Nyolc warezszervert kapcsoltak le a miskolci rendõrök

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cormoran
Dr. Ormos mondta:

"GS: Mennyiben sért törvényt az, aki betéved egy FTP-kiszolgálóra, és onnan zenét vagy filmet tölt le?
OZ: Az ilyen módon elérhetõ zenék és mozifilmek tulajdonképpen audió CD-krõl és DVD-krõl készített másolatok. Ezek tehát nem „magáncélú” másolatok, hiszen bárki hozzájuk férhet - de ez annak a problémája, aki elérhetõvé tette õket. Aki letölti, azt ez a tény nem terheli, hiszen õ a letöltés során csupán egy magáncélú másolatot készít, ami zenék és filmek esetében nem tiltott. Aki tehát zenét és filmeket tölt le, nem vonható felelõsségre, még akkor sem, ha úgymond "illegális" szerverekrõl teszi ezt."

forrás, Gamestar Online
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=9666

Egyébként a tömör véleményem, hogy a forrást kell üldözni (már ha ennyire ragaszkodnak az üldözésükhöz), és nem a felhasználókat. Ha nincs forrás, akkor a felhasználó mit tehet? Bemegy a boltba, és megveszi. Vagy szép lassan leszokik a játékokról.
Ez az egész dolog iszonyú régen kezdõdött, még a c64-esek idejében. Akkor szokott rá mindenki, hogy ingyen másolgatunk, persze akkor is lehetett venni eredetit, és én vettem is, mert ésszerû ára volt. 1000 forintba került egy eredeti c64-es játék, ha akartad, meg is tudtad venni, de ha másoltad, még a fejlesztõt sem érdekelte annyira nagyon. Oké, hogy a pc-s játék szebb, fejlettebb, de akkor is pár ezerbõl ki kéne jönni, és nem 10ezer+áfa... Szóval a nép rászokott a másolgatásra a c64-es korában, és kurvára nincs kedve leszokni errõl. A "felhasználóbarát" árak pedig nem is fogják rászoktatni a népet. Sajnos.

Cormoran
ha ez ott volt, ami bukott, bizony van esélyed neked is.

de mivel a userek száma itt több ezerre is rúghat, kicsi az esélyed.

szerencsénkre :-)))

Cormoran
láttam én olyat nagy bevásárlóközpontban, hogy a gyerek 50.000 Ft értékû játéko pakolt a kocsiba, apuka fizette.

Aki meg tudja, úgy is megveszi.

tõlem hiába várják (és sokunktól) hogy többet vegyünk.

nem tudjuk megfizetni.
marad a családdal való több foglalkozás, meg néha kölcsönkérés, ha valaki megveszi, letölti.

OTT a hülyéknek a gondolkodásmódja, hogy el is hiszik, hogy ennyi+annyi milliárd dollár a kiesése a fejlesztõknek+kiadóknak.
az apjuk faxát. Nem értik +, hogy bizony itt is túlkínálat van, és az ember megnézi, hogy mi vesz meg.

Ha bezár az összes warez, NEM fognak ennyi+annyi milliárd dollárért programokat venni az emberek..

elcsépelt dolog:

olcsóbbá kell tenni...

Demon Eyes Kyo
És ha nem fizettél, csak volt acc-od ? :)

Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.

#197 fiatal vagy még a tüzzel nem égetted meg még magad...
ha az ügyész ugy akarja akkor bármi lehet.....
nem neked fognak hinni.....
soroljam még?

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

Cormoran
a szoftverrendõrség nem megy, hanem a rendõrség MEHET, ha oka van rá, mondjuk valaki feljelentett, vagy fizettél egy ilyen servernek...

Bazzeg, az egyik Rendszergazda jó fej gyerek, nem örülnék, ha bekasztniznák.
Cormoran
Mo-on megengedett egyetlen buztonsági másolat készítés, ha rendelkezel az eredetival és be tudod mutatni.

Tárgyaláson is így volt...

Demon Eyes Kyo
És ? a registry-t a legkönnyebb meghamisitani, az egyáltalán nem bizonyiték.

Ezzel zárul az az interjú:
GS: Ha valaki illegálisan másolt játékokat tart otthon, és még használja is azokat, mire számíthat? Felkeresi a BSA, vagyis -- ahogy a köznyelvben ismeretes - a "szoftverrendõrség"?
OZ: Egyrészt a BSA nem "szoftverrendõrség", másrészt semmilyen körülmények között nem foglalkozik a magánfelhasználókkal. Csak magyarázatképp: cégeket jelent fel, de nincs ebben semmi rejtélyes, hiszen ha egy vállalat használ illegálisan üzleti szoftvereket, az általában több példányt és sokkal nagyobb értéket is jelent.

Szóval, akkor mi van? Mégsem jönnek ki Kis Pistához, hogy rutinellenõrzés?

Bandee1987
az ormós ügyvédi iroda elég hires, a bsa oldala is erre az ügyvédi irodára linkel/hivatkozik, ugyhogy sztem nem beszélnek hülyeségeket...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
igen, mert a biztonsági másolat készítése ugy tudom, tiltott dolog. Bár ennek eltérõ az elbirálása, hisz ha egy eredeti szoftverrõl, amit megvettél csinálsz egy biztonságit, amit soha sehol nem osztottál meg, adtad át, akkor még talán nem nagy problem.

ezeket a dolgokat egy ügyvéd mondta, valószinuleg õ jobban tisztában van a törvénnyel

egy másik ügyvéd meg mást mond. de igazából akkor vagy gondban, ha az ügyész vagy a bíró van más állásponton. nekik hiába idézzük be ezt a linket...
Kivéve szoftver.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

CalebJoe
Szarok rá inkább vigyenek el mindent ha ezen múlik inkább mint a börtön.
#184 sõt tovább megyek ha legális az oprendszered akkor az a vinyó maradhat DE a regisztryrõl másolatot csinálnak abban azért elég sok minden szerepel......az alapján is intézkedhetnek.

A processzorok füsttel mûködnek. Ha kiszáll belõlük a füst, nem mûködnek tovább!

Bandee1987
ezeket a dolgokat egy ügyvéd mondta, valószinuleg õ jobban tisztában van a törvénnyel. (hacsak nem vagy te is ügyvéd)
Az asva azokat bünteti, akik a szerzõi jogokat megsértve megosztják, árulják az illegális tartalmakat. Tehát ha te nem osztod meg, csak magáncélra használod fel, akkor azért nem büntethetnek.

Demon Eyes Kyo
Na jah, az asva az ingyenélõk társasága akárcsak a bsa.

#184: ne nézd õket hülyének kérlek csak és kizárólag a vinyót -kat viszik.

Bandee1987
Akkor úgy mondom, hogy nincs bizonyíték arra, hogy te ezt magáncélú felhasználáson kívül bármire is használtad volna...(tudom, hogy nem helyben nézik meg, hisz akik zsaruk eljönnek ide, hát, enyhén szólva, nem értenek a géphez, csak visznek amit látnak)

#179képes vagyok
de kérdezd meg az ASVA-t errõl teljesen más a véleménye.....

Demon Eyes Kyo
De õk nem helyben nézik meg hanem elviszik, szóval te ott bizonygathatod az igazad.

Bandee1987
tudod, mi a vicces helyzet? Pl. mielõtt elviszik a gépedet, te ezt idõben megtudod, és kiszeded a winchestert belõle, a "szakértõ" meg elhûlve nézi, hogy hiába minden, ha nincs a gépben vinyó...

Bandee1987
hiszen te csak magáncélú másolatot készitettél, nem árultad senkinek pénzért ezeket a filmeket..

Demon Eyes Kyo
Igen, de attól még elviszik, mert majd náluk elemzik, szóval vicces az eljárás.

Bandee1987
igy pl. hiába van a gépeden mondjuk 100 gigányi film, ha ezenkívül minden program legális a gépeden...

Demon Eyes Kyo
Igen, a program letöltés az gáz, de dvd már nem.

Demon Eyes Kyo
Értelmes válaszra is képes vagy?

Bandee1987
most ez nem teljesen világos, hogy mi legális, mi illegális, ezért itt egy link:
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=9666
Érdemes elolvasni az egészet...
Pl. az érdekes, hogy ha letöltünk egy filmet a netrõl azért nem büntethetnek, a szoftverek megitélése viszont teljesen más kategóriába esik...

Mi van fiuk öregszetek??????
Az új game már nem igazán tetszik hozzá teszen én nagyon leragadtam az elsõ unreal tournamentnél igaz annak méf feilingje különösen a magyar szinkronnal....<#mf1>
Mondjuk az is igaz hogy a szoftvereim is legálisak.....

Bandee1987
soha...asszem nemrég a fifa 97-et tették ki a honlapukra ingyé...na most akkor kiszámolhatod, hogy pl. a fifa 2005-öt 2012-ben láthatjuk viszont ingyen :)

Demon Eyes Kyo
Már nem tetszik, 1 évig én is nyomtam. Akkor még 12e volt, ha akkor adták volna 4e-ért megveszem. Volt mostanában egy játék aminek megjelent a 2. része és ezért az elsõ részt ingyenessé tették. Ezt vajon az EA-tól mikor fogjuk látni?

A tv-ben a faszi azt mondta, hogy természetes személyek letölthetik a dolgokat ha nem terjesztik. Természetes személy=magánszemély?

Bandee1987
pedig nem is utálom az autós/szimulátoros játékokat...

Bandee1987
Én nem ezt akartam mondani. Számomra a tetszik szó azt a játékot jelenti, amit szivesen megvennék eredetiben, mert imádom. Én sem vennék meg mindenféle lószar gémet, és nem követem a "divatot". Pl. mostanság nagyon felkapott lett az nfsu2. Egész osztályban mindenki errõl beszél, hogy "hû de májer kocsit állitottam össze" meg még faszomtuggya mi. Õszintén megmondom: engem egyáltalán nem érdekel, nem izgat az nfsu2, és soha nem is fogom megvenni vagy letölteni. Anno az nfs 2-t szerettem, de a mostani nfs részek nem jönnek be...

"huzat", rövid "u"-val.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Bandee1987
Lehet, hogy 2 éves a Bf42, de érdekes módon még mindig népszerû, még mindig zajlanak Bf bajnokságok, még mindig elég sok szerver, és elég sok klán van. Vajon miért??? Azért mert népszerû a game (sztem is király, bár én már bfv párti vok, majd megláttyuk milyen lessz a bf2, de sztem kurva jó lessz), az, hogy neked nem teccik, az a te véleményed. Pl. a cs-t nagyon sokan imádják pedig asse tegnap jött ki.

Hagyjuk már Nyugat-Európát.

Nem azt a játékot kellene megvenni, ami tetszik, hanem ami igazán kell.
Miért kellene minden játékot megvenni, ami az NForce-on megjelenik? Mert az a trendi? Égés lenne a szomszéd Pistike elõtt, aki már nyomja?

Az utolsó pár játék, ami érdekelt, az UT2004 és a Ground Control 2, meg esetleg a 18 wheels: Pedal to the metal. Ennyi. A Doom3, a HL2 meg a többi játék úgy elment mellettem, mint a húzat. Még csak késztetést sem éreztem a letöltésükre.

Demon Eyes Kyo
Már nem játszok vele, mert nem köt le. A BF42-ért pedig max akkor fizetnék érte ha olyat lett volna alapból, mint a forgotten hope kieg.

Bandee1987
1000 ft-ért? Én ugyanugy 4-5 rongyért elmennék megvenni, mert nekem megérné kiadni ezt az összeget a bfv-ért. De amig 12 az ára, adddig annyit nem adok ki egy játékra sem, bármennyira is jó.

Bandee1987
Mármint a fateromnak a fizetése, hisz én még tanuló vagyok :)

Demon Eyes Kyo
Röhögjenek ki, attól õ még nem lesz több. De ha megveszi és nem jön be a játék akkor sem fogja bevallani.

1000 Ft-ért megvenném a bfv-t, de 4-et (bf42) egy 2 éves játékért nem adok ki.

Bandee1987
itt nem a mentalitással van a baj, hanem azzal, hogy nem 200-250 ezer forintnál kezdõik Magyarországon az átlagfizetés...Mer akkor nem lenne gond az árakkal. Ott van Németország, Hollandia, stb: Azokból a pénzekbõl, amit ott keresnek, normálisan meg tudják venni, mindenfajta nehézség nélkül a játékokat. Ha nekem is annyi lenne a fizetésem, mint azoknak, lefogadom, hogy megvenném a boltban azt a játékot, ami teccik...

"Van, aki megvan."

Van, akinek megvan a lóvé.

Van, aki megvan.

De te legalább megveszed akkor, amikor 4 rugóba kerül. Más még erre sem hajlandó, még akkor sem, ha tetszik neki a játék.

Bandee1987
És mikor is jelent meg a game? Márciusban...
Fogadok, jövõ év áprilisig/májusig biztos nem megy le az ára, csakhogy akkor meg jön a BF 2

Aki 12 rugóért nem vesz meg egy alap játékot, az egy felturbózottat sem fog.
Mindenki csak az áron siránkozott, rajtad kívül senkiben sem merült föl az ár/érték arányon való elgondolás.

Szerencsére ebben az országban van még olyan netes fórum, ahol sokszor nem az a legnagyobb gond, hogy "mikor jön már ki warezbe'", hanem hogy az elõrendelést mikor teljesíti a bolt és mié' késik annyit a szemét bolt.

Egy ilyen témát ott kiröhögnének.

Nem, mielõtt valaki lemenne alacsonyabb színvonalra, nem milliomos csemeték elit fórumáról van szó. Csak kicsit más a mentalitás.

Bandee1987
Ezzel nem értek 1et. Én pl. imádtam a Bf42-t, amikor lement az ára 4 rugóra, AZONNAL rohantam a boltba megvenni. De amíg a Bf Vietnam még mindig 11-12 rongyba kerül...Nincs nekem 11 rongyom erre a játékra...ahogy sztem a diákok többségének sem.

nem lesz sem aktívban, sem fókuszban? ehh. akkor csak holnap röhögünk...
vazz, de mindkettõ azon van kiakadva, hogy magyarországon még meg nem jelent filmek és zenék? és szoftverek? azok mind megjelentek? mintha a net határokhoz lenne kötve...