51
  • Robeast
    van
  • galocza
    kell is az új formátum, cseréljük már le vagyonba kerülő dvd-gyűjteményünket...
    most komolyan: tényleg van erre igény? (valós, nem a pr által gerjesztett)
  • kicsizoz
    Ja közben már én is utánnaokoskodtam, és olvastam ezeket a rémhíreket...
  • arty
    sajnos az egyik kodolasi formatumnak a hddvd esetén a "wmv"-t választották :(

persze, jolenne, ha a konténerforma nem az lenne, és akkor lehetne wmv10 kép és ac3/dts hang ...
  • kicsizoz
    No akkor ez egy jóóókora öngol volt részemről.. :)))

" There are also dual-layer versions of the discs that can hold 50GB."

Valószínüleg az zavart meg, hogy sok cikkben 25GB maximális kapacításról beszélnek, de most jobban utánnaolvastam és ez az írható lemezekre vonatkozik, bár gondolom ott is idővel megjelennek a 2 rétegűek...

Szal jobban jártam volna, ha kussolok :)
  • Robeast
    Tudtommal BR-nél az 50GB-os az a dupla rétegű...
    (de lehet, hogy alul vagyok informálva)
  • kicsizoz
    Na most megfogtál, mert eddig úgy tudtam, hogy az 50GB az a két oldalas, de a képen látványosan látszik, hogy az az oldala festve van, vagyis nem lehet 2 oldalas.....:)

Ez esetben visszavontam az előzőket!!
  • TasManXT
    Akkor ez mi? :)
  • kicsizoz
    Ha jók az emlékeim, a blue-ray 25GB vagyis felejtsétek már el azt az 50GB-os számot...

Mert akkor már úgy is lehetne mondani, hogy egy 10 korongos DVD váltóval akár már 500GB....:)

Egyik formátumot sem szeretem jobban, de próbáljunk a tényeknél maradni...
    A bajom csak az, hogy 2 van belőlük!
  • kicsizoz
    hogy jön ide a "WMV"?
    Lemaradtam valamiről?
  • blackeagle
    Már megint a pénz. Hogy lehet a szemetet minnél hamarabb eladni és nehogymár jó legyen az amit a másik akar. Én maradnék a Blu-ray -nél . Azért a 25 -50 giga lényegesen több a mostaninál és azért még meg is éri venni egy új dvd-t.
  • arty
    ez annyit jelent, hogy kurva drága... nézd már meg a 94-95ös dvd eladásokat, azok alapján ma dvdnek sem szabadna lennie ? ;)
  • arty
    egen, elférni elfér ... csak milyen minőségben? hiszen divxben is elfér egy kétorás film 1 CDn ... persze a hd tartalom dvdn nem annyira rossz, de közel sem tökéletes! Pláne nem 1920x1080ban! ezért kellett volna a BR :( Ott az 50gb mellett valami jo, mpeg4 alapu kodekkel elfért volna pár film 1 korongon ...

Az eleinte hozzáférhető 15gb irhato hddvd szarra sem lesz elég :(

Arrol pedig nem beszélek, hogy a elenlegi WMV nem tartalmazhat DD/DTS hangot, hanem csak a szar saját mikroszoftos fémes szutykot, amit 6 analog(!!!!) kábelen kell az erősitőbe vinni ...

Remek jövő :(
  • BomBa
    Na, szerintetek melyik a jobb?
  • Yv@n
    Sajna nem, egyik gépen egy könyvtárban, néztem is hogy juj, ezt honnan szedhette az illető.
  • dez
    Jan.1.-ig? Hülyék - így nem fog túlzottan terjedni itt az EU-ban a HD, szóval nekik sem fog rekordsebességgel nőni az előfizetői táboruk...
  • BlackRose
    Igen de még január 1. van napközben valami olyan passtime műsor amikor nincs kódolva... pl. tájfelvételek, koncertfelvételek stb...
  • dez
    Azért majd lesz árverseny, és hosszabb távon kb. egy árban, és "jó áron" lesznek kénytelenek adni a cuccokat - és nem mindegy, hogy a saját megmaradó nyereségből ki fizel kinek.
  • BlackRose
    A felhasználók... mert végeredményben azok fizetnek mindent, a gyártók csak bekalkulálják...
  • dez
    Hol futottál bele? Publikus?
  • dez
    (Ja, amit írtam itt az 1-pixeles elmosásról, az nem csak függőlegesen értendő [interlace miatti villogás elkerülése], hanem vízszintesen is.)
  • dez
    Az Euro 1080 már kódolt (vagy nem?), az Euro HD meg inkább csak demó-csatorna, ismételgetett rövidfilmekkel. :/

Egyébként nincs még DXVA-s codec, vagy lejátszó, ami kihasználja a DX9-es videokártyák video-gyorsítását? (Ahhoz elég egy fele olyan gyors proci is.)
  • Yv@n
    Jah. Belefutottam pont a napokban egy Ötödik Elem-be 1280*720 as felbontásban, 4.3 giga...kellemes :)
  • dez
    Hát majd ide hordják... :/
  • dez
    Inkább csak kisebb boltokban láttam ilyet, a nagy centerek lesz@rják... (Így is van forgalom bőven.) Az egyik a Hegedűs Gyula utcában van valahol, a Kőrúttól kifelé, ha jól emlékszem. De lehet, hogy egy utcával közelebb a Nyugatihoz.
  • BlackRose
    VMW - HD-vel (ez mpeg4, ki a fene használna most már mpeg2 egy HD-DVD esetében) egy 150 perces film akár a mai 4.7 GB DVD-n is elférhet... ha a 30 GB-ot veszük akkor meg... uhu hu
  • Yv@n
    Ez nagyon szép, mi is ez? :)

Aztmondod 3Ghz? Hát az megeszi a vasat reggelire.
  • Yv@n
    Nem hogy nem lehet kapni, hanem lassan tilos lesz forgalomba hozni, ha nem tudja.
  • dez
    Igen, főleg azon megy a harc, ki fizet majd kinek licensz-díjat...
  • Yv@n
    Egy ilyet megnéznék én élőben, valaki látott már kirakodva akármi centerekben elektronikai boltban HD cuccokat?
  • BlackRose
    EURO 1080

Astro 19.2 - 12168 MHz - 27500 SR - Vertical - FEC AUTO - Video PID 308 - Audio PID 256

ASTRA HD

Astra 19.2 - 12441 MHz - 27500 SR - Vertical - FEC AUTO - Video PID 133 - Audio PID 134

HD műsor... SkyStar2-vel is nézhető (ProgDVB vagy DVBViewer) a 3.0 GHz-s gépemen szuperul műxik... ja és a felbontás tényleg lenyűgöző... 1920x1200 as monitoron.
  • BlackRose
    Ha meg véletlenül nem akkor még plusz 100 EUR és van mindkettő...
  • BlackRose
    Mire megjelenik... és mire elterjedhetővé válik addigra kombinált olvasok lesznek, tehát mindegy, hogy melyik vasat veszed, képes lesz majd mindkettőt kezelni... így lett ez a DVD +/- al, így lesz a HD-DVD, Bleu Ray-el is... biztos vagyok benne, amikor megoszlanak akkor megegyeznek... mert ez az érdek, és a kopasz logika is.
  • Punkerwork
    USA-ban és Japánban ahol már van HD-TV adás, lassan már nem lehet olyan TV-t kapni ami nem tudja a HD szabványt
  • dez
    (Sőt, nem is picit, hanem jól láthatóan.)
  • dez
    Én a TV-nél nagyobb felbontású cuccokat, de még DVD-t is általában a monitoron nézem. Monitor szinte mindenhol van, ahol PC van (bár a többségük nem igazán megfelelő TV-zésre - pl. túl kicsi, stb.).
    A másik, hogy az újabb TV-k képe, még ha nem is HD felbontásúak, elég jó ahhoz, hogy látszon a különbség az SD (hagyományos TV adás, DVD) és a HD között. Ez úgy lehetséges, hogy az SD anyagok nem használják ki a teljes felbontást, egy kis 1-pixeles blur (elmosás) van rajtuk alapból, azért, hogy soha se látszódhasson, hogy pixelekből áll a kép. Így, ha HD anyagot engedünk rájuk, picit élesebb tud lenni a kép. (Már próbáltam.)
  • dez
    Hát úgy, hogy majd csökkentik a bitrátát... Pedig a HD adások bitrátája amúgy is relatíve kisebb, mint amit a felbontás diktálja (úgy tűnik, azt gondolják, a nagyobb felbontás esetén egy ugyanannyi pixelnyi felületnek nem kell ugyanolyan tisztának lennie).
  • kicsizoz
    Persze még mondhatjuk azt is, hogy a háztartások zömében még hagyományos felbontású TV figyel...
  • kicsizoz
    Teljesen igazad van!!
    A hozzászólásoddal azt hiszem kicsit vissza is huppantunk a földre :))
  • thomyka
    Még távol van, mire használtaba vehetjük ezeket a lemezeket. 30, 50 GB... Egyenlőre még a 8.5 GB-os dupla rétegű lemezek sem terjedtek el. Író az van, a lemez meg drága... :(