51
-
DOT #11 Pontosítsunk: a Norton otthoni csomagjai (2000...2004-ről beszélek) szarok. A vállalati cuccai ellenben nem szarok. -
BiroAndras #10 Nekem otthon BCDC++ van, és nincs vírus problémám. Az annál inkább zavar, hogy a procit 100%-on hajtja folyamatosan. Aszondták, hogy a TTH-k számolása miatt van, de azért azzel előbb-utóbb el kéne készülnie, nem?
Ha víruskeresőt kell választani, én az F-secure-ra szavaznék. Nálunk a levelezőszerveren van fent, és napi 50-100 vírust fog meg. Évek óta egyetlen egy se jutott át. -
antijedi #9 érdekes történet de annyiban igazuk van hogy a norton tényleg egy szar :DD
bár lehet attól még tényleg trójais volt a file a helyzeten az viszont nem változtat :) -
ppetike #8 Hát én a suliba használtam kazaa-t és ott elég sok gond volt vele.Mindegy mert nem az én gépem volt.Otthon csak dc++ használok de volt nekem is régebben problémám a bcdc++.Azt jelezte folyamatosan a Nod32 hogy a bcdc++ exe inditó fájl virusos.Megkérdeztem én is egy opot aki még segiteni sem tudot a problémába.Amiota csak a sima dc++ nincsenek gondjaim sem virus sem más.
A dc++ sokkal jobb mint a bcdc++ nekem erről az a véleményem régebben tényleg volt olyan hogy talán a matrixon körüzivel végigment hogy mindenki használjon tüzfalat meg virusirtot.
Dc++ -
archkoven #7 Én évekig használtam a Kazaa-t, de semmi problémám nem volt vele, igaz, hogy amióta megismertem a Kazaa Lite-ot azóta azt használom, nem tudom a sima Kazaa-val milyen problémák vannak, de a Lite verzióval teljesen biztos, hogy semmi.
A Win MX-et sokkal többet használtam az utóbbi időben, tavaj legalább 200 GB-ot töltöttem le vele és kb. 4-5-ször jelzett be a Norton, hogy vírusos a file, amit túlzás lenne soknak nevezni.
Reklám telepítők özönét egyik fájlcserélőnél sem tapasztaltam.
A BCDC++-ról meg annyit, hogy bár ma már szinte csak azt használom és annál is találtam már víruros filet amivel nem is lenne gond, hiszen a Nortonnal letöröltettem, de amikor jeleztem az egyik OP-nak (a Kolin), hogy az egyik felhasználó fájlja vírusos akkor azt mondta hogy szóljak neki én magam. Szóltam a srácnak hogy trójai van az egyik fájljában, erre ő kijelentette, hogy már átnézte és nincs benne trójai, mondom biztos nem véletlenül jelez a Norton, erre ő pedig nincs benne és punktum, menjek máshova keverni a szart. Ez után hárman-négyen elkezdtek üzenetekkel bombázni, hogy mekkora faszkalap meg lámer vagyok, húzzak az anyámba, a Norton egy szar stb. Hagytam az egészet a picsába, szerintem csak a trójaival akartak csak játszani a fiúk. Úgy néz ki ezt még a DC-n is megtehetik. -
juhand #6 És akkor a Windows az mi ? A gépek többségén ott van, tele van vele a registry, és ott az automatikus frissítés opció meg stb.. -
#5 Az tény hogy elég átláccó fájlcserélők elleni támadás kinézete van ennek a blikfangos sajtóanyagnak.
Viszont a Kazaa tényleg egy halál. Sokszor még a tűzfalak meg egyéb figyelő progik sem segítenek, mert akkor meg annyi riasztást kap az ember, hogy akkor meg azért nem tud dógozni.
A hétvégén volt szerencsém egy Kazaa és más reklámszóró progik által megfektetett géphez. Totál zombi lett.
Féreg hegyek, az IE-ben annyi beépülő plug-in, hogy 2-3 másodperccel az indulás után már lefagy.
Viszont van jó hír is!!!!!
Aki Kazaazni akar az használhat Kazaa Lite-ot.
Azzal gyak semmi gáz!!!!! -
#4 Elsősorban nem is maga a Kazaa a kémszoftver, hanem inkább a sok kazaa-vírus meg spyware, amik simán felkerülnek a gépre ha nincs megfelelő védekezőprogi.
Persze lehet, hogy a Kazaa is veszélyes önmagában, de ezt simán le lehetne ellenőrizni, példának okádék ott az Ethereal progi amivel a hálókártyán átmenő összes adatot le lehet ellenőrizni. Igaz, nem otthon elvégezhető kísérlet, de megadhatja, hogy mást is elküld-e.
Amúgy meg ott a DC++ -
Yv@n #3 Elég átlátszó próbálkozás...hiába no, minden módszerrel küzdeni a fájlcserélők ellen. -
#2 I-Worm.Swen nevű áldást tartalmazza a kazaa? Ki gondolta volna, még a végén kénytelen leszek meglepetésemnek hangot adni Kazaa: -
#1 Nem semmi...
Bár aki ilyen szoftvert telepít, az tökéletesen tisztában van vele, hogy megoszt bizonyos könyvtárakat a számítógépén, aki pedig megosztja a dokumentumait, az magára vessen, hisz pontosan lehet szabályozni, hogy mik kerüljenek megosztásra!
A gond ott kezdődik, ha a kazaa olyan könyvtárakat is megoszt, amiket nem szeretnénk! Persze ezt annak ismeretében állítom, hogy nem ismerem a kazaa nevű programot.... "kémszoftvert"