1376
Mi történik?
-
czihaki #1087 Tehát ha valaki meghal, és a lelke a fejtetőn eltávozik a testből, vagy lassan történik meg és akkor még észlelheti a környezetét is ahol a teste van, vagy gyorsan távozik és esetleg lelassul amikor a szabad térbe érkezik és ott szinte élvezi a végtelenség érzetének mámorát. De ha nem rántják vissza a lelkét és értelmes lélek, akkor valószínű"", hogy ahhoz a Sarokhoz fog távozni, ahol befelé áramlik vissza a magnetoszféra és itt valószínű sokkal védettebb, hamarabb beér és hamarabb meglátja a Fehéren világító MAG falát. Ha valaki idáig eljutott, nem valószínű hogy onnan visszarántható lenne a lélek. Ha a Mag fala érzékel és megnyílik, onnan nagyon erős vonz erő sugárzik ki amely közelbe vonz, majd a kiáramló fényrészecskék szószerint" körbefogják, érzékelik és vagy azonnal bevonzzák vagy feltaszítják a láva örvényekbe! Ha a lélek bekerül a MAGba ott eggyé válik és felerősödik energetikailag is, a Fehér isteni szellemű energiával. Ez által nyerheti el a lélek a halhatatlanságot. -- nincs menny, nincsenek angyalok, nincs vallásos pokol, se ördög, se alvilág, se alvilági lények, se kallódó itt a valóságunkban maradt ártó szellemek.
Minden olyan holt lelket amely esetleg vagy butaságból vagy rosszindulatból itt maradt a valóságunk terében, azt a Földünk másik Energiája az erejével lerántja és elindítja az utolsó-útjára amit minden holt léleknek meg kell tenni. Különben is egy tapasztalatlan lélek itt a valóságunk terében a saját éltető, erőt adó teste nélkül, elpusztulna. Vagy is nem szabad elhinni, se az ártó szellemeket semmi egyéb butaságot-- csak kitalációk és filmtémák! -
Saintgerman #1086 Na és mi van, ha a Föld nem is úgy néz ki, hanem mondjuk így:
-
czihaki #1085 Nagyon jó pl.. tettél fel Palinko, hiszen a Föld belseje adja meg a választ, hogy hova kerülnek a lelkek az úgynevezett "másvilágon"
Nem tudom, hogy a tudósok ismerik-e valóban a föld belső szerkezetét, mert az amit közzétesznek és tanítanak, az vagy csak teória vagy hazugság "felsőbb utasításra" Mert a Földünk először is egy kihűlt bolygó volt.-(esetleg valami kevés a Közepén még forró lehetett, de a többi mindenképp kihűlt, megdermed anyag tömeg volt. S az IDŐ kezdete óta bomlott fel fokozatosan a belseje, miközben folyamatosan nyomódott kifelé, a szilárd kéreg, illetve tört fel ismételten belőle a rengeteg víz amely ma a földön található.-- vagy is nem kívülről érkezett fagyott aszteroidák hátán--
A belső szerkezete a következő kívülről befelé haladva-- 1.-először is van a szilárd kéreg amely egyrészt felgyúródott, másrészt a Föld tömegének fokozatos növekedése miatt elvékonyodott kéreg maradt az óceánok alatt.
2.- a szilárd kéreg után egy folyékonyabb, állandóan mozgásban levő láva massza következik. Majd ez a massza ahogy befelé haladunk úgy válik masszívabbá, örvényekké, amelyek egymás felett, és egymás után egy irányba hihetetlen gyorsan forognak. A MAG-tól visszatekintve" balra fordulón. De minden egyes örvény amelyeknek nagysága kb. 1-2 országnyi külön-külön is örvénylenek amelynek forgása az óramutató járásával ellenkező irányú és hatalmas erővel nyomódnak kifelé a kéreg felé, illetve a Sarkok felé.Hatalmas benne a hőség, iszonyú hangos a dübörgés és nagy erejű energetikai feszültsége van.
3. Viszont a láva örvényeiből egy széles, kb.1500 km széles Üres- Tér következett. Ebben a Térben hatalmas a csend, nincs forróság, nincs gravitáció, és nincs benne IDŐ. A Tér nagyon sötét lenne, de megvilágítja a MAG kisugárzott fehér fénye így bizonyos távolságig szürkés a fény. Ez a Sötét, széles üres-Tér fogja körbe a MAG-ot
4. A MAG kb. 500 km -s sugarú. A fala porcelánszerűen fehér és kisugárzik, valamint mindent eltaszít magától, mintha érzékelő is lenne. A falának minősége olyan plazmaszerű, tágulni, nagyobbodni és bizony megnyílni is képes- mint valami tolóajtó, két felé bár épp úgy sima marad mindenhol akkor is. Ha megnyílik, akkor kiáramolni képesek belőle a fényrészecskék és ha bármi számukra nem megfelelő minőségileg, azt azonnal vissza taszítják a láva örvényei felé. Amikor viszont megnyílik a fala, belátni a belsejébe ahol hatalmas erővel, iszonyatos hangos dübörgéssel örvénylik Hg-al közösködve, a Fehér-ezüstössé vált energia. Innen áramlik ki az egyik Sarkon a Fehér energia, amit magnetoszférának neveztek el és ide áramlik vissza a másik Sarkon.
A Földünk sajnos fokozatosan átforrósodik és vénuszi forró, gázos bolygóvá válik, "holt bolygóvá" amely az élet számára alkalmatlan -- de ez a haldoklása eltarthat még 20-30 ezer esztendeig is, viszont az élet számára sokkal előbb válik alkalmatlanná!!!!!--- Talán ha a tudósok rájöttek mi is az igazság, akkor épp ezért hallgatják el-- és egyszer ha találnak egy életre alkalmas bolygó és az űrutazás is megoldott lesz technikailag, akkor sumák alattomos módon, a felsző 1-200 leggazdagabb, legbefolyásosabb élősködő, egy pár kihasználható rabszolgával elhúznak majd , és Nép tömegeket itt hagyják a forró platnin" elpusztulni! -
Saintgerman #1084 Nyanyát kérdezted, hogy hol lehet olyat kapni, amit ő szív.. -
Saintgerman #1082 Nem lehet, hogy te azért kapaszkodsz olyan görcsösen ehhez a világhoz, mert az időd nagyobb részét drog hatására ezen a realitáson kívül töltöd, és egy szilárd hegy azért még is csak kell, ahol biztosan érezheted a talpad alatt a talajt, még ha nem is annyira rózsás itt...
Utoljára szerkesztette: Saintgerman, 2016.05.10. 22:02:06 -
maki85 #1081 a hsz-emmel csak az akartam kifejezni (drogos), hogy milyen könnyen manipulálható az emberi elme, még azoknál is, akik valójában józanul gondolkodnak
Utoljára szerkesztette: maki85, 2016.05.10. 21:46:54 -
maki85 #1079 aki benyakal egy liter vodkát azelőtt is megnyílnak bizonyos kapuk XD
a szesz is tudatmódosító szer
Jézusnak tudni kell mindenről, hiszen a katolikus vallás szerint a szenthátomság egy ugyanazon "személy"
tehát tehettél volna fel kérdéseket:))
Utoljára szerkesztette: maki85, 2016.05.10. 21:31:27 -
maki85 #1078 hogy érted, hogy itt meg én? -
#1076 eléggé álomszerű a leírás valóban. viszont lehet neki ezek a szimbólumok, történések kellettek, hogy megértse, hogy meghalt, de még nem jött el az ideje stb. azt sem tudjuk, se bizonyítani, se cáfolni hogy pl a sima álmok nem valahonnan máshonnan irányítottak a mi agyunkban meg csak megjelennek és úgy érzékeljük, úgy emlékszünk rá. mintha az agyunk lenne a vászon valahol máshol pedig lenne a vetítőgép.
hogy ilyen helyzetbe hogy reagálnék, hát jó kérdés, Jézustól próbálnék kérdezni dolgokat, de ő is csak utas volt, mint mikor megcsúszik a jégen az autó, nem irányítod, csak utazol benne, na ő is ugyanúgy csak tétlenül utazott majd kitették egy idő után mert még nem jött el az ideje.
nem mindegy milyen kábszert próbáltál, valamelyik segíthet megnyitni olyan kapukat amiket legtöbb ember bezár. viszont minek mondod mikor hasonló élményeket él át az ember csak szer nélkül? hogy a hite annyira erős ezekben a dolgokban, hogy eljátsza vele az agya? meg mitől tudod, hogy csak kémiai folyamat volt veled és nem utaztál el tényleg oda ami eddig zárva volt előtted? sámánok se véletlenül drogoztak, fehér üröm, meg tudom is én volt pár fajta. én nem próbáltam még ilyesmit mint te, nekem max fű volt az is régen, meg rossz minőségű és csak erőltetett a nevetés nem volt semmi élmény. -
maki85 #1075 van-e köztetek olyan, aki kábítózott már, legalább is belekóstolt
az egyetemi éveim alatt nekem volt "szerencsém" kipróbálni
komolyan mondom, hogy láttam a zenét, láttam a levegőt, meg olyanokat amiket szavakkal leírni nem lehet
megtapasztaltam testen kívüliség "élményét" is, de nem úgy hogy láttam magam, hanem máshogyan
ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy halucinálok, lehülyéztem volna
hát ennyit az agy hatalmáról, és magunkról
Utoljára szerkesztette: maki85, 2016.05.10. 20:38:54 -
maki85 #1074 bocsi-bocsi:)))
most jut eszembe, hogy mégis végeztek kisérletet, mégpedig a film hatására
egy elfekvőben több betegre helyeztek precíz műszereket (az ő beleegyezésükkel), ám a mérések eredménye egyáltalán nem lett egzakt
volt akinél semmi, akinél több, és a kettő között pedig széles skála
ennyi -
maki85 #1073 még ami nagyon tetszett:
ő elmondása alapján szabadon:
bekerültem egy nagy szobába, ahol rengeteg gyertya világított, és rettentően jól éreztem magam
egyszer csak kinyílt egy óriási ajtó, mely egy gyönyörű virágos rétre nyílt
félve kisétáltam, de kinn olyan boldogság vett rajtam erőt, melyet szavakkal leírni nem lehet, ugyanis megláttam szüleimet a távolban, és a többi elhunyt szerettemet, akik széles mozdulatokkal integettek, hogy menjek hozzájuk
elindultam feléjük a virágos mezőn, de pár lépés után szembe jött velem Jézus, ugyanazzal a kereszttel a vállán, mint amikor elítélték
NEM mehetsz tovább---mondta
erre én elkezdtem vitázni vele, hogy maradni szeretnék
neked még van dolgod az életedben, úgy hogy vissza kell menned----válaszolt
de kérlek, kérlek--könyörögtem neki
vissza kell menned--mondta újólag, és ekkor elsötétült előttem a világ, majd felébredtem a műtőasztalon
e történetre, te hogy reagálnál??
megtörtént, vagy csak az agya játéka volt??? -
#1072 igen, film IS volt, de le is mérték. amerikaiak is:
amcsi
még 1907-ben mért, a film meg 2003-as. mondjuk jól mutatja hogy még mindig ilyen kutatásra kell hivatkozni, ami nem is sikerült a legjobban... szóval látszik mennyire prioritás ennek a kutatása.
az oroszok is, most pony a súlymérés nem jut eszembe, lehet nem is volt, komcsi időkben :D aki eszembe jut az Konstantin Korotkov, házi feladat, hogy keresd meg ő miért.
arról a szám leolvasósról hallottam, de nem csak az volt, simán élő emberek is megcsinálták, lekötött szemmel, másik szobából. meg olvastam olyanról is aki a műholdról is leolvasott számot stb. Drunvalo Melchizedek is ír egy ilyen személyről. persze úgy sem hisszük el még nem előttünk történik.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.05.10. 20:11:27 -
maki85 #1071 régebben volt egy sorozat a tv1-en ahol ömlesztve nyomatták a hasonlókat mint a videódban
arról is halottál biztos, hogy "ellenőrzött" körülmények között felírtak egy számot a műtőlámpa tetejére, s várták a lehetőséget, pácienst
meg is érkezett balesetes, aki a végét járta, de szerencsére a műtét sikerült
később kikérdezték az emberkét
nos ő elhagyta a műtőt, egyre messzebb, és messzebb, már az alagút fénylő végét járta, amikor visszahúzta valami
no de látott-e még valamit?--kérdezték tőle
ja igen, egy számot---és megmondta a valós számot
ez már-már hihetőnek is számítana, ha ki nem derült volna, hogy az említett klinika nem is létezik, és az orvosok még soha egyetlen egy esetet sem publikáltak eleddig tudományos szaklapban
lehet, hogy erre azt mondja közülünk valaki, hogy megrendelt tudomány, de azt azért ne várja senki tőlem, hogy egy az "újvilágtudatban" megjelent cikk fog meggyőzni XDD -
maki85 #1070 "a lélek súlyát egyébként mérték és valahol 10-20 gram között van
sehol sem mérték, egy film volt
én úgy tudom:))) -
Saintgerman #1069 Tudod, hogy mi a közös a tudomány és a pizzában ? Az, hogy mindkettőt meg lehet rendelni. Attól tartok, hogy igen sok pizzát megfognak az emberekkel zabáltatni, mire a tudománynál erre megrendelést adnak.. -
#1068 hát ha nem is az egységes tudomány (ha egyáltalán van ilyen, mert szerintem nincs) álláspontja, de annyiban mindenképpen igaza volt Saintgermannak, hogy elég sok neves tudós (materializmus) álláspontja ez. akik mondjuk nem is kutatták szóval kb annyira releváns az álláspontjuk mint a tiéd az enyém vagy Julcsi nénié.
-
Katalizátor #1067 "én meg úgy tudom, hogy a Tudomány szerint a halál után nincs semmi."
Sajnos rosszul tudod! A tudomány alulról építkezik, a már ismert tudásra, tehát aligha tehetett ilyen falrengető kijelentést olyan dologról, aminek az ismereteit épp csak elkezdte felfedezni.
Filozófiailag persze ez már régóta csemege-téma, a neve Horror Vacui, pár ember így is gondolja, de az meg mit számít! -
#1066 a anyagok épp hogy elvesztik hő hatására a mágnesességüket, ezért a külső mag kelti a földét is nem a belső. hol lenne ez az energia? geotermális energiáról hallottál már? forró gejzírek, vulkánok stb. vagy csak fúrjanak le mélyre, baromi meleg lesz pedig még a földkérget sem tudjuk átfúrni... nemhogy valami belsőbb helyet:
ez olyan kb mintha egy almán a héját se tudnánk átfúrni...
#1064 szerintem az nem olyan, a pilóták akkor elalszanak kb és felkelnek és semmi élményről nem számolnak be, a mesterséges kóma se jó. egyedül szívleállással lehetne próbálkozni, na de ki vállalná ezt be szerinted? ha tudja hogy x% esély van hogy nem tudják újraindítani. vagy pl túl későn sikerül csak nekik amikorra már agykárosodást is szenved?
én ezt a videót szeretem főleg a 2. nyilatkozót 19 percnél:
szerintem azért nem kutatjuk mert még a videóban szereplő élmények se elfogadhatóak valakinek, csak ha napokig halott lenne, onnan meg már nincs visszaút. vagy ha beszél valamilyen médium és nem füstös szobában zúgva mondd hülyeségeket, hanem pl olyasmiket tud, hogy panaszkodik neki a halott, hogy miért cipő nélkül temették el, mert a család gondolta még pont jó lesz az unokának és kispórolták akkor azt már komolyan kéne venni bárhogy is csinálja. mikor olyasmiket ismer a halott életéből amit nem ismerhet mert most találkozik a családdal először stb.
ezek a módszerek viszont nem tudományos értékűek. szóval se a klinikai halál nem megfelelő, se az elhalt lélekkel való kommunikáció nem elismert így nem lehet mit tenni és hülyének nézik csak aki foglalkozik vele és a tudósokat jobban érdekli a tekintélyük mint az igazság. -
czihaki #1065 Tudod overseer-7 ha egyszer a tudomány meg is érti mi a lélek, de a további sorsát nem tudná követni.
abból ítélve, hogy a MAG érzékelte az odaérkezésem és megnyílt szó szerint a fala előttem, vagy az hogy az az energia önmagából emberformát szerkesztett és képes volt megjeleníteni magát, képes volt felfogni iszonyatos szidalmaimat, képes volt felrántani a lelkemet, utánozni az emberi beszéd hangot,-- ez mind mind arra engedett következtetnem, hogy amit a MAG előtt állva a lelkem megérzett, vagy átélt az igaz, és igaz is lehet egyszer. Hogy a sok sok lélek részévé válik ennek az isteni energiának és ha majd a Föld kiég holt bolygóvá lesz, akkor ez az energia kiszakad és valahol egy élhető bolygón újra teremti magát az élet--
Tehát mind az a tudás, érzelem tehetség amit ebben az egyetlen életünkben szereztünk, azt majd ismét mint tudást átvisszük a következő Teremtésbe-- vagy is az ottani élet már sokkal intelligensebb lesz és sokkal tisztességesebb, mert a szennyezett lelküek nem jutnak el a MAG ba! -
overseer-7 #1064 Mi a véleményetek a G-LOC jelenségről.
Nagy gyorsulás hatására beálló eszméletvesztés.. ebben az állapotban gyakoriak a halálközeli élményhez hasonlító jelenségek.
Ezt a "mesterséges" állapotot fel lehetne használni a jelenség tanulmányozására.
Ha lenne olyan kutatócsoport amely felvállalná.. én tudok olyan kutatási koncepciókat mondani, amellyel közvetetten, de bizonyítékot kaphatnánk a túlvilág létezéséről.
Még akkor is, ha a túlvilág nem mérhető, nem vizsgálható.. de.. elég ha "információ" nyerhető odaátról..amit az NDE jelensége biztosít.
Ez az egyik legfontosabb kérdése az embernek.. nagyon fontos lenne tanulmányozni.
Egyáltalán nem mindegy, hogy megszületünk.. tanulunk, dolgozunk..cselekszünk..teremtünk.. esetleg ártunk.. stb
aztán mintha mi sem történt volna, az egész megy a semmibe. Mintha semmit sem tettünk volna.. amikor meghalunk.. és azzal mindent elveszítünk. olyan mintha az egész világ pusztulna.. tűnne el.. beleértve önmagunkat is.. a saját szubjektív ÉN szempontjából.. Teljesen felesleges lenne bármit is tenni. Csak azért megszületni.. és szenvedni a földön, hogy mi is utódokat hozzunk létre.. akik ugyan úgy pusztulnak el..válnak semmivé. Ez nagyon morbid és értelmetlen az én szempontomból.
De ha más a helyzet.. a létezés nem tűnik el.. az ÉN.. tovább létezik valamilyen formában.
Máris mindent megváltoztat ez a koncepció.
Vizsgálni kell ..és nem szabad eltitkolni az eredményt..
Ha a hatalom olyan nagyon okos.. hogy még a marsra is szondákat küld.. holdra embereket.. milliárdnyi kapcsoló elemből, tranzisztorból processzort készít, amely gondolkodni is tud..
MIÉRT NEM VIZSGÁLJUK EZT A FONTOS KÉRDÉST???
MIÉRT NEM KUTATJUK A LÉTEZÉST? ... hiszen kutatható.. a feltételek adottak hozzá. -
czihaki #1063 Nem leestem egy tónál, hanem egyszerűen eltűntem pillanatok alatt épp olyan formán ahogy megálltam. A lélek negatív töltésű energia szál, amelyet apró részek alkotnak. Amíg élő addig aranysárga, miután meghal, kifehéredik.
A Fekete testes léleknek ha eltávozna a testből annak lenne súlya, de az csupán elhamvad,-kialszik. A Fehér lélek energiának nincs súlya kivételt képez az ha valaki nagyon sok helytelen dolgot tett életében és azokat igyekszik hátrább tologatni, szó szerint letakarni, az ilyen léleknek valóban lehet parányi súlya- és ez a haladását is lassítani fogja miután meghal.
Mint a lézert vagy villámot---- valóban a gravitáció vonzza le-- csak épp még nem jöttek rá a tudósok, hogy mi is a gravitáció.
ahogy az életben két különböző töltésű energia szálrendszer van, épp úgy a Földben is kettő különböző töltésű energia rendszer van. a Fehér negatív az a MAGban tömörül és onnan áramlik ki.-- igaz ami igaz a tudósok azt fantáziálták hogy egy mágnesesség záródott ki a Földből-- -- csak hát a mágnesesség kitalációjánál azt felejtették el, hogy ha egy anyag forró akkor abból semmikép nem fog kizáródni mágnesesség! Tisztába vannak azzal is, hogy a Föld belsejében energia és magas hő keletkezik az anyag felbomlása miatt. Akkor hol is az az energia? szóval ez a tudósok részéről befejezetlen!
A gravitációs erőt a Föld anyagában áramló Fekete energia kisugárzása biztosítja, és sajnos ennek az áramlása is mozgatja a láva örvényeket illetve Föld kérget. S idővel ez okozza a Földünk teljes kiégését--
Ami a természet alkotta energiák tulajdonsága, hogy igyekszik mindegyik a "saját farkába harapni" vagy is önmagához visszazárni. a Természetes fény valóban egyenesen haladónak tűnik, de csak egy ideig mert előbb utóbb önmagához visszazár és ilyen a protoni + is, önmagához vissza zár-- ez az oka annak, hogy minden valamilyen formába kényszerített, mert mindent a felszabadult energiák teremtettek.
Sajnos nagyon sok vonalon bedobozolta magát a tudós társaság-- vagy egy része az egzisztencia a vagyonosodás miatt már egyenesen sóderolni is hajlandó az ezósok mellett. Abban pedig egyetértünk szintén, hogy bizony ma nem szabad hinni lassan a tudósoknak se. -
#1062 azt nem értem, hogy akkor a tón pl leestél ha nem figyeltél, de az óceánon soha, ott nem kellett figyelni?
nincs kedvem nagyon találgatni, igazából keveset tudunk hogy megmondjuk. a lélek súlyát egyébként mérték és valahol 10-20 gram között van emberenként változó, ha egyáltalán azt mérték és nem más távozott halálkor. még csak azt sem tudjuk milyen felületen hat a vízre, vagyis milyen a lélek formája. valaki szerint egy szines porszem, na egy porszemnyi 10-20 gramos valami simán elsüllyedhet, tengervízben nagyobb a felhajtóerő ott meg fennmaradhat, de hülyeség ezt találgatni mert azt sem tudjuk, egyáltalán kölcsönhatásba lép-e az anyagi világgal. az sem biztos, hogy a gravitáció vonzza le, mert bármi lehet.
"Mint a lézer, vagy a villám amit a gravitáció levonz a földre."
a villám egész más asztal, azt nem a gravitáció vonzza le, totál leegyszerűsítve az égben van egy drót, meg a földön egy drót és a kettő között ugrik az áram. annyira nem vonzza le a gravitáció, hogy a felhőből megindul egy villám és a földről is megindul a felhő felé egy kisebb, meg később de megindul és valahol a föld felett találkoznak. ha annyira vonzaná alulról sehogy sem mehetne.
a másik téveszme, hogy a gravitáció elgörbíti a lézert, vagy a fényt, nem úgy van. a fekete lyukak körül megfigyelték, hogy elgörbíti a fényt, aztán rájöttek, hogy tévedtek, mert a fény egyenesen halad, nem befolyásolja a gravitáció, csak a teret tudja elgörbíteni akkora brutális nagy gravitáció. szóval a Földünk a lézert tuti nem görbíti sehova, ha tenné nem lenne alkalmas hatalmas távolságokban átvinni a szintet pl, valaminek a magasságát, stb, nem örülnének a földmérők se :D
tudom hogy a tudomány sok dologra nem ad választ, meg valszeg a publikált tudomány levált már és vannak olyan dolgok amiről csak kiválasztott csoportok tudnak és titokban tartják, amivel évtizedekkel előttünk járnak, de nem hozzák nyilvánosságra, nehogy az aktuális ellenségük is tanuljon belőle stb, de attól még nem árt figyelembe venni amit tanultunk.
viszont szerintem hiba spirituális dolgokat tudományosan vizsgálni, vagyis ne az legyen az első szemppont. olyan mintha sportokat elkezdenénk vizsgálni és eldiskurálnánk a labda perdületéről, meg a fű súrlódásáról és közben nem vennénk észre, hogy 2-0-ra győzött egyik csapat stb.
egyébként az akkupunktúrát elismeri a hivatalos orvoslás is már, igaz nem olyan rég óta, de a befásult orvosgenerációnak ki kell halnia, hogy ne nézzék hülyének az embert ha esetleg ezt a lehetőséget is kipróbálná -
czihaki #1061 Ha nem érted a test működésének okát, akkor a halál állapotát és az utána történteket se lehetséges megérteni. Az hogy a testünk puha hús, attól még atomok alkotják és csak attól élő eleven ez a hússá vált sejttömeg, mert energia élteti -- abban a pillanatban, ahogy az energia megszűnik a testben áramolni, úgy szűnik meg ebben a húskupacban az élet és ez után felbomlik.-- de az energiának a Fehér töltése az nem alszik ki hanem felszabadul belőle mint a villanyégőből. -
czihaki #1060 maki85- mit gondolsz miért látogattam ide a tudományosnak vélt Sg. fórumra a facér" helyett, ahol egyre nagyobb vallásos és ezoterikus baromságokat tesznek közzé? azért látogattam ide mert azt reméltem hogy józan gondolkodásúakkal válthatók ismereteket, nem pedig babonásokkal, bigottakkal vagy épp hazug sóderolókkal.
Én aki osztályos és intenzív ápoló voltam kb. 60-70 beteg mellett, aki állandóan éjszakás volt 15 éven keresztül és egyedül, csak azért hogy szabadabban tudjam érzékelni, gyógyítani akit lehetett, érzékelni az emberi testben a betegséget, illetve a lélek nélküli komást vagy épp olyan komást akinek a lelke még ott volt és tudtam hogy vissza hozható az életbe-- annak ellenére, hogy az orvosok lemondtak róla a vizit is elhaladt mellette, és már nem foglakozott vele masszőr így a végtagok izmai zsugorodtak. Szóval ez is azt bizonyítja, hogy sajnos-- és ez a mai időre is vonatkozik, máskülönben betiltanák az orvosok a természetgyógy szélhámoskodást,-- Hogy maga az orvostudomány is még sok mindent nem tud, és nem ismer, de még el se gondolkodott rajta!!
Csak gondolkodjatok logikusan-- mikor indulna el egy gépkocsi, ha olyan akut helyeznénk bele amelyiknek az egyik energia-pólusát leszigetelnénk és nem engednénk kiáramolni.-- Hát ugyan ez a helyzet az élő szervezetben is. A kínai szúrkálja egy energia hálózat lefércelő pontjait- az orvostudománynak tudomása van erről-- de még sehol nem olvastam és hallottam hogy a összefüggést keresnének a testet megmozgató energia és a kínai meridiánnak nevezett energia között....vagy éppenséggel energiának tekintenék azt is ami az idegszálakban futkos-- egyszerűen és nevetséges módon csupán kémiai reakciókról, jelekről szövegelnek az futkos szerintük az idegszálakban. -
czihaki #1059 Mit nem értettél? Amikor egy tó vizének tetejére tévedtem, épp úgy eltűntem a mélységben, mint amikor bárhol ahol elbambultam és épp szilárdon álltam meg véletlenül, akkor egy pillanat törtrésze alatt a mélységben találtam magam. Ha mondjuk elmentem valakihez egy lakótelepre, de valami nagyon lekötötte ott a figyelmem, és a lábam energia rajzolata megállt, nem topogtam, akkor a következő pillanatban már el is tűntem a 10 emeletes ház alatt, valahol föld mélyében.
Tehát ha valakit meglátogattam lélekként a kórházban, akkor magi állt a lelkem az ágya mellett, megállás nélkül topognom kellett-- ha mozgásban voltam, akkor a gravitáció ereje nem tudott rám hatni.
Ezért vetődött fel a kérdés ismét, hogy akkor miért tűntem el azonnal egy tó vizének tetejéről, ha a viz felhajtó ereje érvényesül. Azt gondolom, hogy a léleknek nincs súlya, tehát semmiképp nem játszat szerepet ebben az esetben a viz felhajtó ereje.--viszont a lélek energia töltése negatív töltés. Mint a lézer, vagy a villám amit a gravitáció levonz a földre. --mivel a gravitációs erő az pozitív töltésű energiának a kisugárzása a föld belsejéből..
Az a baj tudod, hogy azt ismeritek tudományosan amit tanultatok és amit én is tanultam valamikor- viszont a Földünkkel kapcsolatban több mindent vagy nem ismer a tudomány még ma se és csak teóriákat gyárt, vagy "egy bizonyos befolyásos tudós körök" Felsőbb utasításra, eltusolnak fontos ismereteket a Földünkről! OKKAL! S a világ tudósainak azt engedik elfogadni amit ők akarnak!
Mivel a Föld belső szerkezete teljesen más, mint amit tanítanak!! A Földünk haldoklik- igaz ez az agonizálás eltarthat 30 ezer esztendeig is- de attól tartok hamarabb lesz alkalmatlan az élet számára-- Mit gondolsz, ha tegyük fel itt is hagynák a bűnözőket vagy súlyos betegeket, akkor is maradna a jövőben legalább 8- milliárd ember akit el kellene szállítani egy élhető bolygóra...... ÉS még is hogyan ennyi embert? Tehát, marad a elhallgatása a dolgoknak majd a felső 1-2 száz leggazdagabb, sumákul meglép, itt hagyva a népeket egy vénuszi sorsra jutó bolygón. -
czihaki #1058 A halálról és az utána következő létezésről csak is tudományosan érdemes gondolkodni máskülönben misztikus mese vagy ép sóderolás válhat belőle. Már pedig nem mindegy, hogy élünk majd semmivé leszünk, vagy valami értelmes marad utánunk.
A halál az egyenlő a biológiai létezés megszűnésének, anyagának felbomlásával. utána nem következik semmiféle állapot vagy még inkább nem lesz élet.
A halál állapotát és az utána következő létezést, hasonlíthatjuk (durván persze) Amikor felkapcsoljuk a villanyt és az égőben elég a pozitiv töltés hőt sugározva, és elégve, viszont a negatív töltésű az felszabadul a villanyégőből mint a fény. ez történik a testhalál pillanatában is-- a test működése leáll, kialszik benne a hő, a lélek energia viszont felszabadul a testből-- de ez nemszámit életnek csupán létezésnek, mint minden más energia. De mivel az élet energiáját valamikor valamitől kapta, hogy élővé válhasson, igya testből felszabadult lélek energia megtér a az életet teremtő Erőhöz, energiához. Hiszen a lélek energia leheletnyi feszültségű és itt a valóság terében és a test táplálása nélkül, megsemmisülne, vagy magába vonzaná valami nála erősebb és megszűnne, mint tudatossá lett energia.
Ezért minden élet lelke, megtér a Föld nagy Tudatossá lett Energiájához és annak részévé válva, esélyt kap a tovább létezéshez.--- De az már nem az eredeti ÉN lélek lesz, mert valószínű az törlődik, és csak Tudatos energia marad. -
maki85 #1057 ha így haladunk, ez is át fog menni a gumiszobába
bár ezt nem tudom, lehet-e a halál utáni állapotról, "életről" tudományosan beszélni -
Saintgerman #1056 én meg úgy tudom, hogy a Tudomány szerint a halál után nincs semmi. Attól tartok, hogy overseer-7 rossz helyen keresgél itt, ha a tudományos dolgokat ott keresi, ahol semmi sincs..
De ha még is lenne, akkor meg különösen ne szabja meg az egyik topikoló a másiknak, hogy melyik aspektusból közelítse meg a másik azt, amiről mindkettőnek kevés fogalma van. Különösen, hogy erről szólna ez a topik... -
#1055 nem tudom értelmezni, hogy eltűntél, mikor az #1046-ban úgy értelmeztem, hogy könnyebb volt a víz tetején menni, mert onnan nem rántott rögtön magával valami a mélybe, csak ha nem figyeltél. erre is van egy-két ötletem amit jó lenne megbeszélni, de nem itt.
akkor hagyjuk abba szerintem is mert tényleg tudományos topic és mielőtt overseer agyvérzést kap. akkor legyen a topic az enyészeté vicces kutyás videókkal meg 3 évente pár hozzászólással :) -
overseer-7 #1054 skizofréniáról olvassál a wikin.. nagyon durva dolgokat írsz.. valamiféle valóságtorzulástól szenvedhetsz..nincs betegségbelátás..tipikus jelenség.. tévképzeteid is lehetnek.. hibás a valóságtesztelési mechanizmusod... VALÓSZÍNŰLEG.. nem tényszerűen állítom.. de nagyon gyanús vagy.
ilyen baromságokra..ennyi energiát beleölni, hogy ezeket kommunikáld..
itt a tényekkel akarunk foglalkozni.. kérlek szépen ne bombázz minket ilyen dolgokkal..
ha valamiről kételyed van.. hogy az tényszerű állítás. előbb olvass utána..addig ne is írj ide..lélekről.. meg energiákról..stb
nagyon szépen kérlek -
overseer-7 #1053 ba*zki.. ne szemeteljétek már tele a tudományos topikot minden féle lélek, ezós, meg vallási, spirituális marhasággal..
így nem lehet 1 ről a 2 jutni. Ez tudományos topik.. a halál után és az NDE jelensége komolyan érdekel engem.. és lehet másokat is..
én is lökhetnék ide dumákat sátánról..astráltestről.. lila szörnyekről.. spagetti istenekről.. de ÉRTELMETLEN..
ez nem ide való.. könyörgöm
-
czihaki #1052 De tudod mi a különös PALINKO, hogy akkor miért tűntem el egy tónak a tetejéről vagy egy folyóvizének a tetejéről pillanat törtrésze alatt? Akkor a lélek kisugárzása ami negatív töltésű főleg, milyen hatással lehetett egy tónak a vizére és az alatta levő szilárd kéregre, ha bevonzotta azonnal? -
czihaki #1051 Igazad van a kétféle lélek energia szálrendszer nagyon erősen össze van "fércelve"
azokat a fércelő pontokat szurkálja tűkkel 5000 éve a kínai- minden akupunk. pont valójában test csatorna és azon keresztül köti magához a test energetikailag a lélek energiát. Feltételezem, mert ez elfelejtettem megfigyelni, hogy az olyan emberek lelke fellazulttá válhatott akiket visszahoztak a klinikai halálból.
Egyébként ha a test-lélek energetikailag lelassul, akkor a lélek könnyebben képes elhagyni a testet. Ez hasonlít a koma állapothoz. Persze bármit tehet valaki ha a lelke nem kívánja elhagyni a testét, akkor semmit nem tehet. Ha viszont elakar menni, akkor akármit tesz ellene a lélek akkor is távozik. ami pedig a kilépést illeti ezzel a gyakorlattal, (de nyilvánosan nem teszem közzé, mert még kamaszok is kipróbálnák) valószínű szintén elérhető. A gyakorlatot és magát a végeredményt ellenőriztem egy EEG laboros kolléganőmmel a klinikán ahol dolgoztam.
A gravitációt illetően lehet, hogy Neked van igazad, én nagyon régen tanultam középisk.-ban és a víz felhajtó erejét el is felejtettem. Azt pedig hogy mennyit emelkedhet egy tó vize, erről nem találtam infót. Okoska vagy köszi. -
#1050 az elsüllyedésben nem annyira fontos súly, két dolog fontos, az anyagsűrűség ami ha 1000 kg/m3 kisebb akkor bármilyen lehet lebegni fog, ha viszont nagyobb akkor ha formátlan elsüllyed ha viszont nagy felületen fekszik fel mint a tankerhajók amik acélból készülnek hiába 7-8000 kg/m3 a nagy felületen nagyobb felhajtóerő is keletkezik mint a gravitáció és lebegni fog a több mint 657 ezer tonnás hajó is így úszik. meg ne felejtsük el Arkhimédeszt sem ugye "Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, mint amennyi az általa kiszorított víz súlya".
nem kéne a levegőben lebegnie, mert a gravitációs vonzás nem úgy működik, mint egy porszívó, hogy a nehéz papírlapot csak megemeli a könnyűt meg lebegteti, felszívja. a gravitáció hat minden vízmolekulára, ezért van az hogy a legnagyobb változást (akár 21m szintkülönbséget is) öblökben, szorosokban, torkolatokban lehet megfigyelni. olyan ez mintha egy 2L es üdítős üveg kupakját kifúrnád és tennél bele egy szívószálat, megtöltenéd vízzel az üveget, rácsavarnád és elég csak kicsit megnyomnod az üveget a szívószálban nagy lesz cm-ben a szintváltozás (megnövekedett nyomás stb), ha pedig félig kiöntöd a vizet és csak az üvegben nézed ott kicsi lesz. ezért van hogy egy nagy tömegű tenger szívószáljában (öböl, szoros) ekkorát változik a szint, a nagy felület kicsire vált. míg a balatonon az alacsony mélység, kis víztömeg és hatalmas felület miatt csak 7cm az ár apály jelenség ami igazából egyszerű szemlélőnek fel sem tűnik, meg érzékeltetni se annyira könnyű egy mérőrúddal, mert egy nagyobbacska széllökés is csinál ekkora hullámot :)
folyóknál más az egész, ott is kell legyen, csak zavarja a mérést sok minden pl valahol olvad a hó már jön is az árvíz függetlenül a holdtól, vagy lezárnak egy gátat és máris apad a holdtól függetlenül. folyóknál néha van tolóár is ami egy speciális eset.
elég kemény életet éltél, érteni vélem hogyan csinálod a testelhagyást de úgy gondolom ezek alapján nem tudom megcsinálni, mert magától vagy spontán sem sikerült soha így szerintem nálam a kétféle lélek szálrendszer jobban össze van fonódva és nem tudom úgy különválasztani a szellemit a fizikaitól egyelőre. -
czihaki #1049 A testből való eltávozás bármikor megtörténhet, ha a lélek is akarja. De ahhoz, hogy elérhessem azt hogy akkor is eltávozzunk amikor én szeretnék és ahova én akarok, ahhoz először meg kell tanulnom érzékelni a saját lélek energiámat, majd a kapcsolatot is felvenni vele. Hogy is magyarázzam? Van a testünk, abban két különböző lélek energia szálrendszer van. Az egyik a test-lélek vagy is az idegrendszer aminek a központja és eszköze az agy.A másik a szellemi lélek energia szálrendszerünk, ez érzékeli a külvilágot, majd befordul és átadja az infokat az test-léleknek amely aztán intézkedik reagál-- igy keletkeznek a pszichés reakciók vagy tünetek is. természetesen a test-lélek is érzékel, hiszen ha valami éri a testet kívülről pl ütés, azt azonnal tovább szállítja az agyba illetve az Énnek hozza tudomására és egyben a szellemi léleknek is.
A két különböző lélek energia rendszer együtt alkotja meg bennünk az Énünket, ahogy hat reánk a külső világ, a mindennapi életünk, érzelmeink, az mind befordul a szellemi lelkünkön a test-lélekhez és együtt változtatják meg a test egészségi állapotát, illetve azt ÉN személyiségét.
az hogy hibáink vannak amelyek eredetileg természetes adottságok voltak, mint az ölés is, a mindent magamnak akarok, az a túléléshez szükség volt valamikor és sajnos még manapság is elég gyakran. Mind kettő egyébként isteni eredetű, a Teremtőktől kapta az élet. Ha megnézzünk az energiának a tulajdonságait, hát benne van mind kettő, a vonzás a taszítás, és a pusztítás is.
az élet olyan a Földön, mint egy sakktáblán a bábok, amely felett két hatalmas erejű gondolkodó játszana, és bizony a bábok bármikor leseperhetők, ahogy megtapasztaltam e két intelligens, Isteni Teremtő Energiát. -
czihaki #1048 Palinko- minden tömegnek van súlya is. Tehát ha bármit a vízre bocsátasz, a víz fizikai tulajdonsága miatt bizony az elsüllyed. Csak gondolj bele ha a Hold vonz ereje okozza a nagy tömegű (van ahol 6 km mély is) óceán vizének megemelkedését, akkor hogy lehet az hogy a Balaton vize vagy a folyók vize nyugton marad? Akkor ezzel az erővel a Balaton vizének amely sokkal kisebb tömeg és súly. akár a levegőben kellene lebegni,- nem de?
A testből való eltávozást nálam valószínűleg valami trauma idézte elő, vagy a háború alatt amikor a falnak vágódtam és újraéleszteni kellett, vagy egyszer lementünk vidékre kb 3 éves lehettem és egy patakban eltűntem, mert a nagyobbak nem figyeltek rám-- gondolom akkor is újra kellett éleszteni. Aztán szintén gyermekkoromban 9 éves voltam kb. akkor pedig tél volt, és én világgá mentem, mert megígérte a nevelőapám, hogy a verést amit adott éppen, mivel összepisiltam magam, ezért majd reggel folytatni fogja. Én pedig azt nem akartam megvárni. amikor láttam, hogy lekapcsolják a szobájukban a villanyt és aludtak, akkor felkeltem a hálóruhámra kabátot vettem, zokni nélkül cipőt, majd elmentem világgá- kimentem a NYugati pályaudvarra és ott a sinek mentén elindultam világgá, hogy majd én keresek magam,nak egy lakást vagy házat és ott fogok élni, de többet engem senki nem fog összeverni nadrágszíjjal igazságtalanul. Aztán valahol messze a pályaudvartól, elfáradtam és leültem a sínek mellett egy hóbuckára pihenni, és bizony elaludtam. Egy arra hazafelé tartó vasutas vett észre és vittek kórházba amire viszont nem emlékszem, csak arra hogy egy kórházi ágyon ébredek.
ez után választanom kellett hol és kivel akarok élni melyik szülővel az apámmal és nevelő anyámmal aki egy boszorka volt, és állandóan vert ő is, vagy anyámmal ahol a nevelőapám volt túl szigorú és néha igazságtalanul. Vagy intézetet választom, de egyedül még nem élhetek. Én pedig az intézetet választottam és a gyógyulásom után a kórházból Bp. ről levittek a Balatonzamárdiba egy intézetbe. De szerettem nagyon anyámat, és nagyon hiányzott, egy este mikor mindenki aludt a hálóban akkor is vágyódtam utána is sírtam és egyszer csak azt vettem észre hogy ott állok az ágya mellett. Önmagam nem láttam csak őket, és ez megismétlődött időnként amikor nagyon vágyódtam hozzájuk-- az hogy valóban megtörténik velem akkor derült ki, amikor és ahányszor édesanyám kórházba feküdt, akkor ott voltam az ágya mellett amit meg is írtam levélben a nevelőapámnak, voltam a kórházban, mert arra ébredtem hogy anyu fuldoklik a köhögéstől-- mi történt anyukámmal légyszi írd meg nekem. s így tudta meg a nevelőapám, hogy különleges képességem van. amikor nyáron elvittek magukhoz, akkor egy este elmagyarázta, hogy soha senkinek erről nem szabad beszélnem, mert a tudósok és a katonaság elvinne, tanulmányozni és használni a képességemet.-- Ezt meg is fogadtam egy életen keresztül.
Tudod, sokáig ez a képességem spontán történt meg. eleinte csak anyámhoz, majd minden szerettemhez akiért aggódtam. Később pedig a lelkem kezdet önálló lenni, és öntörvényű, ha bármit érzékelt akkor menni akart, és addig nem hagyott békén amíg abba nem hagytam mindent, és le nem feküdtem valahova és hopp már el is ment. A lélek bár öntörvényű de amíg élünk az ÉN is vele van, mint halk gondolat, és óhaj. Tehát bárhova is ment én és ott voltam, csak épp akaratom nem volt, minden cselekvése az önmaga irányított volt többnyire. Sokáig nem is láthattam magam, illetve visszatértem után egyszerűen nem emlékezhettem arra hogy milyen volt a saját karom, amikor egy gyermeket gyógyított a lelkem valahol a világban. már elmúltam 30 éves amikor kezdtem elérni azt is hogy oda is elmenjünk ahova én szeretnék, de ez csak azután történt meg miután a klinikára mentem dolgozni és szembesültem a betegségekkel iiletve a haldoklással és halállal. Akkortól engedte meg a lelkem, hogy mindenre visszaemlékezzek, valószínűleg mert akkor már semmitől se féltem. Akkor láttam először a saját karomat és kezemet lábam vonalainak formáját. -
#1047 érdekes amit írsz, gondolom furcsa lehetett a sok tengerben megfulladt embernek is a további sorsa. viszont gondolj bele egy csöppet, ha a tenger leárnyékolná a gravitációs erőt akkor a hajók nem a vízben úsznának hanem lebegnének, űrhajósokat láttál lebegni gondolom szóval akkor a tengerben nem csak úsznánk ami hasonlít ugyan a lebegéshez, de az a víz nagy ellenállása miatt és a tüdőnk, testünk vízen lebegő képessége miatt van, nem az történik hogy megszaladunk a mólón és a tenger fölött lebegünk, csak a lég ellenállás állítana meg minket stb. vagy ha így menne a marianna árok fölé úsztatnának egy tutajt és töredék erővel eljutnának a világűrbe mert a légellenállást elég lenne lassan leküzdeni a gravitáció le lenne árnyékolva szóval azt mind megspórolnánk. ez minden űrkutató nagy álma lenne :)
egyébként nekem akinek nem volt testen kívüli élménye meg tudnád tanítani? gondolom a többieket is érdekelné, mert könnyen hitetlen az ember ha olyat hall amit még soha nem érzékelt, mert ha mi is jártunk volna testen kívül akkor más lenne a nézőpontunk teljesen. állítólag elalvás előtti pillanatban lehet megcsinálni, de még soha nem sikerült nekem. igaz annyira nem is feküdtem rá a dologra. -
czihaki #1046 Azt írtad idézem;"ott is sántikál az egész dolog, hogy a léleknek nincs igazán anyagi természete, mert emígy megtaláltuk volna, nincsenek érzékszervei amivel érezné, hogy éget stb. ráadásul jössz gravitációval, namármost, gondolom a lélekre nem hat a légellenállás főleg föld alatt nem :D akkor ugyanolyan gyorsan esne egy megpakolt lélek mint egy tiszta... mint a toll és a kalapács az űrben."
Valóban a lélek energia szálak rajzolata, de mivel energia nem csak kisugározni képes hanem érzékelni is. Az hogy érzékelné azt, hogy lelassulva áthalad az izzó láva örvényeken és az égetné-e azt nem tudom, mivel én szinte idő nélkül jártam meg az utat, csak annyira lassított a lelkem, hogy ÉN láthassak is.-- de mivel minden átélt gondolat, érzékelő képesség ott van a lélek energia szálainak részecskéin, igy valószínűleg mindent érzékelni fog!
A gravitációs erő a Földből sugárzik ki-- az teljesen mindegy hogy tiszta lélek vagy szennyezett, a gravitációs erő lerántja a Föld belsejébe.-- Azért rántja le, mert a lélek energia negatív töltésű és a leheletnyi a földi energiához képes. ez olyan gyorsan történik meg, hogy a lélek szinte semmit nem érzékel belőle egy pillanat törtrésze és már valahol mélyen találja magát.--
Ha valahonnan nem képes lerántani a lélek energiáját a gravitáció ereje, az az óceán vizének teteje!! Ugye ezzel sincs tisztába a geológusok-fizikusok. Amikor kiléptem bárhova mentem elég volt egy pillanatra elbambulni, és a gravitáció lerántott valahol tó alatt vagy épp egy barlang mélységében kötöttem ki.-- Viszont egyszer az óceán vizének tetejére érkeztem, és a legnagyobb csodálkozásomra állni tudtam és élvezni a hullámokat a végtelen Teret, és az óceánt-- mert az óceán nagy mélységű víztömege leárnyékolja a gravitációs erőt!!
Egyébként ez a FŐ OKA az ár-apálynak, nem kimondottan a Hold!!!! -
czihaki #1045 Nagyon nehéz ezt elmagyarázni a mai társadalmi életformánk mellett hogy mi számít bűnnek, mi az ami bemocskolja, elnehezíti a lélek szálait.
Először is az életnek az alap törvénye az hogy élned KELL és az utódaidnak is. Ha tehát a mai társadalom törvényeitől eltekintek, akkor ha nem tudok mit adni a gyermekemnek enni, akkor igaz, hogy a társadalom törvénye szerint tilos lopni, viszont az élet törvénye értelmében kötelességem lopni, ha másképp nem jutok élelmiszerhez. Vagy ha pofon üt egy városi rendőrkapitány, a társd. törvény értelmében, nem lenne szabad visszaütnöm, a természettörvénye értelmében viszont jogom van az önvédelemre, vagyis pofán vághatom és tökön rúghatom, hogy elmenjen a kedve a további erőszaktól.
A másik mi számít aljas bűnnek az élet törvénye szerint-- amikor a nép megválaszt embereket azért,mert jobb életet ígértek a népüknek.-- aztán kiderül a nép élete csak kissé javult, viszont a vezetők és barátaik ezen idő alatt pimaszul már a felesleg feleslegében dúskálnak.
Őszintén ha megnézzük az állatvilágot, amely nem vált intelligens fajjá, érdekes módon ha van is vezér nőstény illetve vezér hím a csorda élén attól függetlenül egyetlen tagja se éhezik a csordának, és mindent közösen érnek el tömbnyire.
Az emberi fajnál szintén közösen érünk el mindent, viszont az elosztás már nem igazságos! Ha a paraszt nem ültetne búzát, nem őrölnének, a pék nem sütne kenyeret, akkor bizony a tisztelt vezető hatalom és vagyon éhes csürhe, éhes maradna vagy kimehetne szántani, ültetni, őrölni és mehetne kenyeret sütni.
Vannak olyan cselekedetei az embernek amelyek csak botlások, szükség vezette rá, viszont vannak olyan cselekedetek mis amelyeket önmagában bizony átgondol, és ezeket a gondolatokat szégyellve, titkolva mélyre süllyeszti letakarja, mintha nem is gondolt volna reá, vagy meg se történt volna.-- Ezek a letakart aljas gondolatok azok amelyek szennyessé tehetik a lelket.--- Tulajdonképpen ezt elég jól megsejtették a keresztények-- amikor kitalálták a gyónás gyakorlatát- na persze nem feltétlenül papra van szükség elég ha valakinek kiöntheti a lelkét az ember- az elkövetett hibák ettől még ott maradnak, de legalább nem lefedett többé, és nem lassítja a lélek haladását.