogy pusztán a startlaporol ellehet jutni ezekre az oldalakra.Ha SMS-t küld valaki azzal kiadja a nevét a tel.számával,bár azt szerintem nem tárolják mert jelszot adnak.Itt is sokan írják alig jelenik meg egy játék már így tõltöm úgy tõltöm ami szintén IP cím alapján azonosítható,mégis mûködik ez az egész.
A gépemhez én nem kaptam speckó semmilyen op.rendszert utólag vettem hozzá egy XP-t egy hardverral!Na most épp tegnap tudtam meg ha én kicserélem a gépem vagy fõ hardvert cserélek benne akkor ezt az XP-t nem tudom aktiválni rajta,na ilyenkor hol vannak a jogvédõk,mert szerintem itt az én jogam is sérülnek!Joggal gondolhatom azt hogy mivel hülye nem vagyok hogy ahány gépcsere (persze ez azért nem évente van) mindig másikat vegyek szerezzek inkább egy tört változatot.
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Volt párszor linkelve egy Gamestaros oldal, ahogy eg ügyvédet kérdeztek meg a dologról:
"GS: Amennyiben valaki azzal védekezik, hogy csak letöltötte (bármilyen programot), de nem használta, felelõsségre vonható?
OZ: Már azzal törvényt sértett, hogy letöltötte, hiszen illegális másolatot készített."
Az XP cd-ket meg sok helyen alapból kapsz az (újonnan) vásárolt gépedhez, nem is kell külön kérni, bár tényleg segíthet valamit, hogy legalább az alapkõ legális 😊
shit happens
177, 180:
"Pl. az érdekes, hogy ha letöltünk egy filmet a netrõl azért nem büntethetnek, a szoftverek megitélése viszont teljesen más kategóriába esik..."
"igy pl. hiába van a gépeden mondjuk 100 gigányi film, ha ezenkívül minden program legális a gépeden...
"
Ez a helyzet az mp3 cuccal, filmel, Valamint minden olyan programmal, ami NINCS feltelpítve a gépedre (ebben nem vagyok biztos). Tehát ha a gép mellett figyel egy CDn, azért Téged nem vonhatnak felelõsségre, mivel nem használtad saját célokra.
Példának vegyük a egy népszerû Macro webszerkesztõt. Ha nincs feltéve a gépedre, nem állíthatsz elõ vele olyan anyagot, amelybõl Neked, mint felhasználónak/készítõnek haszna lehet. Tehát amíg nem profitálsz az illegális programodból (mivel nincs a gépeden), nem vagy büntethetõ.
Hangsúlyoznám még1x, ebben nem vagyok biztos.
Így utána is keresek, akkor is offolok majd egy jóízût.
Azért az alapokat illik betartani, ami tudom, itt-ott nehéz, de valjuk be: igazából senki se szereti megvenni a dolgokat😊 Mégis windózosoknak érdemes beszerezni eredeti XPt (lehetõleg ne campuson belül, hanem bótban vásároltat). Ha ilyened van, már tettél azért, hogy ha esetleg megnyomnak, ne szívj akkorát. Lehet akár enyhítõ körülmény.
A másik:
Én nagyon az ftp szerverek ellen vagyok. Vagyis soha a büdös életbe nem fogok fizetni olyan ftp szolgáltatásért, ahonnan illegál cuccot lehet lehúzni. Szerintem nem biztonságos, mivel az amatõrök, kezdõ tizenévesek sms-t küldenek, melyen ugyebár látszik a telefonszám. Innentõl kezdve Te meg vagy fogva. S ha bukik a szerver ahonnan töltesz, számíts rá, … Úgy tudom/gondolom, magánszemélyekhez nem mennek ki ellenõrizni, ezt kizárólag feljelentés alapján, valamint ALAPOS GYANÚ ESETÉN tehetik. Alapos gyanú lehet: hasonló eset volt nemrég, nem emlékszem hol: a dvd másoló pasas bukott, megtalálták a notesztét, a megrendelõk címével, telefonszámával… innentõl bizonyítsd be, hogy telefonkönyvbõl írta ki az adataid.
Szóval… no ftp.
Ez para, valószínûleg igen erõs. De lehet, manapság nem felesleges.
A nyár folyamán hallottam, és egész jó a következõ:
"Csak parával lehet túlélni".
mittu
Tutankhamon gyilkosát forrónyomon keresi a magyar rendorség. Megbízható források szerint magasrangú nyomozók a gyilkos megtalálásának esélyét valahová a Fenyo gyilkosság elkövetojének, illetve a Móri Mészárosok megtalálása közzé teszik. "Amennyiben nem sikerül találnunk egy gyanúsítottat sem, addig vádolunk meg vele boldog-boldogtalant míg valaki csak bevallja" - nyilatkozta név nélkül a rendorség egyik vezetoje.
Meg nem erosített hírek szerint a Kennedy gyilkosság ügyében is forró nyomon üti a tettes nyomát a Magyar Rendorség. "Eredményességi mutatóinkat nagymértékben fellendítené amennyiben az Alkotmánybíróság engedélyezné a spanyolcsizma használatát - annál is inkább mivel egyre szukösebb anyagi kereteink más eszközök igénybevételét már nem igazán engedik meg"
- tette még hozzá a szakember. Szakértok szerint a büntetés egyik célja, nevezetesen a bunvisszatartás megvalósulása nem függ attól hogy a valódi tettes kerül-e megvádolásra illetve elítélésre. "A közbiztonság megítélésében csak a bunüldözés eredményességi mutatói számítanak, a tettes valódi személye nem bír jelentoséggel"
Na mi van zsernyákok, nem találtatok még egy Táncos Gábort akire ezt a balhét ráverhetnétek? <#mf2>#mf2>
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2õt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
azt mondanam hogy ilyen hozzaallassal tonkre fognak menni, de nem fognak
cikk atlagfizetesrol Mon 2004 julius
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Let\'s go Hawks!!!
mert en azt figyeltem meg hogy honfitarsaink, amint egy tetves multi adja a fizetsuket kifordulnak magukbol es iszonyu hajcsarok lesznek meg talpnyalok a "ceg" erdkeben, amit ki tudja mifele milliardos / reszvenyesek birtokolnak, akik sosem fogjak megdicserni hogy milyen jol taposta ki szegeny tarsai belet.
en meg ezt nem ertem. miert ne foghatnank ossze ha mar ugyis olyan nagy a korrupcio es szivhatnank ki a multik veret itt helyben.
amugy nagyon ugy fest a dolog hogy gyarmat vagyunk, es annyit preselnek ki belolunk amennyit tudnak.
masreszt a jatekarakrol annyit, hogy a jatek arat a fizeteshez viszonyitva kene nezni. a jatak kb ugyanannyiba kerul midenhol. tehat ha itt 80e ft az atlagfizu abbol 8db 10000 ft os jatekot vehetnek, angliban meg 400e az atlag o meg 40 db ot, vagyis 5x annyit, tehat a jatekot megvenni egy angol atlagnak olyan, mint egy magyar atlagnak lenne , ha a jatek 2000 ftba kerulne. szal en igy szamitom, es igy gondolkodjon el midnenki hogy egy uj jatekert megeri e a 2000 ft, de ahogy olvasgattam tobbseg szerint az meg belefer.
(jo kis topik ez)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Nameg, minél többen fizetnek elõ, annál több volna a gond is az elõfizetõkkel -> talán minimálisan ugyan, de nagyobb a kiadásuk...
Amit Isten egyik kezével download, a másikkal upload.
Let\'s go Hawks!!!
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.
én voltam olyan barom, hogy annak idején beugrottam az ISDN-be, mert azt hazutták, hogy majd kell a gyors nethez (ls. adsl), most már tuggyuk, hogy az anaéógon is hasít, de még hogy! Akkor két évet írtam alá, és 24 hónapig fizettem 20.000,- Ft-ot havonta.
most visszanézve egy állat voltam. aki leste, hogy ha mexakad, újra indul az éjszakai kedvezmény.
Egyért nem sajnálom, hogy akkor szedtem össze egy olyan információhalmazt, amit azóta is használok.
számtechboltban dolgozom, nálunk is lehet elõfizetni adsl-re, kb. 3 hónapja kérdeztem a területi Axelerós nagyfõnököt, miért nem csökkentik, az elõfizetések árát, mert akkor lehet, hogy sokkal többen fizetnének elõ, és több nyereségük lenne. A válasz:
MINEK, HISZ ÍGY IS MEGVESZI A MAGYAR.
Hát errõl ennyit<#mf3>#mf3><#boxer>#boxer><#mf3>#mf3>
Let\'s go Hawks!!!
attól függött, hogy melyik kis béla õrmester foganasította a házkutatást...
és ez nem vicc.
a kecskeméti ügyben teherautószám vitték a komplett gépeket. Állítólag momst már értenek hozzá.
a scannert itt haggyák :-)))))))))))))))))))))
csak ebben -rajtunk kívül- senki sem érdekelt.
a jogászoknak jó, hiszen viszzük nekik a pénzt, ha majd szükség lesz rájuk. A BSA + Artisjus+ ASWA mit csinálna, ha nem lenne illegális szoftver? elesne a juttatástól, amit kapnak a tagoktól, sony+microfos és társai.
A médiának nem lenne ilyen híre, hogy "megtalálták az ÕSFORRÁST!"
röhejes.
és nem vennének sokkal több szerzõi jogdíjas dolgot, mert az emebereknek nincs erre pénzük.
Persze vennének többet, mint most, de közel sem annyit, mint ami károkozással vádolják a warez.
nevetséges.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
Sg.hu, Globalgame.hu a legjobbak…
3500-ért kapott hozzá egy legális XP-t .
nálunk mennyi is?
30.000 Ft.
és õk élnek legjobban Európában.
(mert nem vezették be az euró-t :-))) )
Szerény véleményem szerint a hazai számítógép tulajdonosok/felhasználók
legalább 90% nak van illegális progi a gépén!
Ezen a büdös életbe semmi nem fog változtatni!
Természetesen nekem nincs félnivalóm.(én a 10% ba tartozom) <#mf2>#mf2>
A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!
múlt hétena helyi tékában kivett kazit nézve rájöttem, hogy másolt. Van rajta színes másolóval készített címke-másolat, sõt hologram is. Mégis másolt. A helyi nagyvállalkozó (5 téka+ rengeteg mûszaki bolt) 1,5 évet kepott nemrég felfüggeszte, mert elvittek több száz másolt VHS-t.
Most hologramos cimkével adja kölcsönbe.
ÕKET kellene b*szogatni. Akik halálra keresik magukat, még akkor is, ha eredeti.
Pláne, ha ez is másolt....
Én ugy határoznám meg, hogy a vadonatúj játékok 7 ezer forintba kerüljenek...
De mindenhol, és ne csak mo-n. Mégpedig azért, mert akkor elindul az a folyamat, hogy jön egy muksó, felvásárol 10 ezer darab játékot, és az eu-ban drágábban, de az ottani bolti árnál jóval olcsóbban értékesiti. Microsoftos ismerõsömtõl hallottam, hogy ebbõl anno problémák voltak, hogy itthon olcsóbban akarták adni a windowst, de ekkor mások a fent emlitett módon üzletet csináltak belõle, és ezután megint visszaálitották az egységes árakat.