51
  • TasManXT
    én nem értem, egy hosszabb HD film hogy fér fel egy 2 rétegű HD-DVD-re? Hiszen az csak 30 GB. Ha jól számolom kb 140-150 perc. És akkor még a hangok az extrák... Szintén 2 lemezzel jönnek majd? :/
    BD (szerintem semmi baj a névvel) tárolókapacitásra megeszi keresztbe.
  • grebber
    Azé megfujhatná :)
  • Hoho
    a DVD kapacitasa jatekokra egyenlore tobb, mint eleg

"ez a technológiaváltás egy évtizedre biztosan meghatározza a jövőt"
    3 ev mulva itt lesz a "magenta ray" :) vagy akarmi mas

a HD-DVD a regi gyartosoron mehet -> lenyegesen olcsobbak lesznek a korongok

a HD-DVD legalabb normalis nev, "kek nyalab" eleg erdekes, johogynem "korty viz" vagy "szelet kenyer" lesz az uj filmlejatszo neve
  • Punker
    akkor csak én örülök? :) HD-DVD-re gyorsabban tudnak át állni a gyártók, Blu-ray már 1 éve van a japcsiknál mégse kezdett el terjedni ez szerintem jelent valamit
  • davos80
    Ha ilyen ronda nővel hirdetik, senki sem fogja venni.
  • davos80
    És akkor elég lesz egy mindketőt író készüléket venni.
    De ez lehet, h ogy csak egy álom...
  • davos80
    Majd DVD -, és DVD + helyett lesz HD DVD, Blu-ray disc.
  • Rincewind
    A mai jatekok kis szazaleka jelenik csak meg CD-n maradjunk ennyiben, mert igy legalabb helytallo. Ugyanis az osszes konzol jatek DVD-n jon ki, es ugye konzolok fedik le a jatekipar legnagyobb reszet, a PC-s viszonylag kicsi, de mar ott is egyre tobb a DVD megjelenes. Az a duhito, amikor PC-n 5 meg 6 CD-vel kell baszakodnod, mikor meg lehetett volna oldani kenyelmesen 1 DVD-vel is.

Mellesleg a hirhez hozzaszolva, nekem sem igazan tetszik a dolog. Igy kette lesz osztva a piac, nem lesz egy egyseges szabvany, pedig mar ugy nezet ki a BD megeszi regellire ezt a HD-DVD-t... :P
  • Cat #3
    igen, ez szerintem is katasztrófális hir
    a multkor hir óta, mikor a HP is a blu ray oldalára állt azthittem eldőlt a verseny, kész, a BD győzőtt (egyébként én is BD párti vagyok, kell a kapacitás)

a játékoknak meg igenis kell a tárterület, már ma is egyre több játék jelenik meg DVDn, és ez a technológiaváltás egy évtizedre biztosan meghatározza a jövőt
  • Robeast
    "A videójátékokat fejlesztő cégeknek pedig új lehetősége nyílik arra, hogy még élethűbb játékokat dobjanak piacra."

Hogy jön ez a tárolókapacitáshoz?! A mai játékok kis százaléka jelenik csak meg sima DVD-n is. Attól, hogy több tárterület áll a rendelkezésére a gyártóknak, még nem csinálhatnak hú-de-brutálisan-állat-jó grafikájú játékokat, mert nem tudna velük játszani senki (hardware). Szal ez így (jelenleg) hülyeség.
  • kicsizoz
    Ez eddig számomra a legrosszabb hír...
    Nem mintha bármelyik szabványt is jobban kedvelném, de ez a fellállás nem sok jóval kecsegtet:

hd-dvd:
    Paramount Pictures
    Universal Pictures
    New Line Cinema
    Warner Brothers

Blu-ray:
    Metro-Goldwyn-Mayer
    Twentieth Century Fox
    és a Sony saját stúdiója

Így szerintem a fejlődést több évvel is visszavetik, mire kiderül melyik a nyerő...

Hacsak nem veszek majd névtelen asztali olvasót, ami épp hogy a bakelit lemezeimet le nem játsza, de minden mást :)